Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (1) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Jag behöver måltidstips

Hjälp med att få fransyska mör!

2008-09-01 14:32 #0 av: missaz

Jag har precis varit på affären och fyndat svensk fransyska för 49.90/kg. Tänkte steka den i stekpåse med salt och olika pepparsorter. MEN nu till min fråga: vilken temperatur på ugnen och vilken innertemperatur på köttet gör det mörast och godast? Tacksam för svar av någon/några duktiga kockar!

Anmäl
2008-09-01 17:25 #1 av: MiaP

Stek den i 125-150 grader ca 2 timmar och lägg i lök och morötter för smakens skull. Sila buljongen och koka ihop lite till sås som reds med grädde och CF.

Anmäl
2008-09-01 17:28 #2 av: missaz

Tack för tips, nu hade jag redan lagt in den i ugnen på 150 grader, ska testa med lite grönsaker i påsen åxå nästa gång! Glad

Anmäl
2008-09-01 17:29 #3 av: Dossan

Vet ej om det funkar i ugn, men när man grillar är det bra att mosa i en kiwi i marinaden och marinera köttet med. Det gör grillkött väldigt mört.

Anmäl
2008-09-01 17:38 #4 av: missaz

#3  Tack för det tipset, ska testas vid grillning!

Anmäl
2008-09-01 17:45 #5 av: Puhlo

Papaya gör samma sak om man är allergisk mot kiwi, vilket jag är. :)

Anmäl
2008-09-01 17:49 #6 av: missaz

#5 Fint! Själv tål jag kiwi, men papaya låter som en god smakgivare åxå, ska testas det med!

Anmäl
2008-09-01 21:43 #7 av: Pasi

Eller färsk ananas...om man är allergisk mot både papaya och kiwi!Flört

Anmäl
2008-09-02 10:15 #8 av: missaz

#7 Aha, ännu ett fint tips! Skrattande

Anmäl
2008-09-02 10:36 #9 av: MimLan

Finns det inga LCHF-tips på mörningsprylar? Trots allt har jag aldrig ananas eller annat frukt-relaterat hemma.

Anmäl
2008-09-02 11:07 #10 av: missaz

#9 Jag har heller aldrig sådant hemma, men lite frukt i en marinad lär väl knappast ge så mycket kolhydrater i den färdiga köttbiten...?

Anmäl
2008-09-02 11:38 #11 av: sussie

Citron lime vinäger allt surt mörar.

Anmäl
2008-09-02 11:56 #12 av: MimLan

#10 Nej då, så fanatisk är jag inte. Men det skulle inte riktigt falla mig in att köpa frukt att ha på lager för eventuell köttmörning.

#11 Suveränt, tack! Kom just på att jag fick lime-mörade lammkotletter hos en kompis rätt nyligen. Supergott! Lime, citron och vinäger är sådant jag mer eller mindre alltid har hemma.

Anmäl
2008-09-02 12:41 #13 av: parsley

Gör en tjälknul. Säg till om du behöver recept, så ska jag konsultera "Vår kokbok".

Har funderat på det där med marinader och kokspad. De kan väl inte särskilt mycket kolhydrater i det färdiga köttet, eller...?

Anmäl
2008-09-02 12:56 #14 av: missaz

#13 Åh, tjälknul är gott! Har alltid gjort det på älgkött, men varför inte prova nöt också...?

Anmäl

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!