Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (3) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Mat - Livsmedel

Istället för mandelmjöl?

2010-08-21 23:50 #0 av: Linda1976

I väldigt många recept är det med mandelmjöl. Finns det nåt man kan byta ut det mot, eftersom jag är allergisk mot både nötter och mandel.

 

Jordnötter tål jag, men jordnötsmjöl känns inte klockrent, vare sig smak- eller kolhydratsmässigt!

Anmäl
2010-08-22 00:01 #1 av: Wtn3

Jordnöt är en baljväxt, inte en nöt. Men nu ska jag inte vara besserwisser. Hur är det med kokosnötter? Kokos är ju inte heller en nöt utan en stenfrukt... Kokosflingor kan man mala till mjöl. Men det kanske inte passar i de recept du tänker på...?

Anmäl
2010-08-22 00:16 #2 av: TinaNordberg

Jag har testat med mjöl på mixade solroskärnor, tyckte det blev helt ok i tex pannkakor. Lite gråaktiga blev de ju förstås.

Tina Nordberg medarbetare:

 Fågelskådning i fokus

 Svamp i fokus

Anmäl
2010-08-22 01:54 #3 av: nobban7

Antagligen är det läggdags för mig nu men det som poppade upp i min skalle (förutom kokos) var stekt, okryddad köttfärs. Förvånad

Anmäl
2010-08-22 12:32 #4 av: egensinnig

Skulle man kunna använda sesamfrönoch kokos blandat kanske? + lite fibrer i någon form.

Anmäl
2010-08-22 13:04 #5 av: karinafp

PO-fiber? Fibrex?

Anmäl
2010-08-22 13:37 #6 av: Linda1976

Jo, jag vet att jordnöt inte är en nöt - det är inte många nötter som ÄR nötter i egentlig mening, om man ska vara petig  http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%B6t, men nu var det inte det det handlade om.

 

Kokos funkar nog till efterrättspajer, men det tänkte jag inte göra så ofta ;-) Matpajer däremot är en svaghet jag har, så vad tror ni? PO-fiber? Vad är det och var köper man? Fibrex låter som nåt som ligger brevid Fiberhusk på Ica Maxi? ;-)

Tack för alla svar!

Anmäl
2010-08-22 14:11 #7 av: egensinnig

PO-fiber hittar man på hyllorna för glutenfritt. Fibrex bland mjöl o dyl. Finns ju också ngt som heter Bakepro som kan ersätta en del av mjölet.

Anmäl
2010-08-22 17:22 #8 av: Linda1976

Tack egensinnig dearest - jag laddar med recept för mitt nya sockerfria liv, nu på riktigt. Inte som innan .... ett par veckor, ballar ur... och sen på det igen. Det funkar inte.

Anmäl
2010-08-22 17:50 #9 av: julia61

Valnötter, mandel, hasselnöt, fiberhusk, sesamfrön, de brukar jag mala lite av varje. Kolla kolhydraterna väg gärna. Mal ihop o sedan så tillsätter jag ägg och kryddor samt lite smör o en skvätt grädde.

Pepparkaks krydda i blir perfekt till mögelosten!

Gör kex så här, Pluttar ut dem och gör dem runda o tunna, in i ugnen till de är knapriga.

Kanske man kan göra pajdeg så...har köpt bake pro men inte kollat hur det funkar...

Gjorde en sorts sesamfrö kex till surströmingsskivan, att ha den goda kryddosten på, men mycket smör. Hade i lite salt bara då. Hyfsat resultat.

Hoppas det är något att användaGlad

Anmäl
2010-08-22 18:45 #10 av: Linda1976

Men om du läser ts så är jag allergisk mot alla nötter utom jordnötter ;-)

 

Men tack ändå :-)

Anmäl
2010-08-22 19:00 #11 av: nyborjare08

Om du vill göra matpajer så går det utmärkt att göra pajbotten av ägg och grädde! Vispa 4 ägg med 1 dl grädde och häll i smord pajform. 225 grader tills den får ordentlig färg. Häll på valfri fyllning och in i ugnen igen. Gott!

Annars - husk (psylliumfröskal).

Anmäl
2010-08-22 19:22 #12 av: karinafp

PO-fiber är fibrer från potatis. 12 g kh /100 g, men det väger å andra sidan inte mycket, så en dl ger inte många kh.

Fibrex är fibrer från sockerbetor. 5,5 g kh/100 g, men det väger inte heller mycket.

Anmäl
2010-08-22 19:24 #13 av: Fiana

En dl pofiber är ca 2 gram kolhydrater

Anmäl
2010-08-22 19:33 #14 av: ullisbullis

Jag brukar göra matpaj och då använder jag kokosmjöl och ev. pofiber.

Pajdeg:

På ett ungefär

100g. smör

1 ägg

ca 1 - 1½.dl. kokosmjöl/pofiber

ca 1 dl. riven ost

ca ½ dl. grädde

Kör i matberedare till en fast deg. Den ska gå att trycka ut i formen som en vanlig deg.

Kokosmjöl köper jag på LCHF-butiken på nätet. Det är dyrt men drygt då det är väldigt fiberrikt så man behöver inte ta mycket. Det sväller mycket.

Anmäl
2010-08-22 22:32 #15 av: Linda1976

Tack söta ni :-) Då finns det lite att testa!

Anmäl

... men den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus. Det är gratis och tar bara en minut. Klicka här för att skapa ett iFokus-konto!