Vi som har högt/lågt blodtryck Läst 5805 ggr

Lågt blodtryck och lchf?

  Olästa | Bevaka | Bokmärk

Hur påvrkar lchf oss med lågt blodtryck?

Dels ligger jag på gränsen ibland (kan bli yr om jag reser mig för fort m.m.) men sen har jag en väninna med lite värre problem med blodtrycket.

Hon har även gjort en gastric bypass operation, jag vet att hon inte tålde fett i början men vet inte riktigt hur/om det ändrar sig med tiden.. någon med erfarenhet?

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

Jag sänkte mitt blodtryck ngt när jag började med LCHF och jag hade väldigt lågt från början. Nu senast hade jag 85/40, men det beror nog delvis på min undervikt. Jag lider inte speciellt mkt av mitt låga blodtryck, men jag måste tänka mig för och aldrig resa mig upp plötsligt tex, för då svimmar jag.

Flera lågtryckare raporterar ännu lägre tryck på strikt kost, varför du får vara försiktig och pröva dig fram.

Okänt varför, men du kan iallafall se till att få i dig tillräckligt med salt, för kroppen använder salt för att hålla uppe blodtrycket.

Personer som genomgått GBP, sägs dumpa av olika livsmedel.. dvs det har en tendens att komma upp igen, och det kanske inte är så konstigt iomed att ingreppet så är de väldigt känsliga för olika saker.

Men ofta brukar de inte dumpa godis o läsk o sånt, vilket kanske hade varit någon nytta med?

"De vanligaste bieffekterna uppstår då patienten ätit för fort eller tuggat maten dåligt. Då kan illamående och kräkningar uppstå. Även så kallad dumpning kan drabba patienten. Det är ofarligt men obehagligt och uppstår då maten kommit ner för fort i tunntarmen. Dumpning yttrar sig genom yrsel, kallsvettningar och ökad hjärtfrekvens. Diarréer kan uppstå då för fet mat har ätits."

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gastric_by-pass

 

#1 Ok, inget att rekommendera för henne då :)

#2 Min väninna har faktiskt varit väldigt noga med maten redan innan operationen.. äter mycket hälsosammare än jag (dvs. hemlagad husmanskost med fett, men förståss inte utan kolhydrater eftersom hon inte gått på någon kolhydrat diet) och inte särskilt mycket godis eller så. Så jag har lite svårt att förstå varför hon har gått upp så mycket i vikt, gissar att det ligger mest genetiskt osv. Men kan och vill förståss inte gå in på hela hennes livs och sjukdomshistoria på ett öppet forum :)

Sen hade det helt klart varit bättre om det var mer socker än fett som de blev känsliga för efter ingreppet, generellt.. Finns väl ingen som förespråkar rent socker för hälsan, så..

Men eftersom lchf inte verkar ha några omedelbara hälsoefffekter vid hennes situation så ska jag inte lägga  mig i eller förespråka något för henne heller, speciellt inte om det kan sänka redan lågt blodtryck. :) Det hade varit roligt att kunna hjälpa till, men hon klarar det nog bäst själv eftersom bara hon vet vad hon tål och inte numera..

Själv fortsätter jag som jag tänkt, så får vi se vad blodtrycket tycker om det. Än har jag inga besvär av det (mer än tillfälligtvis, men det kan vara tillfälliga järnbrister också), så jag får se hur ''illa'' det blir. Märker jag inte av det behöver jag ju inte oroa mig..

Håll huvudet högt men näsan i en vänlig vinkel.                                         

Lågt blodtryck är ett otvetydligt symtom på nedsatt ämnesomsättning och svaga binjurar. Jag skulle rekommendera er att gå till vårdcentralen och begär utredning för hypotyreos och binjuresvikt. Läs mer här: http://skoldkortel.blogspot.com/2010/12/svimmande-lucior-bor-aven-ga-till.html

 

Joo.. man skall vara försiktig med att tala om för andra hur de skall äta.. speciellt när man knappt vet vad som fungerar för en själv.

Det finns som sagt flera orsaker till att man lägger på sig vikt.. förutom att äta fel, varav insulinresistens och hypotyreos kanske är de vanligaste.

Varav LCHF hjälper mot insulinresistensen, eller rättare sagt, det spelar mindre roll om man är resistent, då man inte äter så mycket som kan bli blodsocker.

Sen så.. med GBP så är iallafall tanken att man skall äta mindre, och då måste man koncentrera sig på essentiell näring.. varvid socker och vitt mjöl går fetbort.

Det blir lite samma som när man "bantar", man kan inte äta för lite då man iallafall måste få i sig all näring förutom energin, som då är tänkt man skall få en del utav från fettdepåer.

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 200 sajter.

Mer på iFokus

Skriv inlägg Sök på sajten

Senaste inläggen

Äldre inlägg »

Aktuellt just nu

- Allt om lågkolhydratkost -

- Medlemmar -

- Medlemmar - var bor ni?

- Off topic - (OT)

- Om sajten -

- Utmaningen -

- Vi som vill nolla kolhydraterna -

Boktips

Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman

Frågelåda - MinMat

Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt

Hälsa

Hälsovinster

LCHF för vegeterianer

LCHF - Problem

LCHF för barn

LCHF för bäbisverkstan

LCHF för nybörjare

Länkar - Föredrag

Länkar - Radio/TV

Länkar - tidningar/hemsidor

Mat - Billiga ingredienser

Mat - Jag behöver måltidstips

Mat - Livsmedel

Mat - Livsmedel - Matfett

Mat - På stan, hur gör jag?

Mat - Recept att laga hemma

Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter

Mat - Recept på efterrätter och sötsaker

Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter

Mat - Recept på färsrätter

Mat - Recept på fågelrätter

Mat - Recept på kötträtter

Mat - Recept på soppor & såser

Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg

Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm

Motion & träning

Vi som har autoimmuna sjukdomar

Vi som har diabetes

Vi som har huvudvärk/migrän

Vi som har högt/lågt blodtryck

Vi som har koncentrationssvårigheter

Vi som har mag/tarm-besvär

Vi som har/har haft fibromyalgi

Vi som röker/har rökt

Vi som vill gå ner i vikt

Vi som vill gå upp i vikt

Vi som är beroende

Vi som är gbp-opererade och äter LCHF

dr Annika Dahlqvist

Övrigt

Andra iFokus-sajter