Pam´s LCHF Pizza (Amerikanskt recept)
En av pojkvännens vänner är amerikan och hon gav mig detta recept på pizzan. Så mycket bättre än keso receptet (tycker jag).
Klart den bästa modellen av lchf pizza jag personligen har ätit. Den smakar inte ost och luktar som mjöl pizzan gör.
Prova ni också, ni kommer inte bli besvikna.Så syndigt gd att jag var tvungen att dela med mig av det. Här är receptet från USA,
Pam´s LCHF Pizza
Botten:
120 g cream cheese (jag använde ICA´s)
4 ägg (små ca 58g/ st)
1,8 dl Fet grädde
0,6 dl Parmesan (eller annan smakrik ost, ni kan använda hushålls ost också, det gjorde jag.)
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
4,8 dl Riven ost (förslagsvis en billig, jag använde mig av hushållsosten)
Tomatsås
0,7 burk krossade tomater
Kryddor efter smak,
1 grönsaksbuljongstärning
(jag kryddade med, oregano, athena (knorrs medelhavskryddor),cayenne, salt och rosmarin).
Låt koka upp och svalna lite.
Topping
Använd vad ni gillar bäst.
På bilden har jag:
1 förpackning Rökt färdigstrimlad skinka (liten förpackning)
1 förpackning hambugerkött, skivad till strimlor (liten förpackning)
1 liten påse räkor ( 400 g)
2,4 dl riven Mozzarella (eller annan gratängost, eller hårdost ni gillar)
Gör så här
Ugnen 175 grader.
Börja med botten:
Klä en långpanna med papper. (hög kant på plåten, då det blir enklare att få en bra form på pappret, så att inte smeten rinner ut för mycket).
Vispa ihop cream cheese, och ägg till en jämn smet. Tillsätt grädden och parmesanosten, vispa ordentligt.
Blanda sedan i resten av pizza botten osten.
Häll allt på den papperklädda plåten, och bred ut till en jämn botten.
Grädda i 175 grader i 25-30 min tills den blir gyllene.
Under tiden kokar ni ihop tomatsåsen, och förbereder toppingen.
botten är färdig, tar ni ut den. Läger på tomatsåsen och toppingen. Ställ in Pizzan i ugnen på 200 grader i fem minuter (tills osten smält). Ta fram låt svalna 5 min till. Skär upp och njut.
(jag gjorde 6 bitar av långpannan och det blev lite väl mycket för mig. Skulle gott och väl kunnat klämma in med åtminstone 2 portioner till eller fler).
Fick inte bilden att funka. Så jag länkar til inlägget i min blogg så ni får se bilder också.
Tack! ska testas i morgon
Pia har en speciell plats i våra magar
ursäkta stavfelen föresten. Såg dem nu. hoppa sni kan överleva i alla fall.
Spännande, jag hade tänkt göra polarbrödspizza idag men ska nog prova denna istället. Tack för receptet!
mmm, det blir nog lördagspizza här!
Kunde inte vänta! Pizzan ser jättefin ut och om fem minuter ska den avsmakas!
Det här var riktigt, riktigt gott! Det slår polarbröd, oopsies (som är perfekt för semlor dock) och fiberhuskpizzan!
Tack för ett kanonrecept, mmm för ost!
den är grymt god när den är kall. Har gömt två bitar i frysen som jag kan äta när karl är på jobbet nästa vecka =)
Det har blivit en pizza som andra icke lchf ätare gillar, bättre än den med mjöl från pizzerian.
Ska tala om för Pam att ni gillar receptet så blir hon glad. ska be henne leta fram lite mer sådana här recept där bort.
Den var verkligen god! Gjorde bottnen efter originalreceptet men fyllningen fick bli det som jag hade hemma. Jag tycker polarbrödet har fungerat bra och varit gott som botten, men detta var faktiskt bättre! Smakar mindre ägg och blev tunnare, och inte så "gummiaktigt" heller.
Har gjort en lite annorlunda variant idag som jag ska ha till jobbet imorgon natt, men måste nog prova en bit redan idag. Provade att lägga på fyllningen direkt, innan jag gräddade bottnen, så att fyllningen skulle sjunka ner lite och bli mer "allt i ett". Det fungerade ju inte att bre på tomatsås, men det fick jag väl klara mig utan;) Har inte hunnit prova än hur det blev, men det ser lovande ut!
PS: Mannen tog en bit, och blev så nöjd att han tog en stor bit till efter den första… *s* Han äter inte LCHF men detta blev klart godkänt.
Låter jättegott. Har sparat receptet och det ska definitivt testas snart!
/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend. (David Perlmutter)
det här är ett recept som jag själv kommer använda mig mycket av. Blev så förvånad över hur god botten blev eftersom de som sagt inte smakar av osten. Så är ju Pizza enkelt att ta med till jobbet som lunch. Får ta med en extra stor bit eftersom jag vet att chefen kommer vilja prova när han ser att jag äter det här (han funderar på att börja med lchf igen).
Mums!
Den var god!
synd bara att ost är så jäkla dyrt!
Creme Cheese - är det typ Philadelfia eller?
Nu har jag också testat den här, och den är jättegod!
Håller med er alla om detta,den blev jättegod,och ungarna älskade den
Annica 38,jag använde Philadelphia och det gick jättebra
Gjorde en plåt igår som jag ska ha ikväll. Hade på strimlad skinka, burkchampinjoner, parmesan och vanlig hushållsost.
#15 Okidoki, då ska jag testa ikväll!
Första gången jag ser denna tråd, har nu bokmärkt den och ska nog pröva också!
Måste nog göra en lista på allt jag ska prova på för jag bara bokmärker och bokmärker men det blir inte mer Måste skärpa mig så jag får mer variation på maten.
Gjorde en mozzarella-pizza med grundrecept från denna tråd. Jättegott!
Misslyckades med bottnen dock, den blev mest som en omelett till konsistensen. Den såg däremot ut som om den var fin och lagom "hård" när jag tog ut den…
Har en gammal ugn som 'lever sitt eget liv' och inte är att lita på (när det gäller temperaturen).
Jag ska definitivt prova att göra pizzan igen - men låta botten gräddas lite längre och högre upp i ugnen - hoppas den blir lite hårdare (och helst krispig) då.
Men smaken - super!!!
/Tummen-mitt-i-handen-vid-matlagning
Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge." /Pearl Buck ♥· Medarbetare på Healing
Wow. Detta lät ju helt kanon. Bokmärkt direkt, Jag brukar köpa pizza ibland till familjen och äter själv det som ligger ovanpå enbart. Det är ju så gott med fyllningen, men det känns ju lite dumt.
//Karin
En fråga - 175gr är det vanlig ugn eller varmluft?
Lagade pizzan i helgen! Jättegott…
…men, jag tror jag borde ha gräddat botten lite längre, för den var sladdrig och inte alls krispig. Och så satt den ganska mycket fast på bakplåtspappret!
Gjorde också pizzas i helgen och borde ha gräddat den lite längre… Den blev lite vattning på nått sätt. Men den har potetial till att vara riktigt god!
"You just have to belive…"
Någon som lyckats med botten?
# 24 Min botten blev jättebra. Kanske beror på ostsort eller ugn?
Det låter gott och pizza är en av de få saker jag saknar med lchf. Bokmärker, så får vi hoppas att jag inte glömmer detta utan får njuta av en underbar pizza nån gång. Är det någon som lyckats med botten??? En säger krispig, en annan vattnig och en tredje fastnar det för på pappret… Hrmm. Men jag bokmärker ändå.!!!!
#25 Vilken ost använde du? och vad hade du för temperatur och tid i ugnen?
Måste ju höra sig för så att man preppar för ett lyckat resultat :)
Provade en annan version av pizzabotten - som blev bra mkt bättre än mitt första försök (som fick en ganska 'vattnig' omelettkonsistens). Bottnen blev stabil - men inte direkt "krispig". Kanske hade den blivit mer "krispig" om jag gräddat den lite längre.
Här är "min pizzabotten".
(Kanske kan den inspirera till andra varianter och försök?)
Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge." /Pearl Buck ♥· Medarbetare på Healing
tar mig ett prov.. och hoppas på att det fungerar..
Jag har en "vanlig ugn" och kör 175 g i ca 25-30 min. Ibland lite längre. ser till att den blir ordentligt gyllen brun jämnt över botten. (v
nder den om då den inte gräddar tillräckligt längst in i ugnen). Sen kör jag upp den på 200 grader när jag ska fixa det sista, med fyllningen och då brukar det bli mellan 5-10 min.
Har aldrig misslyckats med botten.
cream cheese är något som icasäljer, den heter bara cream cheese, och finns vid philadelphian, men philadelpiha funkar lika bra.
Jag använde rvanlig svenska hushålls ost när jag gör den, (eller den som är billigast när jag handlar). Det är pga att ost som sagt är dyrt.
Hoppas ni fått det hela att gå ihop. =)
#28 ska prova din botten. Bra med variation =)
Hmm,jag såg att det var nån som tyckte att den blev vattnig,och det kände jag inte alls igen,så jag gick och tittade på receptet som jag hade skrivit av,och såg då att jag hade glömt grädden,oops.
Men resultatet blev väldigt bra tyckte jag,utan grädden,inte alls omelettaktig.vet ju inte hur fördelningen med fett,prot och kh blir dock :/
Tänkte bara berätta ifall nån ville pröva
Jag gjorde denna pizzan i helgen, tyckte att smeten blev väldigt lös så jag hällde i lite mandelmjöl, inte mycket bara en halv deciliter ungefär, om ens det…ville ju snåla på kolhydraterna även om jag inte är jättestrikt, mandelmjöl har ändå 15g per 100.
Degen blev perfekt och smakade inte alls omelett, och inte heller mandel. Har man bara en ordentlig tomatsås på så blir det jättegott. Tomatsåsen ska kokas ihop med (lök) och vitlök och oregano samt basilika och gärna lite grönsaksbuljong. Att bara bre tomatpure på kan jag tänka blir lite tråkigt så lägg ner tid på tomatsåsen. Jag toppade med getost, champinjoner, skinka och parmesan, jättegott!
hmmm på en långpanna med riven ost tycker jag inte det blir vattnigt alls. Skulle det verka så utökar jag bara osten och låter den stå inne en liten extra stund.
När den hälls ut på plåten blir den lös och dt är meningen, det ska ju inte vara något man knådar, utan det ska bli riven ost med stanning på.
Se till att botten blir ordentligt gyllene så kan ni inte misslyckas (och använd en långpanna så den inte blir för tjock, då blir den lös och konstig).
Bokmärker, jag bara måste prova!
Tack Skrivfeber för receptet
Har gjort den här pizzan flera gånger nu och även fryst ned botten med gott resultat. Har precis tagit upp en botten och fyllt den med hemmagjord tomatsås, färska champinjoner, bacon och ost. Smaskigt med ett glas rödvin till så här i sommarvärmen.
Karin
suveränt! tur att någon annan provat att frysa..
jag har fryst den men med tillbehör på, i matlåda, har fungerat helt suveränt..
folk kring mig som vet att jag äter lchf, blir jätteförvånade när JAG äter pizza!!
Vir har provat receptet och det blev jätte gott. Med räkor och tonfisk och några små bitar ananas. mumsfilibaba….. Efter en dag i kylskåpet blev det som en vanlig pizza i konsistens.
Tack för receptet.
Vänliga hälsningar Stephan
Mums! Bokmärker!
Låter gott….kör nog ett test i kväll.
Det här receptet var jättebra, jag gjorde pizza idag och det var sååå gott, jag gjorde bara halva satsen men det blev kvar till imorgon.
Tack för receptet
Nu var det någon månad sen jag gjorde denna, det börjar bli dags igen! Till opera-Malena imorgon (idag) kanske???
Vi har bakad den igen, men med salami istället av tonfisk och räkor. Det var också supergott!
Vänliga hälsningar Stephan
Tror ni att man kan använda den här pizzabottnen som smörgåstårta??
Karin
Jag har fünderat på det, tänkte jag skulle prova någon gång..!
Den ska helt klart provas i sommar
Så bra och gott pizzasubstitut till och med mannen tyckte det var som pizza. Han var rätt att det skulle bli omelett, men det var det inte. Lite vattnig men jag tog inte hela plåten. Det ska jag göra nästa gång. En nästa gång ska det bli! =) Tack så mycket!!! =)
Hmmm, 75% tyckte inte om den, inklusive mig. Blev för omelettaktigt. Får klura ut något utan ägg - det måste gå!
Såhär blev min pizza! Minskade mängden på receptet till 1/3 ungefär. Hade inget bakplåtspapper hemma så jag använde en smord springform. Det blev riktigt gott och jag blev mer än mätt på halva pizzan.
Till en "liten" pizza:
40-50 g cream cheese
1 stort ägg + 1 äggula
0,5 dl grädde
1 dl riven parmesan
ca 2 dl riven ost
Hade tomatsås, skinka, champinjoner och riven ost på. Pizzakryddan strös på EFTER att pizzan varit i ugnen, så bränns den inte. ;)
#47: Hmm, jag var också rädd för det först men tycker faktiskt att det inte alls smakar omelett. Men om den får stå inne och bli brun/gyllenegräddad, då blir äggsmaken för tydlig och det gillar inte jag.
Fast om man hoppas på ett pizzasubstitut som smakar som vanlig "mjölpizza", då blir man nog besviken… Med vanlig pizza är det de knapriga kanterna som är godast enligt mig, och det går bara inte att få till utan just mjöl. Inte har jag lyckats ivarjefall!
Mmmm…. låter godis! Ska prova den någon dag.
Gjorde en till pizza idag, men hade ingen grädde hemma så jag hoppade över det. Tycker nästan den blev bättre så. Det blev en liten pizza med tunnare botten än förra gången.
1 ägg
2 msk creamcheese
2 dl riven mozarella (från Lidl)
1/2 dl riven parmesan (från Lidl)
Efter att "degen" varit inne i ugnen penslade jag kanterna med olivolja. Och körde in den igen med fyllningen. Fick krispiga och goda kanter. Nästan som riktig pizza!
Vad sägs att ha i lite fiberhusk i smeten? Det binder ju när man gör pannkakor - kanske det även hjälper här?
Har tyvärr ingen cream cheese hemma så kan inte prova… :(
Älskar denna, tusen tack för detta recept, äter nu pizza flera gånger i veckan, det är ju såå gott och mättande och går att variera i oändlighet! =)
Jag tycker också väldigt mycket om den här. Supergott, mycket bättre än mjölpizza tycker jag.
Ska testa jasinskas recept utan grädde någon gång också, är ju perfekt att kunna göra mindre pizzor också, originaldegen blir en hel långpanna för mig.
det här receptet är jättebra , ska prova göra muffins
Coolt, hoppas den funkar med muffins. Berätta gärna hur det går!
Kan man frysa ner pam´s pizza tror ni?
Ja, det har jag gjort många gånger
Ja, det går utmärkt.
Vänliga hälsningar Stephan
Mycket bra recept. Tackar!
Jag rekommenderar att anvanda mer pizzakryddor eller oregano an receptet sager, for att fa fram den riktiga pizza smaken.
Tack så jättemycket för detta recept
Jag gjorde en pizza idag och hade stekt blandfärs, stekt bacon, tomaskivor och mycket riven ost på
Det var det godaste jag ätit i hela mitt liv!!!
Helt enkelt underbart!!! ( jag var så lycklig att jag nästan fick tårar i ögonen! )
Jag längtar tills imorgon kväll då jag ska äta en bit till!
Pojkvännens kommentar: Det här är den godaste pizzan jag någonsin ätit =). Supergott och lååångt över förväntan!
Gjorde denna och hade fiberhusk i. smeten kändes som lambas bröd. till den satsen hade jag ca 1dl fiberhusk och det fick stå och tjockna till sig. och det blev absolut inte omelet känsla.
Blev det rifla bra då? Godare eller typ samma som utan fiberhusk?
Vad är Fiberhusk på engelska? får man det i spanjen tror Ni?
mkt godare med fiberhusk då blev det mera riktig pizza känsla som typ panmodellen. Har en son som älskar allt som inte är hemlagat (tonåring med autism) och han blev helt frälst i pizzan.
fiberhusk vet jag inte vad det heter på engelska men jag kan tro att det finns på hyllan för gluten allergiker för det är pulveriserade psylliumfrön.
tusen tack!!! skall försöka göra ngt till mig och (den som vågar smaka )firar min 40 års dag imorgon….det kommer 20 pers ojoojoj
ja det blir nog bra..ska ta en bit till lunch nu som jag lyckades rädda igår. en plåt räckte till 3 personer en vanlig middag.
Jag äter så lite så det blir nog mera tror jag …. en1/2 pizza brukar jag äta (när jag åt pizza) vanlig
Helluuu!
Har själv googlat o sökt o haft mig, efter ett alternativ till fiberhusk som jag tycker är för dyrt!
Jag har provat receptet ovan och det va JÄÄÄTTEGOTT!!! Verkligen-- MEN… jag saknade att kunna hålla slizen i handen, hehe, jag gillar att äta pizza med händerna- Sen va den svår att få upp på tallriken från plåten pga "sladdrigheten"
Så igår gjorde jag den igen men experimenterade o resultatet fick av pojkvännen (som ätit den andra versionen varje gång jag lagat den) betyget:
"Den va mycket godare idag. Mer likt vanlig pizza. Och titta: Jag kan hålla den i handen som riktig pizza :))"
Jag gjorde som följer:Botten:
120 g cream cheese
5 ägg (istället för orginalreceptets 4)
1 dl Fet grädde (istället för 1,8 dl)
1 dl Parmesan (istället för 0,6 dl)
1 matsked Italiensk salladskrydda eller annan krydda ni gillar till Pizza.
5 dl Riven ost
OCH: det jag lade till va rätt o slätt 5 msk krossat linfrö! Jag vet att det är giftigt vid stora mängder, MEN det bryts ned vid värme och man äter inte ens sån här stor pizza ensam på en gång, och 2 msk säger livsmedelsverket att man kan äta per dag, Så det är lugnt!
Resultatet blev en mkt fastare och mer deglik botten. Mycket lyckat experiement som jag varmt kan rekommendera! Dessutom får ni med trög mage i er bra fibrer från linfröna! Själv gick jag på toa utan problem i morse. Mycket skön känsla :))
Hoppas ni gillar detta recept. Ge gärna svar på vad ni tycker då detta är första gången jag "ger" recept :)
Förresten jag hade själv malt linfröna med mixer. Hur lätt som helst, så köp hela o mixa dom!
#66
Fibre/Fiber husk AR engelska/amerikansks namnet :0)
Fibre/Fiber = fibrer
husk(s) = skal
Har aldrig sett det pa hyllorna har under 'Psyllium' … se upp om ni koper det fran hyllor for magskotsel … det ar ofta smaksatt med apelsinsmak :0(
Receptet används av Atkins-folket i USA och jag bakade botten i söndags till mig och en till som går på lågkolhydratmat. Det blir mäktigt med botten och all fyllning på. Jag fyllde min pizza med rökt lax, ruccola, mozarella och kräftstjärtar. Supergott och inte saknade man den vanliga pizzabotten ett dugg!
www.livsviktigt.n.nu
Nu var det länge sedan denna var uppe på tapeten! Gjorde den häromdagen med en fyllning av köttfärs som jag brynt med lök och kryddat med tacokrydda, och sedan en massa ost ovanpå. Och ja, jo, Raringen ska absolut ha ägg knäckta ovanpå också så det fick bli tre sådana också på toppen av alltihop…
Ni som inte gillar "Polarbrödet" och tycker det smakar för mycket ägg bör prova denna, den är verkligen supergod!