Annons:
Etikettlivsmedel
Läst 16470 ggr
Margareta
8/1/06, 12:46 PM

Spenat

Spenat är en grönsak med mycket lågt kolhydratinnehåll.

Livsmedel

Mgd

kcal

Prot (g)

Kolh (g)

Fett (g)

Fib (g)

Spenat

100

14,60

1,90

0,60

0,50

1,30

Spenat är användbar både naturell och i matlagning

Näringinnehåll i spenat

Näringinnehåll i spenat

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Kia
8/1/06, 5:40 PM
#1

Pratar vi färsk spenat då ? Eller där är ingen skillnad på detta och den frysta  (menar då inte stuvad naturligtvis)

Margareta
8/1/06, 5:42 PM
#2

Det står spenat i tabellen och jag tror det som skiljer är vatten.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

copia
8/1/06, 6:41 PM
#3

Ahh, babyspenat ,att användas istället för sallad, det är gott det!

Kom just på att jag som åt tomater stup i kvarten ,inte köpt det på flera veckor, och saknar det inte ett dugg.

Gittan-Xyz
8/1/06, 6:42 PM
#4

Upptäckte att kombinationen färsk spenat och rödvin inte funkar! Inte gott alls i munnen. Beskt.

AnnK
8/1/06, 7:17 PM
#5

Margareta: jag minns att du skrivit i en annan tråd att du blir uppblåst & gasig av kolhydrater och att du inte äter sådant som är mer än 3 % kollisar. Jag har också upptäckt att mina ofantliga magproblem grundar sig i kolhydratkänslighet och upplever en otrolig befrielse med LCHF kosten.Glad

 Men jag undrar om du har någon tanke om förhållandet mellan kolhydratinnehåll och magbesvär. Ibland tänker jag att det också handlar om vattenlösliga och icke-vattenlösliga fibrer. T ex får jag jättebesvär av spenat (det var därför jag la frågan här) som ju nästan inte innehåller några kolhydrater, men nästan inget alls av kokt morot som ju är superhögt! Hur kan det hänga ihop. månntro?

AnnK
8/1/06, 7:19 PM
#6

Helt plötsligt saknas hanterafunktionen? det jag ville tillägga är att spenat ju innehåller mest icke-vattenlösliga fibrer, medan kokt morot nästan bara vattenlösliga!

Annons:
nane
8/1/06, 7:26 PM
#7

Spenat och makrill är ju så gott! Bra mat för oss!

Mervi
8/1/06, 8:57 PM
#8

Jag brukar göra en stuvning (utan mjöl): Frysen spenat tinas i smör i en gryta. Blanda i naturell Philadephia ost och krydda efter eget tycke. Jättegott till lax, ugnstekt eller stekt på järnet.

Margareta
8/1/06, 8:59 PM
#9

#8 Tack Mervi, nu påminde Du mig om något vi åt mycket i vintras. På det viset har jag ätit mycket spenat och jag minns inte att jag mådde dåligt av det. Det känns som att jag tål spenat bra.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
8/7/06, 11:42 AM
#10

Nu har jag köpt spenat igen, det vi hade ute i landet har tagit slut för säsongen. Det sista torkade nog bort när vi var bortresta.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Diana61
8/23/06, 10:07 PM
#11

Stuvad spenat ! MUMS!

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Margareta
8/23/06, 10:15 PM
#12

GRÄDDSTUVAD

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Karin20
8/23/06, 10:20 PM
#13

I Fredriks Fisk, kokboken alltså, finns kanonrecept på superenkel fiskgratäng med spenat i botten, torsk ovanpå och till sist cremé fraich med salt och peppar och in i ugnen så. Forellrom till servering.

//Karin

Annons:
Margareta
8/23/06, 10:27 PM
#14

Oj så gott det låter!
Vi ska ju äta fisk så fram för flera recept.
Skriv gärna ner recepten med överskrift i nya trådar och lägg dem under Forumgruppen "Mat - att laga hemma"

När det blir fullt där kanske vi får dela den i olika grupper för fisk, kött osv…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Karin20
8/23/06, 11:21 PM
#15

OK, jag skriver exakt. Har hämtat boken

//Karin

Pasi
8/26/06, 12:33 PM
#16

Jag älskar (färsk) spenat men tyvärr förstör oxalsyran upptaget av kalcium och ev järn. länk - www.fruktogront.se/modules/artiklar/artikel.php?pageId=115 " rel="noopener noreferrer" target="_blank">Kalcium - en viktig byggsten i skelettet Det är som vanligt…man tittar på innehållet i en produkt och ser att den är nyttig…men man ser inte hur mycket kroppen kan ta till sig. Ett problem anser jag!

Margareta
8/26/06, 12:53 PM
#17

Färsk spenat är gott i sallad så det låter trist, men smörfräst spenat med Philadelphia Vitlöksost (fullfet) är inte så dumt heller…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Pasi
8/26/06, 1:41 PM
#18

Man behöver ju inte äta spenat varje dag!? :D

Margareta
8/26/06, 1:42 PM
#19

Precis, jaga elefanter och strunta i myggen brukar jag säga…Räcka ut tungan

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Upp till toppen
Annons: