Mat - Jag behöver måltidstips Läst 3704 ggr

Hjälp med att få fransyska mör!

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Jag har precis varit på affären och fyndat svensk fransyska för 49.90/kg. Tänkte steka den i stekpåse med salt och olika pepparsorter. MEN nu till min fråga: vilken temperatur på ugnen och vilken innertemperatur på köttet gör det mörast och godast? Tacksam för svar av någon/några duktiga kockar!

Stek den i 125-150 grader ca 2 timmar och lägg i lök och morötter för smakens skull. Sila buljongen och koka ihop lite till sås som reds med grädde och CF.

Tack för tips, nu hade jag redan lagt in den i ugnen på 150 grader, ska testa med lite grönsaker i påsen åxå nästa gång! Glad

Vet ej om det funkar i ugn, men när man grillar är det bra att mosa i en kiwi i marinaden och marinera köttet med. Det gör grillkött väldigt mört.

#3  Tack för det tipset, ska testas vid grillning!

Papaya gör samma sak om man är allergisk mot kiwi, vilket jag är. :)

#5 Fint! Själv tål jag kiwi, men papaya låter som en god smakgivare åxå, ska testas det med!

Eller färsk ananas...om man är allergisk mot både papaya och kiwi!Flört

#7 Aha, ännu ett fint tips! Skrattande

Finns det inga LCHF-tips på mörningsprylar? Trots allt har jag aldrig ananas eller annat frukt-relaterat hemma.

#9 Jag har heller aldrig sådant hemma, men lite frukt i en marinad lär väl knappast ge så mycket kolhydrater i den färdiga köttbiten...?

Citron lime vinäger allt surt mörar.

#10 Nej då, så fanatisk är jag inte. Men det skulle inte riktigt falla mig in att köpa frukt att ha på lager för eventuell köttmörning.

#11 Suveränt, tack! Kom just på att jag fick lime-mörade lammkotletter hos en kompis rätt nyligen. Supergott! Lime, citron och vinäger är sådant jag mer eller mindre alltid har hemma.

Gör en tjälknul. Säg till om du behöver recept, så ska jag konsultera "Vår kokbok".

Har funderat på det där med marinader och kokspad. De kan väl inte särskilt mycket kolhydrater i det färdiga köttet, eller...?

#13 Åh, tjälknul är gott! Har alltid gjort det på älgkött, men varför inte prova nöt också...?

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter