Annons:
Etiketthälsa
Läst 57548 ggr
Karin20
4/1/12, 11:52 AM

Kryssa med LCHF 20-21 april 2012

Nu behöver du inte längre åka till Västindien för att få Karibienstämning och fantastiska LCHF-föreläsningar längre. Det räcker så bra med Östersjön!

All underhållning ingår i priset.

Fredag - Vi träffas i Moonlight som övergår till Kareokebar vid 22.00

19.30 Välkommen och tapasbuffet (någonstans i minglet berättar vi om LCHF-magasinet)

Speakers corner - den som vill prata om sitt får gärna göra det.

22.00 Fortsätter partyt utanför någonstans eller i Karoekebaren… Men här finns lite att välja på om man så önskar. Party Fiesta.

"Recorrido Latino" by Havana By Night
Flamenco Dancers
Las Mulatas Del Cuba
Orquesta La Crema
Son Del Caribe
Andriano
Jukebox
Evermen
DJ Jonas

Starlight Palace
Starlight Palace
Piano Bar
Starlight Palace
M/S Galaxy
Joe´s Place Pub
Starlight Palace
Moonlight Dance Bar
Starlight Palace

Show
Show
Duo
Dansband
Fiesta-quartet
Trubadur
Band
Trio
DJ

Lördag

07.30 Zumba och frukost för morgonpigga

Frukost för andra, (Frukosten öppnar 06.00 och stänger 09.00 (svensk tid))

09.30-10.15 Lars-Erik Litsfeldt¨; En liten historisk exposé över LCHF's utveckling i Sverige. Med- och motgångar.

10.20-11.05 Anders Tengblad; Egna erfarenheter och vetenskapliga rapporter om lågkolhydratkost

Bensträckare med kaffe

11.15-12.00 Björn Hammarskjöld; Forskningsfusket

12.00-13.30 Lunch (ankomst Mariehamn 12.35 inkl oväsen och att butikerna är stängda)

13.30-14.15 Annika Dahlqvist; Hälsovinster med LCHF

14.30-15.15 Monique Forslund; LCHF för hela familjen

Kortare paus för längre kaffebuffé och shopping

15.30-16.15 Ronnie Mathiesen; Min viktresa

16.20-17.00 Frågestund med samtliga föreläsare

Kaffebuffé och shopping

18.15 Landstigning

Återkommer med menyn.

Å vad det ska bli kul att få träffa er alla. Nu är det nästan 200 personer anmälda.

Tidigare information hittar du här

//Karin

Annons:
Margareta
4/1/12, 3:30 PM
#1

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

MissInAction
4/9/12, 9:57 PM
#2

Det närmar sig! Skrattande


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Karin20
4/12/12, 9:11 PM
#3

klicka på bilden, se, hör och upplev lite Karibien!

//Karin

Konchog
4/17/12, 8:35 PM
#4

När kommer menyn?

Margareta
4/17/12, 9:12 PM
#5

Karin som sköter kontakterna med Silja är utan dator just nu!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Ewa N
4/18/12, 9:27 AM
#6

Ser verkligen fram emot resan och att få lära mig mer om lchf. Har haft min resa bokad länge ska fira ett år som lchfare på båten. Nu har ett problem uppstått, alla restauranger är inte öppna när det är lunchuppehåll, man kan bara boka smörgåsbord dom andra restaurangerna öppnar 13.00. Jag är skaldjursallergiker och kan ej äta där. Nu måste jag välja bort en föreläsare, hade tänkt lyssna på alla.

Annons:
linneadrotz
4/18/12, 6:54 PM
#7

Åh, vad jag ser fram emot denna resa. Kul att träffa alla och få ny inspiration.

Margareta
4/18/12, 7:11 PM
#8

Ewa N:

Så här svarar Silja på din fråga om lunch:
Grillhouse öppnar 11.30 där behövs ingen bordsbokning.
Grillhouse kan bokas till kl. 13.00 om man önskar boka.

Buffen bokas kl. 11.30 eller 13.00
I buffen finns massa annat inte endast skaldjur.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Ewa N
4/18/12, 7:33 PM
#9

Margareta

Hoppas du har fått rätt svar av Silja mig svarade dom att Grillhouse öppnade 13.00. Att äta smörgåsbord är inget jag bör göra, det är lätt att det hamnar skaldjur i fel skål när det är mycket folk som plockar. Jag är väldigt allergisk och måste uppsöka läkare om jag äter det. Tack för att du kollade upp maten åt mig.

Margareta
4/18/12, 11:41 PM
#10

Det var kökschefen som svarade men det är ingen garanti. Fast det lät trovärdigt. Jag har ätit sen frukost i Grillhouse eftersom frukostbuffen stänger tidigt. Det är rätt länge sen.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

MissInAction
4/19/12, 7:17 AM
#11

Så vilken tid kommer kaffebuffén på lördagen att vara?
Om man behöver boka annan mat så vore det bra att veta Cool


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Margareta
4/20/12, 11:34 AM
#12

Kaffebuffén är efter frågestunden.
Exakt när den är slut vet vi inte

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

MissInAction
4/20/12, 12:41 PM
#13

Oj det står ju där Skäms Jag har lite svårt med att sätta fokus rätt! 
Det ska nog bli bra, till slut Tungan ute


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Annons:
Anna-Mira
4/22/12, 10:55 AM
#14

Nu är vi hemkomna i från en intressant LCHF.kryssning. föreläsningarna var mycket bra även om vi läst en del så fick vi lite nytt med oss ändå, dessutom en stor bekräftelse på att det vi läst och säger är riktigt. synd att det är så långt till Säffle,men vem vet med tiden kanske det blir något längre upp i landet med Skrattande

Ewa N
4/22/12, 12:53 PM
#15

Ja nu är man hemma efter kryssningen, det var roligt att träffa alla och föreläsningarna var jättebra. Det var ju första kryssningen för mig (firade ett år med mitt nya liv på resan) men absolut inte den sista. Var så kul att höra och se alla i verkligheten som man läst om. Fick både bekräftat att jag gör rätt och lärt mig mycket nytt.
Skulle vara jättekul att åka till Säffle men det är lite långt, vet inte hur jag ska ta mig dit.

margareta40
4/22/12, 1:34 PM
#16

Hemkommen från Åbo. Det var intressant, lärorikt och roligt. I går kväll när jag kom till hotellet efter att ha sprungit och letat efter min taxi tänkte jag ALDRIG MER, men i dag på tåget hem ville jag åka även nästa år.

Coronella
4/22/12, 3:35 PM
#17

Tack alla som bidragit till kryssningen. Bra, trevligt och intressant. Kul att det var så många.

Tänkte bara plantera en liten idé inför nästa kryssning - om vi fortsätter växa: Man skulle kunna ha två parallella "spår" på en del av föreläsningarna. Ett för dem som är nya, med mycket om grundtänket och ett spår för dem som varit med ett tag.

Margareta
4/22/12, 5:12 PM
#18

#17 bra idé. Vi har funderat på det tidigare när det varit svårt att få plats för alla talare och det kan vara värt att gå vidare med även om vi inte löste det praktiska då. Tänk om 10% väljer det ena och lokalen delas i mitten? Tidigare år med 150 hade det kunnat gå, men nu med 250?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[Knasmejsel]
4/22/12, 5:32 PM
#19

Hejsan, jag vill också tacka för en trevlig kryssning och bra föreläsningar.

Det är dock lite svårt att "komma in" som ny.

Jag har hållit på själv rätt länge men jag kände ingen alls och det hade varit trevligt att kanske delas i mindre grupper en kort stund för diskussioner om egna erfarenheter, tips, råd, roliga händelser, ja vad som helst egentligen.

jag tycker att maten var god i både buffén och kaffebuffén men saknade verkligen "taggar"

VAd var det jag åt?

Inte på något stod vad det var. Det hade varit klokt av personalen.

Jag sa en gång för några år sen att det ska bli kul att se hur lång tid det tar innan det här blir stort (lågkolhydratkost) och får kraft att bryta genom…tror visst vi kommit en bit på väg ;)

jätteskoj ;)

Coronella
4/22/12, 5:38 PM
#20

#18 skrivetav Margareta

Låt folk välja preliminärt redan via anmälan. Så kan man ta en liten lokal om det bara blir 20 på en föreläsning.

Annons:
toru
4/22/12, 6:32 PM
#21

Jag vill också passa på att tacka för hela resan. Alltid kul att stifta nya bekanskaper och återse "gamla".

Jo, med en så stor grupp kanske det kan vara svårt att "komma in i gängen". Jag var orolig för detta inför Säffle i somras men gruppen där var så mycket mindre ("bara" hälften) och så var grillkvällarna perfekta för "mingel".

Knasmejsel har en bra idé som absolut går att utveckla. På min arbetsplats har man tidigare kört något man kallat "speeddating". Det är säkert ett "halvgammalt" management tänk men till detta tror jag det skulle kunna vara perfekt.

Speeddatingen skulle kunna gå till så att föreläsarna och kanske några andra veteraner ansvarar för var sin "station". Sen delas gruppen (som visserligen kanske är lite stor…) upp i "X" mindre grupper som roterar mellan stationerna. 10-15 minuter per station och sen vidare till nästa. Detta kan nog kanske vara värt att lägga två timmar på på fredagkvällen för att både få lära känna föreläsarna men också övriga deltagare. Antingen slumpar man grupperna helt eller också försökaer man styra en aning.

Tål kanske att funderas på…

Problemet med att dela upp föreläsningarna är att jag kommer få ohyggligt svårt att välja. Dessotom tror jag de flesta föreläsare gärna lyssnar på varandra.

/Tommy

Karin20
4/22/12, 8:57 PM
#22

en form av speeddating är en jättebra ide, ska funderas på till nästa år…

//Karin

KatNyb
4/23/12, 3:40 PM
#23

Hej alla och tack för en trevlig resa till och från Åbo! Jag har en liten fråga: I fredagsbuffén (och även i kaffebuffén på lördagen) ingick smaksatt vispad grädde som var jättegod. Men var det bara grädde? Konsistensen var lite fluffigare än bara grädde. Och vad var det för smaksättning på lördagen? Tacksam för svar.

Cajsavarg
4/23/12, 5:44 PM
#24

Jag vill tacka för Ert engagemang Ni som fixat denna fina kryssning! Och vad kul att se ett så stort åldersspann!

Är det ngn som vet vad för sort supergod ost som serverades på kaffebufféen? Den med nötsmak.

Det var för övrigt det enda jag orkade äta då jag var mätt sedan lunchen.

//Fat makes Me fit//

KatNyb
4/23/12, 5:59 PM
#25

Ja den osten skulle jag också vilja ha tag på. Den var bl a smaksatt med brandy.

Karin20
4/23/12, 9:31 PM
#26

på fredagen var det pepparrotsgrädde som hörde ihopmed den rökta laxen, men passade till mycket mera. Till kaffet var det avocadomousse med massor av vispad grädde, för dipp till gurka och selleri

//Karin

MissInAction
4/23/12, 9:58 PM
#27

Jag hörde personalen där i Conferense säga till en av gästerna att det var philadelphiaost med örter, den där krämen som fanns på lördagen Förvånad och inte kände jag någon avokadosmak av den.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Annons:
KatNyb
4/24/12, 12:51 PM
#28

Men hur får man grädden så där fluffig? Är det en blandning mellan grädde och philadelphiaost?

Micke A
4/30/12, 10:15 AM
#29

24# 25# Det stog på skylten att osten var Jarlsberg… en Norsk ost.

Upp till toppen
Annons: