Motion & träning Läst 4433 ggr

Magfett!

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Har nu hållit på i snart tre veckor och fettet har verkligen SMÄLT bort från armar, ben och rumpa! Däremot har jag inte gått ner i vikt och det verkar som om knappt något alls har försvunnit runt magen där jag vill att det ska försvinna!

Är fortfarande helt förvånad över hur detta funkar, det går ju emot allt vad man lärt sig om att fett inte kan brännas utan att en massa muskelmassa försvinner osv!  Tungan ute

Har äntligen skaffat mig ett gymkort också så nu ska jag öka från att träna 2 ggr/v till 4 ggr! 

Hmm för mig försvann det fett som sitter på överdelen av magen de första veckorna och så har det varit på mina arbetskompisar med...sedan börjar resten gå ner. Men vi har även minskat på vågen!

 

Visst är det roligt att det här strider emot allt man har fått lära sig överhuvudtaget! För mig tog det emot i början att äta allt "onyttigt fett" men nu njuter jag i fulla muggar. Har hållit på i 7 veckor och gått ner (för snart en vecka sedan) 7kg och minskat 8cm i midjan Skrattande.

 

Tränar man så binder man lite med vätska så det kan även vara därför du inte gått ner i vikt men att du ser att fett har frösvunnit!

 

 

Ja, det är nästan så man inte tror det är sant! När man tänker tillbaka på hur man försökte svälta sig själv och träna innan och det inte hände ett dugg, förutom möjligtvis att man tappade lite fett + en massa muskelmassa!!! 

Men det är konstigt hur kroppen "väljer ut" ställen att bränna ifrån, ex så har jag som sagt tappat massor från rumpan men däremot har jag exakt samma bältesstorlek! Ska bli kul att se hur det blir nu när jag börjar gymma, om man bara sväller upp nu.. ;)

Gratulerar!!

Men hur gör ni?

För mig lyser resultaten med sin frånvaro...

(Har  ökat i vikt och midjemåttet är 6 cm större! Började i mitten av december)

De säger ju att den här kosten gör så att du väger det du bör göra. Kan det vara så att du kanske redan är "smal" och kroppen inte tycker att du behöver gå ner?

 

Eller om det är så att du är överviktig så kanske du äter lite fel? Vissa klarar inte av att äta för mycket ost (dessärost på kvällen exempelvis) andra klarar inte av för mycket "mjölk" tillbehör...Man måste testa själv för att se vad just du och din kropp klarar.

jag vet att jag tar för mycket grädde i min lilla kopp kaffe (halva) så jag har börjat med äggmjölk de få gånger jag dricker...

 

Vill inte "kapa" tråden men svarar på #4 om den var riktad till mej.

Om 20 kilo ligger ligger jag på BMI 22,5 vilket är alldeles utmärkt för min kropp, och DÅ är jag lagomt tjock. Har nu BMI 29. Mjölkprodukterna är mycket begränsade och har dragit ner mer ändå under senaste tiden, på inrådan av forummedlemmar. Det vill ändå inte släppa. Kanske funkar vanlig kaloribegränsning bättre på mig vilket skulle vara en katastrof med tanke på de hälsofördelar ja i övrigt fått.

Buttercheek: Det kanske är så att din kropp är "otrygg" i sig själv och därför inte vågar släppa. Många vittnar om att de stått i princip stilla under flera månader tills kroppen blivit trygg och vågat börja släppa på sina reserver.

Jag personligen vet inte om jag skulle kunna släppa mejeriprodukterna än, de utgör en stor del av min fettkälla just nu, sedan så äter jag hårdost i syfte att få fastare avföring! 

Men än så länge har jag inte gått ner så mkt i vikt, får se hur det går med träningen och allt nu om jag behöver ta bort så mkt mer kolisar.

#0 Jag har samma "problem". Byxorna flaxar o hänger runt rumpan men midjan i byxorna har inte blivit lika stor. Jag tror kroppen smälter olika vartefter o inte överallt på en gång.

Ja, det är lite av ett lyxproblem egentligen. Tungan ute

ja otyggheten väntar man ut med att fetta in kroppen med annat än kolisar träning ger ochså reäla blodsocker höjningar men när kroppen finner detta ok när den sedan suger åt sej igen under vilan kommer det att släppas på kg

Jag upplever att stort intag av vissa mjölkprodukter såsom grädde och keso kan ge lite oönskad volym till midja/mage

Kan det vara så att du gick upp de sista kg på just rumpa och lår? För vi som har gått ner över magen så var det just de sista kg som kom.

 

Kroppen kanske minskar på det "nyaste" fettet...

 

Jag vet inte vad jag försöker säga men ge inte upp magen kommer tids nog att försvinna ;-)

Det är bara att hoppas på att kroppen smällter  bort fettet från diafragman också. Men den som väntar får se. Det värsta är att Inget är som väntanstider *S*

Hej

Jag har fått den uppfattningen, av det jag läst mej till, att fettet tas från hela kroppen när det förbränns, alltså knappt någon skillnad från person till person. Men att när det läggs på "energilager" så kan det till större del styras av genetiska anlag var det hamnar.

Rätta mej gärna, jag vill inte ha faktafel i huvudet Skrattande

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter