Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Oopsies!

2009-01-26 23:56 #0 av: Bookjones

Nu har jag letat recept igen och hittat Oopsies. Väldigt likt "vårt" polarbröd men med philadelphiaost i istället för keso och riven ost.

Basreceptet:

3 ägg separerade

3 oz philadelphiaost (en bricka har 8 oz)
(edit av Margareta: 85g)

nypa salt

Originalreceptet kallade för cream of tartar som jag inte hade, används för att vispa upp äggvitorna hårt.

Vispa äggvitorna med nypa salt, hårt. I separat bunke vispa philadelphiaosten med gulorna och ev. tillsatser. Vänd försiktigt i gulorna i de vispade vitorna.

Klicka sex Oopsies på smord bakplåt och baka i 150 graders ugn c:a 30 min.

 

Variationerna på denna verkar oändliga om man läser Amerikanska forum. Jag gjorde mina i en muffinform med knapriga baconsmulor och lite baconfett i botten. Blandade i lite riven cheddarost och ett par nypor kumminfrö i gula smeten. Vart jättegott.

 ps. receptet kom från denna blogg 

Anmäl
2009-01-27 00:03 #1 av: Margareta

Låter gott !

Kul att se dig!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-27 00:19 #2 av: Bookjones

Tjena Margaretha Skrattande

Kommer in och läser alltsomoftast men skriver inte så mycket längre. Finns ju så många experter här.

Måste säga att dessa Oopsies vart vansinnigt smaskiga när de fick stå och svalna en stund. Smakade inte äggiga som mina polarbröd gjorde och eftersom man inte använder ost (om man inte vill) i basreceptet så är fältet öppet för sånt som Oopsie-waffles, Oopsie-short cakes och Oopsie-fattiga riddare.

Anmäl
2009-01-27 00:32 #3 av: Pasi

Tack Bookjones, detta skall jag testa mycket snart! Har Pucko hemma som jag kan ha och testa med.Glad

*Jag skriver också mindre och mindre eftersom jag märkt att behovet inte finns. Det finns så himla många duktiga och kunniga människor här nu*

Anmäl
2009-01-27 00:54 #4 av: Sara40

Låter gott! Detta skall jag testa framöver. Skriv gärna lite mer om tex Oopsie-waffles, Oopsie-short cakes och Oopsie-fattiga riddare - jag är en "baknovis" och kanske enstaka andra också är det? Flört Föresten, fattiga riddare, är inte det några dagar gammalt vitt bröd vänt i ägg och mjölk och stekt?

Pasi - vad är Pucko? Det jag ser framför mig är en kolhydratstinn chokladdryck som är storsäljare på korvmojjarna i hela sverige  och jag tror nog inte att det är den du menar... Obestämd

(Skriver inte heller särskilt mycket numera - har varit medlem snart i två år - men läster här ganska ofta när det finns lite tid över.)

Anmäl
2009-01-27 00:54 #5 av: Bookjones

Pasi! Vad är Pucko förnåt?

Oohh, låt oss inte få lida av att inte läsa dina underbart kunniga kommentarer. Du vet ju så mycket.

Anmäl
2009-01-27 00:59 #6 av: Andina

Något för mig, definitivt! så gott det låter! bokmärkt!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2009-01-27 01:00 #7 av: Bookjones

Sara40, kolla recepten i marginalen på bloggen som jag länkade till. Där jag hittade Oopsiereceptet. Behöver du översättningshjälp på recepten så hojta till. :)

Anmäl
2009-01-27 01:04 #8 av: Pasi

Sara, Book - Pucko är en ganska fet mjukost (fet ost med smältsalt) som säljs i glsburkar. God!

Anmäl
2009-01-27 01:04 #9 av: Sara40

Bookjones - toppen, jag hojtar till om jag behöver översättningshjälp Glad

Pasi - någon särskild matkedja som har denna ost på glasburk? Säljs den i kyldisk?

Anmäl
2009-01-27 01:11 #10 av: flodakungen

Jag har köpt den på Netto. 30kr för 500gr. Inte i kyldisken

Anmäl
2009-01-27 01:13 #11 av: Pasi

#9 Coop brukar nog oftast ha småburkarna (jämntjocka, höga). De större har jag bara sett i invandrarlivsmedelsbutiker.
Står i nån osthylla....glasburk med blå etikett (om mitt minne funkar som det skall).Flört

Anmäl
2009-01-27 01:15 #12 av: Andina

#8 - Här e saltnippran på gång igen... :)
"fet ost med smältsalt" - vad menas med "smältsalt"?  Det vi har på vintervägarna? :)

(jag hoppas du inte tar illa upp av mina dåliga-skämt-sidor... vilka inteär orsakade av LCHF!)

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2009-01-27 01:20 #13 av: Pasi

#12 Nä, inte sånt salt.Skrattande Det är nåt salt som smälter ost så det blir mjukt....har inte brytt mig om att kolla vilka salter det handlar om. Kanske någon annan vet eller orkar kolla?

Anmäl
2009-01-27 01:40 #14 av: Andina

(... jag tror jag ger upp saltlaggen oxå... trött på salt nu...)

Tack!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Anmäl
2009-01-27 01:54 #15 av: Pasi

Bookjones - Jag kollade tråden nu....vilken oopsieuppfinningsrikedom!
Nu går jag och gör mina oopsies.....Tungan ute

Anmäl
2009-01-27 02:49 #16 av: Inke

Vad är oopsies ? Betyder ordet något?

Anmäl
2009-01-27 05:47 #17 av: Puhlo

Men Pasi då! Den heter PUCK inte Pucko! :)

Anmäl
2009-01-27 08:22 #18 av: Bookjones

Tjejen som gjorde dem hade gjort fel när hon provade laga till nåt liknande och felsteget vart bättre än originalreceptet. Därav Oops!

Anmäl
2009-01-27 08:54 #19 av: Mervi

Tusen tack, måste prova. Kul att se dig här Bookjones.

Jag skriver inte heller så mycket nyförtiden. Vi är så många nu så det behövs inte. Ha det bra.

Anmäl
2009-01-27 11:02 #20 av: Pasi

De här oopsiesarna funkar till mycket och tar bara några minuter att kasta ihop. Kul!
*Smakar helt ok med puck(o)*

#17 Oops! Trodde jag skrev puck....men vid närmare granskning av den arabiska texten på burken så.....Flört

Anmäl
2009-01-27 18:29 #21 av: Bookjones

Jag har några Irakiska mataffärer i krokarna. Ska kolla om de har Puck-o. Finns det i kylen eller bara på en hylla sådär?

Anmäl
2009-01-27 18:39 #22 av: Saintpaulian

Tack för receptet, då kanske jag kan få min man att äta dessa, för han är inte glad i keso. Toppen!

Anmäl
2009-01-27 19:32 #23 av: [Pennylane1]

i kylen lär de stå, vi har halvkilos på vårt coop men såg kiloburkar på en invandrarbutik här om dagen tyvärr hade jag inte tillräckligt med pengar på mig för att köpa en! Där såg jag även små kvartskilosburkar men de är ju inget att ha! Oskyldig

Anmäl
2009-01-28 01:23 #24 av: Bookjones

Gjorde Oopsies helt utan smaktillsats utklickade på en plåt i morse och har ätit under dagen. I morse åt jag två med lite vispad grädde till frukost och det smakade pannkakor. När jag vaknade knaprade jag i mig en med lite smör och ost. Helt godkänt.

Anmäl
2009-01-28 10:47 #25 av: [Pennylane1]

förresten, det där med ounces jag sräknade ut att tre oz är ca 85 gram. jag fattade inte det där med att en "bricka " är 6 oz heller så jag fick omvandla helt enkelt. Ifall någon annan undrar.

Anmäl
2009-01-28 12:14 #26 av: Karro

Och självklart är denna omtalade Puck en Arlaprodukt Cool

Här finns en annan sida också

 

Detta är bara en förpackningstyp finns även i glasburk...

Anmäl
2009-01-28 12:15 #27 av: [Pennylane1]

jo det har stått i en annan tråd , arla tillverkar den för den arabiska marknaden eller något, tror det var Mikael som hade järnkoll på det.

Anmäl
2009-01-28 17:22 #28 av: Karro

precis *jobbar på arla*

dock mammaledig för tillfället men dock Glad

Anmäl
2009-01-28 18:39 #29 av: Bookjones

#25 Duktig du som kan räkna om... Är matteidiot själv och kan fortfarande inte omvandla mängder utan fusklapp och miniräknare. Med bricka menar jag hur det säljs.. Philadelphiaosten. Här säljs den i en fyrkantig "bricka" på 8 oz.

Är Ooopsie-oman numera. Gjort till frukostt varje dag. Idag vart det yttelite stevia och kardemumma i och de avnjöts ljumma med lite kylskåskallt smör till en kopp te. Gusågott.

Anmäl
2009-01-28 18:48 #30 av: [Pennylane1]

aha,  här säljs de i ask,  tror 200 gram är den vanliga.  Man ska alltså ta lite mindre än hälften.

Anmäl
2009-01-28 18:58 #31 av: lillbobo68

Tack för detta recept!

Gjorde en rejäl ägg/räkmacka i dag och gissa om mina vänner blev avundsjuka...

Sonen tog dom som hamburgerbröd och det fick klart godkänt. Ska göra en sats till i kväll. De var verkligen enkla att göra.

Anmäl
2009-01-28 19:01 #32 av: Melindrea

Mmm. Tror inte jag håller med om att de inte är äggiga, men underbart goda var de definitivt! Tar med mig på resan i morgon, blir utmärkt fika =)

Anmäl
2009-01-29 01:08 #33 av: Pasi

Verkligen superenkla och går fort att vispa ihop....kan tänka mig en smörgåstårta gjord på oopsies!Tungan ute

Anmäl
2009-01-29 01:59 #34 av: Bookjones

Smörgåstårta. räkmacka... "himlar med ögonen"... Nu måste jag sticka och handla mera ägg och philadelphiaost. Och så räkor, grejer till Margarethas kycklinglevermousse (måste vara gott på).

Familjen vet att jag är nopprig men de höjer ögonbrynen lite fundersamt när jag blir så flinig framför datorn!

Var är skorna......

Anmäl
2009-01-29 11:27 #35 av: pyre-lena

Jag vill oxå prova men jag har ingen Philidelphia ost hemma Obestämd. Men jag har mascarpone och ricotta kan man annvända något av det kanske? Glad

Någon som vågar gissa eller ge råd om det?

Anmäl
2009-01-29 11:30 #36 av: Lieta

Ooo, måste testa att göra lite Oopsies imorron. Någon som vet varför de heter Oopsies dock? Obestämd

Anmäl
2009-01-29 11:32 #37 av: [Pennylane1]

står i tråden härovan! # 18

Anmäl
2009-02-07 20:54 #38 av: Caena

bara för att Pasi skrev om detta i semla tråden så hittade jag detta.. mååååste provas.. för semlor vill jag fasen i mig äta!.. snart!.. 
men ska nog satsa på middag först..

Anmäl
2009-02-07 21:32 #39 av: uzie

Skönt att fler än jag är Puck-o-holics! Tyvärr står det inte på förpackningen vad näringsvärdet (kh halten) är men med tanke på innehållsförteckningen har jag fortsatt köpa dem ändå. Nu skall jag göra oopsies, jag blir nästan alltid hungrig av att läsa inläggen här!

Tips på användning av det tömda glaset: Köp glasmålningsfärger (tex Panduro) och måla på dem. Jag har en hel uppsättning med orkidémotiv i olika färger vilket passar bra på fester då alla har sin färg. De små passar till shots/likör och de större är perfekta till måltidsdryck osv.

Anmäl
2009-02-07 23:12 #40 av: Pasi

Förutom att prova det för semlor så har jag även använt oopsies för smörgåstårta som blev supergod.Tungan ute

Bottnar av 6 ägg, inkluderade lite bakpulver.

Fyllning: 1. Äggkräm av 7 hårdkokta finhackade ägg och 125g mjukt smör.
2. Margaretas kycklinglevermousse (kycklinglever, lök, smör, grädde, salt, peppar) med extra mycket grädde + lite smörgåsgurka.
3. Rydbergs räksallad.

Uppepå hade jag CF, Ockelboost, kallrökt regnbåge, hyvlad rättika och tomat.

Fick med hela LCHF-kostcirkeln. Synd att den tog slut så fort!Rynkar på näsan

Anmäl
2009-02-07 23:20 #41 av: Fjaellmor

oopsies är super!

Vi har gjort med och utan smaksättning. Som bröd och som rulltårta Flört

De är super som rulltårta, med vaniljsmörkräm och mosade hallon...

Oskyldig

Enda problemet med ooopsies är att jag inte får ha dem ifred, så de tar slut fort!

/Fjällmor

Anmäl
2009-02-08 07:08 #42 av: Bookjones

Pasi min vän... Hur gjorde du semlorna?

Förresten så stekte jag lite oopsiesmet i stekpannan och åt som pannkakor härom morgonen. Man kan röra om smeten lite mer för plattare svenska pannkakor eller låta de vara fluffiga för mer amerikanskt liknande pannkakor. Massor med smör i pannan och låg värme. Några bär och en klick vispgrädde på!

Var så gott att jag fick skuldkänslor.

Anmäl
2009-02-08 11:10 #43 av: [Pennylane1]

antar man kan göra som polarbröd express och skippa dela och vispa ägget separat då kan det passa bra som pannkakor, jag menar om man ändå vill få bort luften så kan man kanske bespara sig besväret att putta in det från första början!

Anmäl
2009-02-08 12:01 #44 av: Pasi

Jaha, då har jag testat som pizzabotten. Inte nödvändigt med botten på pizza tycker jag....men detta blev förvånandsvärt bra och går snabbare att göra än en äkta pizzabotten.

Har även märkt att typen av färskost inverkar på "stadgan"...med puck kunde jag klicka ut det och i stort sätt få bullar...medans eldorados färskost gör det mer rinnigt.

#42 Jag hade bara i lite bakpulver och kardemumma....jag gräddade mina efter att smörgåstårtsbottnarna var färdiga så det blev väldigt rinnigt (smeten stod för länge). De blev mao väldigt platta så att skära ut lock var inte att tänka på.
Men det spelar ju ingen roll....det man förlorar på höjden vinner man i bredd....ni anar inte vad mycket fyllning man får plats med på en platt botten som täcker tallriken.Flört

Sedan mixade jag 150g mandel med 60-70g smör och sötning (1tsk glycerol, 1 tsk fruktsocker samt stevia)....och förstås massor av vispad grädde. Underbar smak, lika gott som jag minns att de bättre semlevarianterna smakade.

Anmäl
2009-02-08 12:36 #45 av: molana

Låter underbart med det här receptet som passar till både det ena och andra.Har bokmärkt måste testas när jag kommer till en spis där man kan laga mat på och i.   Skrattande

Anmäl
2009-02-18 23:04 #46 av: Caena

snart måste jag ta mig i kragen och prova semeldagen närmar sig..

Anmäl
2009-02-18 23:06 #47 av: MillisB

Har testat oopsies, och de fungerade jättebra.

Ska testa semla-oopsies till söndag!

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2009-02-19 00:36 #48 av: magma

Platt botten med semmelfyllning....Kanske kan fungera att rulla ihop som en rulltårta och skära i portionsbitar? *fundera*

Anmäl
2009-02-19 02:08 #49 av: Caena

#48 jag skulle ju inte göra dem ikväll ju! Flört
väldans smart ide!

Anmäl
2009-02-19 09:30 #50 av: Pasi

#48 En mycket bra idé!...man rullar botten ihop med mandelfyllning och skär i rulltårtsbitar som toppas med massa vispad grädde.Tungan ute

Anmäl
2009-02-19 09:35 #51 av: bullmagen

Men vad goda grejer ni kommer på! Gjorde oopsies igår och hade till pizzabotten, men semlor låter ju ännu godare!

Anmäl
2009-02-19 13:13 #52 av: bullmagen

Nu har jag ett semmelprojekt i ugnen...

Anmäl
2009-02-19 13:33 #53 av: tililili

"3 oz philadelphiaost (en bricka har 8 oz)"

hur mycket är det då? gram? (jag har gjort egen färskost)

Anmäl
2009-02-19 13:35 #54 av: [Pennylane1]

se # 25

Anmäl
2009-02-26 01:23 #55 av: Bookjones

Pasi eller nån annan som gjort semlor på Oopsies.. Hur gör man mandelmassan? Har ingen mandelkvarn. Kan man använda en blender??? (får visioner av mandlar som flyger genom köket) Eller måste rivjärnet fram eller?

 

Anmäl
2009-02-26 01:59 #56 av: negar

Hej Bookjones!

Du kan köra dom i blendern men tänk på att ha lock, eller tyg på något sätt så att det inte flyger iväg. Du har inte en vanlig stav mixer? Det funkar också, håll bara för öppningen lite med handen, använd en smal hög mixer skål. Blanda den mixade mandeln med mjölk eller grädde till den konsisten du vill ha. Smaksätt gärna med lite kardemumma och ev. söt.med. Det blir godare om mandeln får ha skalet var, då smakar det mer. Good luck!!

Jag gjorde semlor med oopsie smet igår, klickade helt enkelt ut lite mindre rundlar....såååågott!!

Anmäl
2009-02-26 11:24 #57 av: Agyr07

I lördags var jag sugen på nåt smaskens till Melodifestivalen. Bakade Oopsies smaksatta med en gnutta vaniljpulver. När de var klara ringlade jag över lite smält chocklad och sen lite vispad grädde på det. Smaskens blev det.

Anmäl
2009-03-03 22:34 #58 av: Johannika

Nu har jag gjort oopsies för första gången. Jag vet inte riktigt vad jag förväntade mig, men det bidde liksom tekaksliknande prylar som mest såg ut som maräng egentligen. Kanske hade jag för lite philadelphia-ost i? Men när jag lagt på ett lager smör, ost och rökt kalkon kändes det i det närmaste som en macka! Det närmaste jag kommit på länge i alla fall. Sen gjorde jag ett experiment genom att ta mandelmjöl (inköpt på förträffliga Liedl) och hällde på en skvätt grädde och litet vaniljpulver och bredde ut över oopsiesen (hmmm... konstig grammatisk form) för att se om detta kunde vara hyfsat semleliknande.... njaaaeee blev resultataet inte otäckt, men heller ingen lust för en fortsättning. Mackalternativet var bättre!

Anmäl
2009-03-03 23:55 #59 av: Minorca

Hej

Jag testade oopsies i helgen, det var en hit. Jag testade med mandel och grädde sedan tog jag två 2 jordgubar och grädde det blev ännu godare. Jag tog i lite bakpulver som Pasi skrev i #44 så de blev riktigt porösa.

Tack Bookjones för ett mycket använbart recept och alla andra med idéer att göra semlor mm

Anmäl
2009-03-04 20:27 #60 av: Bookjones

Kul att fler provar dessa Oopsies. Jag gör mina med kardemumma och brer på lite hårdvispad grädde. Eller gör dem utan smaktillsats och använder som "macka" med ost och smör. Har också haft Oopsies på hamburgare när jag inte velat laga mat... Alltså köpt en hamburgare ute och kom hem och slängt brödet och lagt burgaren mellan två Oopsies... Helt OK!

De är också jättegoda som minipizzor med valfritt pålägg och massor med ost!

Anmäl
2009-03-07 12:30 #61 av: kb08an

blev så glad när jag läste detta inlägg! lät underbart gott! Men nu sitter jag här med "brödet" i ugnen. Och det liknar mest en platt pannkaka... vispade jag inte tillräckligt hårt och länge eller vad kan det vara för fel? Hela smeten har runnit ihop till en stor platt deg där inne i ugnen... help!

Gjorde som i receptet. Vispade 3 äggvitor. 3 äggulor och 85g phiadelphia i en annan och blandade sedan ihop.

Anmäl
2009-03-07 13:45 #62 av: [Pennylane1]

om man blandar för mycket och inte vänder ner med lätt hand så går luften ur. Men du kan skära plattan i bitar och använda som bröd ändå.

Anmäl
2009-03-07 14:35 #63 av: Margareta

Nu har jag också gjort Oopsies - men det blev minivarianter av olika skäl. Man får ta 3st för att komma upp till ett enda gram kolhydrater. Jag väljer Coop Cream Cheese före Philadelfia för den har färre E-nummer. Elvispen var inte hemma så jag fick inte till äggvitorna ordentligt. Därför puttade jag i mandelmjöl från Lidl. Hjorthornssalt giller jag i mandelkubbar och testade därför det - 1krm var lite för lite - men de jäste något av det.

  • 3 äggulor
  • 75g Coop Cream Cheese
  • 4msk mandelmjöl (Lidl)
  • 15g smör
  • 1 krm hjorthornssalt (kunde varit lite mer)
  • 1 krm mortelstörta kardemummakärnor
  • 1 tsk (knapp) honung
    Allt detta vispas poröst med elvisp
    Vänd sen ner
  • 3 hårt vispade äggvitor (mina blev inte hårda)

Jag hällde detta i 35st små pappersformar - de stora var slut. Nästa gång skall jag hälla smält smör i botten innan smeten. Det fastnade lite.

35st blir verkligen bara munsbitar - men eftersom jag är ett UFO ville jag ha det så. Det tog 15 min i 175grader att grädda dem.

Tabellen är för alla 35st - det blir ca 3st/g kolhydrater

Livsmedel Mgd kcal Prot Fett Kolh
Cream cheese 75 180 3 17 3
Äggula 53 190 9 17 0
Smör fett 80 % 15 107 0 12 0
Äggvita 105 48 11 0 1
Honung 4 13 0 0 3
Sötmandel torkad 30 179 6 16 4
  282 717 29 62 12
per styck 8 20 1 2 0,33

Fördelningen i % är rätt ok 6% säger inget när det är så lite kolhydrater. 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-03-07 14:52 #64 av: Margareta

En bild på godbitarna

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-03-07 14:52 #65 av: Margareta

2 nallade redan syns direkt

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-03-07 14:55 #66 av: Cissit

Margareta - Det där låter ju jättemumsigt! Får testas någon gång!

Anmäl
2009-03-09 23:07 #67 av: negar

Jag gjorde tårtbotten av oopsie smet, mamma fyllde år och jag ville bjuda på något festligt som jag kunde äta själv! Tungan ute 

Jag blandade helt enkelt i vaniljpulver i smeten och gräddade 3 rundlar, sen bredde jag smörkräm på första botten och hallongrädde på den andra, sen garnerade jag med grädde och lite riven mörk choklad. Den uppskattades av fler än mig!

Anmäl
2009-03-10 11:09 #68 av: lundsabin

Jag måste fråga - jag försökte göra oopsies men det blev allt annat än lyckat Gråter . Lyckades inte blanda ordentligt, blev rinnigt, osv osv osv.

Så nu undrar jag - får ni det ordentligt blandat, eller blir det lite rinnigt och lite klumpigt? Hur gör ni då? Använder ni muffinsformar?

Jag har i och för sig tittat på länken där receptet kom från, o där skrev de att det var oundvikligt att det blev så, men frågan är ändå - hur har det blivit för er?

Och hur är de färdiga - blir de det minsta bulliga eller är de bara platta?

Anmäl
2009-03-10 11:17 #69 av: cacao

Rinnig smet och platta som tunnpannkakor trots bakpulver i smeten. Smaken var det dock inget fel på.

//Suss

Medarbetare på sajten irishcob

 

Anmäl
2009-03-10 13:21 #70 av: mrsAngel

Premiärbakat Oopsisar-några blev platta som pannkakor, några blev något fluffigare. Men inte närmelsevis som de jag sett bilder på (Pasis?). Hälften naturella och hälften smaksatta med vaniljpulver och yttepytt kardemumma. De med kardemumma doftar fantastiskt och så provsmakade jag en som smörgås med smör, salami, ost och gurka. Och....... HERREMINJE va gott!!!!! Äntligen en macka utan smak av nötter eller mandel!

Sökte runt på nätet på Oopsis, hittade en amerikansk sida med massa förslag till vad man kan göra med dem!

Förresten, för att få mer "kompakt" konsistens, nån som tror man kan ta mer Philadelphia och mindre ägg? Nån som kan sånt här med bakningskemi, menar jag.

Och Margareta-hur blev konsistensen på dina munsbitar med tanke på att du hade mandelmjöl i?

Anmäl
2009-03-11 09:55 #71 av: Karisannelie

Åh vad glad jag blev av detta recept! Har just börjat med LCHF men har svårt att klara mig utan mackor på morgonen! Men imorse fick jag mig en oopsie med stekt ägg på och det var ju mumma! Nu kommer jag garanterat klara detta galant! Och jisses vad smarta alternativ ni kommer på, tårtor smörgåstårtor rulltårtor semlor... haha! galet bra!

Anmäl
2009-03-11 20:37 #72 av: mrsAngel

Sicken uppfinning! Den som uppfann Oopsisarna borde få LCHFmedalj.

Imorse: Oopsis med smör och ost. I eftermiddag under enormt sug efter nåt gott: kardemummakryddade oopsis med hemmagjord mandelmassa och vispad grädde - helt ok istället för en semla. Nästa expermient blir nog varma mackor och semlerulle.

Anmäl
2009-03-11 23:31 #73 av: Caena

mrs angel.. hur gjorde du din mandelmassa? som Pasi gjorde sin?

Anmäl
2009-03-12 00:09 #74 av: mrsAngel

caena-vet inte hur Pasi gjorde sin, men jag körde mandel i mixer med skalet på, hade i lite sötningsmedel och lite grädde. Blev inte toppenbra, ska prova i dels att skålla mandeln nästa gång och dels mala dem i kvarn istället.

Anmäl
2009-03-12 20:23 #75 av: Caena

mrsAngel- 

själv gjorde jag på nötmjölet, med smält smör och lite sötningsmedel..
blev nästan för gott.. =/ men inte för mycket då blev de äckligt..

Anmäl
2009-03-13 00:07 #76 av: mrsAngel

Imorgon bitti provar jag Oopsiesvåfflor!

Anmäl
2009-03-13 08:30 #77 av: elisabeth83

mrsAngel: har funderat på det. kan du inte berätta hur det gick och tex hur länge du gräddade dem!!

Anmäl
2009-03-13 21:24 #78 av: mrsAngel

Oopsisvåfflor var det ja. Tog kanske 1 dl smet, det höll på att flyta över alla breddar så jag fick hålla i locket för att det inte skulle pysa ut. Gräddade kanske 45 sekunder, blev en väldigt platt sak som dock såg precis ut som en platt våffla. Smakmässigt sett, nja. Lite väl mycket äggsmak. Men man kan säkert råda bot på det om man trixar lite...

Anmäl
2009-03-14 12:18 #79 av: elisabeth83

mrsAngel: ok, då får jag experimentera lite, har hört att om man har bubbelvatten i så blir de mer frasiga, kanske ska testa. hör av mig om jag lyckas få fram något bra!!

Anmäl
2009-03-14 13:39 #80 av: mrsAngel

elisabeth-jag har också funderat på det där med bubbelvatten. Sen har jag för mig att jag för många år sen såg ett våffelrecept med typ bara ägg och vispad grädde i , vilket hade varit toppen. Men hur jag än söker så hittar jag bara med mjöl i. Hur som haver, konstigt nog smakade våfflorna mer ägg än vad själva oopsisarna gör. Knepigt!

Anmäl
2009-03-14 14:05 #81 av: elisabeth83

mrsAngel: Kanske beror äggsmaken på tillagningstiden, i våffeljärnet går det ju rätt fort... fast fråga mig inte varför det skulle vara det som ger äggsmaken ;)

Ägg och gräddvåfflor borde ju bli som omelett... kanske prova att ha bakepro (ett matlagningsprotein) istället för mjöl. 

Anmäl
2009-03-14 14:10 #82 av: mrsAngel

Jo, det riskerar väl att bli som omelett. Inte min favoriträtt, tyvärr. Men kanske kan man prova hälla i lite mandelmjöl. Fast då blir det inte riktigt oopsisar längre..

Anmäl
2009-03-14 16:42 #83 av: elisabeth83

mrsAngel: föresten, hade du i ngt proteinpulver som det stod i receptet? Hur mkt hade du i sånna fall? Det står ju bara 1scoop, vad det nu kan vara.

Anmäl
2009-03-14 17:12 #84 av: [Pennylane1]

vilket recept pratar du om nu? I oopsies är det bara ägg och philadelphiaost?

Anmäl
2009-03-14 17:33 #85 av: elisabeth83

http://www.examiner.com/x-355-Low-Carb-Examiner~y2008m6d21-GlutenFree-Waffles

Då ska jag testa dem, kanske blir mindre äggiga.

Anmäl
2009-03-15 00:12 #86 av: mrsAngel

Det receptet har jag varit och tittat på men inte lagt  märke till den detaljen med proteinpulver. Bra fråga hur mycket en scoop är. Hm. Har en kompis som bor i Los Angeles, ska fråga på Facebook, hon kanske vet. Eller nån annan allvetande här? Vad är cream of tartar då? Väntar med spänning på resultatet, elisabeth.

Anmäl
2009-03-15 13:06 #87 av: buttercup

cream of tartar finns att köpa i stockholm på the english shop och på deras hemsida: http://webshop.englishshop.se/en/category/9/ingredients

annars kan  man nog ta lite bakpulver..

Anmäl
2009-03-15 16:14 #88 av: elisabeth83

Jag råkade diska (läs bada) mitt våffelgärn som min pojkvän sen upplyste mig om att "det nog inte var så bra". när jag körde igång d så började det ryka ur delen med el-komponenter..... vågade inte använda d sen :/

Anmäl
2009-03-15 17:01 #89 av: Bookjones

En scoop..  Menas en skopa, de där proteinpulvren kommer med en skopa att mäta upp produkten med. Ingen speciell måttenhet med andra ord.

Anmäl
2009-03-15 18:47 #90 av: mrsAngel

Tack Bookjones!

Idag åt jag oopsies med en himla god gegga på, insåg då att som smörgåstårta är de perfekta!

Anmäl
2009-03-15 22:19 #91 av: mrsAngel

Ni tror jag är knäpp, men måste bara vidimera att de passar perfekt som varma mackor!

Anmäl
2009-03-16 07:36 #92 av: Bookjones

Varma mackor gör jag med. Skinka ost tomat basilika mmm...

Anmäl
2009-03-16 16:19 #93 av: Karisannelie

Idag fikade jag med lite andra mammor. Då tog jag bara en te på caféet, och de tittade så undrande på mig. Men sen smusslade jag upp en oopsie med mjukost, skinka och ost på! hihihih smarrigt! Skoj att kunna äta nåt "mack"aktigt med vänner också.

Anmäl
2009-03-16 16:21 #94 av: [Pennylane1]

får man vekligen ha med sig mat på café!? Konstigt tycker jag att de skulle titta underligt om du bara drack te, det är väl inte något ovanligt!  Massor med fettskrämda tar ju inget till när de fikar, så det borde väl alla vara ganska van vid!

Anmäl
2009-03-16 17:05 #95 av: Karisannelie

ja alltså vi brukar ju fika, mitt på dan så vi tar sallader eller pajjer eller stora mackor. så då var det ju konstigt.

Och nej man får nog egentligen inte ha med macka till ett café, men vi satt så till att inte personalen såg det. ;-)

Anmäl
2009-03-16 17:07 #96 av: Karisannelie

Det var vännerna som tittade lite konstigt alltså, inte personalen hehe....

Sen fick jag ju förklara varöfr jag hade med egen macka o så, men jag hade ändå tänkt berätta om min nya diet. De tycker det verkar intressant. men många förstår ju inte grejjen heller. :-)

Anmäl
2009-03-16 17:52 #97 av: mrsAngel

Någon som smaksatt oopsies med kakao och gjort rulltårta?

Anmäl
2009-03-16 17:52 #98 av: Regina78

Nu har jag precis gjort en smörgåstårta på oopsiesreceptet.

 

Den står nu i kylen för att dra åt sig lite. Det ska bli spännande att se hur det smakar efter alla lovord i den här tråden.

 

Gjorde förresten "Pams LCHF-pizza" som har en liknande botten.

Den gick verkligen hem i vår familj!

Anmäl
2009-03-16 18:28 #99 av: Karisannelie

Regina åh kan du skriva in vad du hade i och på här sen? och naturligtvis om det var så gott som det låter???
Så sugen på att rpova till helgen!

Anmäl
2009-03-17 19:45 #100 av: Lava

Igår provade jag att göra Oopsies. Vilken bra uppfinning!

Ska prova med någon smaksättning nästa gång. :)

Anmäl
2009-03-18 09:36 #101 av: Sindri

Provade Oopsies i går med kardemunna och vaniljfrön. Det blev "bara" 12 st i min muffinsplåt. De pöste upp och blev fina i ugnen, men ramlade ihop lite. Det är gott - men känns lite för mycket äggvita - luft. Kan man inte ha i mer Philadelphia för att få lite mer substans i dem? Alt. extra äggulor? Någon som provat? (Men vad gör man med alla vitor som blir efter äggmjölk och oopsies?)

 

Anmäl
2009-03-18 10:52 #102 av: Regina78

# Smörgåstårtan var okej.

Bottnarna kunde dock ha haft lite mer tuggmotstånd.

Nästa gång ska jag pröva att ha i lite riven ost.

 

Prövade bara med en fyllning av ägg och majonnäs plus topping.

Behöver utöka min kunskap om "guckor".

 

(Mannen har iallafall ätit smörgåstårta med glupsk aptit i två dar)

 

Jag kan rekommendera att man provar!

Anmäl
2009-03-18 12:50 #103 av: mrsAngel

Jag har i mer philadelphiaost, ca 100 g till 3 ägg. Funderar på att prova ytterligare lite mer nästa omgång.

Anmäl
2009-03-18 13:12 #104 av: ToFat

#101

Men äggulorna ska ju med i oppsies?

Mina blev vääldigt platta..gjorde två samtidigt, en där jag portionerade ut dem , o en där jag hällde allt i plåten..nästa gång ska jag bara hälla ut smeten o skära rutor i efterhand...Perfekt ha som 'mackor', något ha med lägga pålägg på. 

Anmäl
2009-03-18 13:32 #105 av: nillisen

Nu har jag gjort en omgång med Oopsies. Bredde smör o la ost på två stycken och oj, vad jättegott! Inte så mycket tuggmotstång, så jag la på ett gurkskivor för att få det hela lite knaprigt.

Nästa gång ska jag testa med lite smaksättningar.

Anmäl
2009-03-18 13:36 #106 av: Pasi

Min senaste smörgåstårta bestod av oopsies på 7 ägg, äggkräm (8ägg+smör), 500g hemmagjord kycklinglevermousse, 600g hemmagjord gräddmjukost (1liter grädde+lite fil som surnat och filtrerats) med dill och paprika, Rydbergs räksallad, räkor, ost, tomat, paprika, rättika, salami och kallrökt lax.

Det blev en ganska stor smörgåstårta med massor av kalorier... som räckte många måltider, smakade underbart, innehöll hela alfabetet av vitaminer/mineraler och hade bra balans mellan omegafetterna.
Kostade dessutom bara 15:-/1000kcal (laxen köpt på extrapris).

Jag tycker inte vitsen med "bottnarna" är att ge tuggmotstånd (#102) utan har mer funktionen att hålla ihop bygget.

Nu längtar jag efter mer smörgåstårta!!!!Tungan ute

 

Anmäl
2009-03-18 19:19 #107 av: Sindri

#104  Ja, äggulorna ja, det skall gärna vara extra i både oopsies och äggmjölk, men jag frågade efter vitorna. Man kan ju inte äta maränger nu!

Provade äggvitebröd med ost, men gillade inte så mycket. Vitorna innehåller ju också näring men har inte så mycket smak och stuns!

Anmäl
2009-03-18 20:58 #108 av: mrsAngel

Extra gulor i oopsies? Har jag missat helt. Vad gör de för nytta? Tungan ute

Anmäl
2009-03-18 21:31 #109 av: toodiloo

är det bara ägg o philadelpia o salt? hur mkt philadelphia? 3 skedar?

Anmäl
2009-03-18 21:41 #110 av: Bookjones

3 ägg, nypa salt och 1/3-1/2 pkt philadelphiaost.

Anmäl
2009-03-18 22:01 #111 av: Aliki

Nej!! En räksmörgås med skivad avocado eller strimlad isbergssallad som botten är inte detsamma som en räkmacka med  en Oopsie! i botten.Tungan ute

Anmäl
2009-03-19 13:18 #112 av: ToFat

#107

Aha, jag hade missat att man kunde ha extra äggulor i oopsis. Ja då blir det ju vitor över..

jag brukar göra ostmaränger, vispar vitor o sen ca 1 dl riven ost per vita.

Anmäl
2009-03-19 19:59 #113 av: Rachix

Angående cream tartar så skulle jag tro att man använt det för att få äggvitorna hårdare i receptet. Här i sverige kan man använda vinäger istället. Ca 1/8 tsk per äggvita. Kanske blir det mindre rinnigt då?

Har ännu inte testat detta recept, men det låter jättebra!

Anmäl
2009-03-19 21:47 #114 av: Libbe7

Ja gjorde dessa idag o blev överlycklig över att få något som liknade bröd. Mjukt o fint  ;)  Skulle man kunna rosta dessa tro? Är det någon som provat?

Jag är nämnligen så himla sugen på en parisare  Flört

Anmäl
2009-03-19 22:02 #115 av: nillisen

#114 Rosta dom borde gå. Det måste jag prova imorron till frukost!

Jag måste sammanställa alla tips som finns i den här tråden. Det känns som om det inte finns några begränsningar hur man kan använda oopsiesar.

Anmäl
2009-03-19 22:16 #116 av: mrsAngel

Har kört dem både i brödrosten och i varma-mackor-grill. Kan säga att resultatet blev bäst i mack-grillen.

Anmäl
2009-03-19 22:26 #117 av: Libbe7

Då ska ja testa grillen. Det är ju lika gott som rostat......fast kanske inte till parisare. Är himla glad för valmöjligheterna i alla fall. Känns nästan som man har ett normalt liv igen  Förvånad

Anmäl
2009-03-19 22:43 #118 av: toodiloo

hmm, nu är mina oopsies inne i ugnen, vet dock inte om jag gjort rätt? skulle man vispa gula smeten mkt? jag  bara rörde ihop dem?

Anmäl
2009-03-19 23:57 #119 av: mrsAngel

Såg en videosnutt där en amerikansk kvinna visar hur man gör oopsies. Hon vispade gula smeten en hel del, mycket mer än jag gör. Vet inte om det spelar någon roll. Men jag är nyfiken på vad extra äggula i smeten gör för nytta. Nån?

På söndag provar jag att smaksätta med kakao och fylla med en gojja gjord av grädde och vit choklad, och rulla till rulltårta.

Anmäl
2009-03-20 12:00 #120 av: [Pennylane1]

läs #101 det var ju bara så att sindri spekulerade över vad man kunde göra för att få mer substans, och undrade om äggulor kunde göra tricket. Ingen har väl sagt att det SKA vara extra äggulor i oopsies vad jag har sett?

Anmäl
2009-03-20 22:13 #121 av: Minorca

#119

Hej

Jag smaksatte mina oopsies i onsdags med kakao, Jag hade 1½ msk kakao på en sats med 3 ägg, det blev tyvärr lite beskt. Gick ganska bra att äta med vispgrädde. Det är inget jag skull bjuda en icke LCHF på. Nästa gång skall jag ha mindre kakao i smeten.

Jag är ganska van kakaosmaken utan sötning, jag har druckit varmchoklad av kakao och mjölkpulver och vatten utan socker eller sötningsmedel i ca ett halvår.

Anmäl
2009-03-21 00:33 #122 av: mrsAngel

#121 Jag tänkte ha i lite sötningsmedel också. Det är kalas, och endast jag och min mamma käkar LCHF. Hade du minskat mängden kakao om skulle göra det igen? Vill ju gärna att alla ska gilla det jag bakar.

Anmäl
2009-03-21 01:29 #123 av: Minorca

#122

Jag tänkte nog smaksätta igen med kakao men inte så mycket som sist.

Anmäl
2009-03-23 00:00 #124 av: mrsAngel

Så har jag provat:Rulltårta a la Oopsie!

2 satser Oopsies, hade dock 200 gram Philadelphiaost.

Smaksatte med 2 msk kakao, hade i 0,5 dl sötningsmedel. En gnutta vaniljpulver.

1 tsk bakpulver tillsattes till äggvitorna när de var färdigvispade, vispade lite till och resultatet blev ännu fastare vitor.

Hällde i en form med smort bakplåtspapper i. Ugn 150 grader, 25 minuter. Välte upp botten på galler, lät svalna.

Blandade till en mousse av vit choklad (jag vet, jag vet, inte bra. Men gott!) 150 g, 1,5 dl grädde som vispades, 1,5 dl kesella. Smetade ut på botten, hällde över lite hallon.

Rullade. Och ställde svalt. Och, resultatet blev: Jättebra! Lite tjock botten eftersom formen var lite liten, men helt klart värt att göras om!

Anmäl
2009-03-23 00:06 #125 av: Pasi

#124 Det där lät farligt gott!
Jag kan även tänka mig att en chokladoopsierulltårta med vanlig smörkrämfyllning....ev smaksatt med punch eller varför inte mandel eller vanilj är mumma.

Anmäl
2009-03-23 00:12 #126 av: Empe

Nu har jag testat Oopsies och ÄNTLIGEN har jag något vettigt gott att lägga pålägget på! TACK för receptet.

Anmäl
2009-03-23 14:26 #127 av: mrsAngel

#125 jag håller med dig!!!!

Anmäl
2009-03-24 21:52 #128 av: Goodlife

Fasen jag lyckas ju aldrig få vitorna hårda! )Jag vet att det är viktigt att kärlen är rena.=

Vispen är trasig och testade mixern ist kan det beror på det?

Åh jag som var så nyfiken.. och hungrig!!

 

Anmäl
2009-03-24 22:00 #129 av: Lava

Goodlife: Ja, det har nog med mixern att göra, man får inte in lika luft i smeten med den.

Anmäl
2009-03-24 22:16 #130 av: Sindri

#128 Hmmm....en vanlig visp kanske, alltså utan sladd. Funkar alltid!Flört

Anmäl
2009-03-24 22:24 #131 av: Anninni

Mina oopsies blev platta Rynkar på näsan

vispade vitorna så att jag kunde vända bunken uppoch ner och vispade gulor med färskosten.

vad var felet. Gräddade jag fr kort tid kanske????

Någon som kan tipsa

Anmäl
2009-03-24 22:28 #132 av: [Pennylane1]

vände du ner gulorna försiktigt så inte luften gick ur?

Anmäl
2009-03-24 22:34 #133 av: Sindri

#131 Gräddade du i formar? Annars blir de platta.

Till mina senaste gjorde jag en sats i muffinsformar med vanilj och kokosmjöl. Den andra satsen fick lite salt och solroskärnemjöl i sig och gräddades på plåt och skall användas till smörgåsar.

Nu börjar resten av familjen bli intresserad.......

Anmäl
2009-03-24 22:38 #134 av: Anninni

Vände försiktigt men hade ingen form.

Det förklarar det hela. får prova i mina muffinsformar. Det är ju jätte bra för då får jag nytta av dem igen

Anmäl
2009-03-25 11:07 #135 av: mrsAngel

Försökte vispa vitorna med stavmixern häromdagen. Ha ha ha. Dömt att misslyckas. Dessutom tog philadelphiaosten slut, fyllde på med creme fracihe som också tog slut, fyllde på med riven ost. Hällde allt i en liten avlång form. Resultatet blev något som såg ut som rulltårtebotten med "vanlig" ugnspannkakekonsistens. Funkade det också.

Anmäl
2009-03-31 19:28 #136 av: kylbalsam

jag testade oopsies första gången idag- de såg fina och fluffiga ut på plåten, men jag var tvungen att ta ut dom redan efter en kvart (risk för svarta oopsies) och då hade de hunnit sjunka ihop något. no problems för de smakar galet gott! ska ta fram smörgåsgrillen och testa oopsies med nån god fyllning senare ikväll.

har svårt att fatta att det är lchf-tillåtet! närmare påsk blir det oopsies med hallon och vispad grädde tillTungan ute

Anmäl
2009-03-31 23:05 #137 av: lillizen

jahapp måste man alltså ha formar till dessa?

tänkte röra ihop nu på kvällen, tänkte det bara är att klicka på plåt som d stod...

blir d bättre med bakpulver eller är det onödigt om man vill göra utan smaksättning?

Anmäl
2009-03-31 23:39 #138 av: Karisannelie

jag gör utan formar, de rinner ut och blir lite mer platta, men det passar mig bra. Då kan man ha flera lager med grejjer på mellan flera oopsies ;-)

Anmäl
2009-04-01 00:12 #139 av: mikaelka

Jag gjorde dem också utan formar, de blev som små tekakor! Ska prova med brödkrydda nästa gång, verkar gott!

Anmäl
2009-04-01 01:44 #140 av: joelwe

Bästa tråden på detta forum?

Var bara tvungen att göra så jag slängde i en smet i en form i ugnen direkt nu på kvällskvisten!

30 minuter senare delade jag upp oopsiesen i 6 delar.

Tog 2 delar och bredde på Bregott, lade på stark ost, skinka, oregano och Unilever Slotts senap. Lade ihop det till en toast. In i våffeljärnet.

Success!

Min första Oopsie-toast!!

It tasted delicious.

Jag bugar och bockar!

Anmäl
2009-04-01 02:09 #141 av: Pasi

#140 Såg gott ut! Skall testas kan jag lova.Glad

------------------------------------------
Imorgon gör jag nog ännu en smörgåstårta...smidigt, nyttigt och gott!

Anmäl
2009-04-01 05:33 #142 av: Bookjones

Min nya Oopsielast är att låta resten av philadelphiaosten mjukna och sen blanda den med nåt gött... hallon, kardemumma, vanilj e.t.c. Bre sen en Oopsie med detta och smaskens vad gott det är till kaffet.

 

ps. Pasi, fick en sån där annons om en ny Irakaffär i området och gissa vad de hade på extrapris ($2.99)? 

Puck ost! Nu har jag provat... :)

Anmäl
2009-04-01 11:40 #143 av: kylbalsam

idag hade jag oopsies till frukost :)

jag undrar- är det någon som har testat att göra en vitlöksbrödvariant av oopsies? har skumläst tråden och möjligen missat detta.

varma vitlöksoopsies med mycket smör och en kopp te....

Anmäl
2009-04-01 13:56 #144 av: Karisannelie

Åh det lät gott kylbalsam! Roligt nick och rolig avatar BTW ;-)

 

Idag bidde det 3 oopsies till frukost, på följande vis:
En oopsie, gräddleverpastej, oopsie, mjukost och lite majonäs och ruccola, en oopsie, räkost och gurka. Kokade ett ägg också men det blev lite för löst att ha på så jag hade det till istället.

Men det var smaskigt :-)

Anmäl
2009-04-01 13:57 #145 av: Karisannelie

alltså, åh hur skriver jag... jag lade ihop dem, så det blev en 3lagersmacka! Lite minismörgåstårta

Anmäl
2009-04-01 15:16 #146 av: ElliK

Provade nyss att gora Oopsies for forsta gangen, och jag gjorde dom med philadephia basilika smak, och gud vad goda dom blev.

Gav pa mig annu en sats direkt efter och stekta nu upp bacon och blandade i. Hallde dock smeken i en liten muffinsplat. De star just nu i ugnen och de ser jattebra ut. La faktiskt i lite bakpulver i dessa, mest for att aggvitorna av nan anledning inte ville tjockna.

Anmäl
2009-04-01 21:29 #147 av: Rosalita

#143 vitlöksoopsies låter jättegott! Om du lyckas så kom ihåg att berätta för oss, jag är jättenyfiken på om det fungerar!

 

#144 Smart att lägga ihop dem som en smörgåstårta, det måste jag testa! Har inte kommit på tanken innan.

 

Jag brukar göra oopsies enligt grundreceptet och har smör och skinka, ost eller leverpastej på. Jättegott och ett bra frukostalternativ när jag tröttar på äggröra.

Anmäl
2009-04-01 23:46 #148 av: kylbalsam

# 144     vad söt du är :) tack

# 147     funderar på att prova med philadelphia vitlök & örter först och kanske våga mig

på riktig vitlök sen, men det får bli närmare helgen. återkommer med resultat :)

Anmäl
2009-04-03 13:29 #149 av: Ta-Co

Nu har jag lagat till oopsies smeten efter original receptet #0. Jag provade steka 2 st, lagade i våffeljärnet 3 st och har 4 inne i ugnen. Stekningen har varit bäst hittills men tyckte det var lite väl mycket salt i. De i våffeljärnet blev väl sådär, den första blev för välgräddad men frasig, den andra blev perfekt, den tredje brände fast. Tyvärr hade jag inte vispad grädde, då hade jag nog satt lite på våfflorna.

Nu har jag tagit ut och smakat på de gräddade och de blev klart bäst! Måste ha mindre salt (eller inget alls) när jag gör dessa igen, för jag ska definitivt göra det fler gånger!

De jag stekte i stekpanna tror jag skulle varit goda med smörgåstårte-fyllning, räkor, cf blandat med majonnäs, dill osv. De blev sladdrigare medan de i ugnen blev frasiga.

Tack för det fina receptet! Tungan ute

Anmäl
2009-04-03 17:50 #150 av: storost

Det ska jag också prova!

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2009-04-06 11:03 #151 av: hupp

Vit variant av OOpsies! Bra variant för de som inte vill slänga äggvitor, Jag hade ungefär 25 st hemma i helgen och här gick det åt tre i alla all! Lite mer kolhydrater än orginalet men helt OK på min lite småslarviga nivå.

1/2 dl äggvisa (3? st)

En nypa salt

1/2 dl Creme Fraiche

100 g mjukost typ philadelphia

1/2 dl mald mandel

Vispa vitor och salt hårt.

Blanda CF och mjukost och rör ner i de vispade vitorna.

Jag gräddade 10 st i stora bullformar. 150 grader 30 minuter.

Riktigt goda blev de. Men med färg som en nordbo i februari Skrattande

 

Anmäl
2009-04-06 11:18 #152 av: Lava

Jag gjorde pizza med förgräddad Oopsiedeg som botten igår. Den blev jättegod!

Anmäl
2009-04-06 11:25 #153 av: Jennix

hupp, du får gärna posta receptet som en ny tråd om du vill! Glad

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2009-04-06 13:12 #154 av: hupp

Ok, Tack för tipset!

Länk här:

Äggvite-OOpsies!

Anmäl
2009-04-07 12:16 #155 av: Novisan

Förvarar man sina färdiggräddade Oopsies i kylen eller i f.d. brödburken?

Anmäl
2009-04-07 12:48 #156 av: Aquilegia

#155 Jag har mina i kylen. (Tänker att eftersom fetthalten är hög så finns risken att de kan härskna i rumstemperatur.) De har en tendens att klibba ihop så lägg smörgåspapper emellan varje kaka. Har även ett pågående frysexperiment på gång.

Anmäl
2009-04-09 22:18 #157 av: joelwe

Gjorde min första Oopsie-LCHF-pizza i dag, skärtorsdag! :D

Bottnen blev något mjuk, så ska nog ha inne den lite längre än de vanliga 30 minutrarna nästa gång.

Men den blev utsökt!

Tillbehör: Skinka, mozzarella, riven ost och oregano.

Anmäl
2009-04-13 00:11 #158 av: Million

Hur länge tror ni man måste vispa om man vispar för hand?

Har ingen elvisp.. Gråter

Anmäl
2009-04-13 02:04 #159 av: Caena

gjorde räkmacka av en oopsie.. 
wow!.. gott gott gott..

Anmäl
2009-04-15 11:15 #160 av: Novisan

Usch, de var inte goda att äta bara som de var.

Anmäl
2009-04-15 11:23 #161 av: [Pennylane1]

bara som det var? Nä det är inte så gott att äta bröd bara som det är överhuvudtaget, detta ska ju vara till macka, om man inte gör någon specialare?

Anmäl
2009-04-15 11:52 #162 av: Novisan

jaha! men mackor med bara smör är gott, fast de här var inte goda med smör på heller.

Anmäl
2009-04-15 11:54 #163 av: [Pennylane1]

jasså du tog smör, jag trodde du bara tog dom som de var

Anmäl
2009-04-15 12:26 #164 av: Novisan

Testade både och Flört, blä

Anmäl
2009-04-15 12:49 #165 av: Angelfish

Jag håller på och provar med olika kryddor. Kanel blir jättegott, kardemumma funkar det med. Skrattande

Enda problemet med dom är att 6 st inte räcker så länge. Gråter

Har en sats i ugnen nu så snart blir det en ostmacka (när dom har svalnat lite). Flört

Anmäl
2009-04-15 12:50 #166 av: storost

Har provat nu.... mumms..... jätte gått med smör och salami som pålägg....

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2009-04-15 12:51 #167 av: storost

#165

Jag bakade 10 stycken med 4 ägg, 110 g färskost. Gick på en gång i ugn.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Anmäl
2009-04-15 19:56 #168 av: [iovis]

Åh, gudars, va gott det var! Trodde inte alls på iden men var tvungen att prova igår då jag tröttnat på de frukostalternativ jag haft hittills... Det var precis som sådana där tekakakor i konsistensen tyckte jag. Och det var jättelätt att göra, ju! Handvispade vitorna, häftigt hur de förändras! Ja ni hör hur positiv jag är, måste vara solen eller är det så att äter man enligt lchf blir man en solstråle?? Svågern kommenterade i helgen att han aldrig sett mig stråla så som nu och vi har känt varann i alla fall 16 år...... Att jag äter lchf vet han inte (läkare), orkade inte ta den debatten med honom, som jag vet skulle uppstå, på en släktmiddag. 

Anmäl
2009-04-15 20:43 #169 av: Novisan

#168 Var ni på släktmiddag? Märkte han inte hur du åt då?

Anmäl
2009-04-15 21:13 #170 av: [iovis]

Jo, men det är väl befogat på nåt sätt att äta sallad o kött när man är en tjockis. Ingen kommenterar heller att jag inte äter tårta.....

Till saken hör att han är en envis elitist så för att inte tappa ansiktet höll jag tyst även när han sa åt svärmor att äta mindre o röra på sig mer när hon började prata om att inte äta potatis för hon fått högre sockervärde.......

 

OOpsiseserna var jättegoda, ser fram emot frukost,,,,,, Tungan ute

Anmäl
2009-04-17 11:58 #171 av: Novisan

#170. Såna kommentarer hade nog jag tyvärr kunnat fälla tidigareSkäms

Anmäl
2009-04-17 20:19 #172 av: [iovis]

Men i hemlighet har jag o svärmor pratat om det här med kolhydrater, så hon är invigd i mitt livs ny stil!

Anmäl
2009-04-21 22:23 #173 av: KarinLH

Efter att ha hittat den här tråden för flera veckor sedan har jag nu äntligen tagit tag i mig själv och gjort min första sats. Lätt, snabbt, och med supergott resultat! Sitter nu med kvällstéet (med grädde) och två oopsies, en med smör och ost, en med smör, ost och veggieskinka. Mmm! Som någon skrivit ovan, så tycker även jag att det påminner om tekakor i konsistensen - ett av mina tidigare favoritbröd!

#148, jag undrar om du (eller någon annan) fått nåt lyckat resultat med vitlökssmak? Det känns som att det skulle kunna funka med gott resultat!

#156, har du provat att frysa än? Är nyfiken på om det går; skulle vara så skönt att kunna göra stora omgångar och ha snabbt tillgängligt i frysen!

Bookjones, tack för receptet! Och tack alla andra för alla bra varianter!

 

Anmäl
2009-04-21 22:47 #174 av: [iovis]

#173 Jag fryser in dem två o två i påsar. Lägger en påse på bänken i köket innan jag går o duschar på morgonen o de är tinade o fräscha när jag är klar där, de är fortfarande jättegoda fast de varit frysta. Jag gjorde dubbel sats i söndags så jag har för hela veckan. Tidiga mornar har man ingen tid o lust att stå o steka bacon även om jag ser fram emot det till helgen...

Anmäl
2009-04-21 22:57 #175 av: KarinLH

#174, tack för snabbt svar! Det låter ju toppen Glad

Anmäl
2009-04-25 11:43 #176 av: Plasma

#173, Jag testade med vitlök- och örtost imorse med bra resultat! Har iofs inte testat med naturell smak så jag har inget att jämföra med, men med vitlök fungerar utmärkt!

Anmäl
2009-04-25 11:50 #177 av: Ta-Co

Vitlök i oopsies...? Det var intressant! Måste testa nästa gång. Glad

Anmäl
2009-05-02 16:11 #178 av: nimh

Idag har jag testat att göra oopsies, de blev riktigt bra... smakar lite som ugnspannkaka. Glad Men jag hade nog i lite för mycket salt. Nästa gång ska jag ha i nån mer smaksättning också, jag gjorde dem au naturelle idag eftersom det var första gången.

Men de var väldigt svåra att bre smör på, tyckte jag, jag fick liksom klicka på bregott eftersom de gick sönder när jag försökte bre på det. Hur gör ni? Hyvlar vanligt smör med osthyvel och lägger på?

Jag åt en med philadelphiaost också, det gick bättre att bre så det kanske blir att jag får äta dem med t.ex. mjukost eller keso.

Anmäl
2009-05-03 19:10 #179 av: haneit

Går det att sätta i saker i smeten som i vanligt bröd, eller fungerar det inte då?

(Jag tänkte om det går att sätta i soltorkade tomater och oliver innan gräddning. Det är ju så gott i bröd)

Anmäl
2009-05-03 19:58 #180 av: Sindri

Klart det går, men om du gör i muffinsformar så lägg i det sist. Jag gjorde med blåbär igår och blandade blåbären i smeten och alla blåbär sjönk ner och fastnade i formen. Kleggigt, men gott! Gör man i pappersformar eller på plåt så spelar det nog ingen roll.

Anmäl
2009-05-03 20:37 #181 av: nimh

Jag upptäckte att jag inte blir mätt på oopsies... 3 stycken med smör (hyvlat), ost och gurka höll mig bara mätt i ett par timmar.

Anmäl
2009-05-03 20:59 #182 av: haneit

Sindri:

Tack för det! Då ska jag testa det... Glad

Hur mycket smet sätter man i om man gör i muffinsformar? Jäser de eller inte? (Jag läste att någon satte i bikarbonat eller bakpulver. Är det bra att göra det?)

Anmäl
2009-05-03 22:48 #183 av: Sindri

Jag fyllde till en tredjedel, de jäser upp lite, men går ihop sedan. Jag hade pyttelite bakpulver, kanske ½tsk. Är fortfarande på experimentstadiet.

Anmäl
2009-05-03 23:07 #184 av: haneit

Sindri:

Tack för hjälpen! Då ska jag också börja experimentera... Glad

Anmäl
2009-05-04 23:43 #185 av: lakritsmaja

Provade Oopsisar idag för första gången, det var jättelätt och de så kanongoda ut. Luftiga och höga. Men jag tyckte inte det var så gott. Smakade för mycket - ägg. Smakade som omelett, vilket jag inte är så förtjust i. 3 ägg, delade, 100 g Philadelpiaost, lite salt. Gillar att det är så lätt att göra och att de ser så fina ut, men som sagt gillar inte smaken. Kan jag ändra ingredienserna något? Har någon något förslag?

Anmäl
2009-05-04 23:48 #186 av: Isa56

Jag har lite pommeransskal i, fick tipset här på saiten någonstans.

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"                                                                 Medarbetare på Tarot

Anmäl
2009-05-04 23:49 #187 av: [Pennylane1]

om du tar nån smaksättning, kanske det förvillar lite, lite rökt skicna om du inte vill ta bacon, kanske blir för mycket ägg och bacon? Lite fetaost och soltorkade tomater , oliver?

Anmäl
2009-05-04 23:50 #188 av: Angelfish

Jag tycker inte heller dom är sådär goda utan någon smaktillsats. Jag har i kanel, då blir dom jättegoda. Har också gjort med kardemumma och det funkar bra. En annan gång hade jag tagit Bonjour med vitlökssmak istället för philadelpiaost och det blev också gott, lite som vitlöksbröd.

Så prova med olika smaktillsatser tills du hittar nån du gillar.

Anmäl
2009-05-04 23:52 #189 av: Sindri

Det finns många recept på oopsisar så det är svårt att veta vd du använde. Men man kan ju variera dem precis som äggmjölken med olika slags kryddning. Själv tycker jag philadelphian är för salt, köper Coops cream cheese istället.

Jag gillar med kokos, mixade solrosfrön ger bra knaprighet. Även olika slag nötter. Inkråmet från vaniljstång elelr vaniljpulver. Gjorde med blåbär häromdagen, men då måste man ha dem i muffinsformar och lägga i blåbären sist.
Såg att någon hade gjort med pepparkakskryddor. Kakao eller små chokladbitar borde vara gott.

Vill man ha dem till mackor funkar mixade frön av solroskärnor, mixade pumpakärnor, hela linfrön, rosmarin, brödkryddor.

Bara att experimentera och komma och berätta.

Anmäl
2009-05-05 10:24 #190 av: lakritsmaja

Oh, tack så mycket för alla tips! Ska prova med bacon idag, ägg och bacon är sååå gott, då borde det fungera med oopsies också.

Anmäl
2009-05-06 22:37 #191 av: Vajulv

Nu har jag mina första Oopsies i ugnen, ska bli spännande att prva dem! Glad

Anmäl
2009-05-06 22:40 #192 av: [iovis]

Nu har jag inte läst hela tråden en gång till men jag har gjort det förut och jag har även gjort oopsisar ett flertal gånger. Funderar på om man kan göra dem utan Philadelfia om man som jag inte har det hemma??

Anmäl
2009-05-06 22:48 #193 av: Vajulv

#192 Vet inte, kanske med någon annan mjukost? Typ Cantadou?

Funderar själv på om jag ska slänga på lite riven ost de sista 5 minutrarna nu? Kanske blir mer "mat" då? Får se!

Anmäl
2009-05-06 22:52 #194 av: [iovis]

Jag tycker de är jättebra som mackor som dom är, jag skivar på ordentlig med god ost och kanske en fin skinka också. Men idag gjorde jag ägg-o-bacon-muffins istället till frukost i morgon.

Glöm bara inte att smörja bakpappret som jag gjort ett par gånger,,,, halva oopsisen fastnar i trasor!

Anmäl
2009-05-06 23:02 #195 av: Vajulv

Utvärdering på helt vanliga oopsies: Grymt goda! Massa Bregott och skivad ost på. Yay! Glad

Anmäl
2009-05-07 00:11 #196 av: haneit

Jag testade idag. Men jag behövde inte smörja bakpappret. De fastnade inte ändå.

Men nog smakar de mycket som pannkaka med soltorkade tomater och oliver i. Gott, visserligen... Men inte alls som bröd...

Anmäl
2009-05-07 00:15 #197 av: nimh

#196 Nä, jag tycker att oopsies smakar lite som ugnspannkaka. Flört

Anmäl
2009-05-07 18:35 #198 av: teernan

Sitter och avnjuter min första Oopis.. å MUMS, de blev goda! smör och ost på, saknar inte rostbröd för fem öre!

Anmäl
2009-05-07 21:21 #199 av: [iovis]

Jag tycker de påminner om en spröd tekaka.... typ hellekaka eller når liknande men jag gör dem inte i muffinsform utan jag klickar ut dem på plåten i rundlar,

Anmäl
2009-05-09 00:08 #200 av: Caena

vad gör jag för fel när jag har bra form på de första, men sen så e de som soppa i botten?
man ska ju bara vända ner gula+ philadelphia.. (efter dom e mixade så klart)
just nu blev det långbröd.. över heela plåten.. sen att jag hade missat i mitt nedskrivna recept att det skulle vara 150 grader, inte 50 gjorde väl inte saken bättre..

Anmäl
2009-05-09 00:17 #201 av: [Pennylane1]

med vända ner betyder det att man fortsätter att liksom vända runt tills allt är blandat, men försiktigt så inte lufter går ur vitorna, var det så du gjorde? Det betyder alltså inte att man bara liksom vänder en gång eller så.

Anmäl
2009-05-09 00:32 #202 av: Caena

.. #201
det var de som var problemet.. 
det var vänt så allt var blandat, uppfattade jag det som, men ju längre ner i smeten jag kom desto oblandadt var det.. 
problemet var ju att ju längre ner jag kom så var vitan utslagen också.. =/.. 

men de gick bra, med hyvlat smör på så smakade det nästan som .. 
smörgåsrån med smör.. bara de att det var lite mjukt.. 

funderar, göra dubbel sats och hälla i en ugnsplåt med högre kanter?

Anmäl
2009-05-09 10:50 #203 av: [Pennylane1]

Det funkar säkert bra det med, ungefär som man gör det snabba polarbrödet!

Anmäl
2009-05-12 15:26 #204 av: hedakicki

Idag gjorde jag dessa för första gången, stekte dem.
Smakade väldigt likt pannkaka och tog lite lite sötningsmedel. Farligt gott iallafall! Men mätt blev jag på två små som jag klickat ut i stekpannan.. Trodde de skulle smaka mer äggvita, vilket jag avskyr, men de var riktigt goda!
att servera till grädde och bär blir nog mums :)

Anmäl
2009-05-16 21:26 #205 av: nemorosa

Oopsies är bland det bästa som "hänt" mig i mitt brödlösa liv!

I eftermiddags blev det go-fika! Mums fillibaba!

Anmäl
2009-05-19 12:53 #206 av: Emmisha

Har nu gjort mina första oopsies!!! De blev SÅ GODA! :D Tack alla för inspirationen. Jag gjorde några i smörgåsgrillen ( en med massa skivor extra lagrad herrgårdsost och ett tjockt lager med bregott samt två tomatskivor i.) det måste ni bara prova. suuuuuuuper gott.

sen gjorde jag en med massa bregott o brieost o tomat i, oxå jättegott, men det kunde ha smakat lite mer. Ska prova med mögelost nästa gång!

Sen, åt jag en vanlig oopsie utan smörgåsgrill.- med getost. Gud det va det godaste ever.!!!!!!!!!! ska prova göra det i grillen nästa gång.

Nån som gjort med bakpulver än?

Anmäl
2009-05-26 13:58 #207 av: [ngupa]

Jösses!! Förvånadvad goda och fluffiga! rena godiset även om jag åt dem med smör och god gräddost på. Dessa blir garanterat vår nya favorit i vårt hushåll.... jag kan tänka mig dem utan slat och med vispgrädde och hallon till som helggodis.. och som smörgåstårta kommer de att funka utmärkt med diverse geggor på

jag gjorde just med bakpulver, en halv tsk till 3 ägg.

stort tack  till den som gjorde det "misstaget" får man väl säga då. Skrattande

Anmäl
2009-05-26 16:44 #208 av: Emmisha

#207

Håller med måste prova dessa att göra som "plättar" och äta med hallon o vispad grädde till!! Jag tycker att Airams plättar smakar lite för mkt ägg för att ha grädde o hallon till. Men de e ju jättegoda typ till fläsk o mer matigt. Men oopsies smakar ju inte så mkt ägg så att de e nog perfekta till plättar me grädde o hallonmos =)) eller va tror ni???

 

Anmäl
2009-05-26 19:00 #209 av: [ngupa]

jag tror absolut det, jag kände ingen äggsmak alls. Nu har jag lyckats få tag på ägg som är kanon goda, eko ägg från utehöns... så det kan ju betyda något vilken sorts ägg man har...

Anmäl
2009-05-27 20:44 #210 av: Emmisha

ja precis, tror också äggen spelar stor roll!! Ekologiska är ju så mkt godare och nyttigare.. men det blir väldigt dyrt eftersom man äter så mkt ägg nu. innan var dte ju inga problem när man åt ett 1 var tredjedag typ haha. men man kan ju blanda ekolgiska och vanliga ägg. typ ta ekologiska på helgen. Har hittat ägg på Willys som är frigående inomhus i Frillesås -de har jättegula gulor. men ej ekologiska. (kostar bara 29 kr för 20 pack) billigt.

Anmäl
2009-05-27 20:57 #211 av: [iovis]

Gör omelett varje dag, tar ett eko-ägg och ett vanligt samt en äggula från ett vanligt, då får jag det nyttiga varje dag istället för till helgen. jag älskar oopsies, de har hjälpt mig många morgnar....

Anmäl
2009-05-27 22:32 #212 av: tililili

leta rätt på någon lokal producent av ägg, vi köper 2kg ägg från glada höns för 50 kr

dessutom, jag kan inte med att äta ägg som inte är ekologiska alls, då avstår jag hellre!

Jag mår hellre dåligt själv än låter djuren fara illa!

 

förlåt om jag låter otrevlig, inte meningen, men har precis läst om de stackars danska grisarna och vill inte att andra djur också ska lida!

Anmäl
2009-05-27 22:41 #213 av: [iovis]

Jag läste att de svenska pigsen behandlas lika illa som de danska, det har rappporterats samma skador på djuren i bägge länderna

Anmäl
2009-05-28 09:02 #214 av: [ngupa]

jag skulle inte kunna äta något annat heller, kan aldrig acceptera att djur ska lida för att jag ska ha mat... aldrig

Anmäl
2009-05-29 12:58 #215 av: Raefsan

Har någon provat att göra hamburgerbröd a la oopsie?

Tacksam för tips!

Anmäl
2009-05-29 17:02 #216 av: Kvinnlig40talist

Misslyckades med oopsies...

Jag hade inget bakplåtspapper (smorde plåten), men när jag tittade in i ugnen så såg det ut som om jag gräddade bakplåtspapper!

Jag fick lägga plåten i blöt för att få loss det hela. Gick absolut inte att äta öht. Det blev också stopp i slasken.

 

 

 

Anmäl
2009-05-29 17:36 #217 av: frukaos

Jag brukar göra hamburgerbröd av Lembas. Blir superbra. Mina oopsies blir för "sladdriga" för att ha som hamburgerbröd.

Anmäl
2009-05-29 17:56 #218 av: Emmisha

Vad är Lembas??

Har hört att man kan göra pannkakor/plättar av oopsies, är det någon som har provat det? Hur gör ni då? Steker i stekpannan/plättlaggen bara eller? Krydda med typ kardemumma??

Vore tacksam för svarSkrattande

Anmäl
2009-05-29 18:03 #219 av: frukaos

Lembas är alvbröd som Frodo och Pippin äter på sin väg till Mordor. Fast det är också ett bröd som du kan läsa om här

Jag kallar det lembas eftersom det likt brödet i Sagan om Ringen mättar och är gott.

Cool

Anmäl
2009-05-29 18:19 #220 av: Raefsan

Tack för tipset om lembasbröd, det ska jag testa i kväll.Glad

Anmäl
2009-05-30 09:23 #221 av: [ngupa]

måste jag me testa

Anmäl
2009-05-30 23:01 #222 av: Million

Philadelphia och rödlök + lite andra grönsaker på blir sjukt gott!

Idag hittade jag jättebra formar att göra oopsies i, min smet brukar alltid bli lite för flytande för att det ska bli bra direkt på bakplåtspapper. Och jag tycker muffinsformar är för små. Formarna jag köpte idag heter wienerbrödsformar och har större botten och lägre kanter än muffins- och bullformar.

Blev mina bästa oopsies hittills, har gjort det 3-4 gånger. Men så glömde jag såklart att smörja formarna så de är svåra att få loss!

Anmäl
2009-05-30 23:40 #223 av: sandramaria

Jag har gjort hamburgerbröd med oopsies. Jag strödde på sesamfrön innan gräddningen och jag saknade inte det vanliga brödet alls, smakade "riktigt". Glad

Anmäl
2009-05-31 09:46 #224 av: [ngupa]

#223 Vilken god idé!!

Anmäl
2009-06-01 23:01 #225 av: [iovis]

Istället för att göra oopsies (eller som valmöjlighet) är SSS "nyttiga ostbröd". Samma koncept men med avrunnen keso  och riven ost istället för philadelfia. en helt annan konsistens!  De blir sega-hårda. och goda. Har älskat oopsies men de håller inte ihop, ostbröden var mycket bättre! Så jag kommer nog vara "lite otrogen" ett tag,,,,,

Anmäl
2009-06-02 00:10 #226 av: [Pennylane1]

haha cirkeln sluten... första inlägget... oopsies istället för bröden med keso och ost, sista (nåja näst sista nu då... bröd med keso och ost istället för oopsies...

Anmäl
2009-06-02 02:15 #227 av: Margareta

Tur det finns variation...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-06-02 09:42 #228 av: [ngupa]

#226 Hur gör man dem då?

Anmäl
2009-06-02 11:10 #229 av: [Pennylane1]

frågar du mig det? Det vet ju inte jag...

Anmäl
2009-06-02 18:59 #230 av: Bookjones

Sök "Polarbröd". Finns massor av recept.

Anmäl
2009-06-03 09:37 #231 av: [ngupa]

aha, så de heter Polarbörd! Då hänger ajg med. Tack!! #230

Anmäl
2009-06-03 09:37 #232 av: [ngupa]

Bröd menar jag...Flört

Anmäl
2009-06-03 11:14 #233 av: [Pennylane1]

ngupa det står ju i första inlägget! Flört Att oppsies är lika "vårt" polarbröd men med philapelphia istället för keso och ost...

 

Anmäl
2009-06-03 13:28 #234 av: [ngupa]

och jag trodde det var ytterligare ett bröd som var "SSS nyttiga ostbröd" därav min fråga...

Anmäl
2009-06-03 20:21 #235 av: [Pennylane1]

jag vet inte alls vad SSS nyttiga bröd är, du skulle nog fråga den som skrev före mig då antar jag

Anmäl
2009-06-05 21:39 #236 av: [iovis]

I hans nya kokbok står det i rubriken " Nyttiga ostbröd". Sidan 21 tror jag.......

De är underbara, håller ihop som vanligt bröd och går inte ens sönder när man brer bregott på dem såsom oopsisar gör. Men oopsies är goda de med.

Anmäl
2009-07-10 12:26 #237 av: Xanzippa

Tog precis ut min första sats ur ugnen, tweakade receptet och hade mer philadelphia i eftersom jag lätt kan ha problem med äggig smak. Sen fick den en rejäl dos med kanel och kardemumma i smeten. De åts med smör och kanel på, inte riktigt som kanelbullar... Nåja ;)

Dock fastnar de verkligen på plåten, även med infettat bakplåtspapper. =( Kanske ska pröva muffinsvarianten sen.

Anmäl
2009-07-11 23:24 #238 av: Mysan59

NU är jag sååå nyfiken på dessa oopsies.  I morgon ska jag köpa Philadelphiaost eller liknande och baka dessa.

Har läst alla inlägg (tror jag) i tråden och sparat alla tips och idéer, tack så mycket!

Anmäl
2009-07-11 23:39 #239 av: babo

Testar detta nu! ska bli spännande...

Anmäl
2009-07-12 20:32 #240 av: Mysan59

Idag gjorde jag oopsies - dubbel sats - och dom första 4 jag klickade ut såg riktigt bra ut, men sen... flyt alla andra ut.

Från samma smet.

Visar med bilder... Fast ganska goda var dom, jag kryddade inte utan ville prova hur man gör först, så nästa gång tar jag nog i brödkryddor, kanel, kardemumma eller vad som passar just då.

Här är bilden på dom lyckade...

Anmäl
2009-07-12 20:34 #241 av: Mysan59

Dom andra FLÖT naturligtvis ut, inte FLYT Glad

Här kommer dom som ser mindre bra ut.

Anmäl
2009-07-12 20:38 #242 av: [Pennylane1]

förmodligen hade luften gått ur ggvitan till andra omgången. Då blir dom som de snabba oopsiesarna som man gör utan att vispa vitan för sig! Går lika bra som amckor dom med!!

Anmäl
2009-07-12 22:09 #243 av: Mysan59

Jo, precis vad jag tänkte också, så man måste vara kvick om man ska dom fluffiga Glad

Anmäl
2009-07-12 23:38 #244 av: [iovis]

Gör dem mindre och alla på samma plåt, brukar få ihop 6 till 8 stycken. Använder en skarp kniv att dela dem ocm de flyter ihop lite. Lycka till nästa gång! Det är värt allt bök, verkligen.

Anmäl
2009-07-13 00:03 #245 av: Mysan59

#244 Ja absolut är det värt böket och jag kommer fortsätta göra dom! Saknar ju bröd så mycket.

Anmäl
2009-07-14 00:00 #246 av: Magica1970

#0 TACK för att du förmedlade det här receptet! De är perfekta som brödersättning!

Den första omgången blev jättebra med tjocka "runda" kakor (har lite bakpulver i). Men igår blev det katastrof. Ur katastrofen föddes tunnbröd. Smör, skinka, senap, ost och rulla ihop. Smaskens till morgonkaffet!

Har beställt 6 st runda pepparkaksformar som är 11 cm i diameter så Oopsisarna kan bli riktigt runda och tjocka.

Anmäl
2009-07-14 00:15 #247 av: [iovis]

# 246 Smart, med såna formar! Bättre lycka nästa gång!

Anmäl
2009-08-04 17:40 #248 av: Karisannelie

Jag gjorde en tårta på OOPSIES när jag fyllde år! Den uppskattades faktiskt av alla, även icke LCHFare :-D

 

http://www.ifokus.se/ShowUserFile.aspx?BinaryId=96b8708e-1822-4b94-ab01-8c59ebc832ec

 

Det är 3 st stora oopsies, och mosade jordgubbar med grädde emellan. Nu fuskade jag lite och hade i vaniljsås, men man kan ju göra egen sån sås på grädde och äkta vanilj istället, då blir ju hela tårtan LCHF-PERFEKT! :-D

Anmäl
2009-08-04 17:41 #249 av: Karisannelie

just, glömde skriva att jag smaksatte opsiesarna till tårtan med lite sötningsmedel och äkta vanilj!

Anmäl
2009-08-04 17:41 #250 av: Karisannelie

just, glömde skriva att jag smaksatte opsiesarna till tårtan med lite sötningsmedel och äkta vanilj!

Anmäl
2009-08-19 23:31 #251 av: mikaelka

Ojojoj, har nu provat dessa ljuvliga små saker med hallon och grädde, sjukt gott! Beroendeframkallande, nästan!

Anmäl
2009-08-21 17:50 #252 av: Sugiyama

Idag har jag testat Airams vairant på oopsies med fiberhusk och linfrön. Är riktigt nöjd men jag ångrar att jag bara blandade kanel, kardemumma och vanlij i en tredjedel av smeten för jisses va gott det var med smör på till kaffet. Smocka i mig 2 st så nu lär jag inte orka någon middag. Det jag funderar på är om man kan göra fläskpankaka av den här smeten, någon som testat. Jag tycker Airams fläskpankaka smakar för mycket ost. Om ingen provat så ska jag göra det någon dag, återkommer.

Anmäl
2009-09-09 18:58 #253 av: molana

#252. Har du provat ännu? Nyfiken om det blev bra?Skrattande

Anmäl
2009-09-09 22:15 #254 av: Sugiyama

Nej visst ja, tack för påminnelsen, jag måste köpa fläsk.

Anmäl
2010-01-15 21:24 #255 av: Skrivfeber

provade Oopsis häromdagen och konstaterade att det är något jag ska göra ofta.

Så införskaffade en 1,65 kg burk med philadelphia ifrån willys för 100:- är det någon som vet om det blir skillnad på Oopsisarna om philadelphian varit fryst tidigare ?

I annat fall blir det en hel massa Opsisar i alla dess former här hemma Skrattande

Anmäl
2010-03-15 14:42 #256 av: Tasnim

Jag gjorde oopsies första gangen igar..Skrattande Blev jättefina! Jag hade sesamfrön pa och kunde glatt ta 2 mackor till middag äntligen. Fast nästa gang tror jag att jag ska blanda i nagot mer i smeten sa de inte blir sa porösa. Och kanske nan rolig smaksättning! Härliga idéer far man här iallafall!Flört

Anmäl
2010-03-15 15:08 #257 av: marialan

#256 Tasnim

Jag har precis nu ätit min första oopsie också! Vet inte varför jag inte gjort det tidigare. Har väl egentligen inte saknat bröd så mycket som jag förväntade mig. Det är ju ändå 10 månader sedan jag började med LCHF.

Försökte hålla mig till originalreceptet nu första gången men tänker nog också blomma ut i några kreativa variationer nästa gång.

Kanske göra ostfrallor så de får mera tuggmotstånd???

Anmäl
2010-03-15 15:43 #258 av: Tasnim

Hmm, finriven ost i smeten vore nog inte allt för dumt..Flört 

Jag började äta low carb för bara en vecka sedan men har heller inte saknat bröd, trots att det var vad jag levde pa, i princip. Har känt mig alldeles nöjd med all den goda maten istället. Ville mest prova oopsies för att de sag ut att vara roliga att göra, hehe. Glad att jag gjorde det! De verkar ju kunna användas till mycket!

Anmäl
2010-03-15 16:34 #259 av: shigne

Jag har provat detta bröd två gånger nu. Första gången tog jag en klick Philadephiaost med tomat/pesto - de smakade mycket gott med lite majonäs (istället för smör) och en skiva skinka.

Idag gjorde jag dessa bröd med att lägga i en bit grekisk fetaost och några oliver som jag mixade till en smet. Men de oopsiebröden blev platta och tråkikga - smeten var antagligen alldeles för lös.

Båda gångerna strödde jag på lite linfrön - för magens skull.

Men kul är det att testa sej fram!!

 

 

Anmäl
2010-03-15 18:34 #260 av: bubblor

Det där låter ju som mumma, det enda bröd jag gjort hittills är lembas och man tröttnar fort på det! Kram Bublor

Anmäl
2010-03-16 20:14 #261 av: berittis

Till 3 ägg brukar jag ta ½ liten ask Keso, 2 dl riven, smakrik ost, 1 msk Fibrex, 1 msk fiberhusk, lite pumpafrön och sesamfrön. Blanda allt utom vitorna som vispas hårt. Rör ihop snabbt för husken sväller rejält. Glad

Anmäl
2010-05-07 01:34 #262 av: Krahso

Har skummat mig igenom tråden utan att hitta så jag ställer fråga i stället. Jag har bakat oopsies ett tag nu på grundreceptet. Nu tänkte jag testa med brödkrydda och pepparkakskryda. Två kryddblandningar jag aldrig tidigare använt någonsin...

Frågan är därför: Hur mycket skulle du som är garvad i köket ha tagit?

Anmäl
2013-03-29 08:45 #263 av: [Mamma-Mia-Marie]

Vet ej om det går men finns det någon möjlighet att göra dessa oopsies på endast äggvita och utan ost? (allergiska)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.