Grönsaksomelett gjord på kokosmjölk
Det här är en omelett jag lärt mig att tycka mycket om, som jag börjat göra nu. Bra för mjölkallergiker.
Annars var jag van vid att ha massa ost i omeletten, men kokosmjölken (den ska vara fet och organisk) gör att det blir den där gräddiga känslan som ost ger.
Smaklig måltid!
Grönsaksomelett gjord på kokosmjölk:
Ingredienser
2-3 ägg
75 gram kokosmjölk
1 msk olja
200 gram valfria grönsaker, förslagsvis 100 gram broccoli, 50 gram rödlök och 50 gram ruccola/babyspenat/mangold-blad
1 ½ tsk provencaliska kryddor
salt
1 tsk timjan
Gör så här:
Stek broccolin i oljan i stekpanna, häll lite senare i hackad rödlök,
provencaliska kryddorna, salt (och ev. vitlök) och på slutet salladen (ja, stek salladen!)
Häll kokosmjölken i skål med timjan och salt. Vispa med gaffel.
Knäck äggen i skålen och vispa lite till.
Häll sedan blandningen i stekpannan i grönsakerna, rör runt lite så den täcker alla grönsakerna, låt puttra!
Med lock, behöver du inte vända omeletten, men annars behövs den vändas eller röras runt lite.
Lycka till!
Och just det, jag väger allting, det är därför det är så exakta mått. Men så noga behöver ju inte alla vara.