Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Vitkål

2006-08-01 16:03 #0 av: Margareta

Vitkål har relativt lågt kolhydratinnehåll (obs >3%)

 

LivsmedelMgdkcalProt (g)Kolh (g)Fett (g)Fib (g)
Vitkål10022,801,404,000,102,00

Näringsinnehåll - Vitkål
Näringsinnehåll - Vitkål

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-01 16:52 #1 av: Gittan-Xyz

Jag gjorde en gång en jättegod vitkålssallad som Tina Nordström hade i sitt matprogram. Riven vitkål, mycket klippt storbladig persilja, salt, olivolja, vitvinsvinäger. Den blev suveränt god! Höll i ett par dagar.

Anmäl
2006-08-01 17:22 #2 av: Mervi

Till hösten skall jag göra kåldolmar men på LC vis, utan ris. Man kan göra mycket på en gång och frysa in.

Anmäl
2006-08-01 17:25 #3 av: Gittan-Xyz

Och så glömmer du inte ge oss receptet!Räcka ut tungan

Anmäl
2006-08-01 17:33 #4 av: Mervi

#3 Jag kör säkert utan med lite improvisering, men visst kan jag skriva upp det när det är aktuellt.Glad

Anmäl
2006-08-01 17:35 #5 av: Gittan-Xyz

Men tänk på mig som måste ha exakta recept!FlörtJag gillar Hemmets Veckotidning, som t o m säger exakt hur mkt salt de har i recepten, på pricken så att man inte ens behöver smaka av.

Anmäl
2006-08-01 17:50 #6 av: Kia

Gittan ... Jag är som du *S*

Anmäl
2006-08-01 17:51 #7 av: Gittan-Xyz

Skönt, Kia, jag tycker annars att alla verka så intresserade av matlagning. Snabbt ska det gå och mätt i många timmar ska man också vara, så att man slipper ge sig ut i köksregionerna.

Anmäl
2006-08-01 18:31 #8 av: Kia
Jag kan iofs ibland tycka det är kul med att laga mat men oftast har jag brått *S*.......
Då måste det gå undan... Fast dom säger jag är duktig i köket .... Fast kommer det gäster anstränger man ju sig extra *S*
Anmäl
2006-08-01 18:37 #9 av: copia

Att laga mat har alltid varit ett stort intresse hos mej, men jag lagar enligt principen, man tager vad man haver. Just idag frågade en ur personalen på skolan ,där jag lagar mat för tillfället om receptet på kycklinggrytan jag gjorde igar. Dom häpnade lite över innehållet , men kunde ju bara hålla med om att det var gott!

Det fanns ett ställe för recept ,hörde jag ,så jag stoppar in den där

Anmäl
2006-08-01 20:50 #10 av: Mervi

Jag lagar på en höft oftast, och det blir lite mycket av kryddor och salt ibland och tvärtom ibland. Jag har aldrig varit så glad att följa recept exakt.

Jag är inte heller så glad att laga mat till vardags men jag tycker att det är lättare med LC än vanlig mat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.