Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Sparris

2006-08-01 13:53 #0 av: Margareta

Sparris har lågt kolhydratinnehåll

LivsmedelMgdkcalProt (g)Kolh (g)Fett (g)Fib (g)
Sparris grön el vit10023,303,102,200,201,50

Lägg märke till proteininnehållet
Näringsinnehåll - Sparris

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-02 00:34 #1 av: Margareta

Jag lindar bacon runt sparris och lägger på grillen

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-02 09:59 #2 av: Mervi

Jag saglar, detta måste jag prova. TAck!

Anmäl
2006-08-23 22:02 #3 av: Diana61

Margareta, det gör jag med och gott är det!

Anmäl
2006-10-06 15:17 #4 av: Margareta

Sparris kan kan äta året runt, även om de färska är godast...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-07 01:17 #5 av: Siss

Jag älskar både sparris och bacon, har gröna sparris i frysen, ska jag förkoka dom innan jag grillar dom, eller är det direkt på grillen som gäller?

Anmäl
2007-04-16 17:16 #6 av: Margareta

Nu är det vår och dags att frossa i sparris.

Sparris är bra för oss eftersom det är mer protein än kolhydrater
Smörstekta med bacon runt eller proiscutto (stavas hur?)

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-04-16 21:38 #7 av: pixiee

En fantastisk maträtt ät sparrisrullader:

 Rulla in sparrisar i skivad skinka eller kalkon och lägg i en ugnsform.

Blanda en röra av grädde, majonäs och riven ost. (Ser ut ungefär som lös risgrynsgröt) Häll detta över sparrisarna och ställ in i ugnen på 200 grader tills ytan ser lätt gyllenbrun ut.

 Smakar sagolikt tillsammans med lite grönsallad, gurka och tomat (om man vill)

Anmäl
2007-04-16 22:34 #8 av: MiaP

Jag grillar/steker mina gröna sparrisar och äter med bea eller någon god pate. Kryddar med flingsalt. Det allt som behövs. Inget kokande, går även bra att lägga direkt på grillen om man har oljat in dom först.

Skrattande

Anmäl
2007-04-16 22:50 #9 av: Ulf-S

Jag äter sparrisen på klassiskt vis: Lättkokta med hollandaisesås och något tillbehör som ägg, rom eller kanske en köttbit.

Sparris får mig att längta till München... På våren serveras det sparris *överallt*, det går inte att undvika den. Sparris, bearnaise och schnitzel, mums! 

Anmäl
2007-04-17 00:24 #10 av: MiaP

Varför längta ända till Münschen när man kan åka till Gotland. Brukar passa på att köpa ett antal knippor när det är dags där. Jättegott.

Anmäl
2007-04-17 09:09 #11 av: Ulf-S

MiaP, Gotland är nog jättetrevligt men jag har bott i München och trivdes jättebra. Ibland längtar jag tillbaka helt enkelt, även om jag mår bra här i Stockholm också...

Anmäl
2007-04-17 09:25 #12 av: Bookjones

Sautee' lite lätt i smör med vitlök. Topparna bara, mmm. Spara fötterna till soppa. Eller stuvning att ha på omelett.

Anmäl
2009-01-26 18:12 #13 av: Margareta

Sparris är en favorit. Stek den baconlindad och servera med hemkokt bearnaisesås.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-01-26 20:24 #14 av: Icegirl

Jag steker sparris i smör några minuter på mellanvärme. Flingsalt och litet svartpeppar över dem. Någon näve riven ost och sedan en gnutta grädde så de får koka in. Hur gott som helst som tillbehör till kallskuret eller grillat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.