Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Spenat

2006-08-01 12:46 #0 av: Margareta

Spenat är en grönsak med mycket lågt kolhydratinnehåll.

LivsmedelMgdkcalProt (g)Kolh (g)Fett (g)Fib (g)
Spenat10014,601,900,600,501,30

Spenat är användbar både naturell och i matlagning

Näringinnehåll i spenat
Näringinnehåll i spenat

 

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-01 17:40 #1 av: Kia
Pratar vi färsk spenat då ? Eller där är ingen skillnad på detta och den frysta  (menar då inte stuvad naturligtvis)
Anmäl
2006-08-01 17:42 #2 av: Margareta

Det står spenat i tabellen och jag tror det som skiljer är vatten.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-01 18:41 #3 av: copia

Ahh, babyspenat ,att användas istället för sallad, det är gott det!

Kom just på att jag som åt tomater stup i kvarten ,inte köpt det på flera veckor, och saknar det inte ett dugg.

Anmäl
2006-08-01 18:42 #4 av: Gittan-Xyz

Upptäckte att kombinationen färsk spenat och rödvin inte funkar! Inte gott alls i munnen. Beskt.

Anmäl
2006-08-01 19:17 #5 av: AnnK

Margareta: jag minns att du skrivit i en annan tråd att du blir uppblåst & gasig av kolhydrater och att du inte äter sådant som är mer än 3 % kollisar. Jag har också upptäckt att mina ofantliga magproblem grundar sig i kolhydratkänslighet och upplever en otrolig befrielse med LCHF kosten.Glad

 Men jag undrar om du har någon tanke om förhållandet mellan kolhydratinnehåll och magbesvär. Ibland tänker jag att det också handlar om vattenlösliga och icke-vattenlösliga fibrer. T ex får jag jättebesvär av spenat (det var därför jag la frågan här) som ju nästan inte innehåller några kolhydrater, men nästan inget alls av kokt morot som ju är superhögt! Hur kan det hänga ihop. månntro?

Anmäl
2006-08-01 19:19 #6 av: AnnK

Helt plötsligt saknas hanterafunktionen? det jag ville tillägga är att spenat ju innehåller mest icke-vattenlösliga fibrer, medan kokt morot nästan bara vattenlösliga!

Anmäl
2006-08-01 19:26 #7 av: nane

Spenat och makrill är ju så gott! Bra mat för oss!

Anmäl
2006-08-01 20:57 #8 av: Mervi

Jag brukar göra en stuvning (utan mjöl): Frysen spenat tinas i smör i en gryta. Blanda i naturell Philadephia ost och krydda efter eget tycke. Jättegott till lax, ugnstekt eller stekt på järnet.

 

Anmäl
2006-08-01 20:59 #9 av: Margareta

#8 Tack Mervi, nu påminde Du mig om något vi åt mycket i vintras. På det viset har jag ätit mycket spenat och jag minns inte att jag mådde dåligt av det. Det känns som att jag tål spenat bra.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-07 11:42 #10 av: Margareta

Nu har jag köpt spenat igen, det vi hade ute i landet har tagit slut för säsongen. Det sista torkade nog bort när vi var bortresta.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-23 22:07 #11 av: Diana61

Stuvad spenat ! MUMS!

Anmäl
2006-08-23 22:15 #12 av: Margareta

GRÄDDSTUVAD

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-23 22:20 #13 av: Karin20

I Fredriks Fisk, kokboken alltså, finns kanonrecept på superenkel fiskgratäng med spenat i botten, torsk ovanpå och till sist cremé fraich med salt och peppar och in i ugnen så. Forellrom till servering.

//Karin

Anmäl
2006-08-23 22:27 #14 av: Margareta

Oj så gott det låter!
Vi ska ju äta fisk så fram för flera recept.
Skriv gärna ner recepten med överskrift i nya trådar och lägg dem under Forumgruppen "Mat - att laga hemma"

När det blir fullt där kanske vi får dela den i olika grupper för fisk, kött osv...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-23 23:21 #15 av: Karin20

OK, jag skriver exakt. Har hämtat boken

//Karin

Anmäl
2006-08-26 12:33 #16 av: Pasi

Jag älskar (färsk) spenat men tyvärr förstör oxalsyran upptaget av kalcium och ev järn. länk - Kalcium - en viktig byggsten i skelettet Det är som vanligt...man tittar på innehållet i en produkt och ser att den är nyttig...men man ser inte hur mycket kroppen kan ta till sig. Ett problem anser jag!

Anmäl
2006-08-26 12:53 #17 av: Margareta

Färsk spenat är gott i sallad så det låter trist, men smörfräst spenat med Philadelphia Vitlöksost (fullfet) är inte så dumt heller...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-26 13:41 #18 av: Pasi

Man behöver ju inte äta spenat varje dag!? :D

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.