Annons:
Etikettmat-recept-på-bröd-och-brödbaserade-rätter
Läst 12898 ggr
rifla
2009-03-25 09:38

Våffeldagens recept..

  • 6 ägg
  • 2½ dl grädde
  • 2 msk smält smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kanel

Vispa ihop allt sammans ordentligt. Värm upp våffeljärnet ordentligt och smörj med smör.

Servera med blåbär eller bara vispad grädde….eller varför inte hacka ett ägg och blanda med lite rom och creme fraiche..

variationerna är oändliga..

Annons:
ingnyh1
2009-03-25 09:44
#1

Kommer smeten att hålla ihop när man gräddar vofflorna?

Är sugen på att testa,,,

rifla
2009-03-25 09:46
#2

Ja helt och hållet. gjorde dom i morse till killarna.. har även detta recept när jag gör plättar och pannkakor..

Ta-Co
2009-03-25 09:52
#3

Kanel? Det har jag aldrig provat i varken pannkaks- eller våffelsmet, får göra en provsats först i em och testa på sambon Glad

ingnyh1
2009-03-25 10:31
#4

KyssTack rifla för ditt snabba svar,, jag ska testa det.

Grädden som ska vara i smeten ska väl inte vispas före eller hur?

Tack för ett bra recept

Mvh Ninni

ariaam
2009-03-25 10:42
#5

BOKMÄRKER!!Glad Jag vill ju oxå ha våfflor när övriga familjen smaskar i sej…

mrsAngel
2009-03-25 10:59
#6

Lustigt! Har för flera år sen ramlat över ett våffelrecept med grädde och ägg, men aldrig hittat det sen. Äntligen! Tack och bock!

Annons:
mrsAngel
2009-03-25 10:59
#7

Man ska inte vispa grädden först innan man blandar dem med äggen?

kajsa71
2009-03-25 11:06
#8

Idag ska jag grädda kokosvåfflor!

Som vi ska äta med grädde och hallon!

Regina78
2009-03-25 11:15
#9

I ett annat våffelrecept (med mjöl iofs) så vispar man gulor och vitor för sig. "Lyxvåfflor".

Det kanske man kan göra? Lite som Oopsies?!

rifla
2009-03-25 11:23
#10

Nej jag vispar inte grädden till smeten alls.. men sen såTungan ute till våfflorna.. mums sa sönerna i morse..

ToFat
2009-03-25 11:41
#11

Smaskens…får det nog bli idag!

Melindrea
2009-03-25 15:48
#12

Ja, här blir det kokosvåfflor med vispad grädde och kokta hjortron… =)

kajsa71
2009-03-25 15:54
#13

Nu har vi käkat kososvåfflor med creme fraiche och hallon. Mums!

Annons:
emiilia
2009-03-25 16:30
#14

Ni som provat dessa våfflor; påminner de om vanliga eller är det en helt annan smak? Om de är lika kanske jag kan lura i sambon dem utan att säga att de är LCHF. Oskyldig Han är kolhydrats-lover, tyvärr.

Dame
2009-03-25 16:32
#15

Lägger mitt recept här också!

2 ägg

0,75 msk fiberhusk

1,5 msk linfrö

1 dl grädde

1 dl vatten

Låt fiberhusen stå och dra en stund så det blir en tjockare smet. Kan behövas modifieras lite med vatten/grädde, ju längre smeten får dra dessto tjockare blir den.

Mina ungar säger det är godare än vanliga våfflorGlad

Fick det som pannkaksrecpet först men det är lite svårt att steka, så jag tycker det passar jättebra som våfflor istället.

Vispad grädde och lite hallon till, mums!

Regina78
2009-03-25 16:34
#16

Nu har vi prövat detta och det gick dessvärr inte hem alls, hos någon av oss. Lite för mycket omelett med kanel över det hela.

Det gick hur som helst grymt smidigt att grädda dem i våffeljärnet!

bustas
2009-03-25 16:41
#17

Njaa, jag väntar nog till LCHF: s internatioenella "fläskaredagen" den 1:a April. Mitt favoritrecept är: En rejäl fläskbit, salta lätt, in i våffeljärnet, pressa utå helsike i en minut - njuuut! Glöm inte att ha på köksfläkten på max!

Sigrid1970
2009-03-25 16:43
#18

#15

Ska det vara hela eller krossade linfrön?

Dame
2009-03-25 16:51
#19

#18

Hela brukar jag köra med. Det går nog lika bra att utesluta dom också, men behöver man få lite fart på magen så gör det väl bara gott att ha med dom?

[Pennylane1]
2009-03-25 19:29
#20

iiiih jag fick alltid mjölbaggar eller nåra små bruna avlånga kryp, i vetemjölet, tror hela linfrön i våfflorna skulle påminna mig alltför mycket om dem! Flört

Annons:
Annione
2009-03-25 20:51
#21

Gott tyckte hela familjen, jag saknade dock fraset.

ingnyh1
2009-03-25 22:44
#22

Jag har nu provat detta recept och jag är helnöjd!!!

Jag hade vispad grädde och röd stenbitsrom till.

Mixade äggen och grädden några minuter,, jag uteslöt kanelen.

Det fel jag gjorde var att hälla för mycket smet i laggen,, så tänk på det eftersom smeten är så pass lös,,

Jag är jättenöjd..ingen känsla av omelett som någon här tidigare skrivit och hade känt.

Jag tackar och bugar för ett toppen recept som alternativ till vofflor/pannkaka.

GladNinni

ToFat
2009-03-27 11:24
#23

Provad också detta recept igår, och WOW!!!! Helt suveränt. har provat kokosvåfflorna men tyckte dessa var mycket bättre även om de inte blir lika stela. Jag kände mig som värsta synderskan när åt dem. Och en matsked hallon/blåbär till det…oj…

Enda var att jag hällde för mycket smet i järnet första våfflan…Men an får göra många små istället. Innan har jag provat göra våfflor med atkinsmjöl eller proteinpulver, och det har varken varit gott eller nyttigt, men detta var ju suveränt!

[Pennylane1]
2009-03-27 12:13
#24

jag ska testa dessa när jag fått handlat lite mer grädde, jag är inte så glad i kokos så detta låter väldigt bra!

Emmisha
2009-05-23 22:35
#25

#15 ååh gud va gott detta låter. ska göra det nu! Fiberhusken står på svällning…. återkommer senare med resultatet… gör en dubbel sats till mig o min mamma, tror ni det blir för mkt? Är väldigt hungrig haha… Tungan ute

gyllenetider
2009-06-07 01:42
#26

Men alltså… hur många kolhydrater per våffla är det i dessa?

[Pennylane1]
2009-06-07 11:26
#27

men alltså… det är ju bara att räkna Flört

men jag kan vara snäll då… grädden är ju det enda som har kolisar att tala om, 2,5 dl blir ca 8 gram kolisar, dela det med antalet våfflor, kanske blir det fyra? då är det 2 gram i varje, blir det fler så sjunker khinnehållet i varje förstås

sen beror det också på vad du tar till men det kan jag inte räkna ut när jag inte vet om det  Tungan ute

Annons:
Andina
2009-06-07 11:30
#28

#27"men alltså… det är ju bara att räkna"

…  under förutsättning att man vet hur mkt kolisar som grädden innehåller….
Flört

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

[Pennylane1]
2009-06-07 11:31
#29

om du nu menade receptet i första inägget! Sen tog ju folk sig friheten att smäcka dit lite andra recept också…

gyllenetider
2009-06-07 18:22
#30

Hehe tackar så mkt för det Tungan ute Jo jag tänkte att det ju iofs bara e att räkna men så kass som jag e på det så skulle det säkert bli fel ändå hur jag än bar mig åt haha. Man vet ju aldrig :) jo jag menade det receptet i första inlägget hehe. Tack för alla svar!!

Rebs
2009-10-07 10:01
#31

Jag gjorde enligt receptet, fast med kokosgrädde istället för grädde. Stekte som pannkakor och åt till frukost idag med smält smör på. Åh gud, så gott…! Tungan ute

Dunet
2009-10-11 19:16
#32

MMMMmmmm så gott.

Tillsammans med lite hallon och blåbär. Himmelsk söndagsfika

Lisabet
2009-10-11 21:01
#33

Hur många laggar blir det ungefär? Är lite trött på kokosvåfflorna, så det här skulle sitta fint, men det låter lite mycket för en person.

Rosalita
2009-10-12 00:28
#34

Det här måste jag testa. Jag har gjort våfflor med kokos, men det tyckte jag inte blev något bra alls. Hoppas det här blir bättre.

Annons:
Seglarina
2009-10-12 00:49
#35

DEt är ska jag prova!

rifla
2009-10-12 20:33
#36

frys ner dom och värm i smörgåslaggen eller brödrosten..

Rebs
2009-10-13 16:28
#37

Jag stekte dem i en mindre teflonpanna (med smör i pannan, så klart) och det blev 5-6 stycken ganska tjocka pannkakor. Man blir redigt mätt på ett par stycken, så det räcker väl till 2-3 personer.

Icegirl
2009-10-13 18:01
#38

Ska testa - tål inte kokos - blir heldålig i magen då jag använt det.

rifla
2010-01-24 18:42
#39

MMMM gjorde detta när vi skulle ut i pulka backen..och bredde smör på våfflorna och kanel och la i plast folie…bara att rulla upp och äta..

Hannah-
2010-01-24 18:51
#40

bokmärkt

tackar för receptet

Skepparkrans
2010-01-25 00:52
#41

Dessa smakar helt ok men de blir rätt tunna. Blandar man i lite bakpulver blir de aningen fluffigare men ändå rätt lätta och substanslösa. Det känns som att man behöver något att fylla ut dem med, så sist testade jag att hälla i några deciliter hasselnötsmjöl. Precis så att smeten blev lite tjockare. De blev mycket frasigare och liknade riktiga våfflor men smakade på tok för mycket nötter.

Kanske lite kruskakli skulle kunna fungera bättre?

Annons:
rifla
2010-01-25 11:09
#42

jag blandade i lite fiberhusk en annan gång och det blev lika bra och lite tjockare.

Andina
2010-01-25 11:43
#43

Kan lite Pofiber hjälpa konsistenen månne…? (Har inte testat - men ska testa pannkakor med liiite pofiber så småningom.) Jag kan tänka mig att det ger mer konsistens…

Jag använder Pofiber till "lchf-bröd" (Missaz' "Pones" t ex från tråden "Bröd med brödsmak"). Pofiber väger "ingenting" - innehåller 12 g kolhydrater per 100 gram - så det blir inte många kolhydrater man använder i en omgång brödbak.

Info om Pofiber

Och för den som är intresserad av bröd med brödsmak: Missaz' "Pones"

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

rifla
2010-01-25 19:10
#44

men pofiber är rester efter man gjort potatismjöl och fiberhusk innehåller 0gr kolhydrater.

[Pennylane1]
2010-02-09 16:43
#45

i pannkaksdiettråden står att den smeten [som har grädde mjölk (eller vatten) ägg husk och smör] går att grädda i våffeljärnet och att de blir frasiga då!

rifla
2010-02-11 17:56
#46

jag har gjort den och misslyckades totalt med att få dom ätbara i våffeljärnet, men som pannkakor blev de jättebra. Håller mig till detta recept i våffeljärnet..

rifla
2010-03-24 16:28
#47

idag har ungarna propsat på att äta våfflor för de är inte hemma i morgon.. ska ha i lite fiberhusk i nu..

[tililili]
2010-04-02 11:22
#48

#45, vilken tråd är det?

finns många om pannkakor, provade ngt och det blev pannkaka i dubbel bemärkelse istället :p

Annons:
[Pennylane1]
2010-04-04 17:13
#49

den kom upp direkt när jag sökte på pannkaksdieten så här är den

kattöga
2014-07-18 16:55
#50

Ännu en tråd med tips som låter så gott. Ska prova pannkakor på kokosmjölk… kanske bara ska ta den "tjocka separerade klumpen" som blir i en burk…? Det låter mums i alla fall!

Tänk vad mycket spännande man kan lära sig, när man inser att man inte är så smart som man har trott!    /   Catta-Y

Meeow! 

Upp till toppen
Annons: