Annons:
Etikettlivsmedel
Läst 19489 ggr
Margareta
8/1/06, 12:52 PM

Broccoli

Broccoli är en grönsak med lågt kolhydratinnehåll

Livsmedel

Mgd

kcal

Prot

Fett

Kolh

Glukos

Fruktos

Laktos

Maltos

Sackaros

Stärkelse

Fabrikat

Broccoli

100

29,30

3,50

0,27

3,12

1,20

0,70

 

 

0,00

0,00

Färskvara

Broccoli fryst

100

25,80

3,40

0,30

2,50

 

 

 

 

0,30

 

Signum

Näringsinnehåll i Broccoli

Näringsinnehåll i Broccoli

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
ingela101
8/1/06, 1:28 PM
#1

dessutom innehåller väl broccoli massor med bra c-vitamin, eller kommer jag ihåg fel?

Margareta
8/1/06, 1:39 PM
#2

Jag tror att det skall finnas både vitaminer och mineraler i broccoli, men jag försöker vara så objektiv jag kan i artiklarna. I kommentarer däremot kan jag skriva mer vad jag "tycker". 

Jag vågar inte skriva så mycket om vitaminer och mineraler eftersom det pågår en debatt om att våra frukter och grönsaker inte längre innehåller alla de nyttigheter vi tror att de skall innehålla…

Jag kanske skall lägga till länkar mer så får var och en söka info om vitaminer och mineraler?
Att jag listar upp dem som artiklar är både för att påminna (gröna grönsaker) och varna lite (nötter och mandel inneåller rätt mkt kolhydrater).

Var och en tar till sig information och fattar sina egna beslut är min paroll.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
8/1/06, 4:54 PM
#3

Jag tycker det är ett jättebra sätt detta. Jag tror att det hjälper många och så blir man påmint om vissa grönsaker. Jag har ätit mycket broccoli under min LC-tid

copia
8/1/06, 6:47 PM
#4

Just calcounter är ju ett bra ställe för att kunna se mineraler och vitaminer, om det nu stämmer i dagsläget, som du säger..

Margareta
8/1/06, 6:50 PM
#5

Cal-Counter har fått egen länk på vår egen länksida här ovanför…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Gittan-Xyz
8/1/06, 6:56 PM
#6

Margareta, var hittar jag tabell över stärkelse. Du vet vad jag menar.

Annons:
nane
8/1/06, 7:35 PM
#7

Broccoli är en av min favoriter…det äter jag varje dag - bortsett från debatten om nyttigheternas vara eller icke vara innehåller broccoli retinolekvivalent och kalium i hög dos-även om den skulle vara lite lägre i verkligheten än i tabellerna..och mycket riktigt C-vitamin!

AnnK
8/8/06, 11:38 AM
#8

Margareta "tvillingmage": kan du äta broccoli och fortfarande vara ok?

AnnK
8/8/06, 11:42 AM
#9

Kan plötsligt inte hantera meddelande? Undrar också varför kolhydraterna i broccolin här uppe anges till 3,12, men på livsmedelsverkets lista anges kollisarna till 2,7?

Denna kommentar har tagits bort.
Margareta
8/8/06, 1:42 PM
#11

Jag har samlat information i min databas från flera olika håll. Det mesta kommer från Livsmedelsverket och annat från innehållsförteckningar. Det som är troligt är att detta är från en "frusen påse" och att uppgiften är så gammal att jag inte lagt in källan (Brukar skriva in fabrikant numer, eftersom det skiljer en hel del, fast inom felmarginalen)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
8/8/06, 2:08 PM
#12

Signums djupfrysta broccoli (fanns i frysen) har 2,5g kolhydrater/100g

#8 AnnK (tvillingmage):
Jag tror jag kan äta broccoli i måttlig mängd faktiskt, jag gör det i alla fall och har inte förknippat det med besvär. Det ingick aldrig i "lägga-till-studien" - tyvärr.
Har inte tänkt på broccoli som något problem. Broccoli och spenat är det jag minns att jag alltid mått bra av, även under viktväktartider. Periodvis levde jag på spenatsoppa och kokta ägg, just för att jag mådde bra.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

AnnK
8/8/06, 2:19 PM
#13

Mums fillibabba: spenatsoppa och kokta ägg, det ska jag komma ihåg när utvärderingen är över! Tack för svar.

Annons:
Margareta
8/8/06, 2:21 PM
#14

Nu kan man dessutom GRÄDDSTUVA spenaten, hur gott blir inte det med lite färska örter och örtsalt i?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

caliri
8/8/06, 2:28 PM
#15

Jag är ny när det gäller low carb och har "skolat in mig" denna sommar. Jag tror verkligen på detta men behöver recept. Har ni tips på hur man kan tillreda broccoli på olika sätt? Jag har inte varit särskilt förtjust i broccoli förut men vet att den innehåller mycket bra.

Hälsningar Catarina

Margareta
8/8/06, 2:51 PM
#16

Förlåt Catarina, vi spårade ur och drömde om spenat i Broccolitråden. Det är svårt att vara konsekvent.

Du kan ugnsgratinera broccoli.
Jag brukar förvälla den lite och sen lägga den i en form och hälla något med grädde och kanske vitlöksost över (ostar måste man kolla kolhydratinnhållet, det är så olika)

Man kan krydda och wooka broccoliknippen med kött/fisk (lax brukar jag ta)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

caliri
8/8/06, 2:56 PM
#17

Det låter gott, det ska jag pröva!

Margareta
8/8/06, 3:02 PM
#18

#16 PS, riven ost över i vilket fall så klart

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
8/8/06, 4:26 PM
#19

Nu har jag rett ut detta med broccolin.
Det skiljer på fryst och färsk, den högre som var med först är färsk och till den hör cirkeln. Den frysta la jag in som jämförelse.

(Den frysta innehåller kanske mer vatten / 100g)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
10/6/06, 3:15 PM
#20

Jag är väldigt förtjust i broccoli och äter det som tillbehör ibland. Ann frågade om jag med känslig mage tål det och det verkar så, eftersom jag inte förknippar broccolig med något obehag.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Upp till toppen
Annons: