Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Arla Vispgrädde 40%

2006-09-02 20:36 #0 av: Margareta

Vispgrädde har både hög fetthalt (40%) och låg kolhydrathalt (3,0%).

LivsmedelMgdkcalProtFettKolhGlukosFruktosLaktosMaltosSackarosStärkelseFabrikat
Vispgrädde fett 40 %100374,502,1140,003,00002,9 0 Arla

 

Energifördelning - Vispgrädde 40%
Energifördelning - Vispgrädde 40%

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-09-02 21:02 #1 av: Venus

Om jag köper glass i kväll och tar vispad grädde till, minskar fettet sockret i glassen då?

Anmäl
2006-09-02 21:08 #2 av: Margareta

Nu vet jag inte vad du menar. Mängden socker i glassen förändras inte för att du äter grädde till.

Däremot blir ju proportionerna fett/kolhydrater annorlunda till det bättre om Du tillsätter grädde.

Det beror på hur många gram kolhydrater Du vill äta på en dag. Socker är rent sackaros dvs 100% kolhydrater och 1 tsk väger ca 4g och är därför 4g kolhydrater.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-09-02 21:13 #3 av: Venus

Tack, antar att jag har en 3:e vecka syndrom just nu. Är väl tre veckor sedan jag åt glass. Går och köper bär i stället. Det är bättre.

Anmäl
2006-09-02 22:01 #4 av: Diana61

Jag älskar grädde! Mums.

Anmäl
2006-09-02 22:20 #5 av: magma

Gör egen glass att ta till när det krisar..!

Har inget recept på stående fot, men man brukar väl kunna blanda vispade äggulor och vispad grädde som "bas"? Kanske Kesella, om man vill, eller varför inte mascarpone!?

Smaksätt med tex: kakao, snabbkaffe, saffran, äkta vanilj (en vaniljstång alltså som man skrapar ur fröna ur) och om man använder sötningsmedel en liten nypa flytande Suketter (0% kolhydrater) eller lite Fun Light kanske.

Tror man rör om lite då och då under tiden man fryser glassen.

/magma

Anmäl
2006-09-02 22:21 #6 av: Maia

Jag vill bara vara en riktig surkart och glädjedödare och påpeka att för den som har lätt att hamna i felaktiga matmönster är det rätt lätt att äta så mycket vispgrädde att kalorimängden skapar problem.

Har precis druckit en mugg kaffe med vispad grädde, och det fungerar bra, men när jag stod still i vikt och ville fortsätta gå ner var gräddmängden en av bovarna.

/Maia

Anmäl
2006-09-02 22:35 #7 av: AnnK
#6 jag hänger på surkarten där :) och slänger in en fråga om kollisinnehållet ökar i vispad grädde? (tror frågan dykt upp tidigare). I alla fall ökar min upplevelse av gräddens sötma betydligt om den är vispad och i sådant skick underhåller grädden tyvärr mitt sötsug. Trist, men sant.
Anmäl
2006-09-02 23:28 #8 av: magma

Självklart!

Men nu var det tänkt mer som ett krisalternativ. Om valet står mellan att rusa till affären och köpa sig ett paket sockrad glass- eller att äta en hemgjord variant så vet jag vad jag skulle (önska) att jag valde... För dem som klarar av att äta mindre mängder laktos och sötningsmedel så tycker jag det är ett helt OK alternativ.

Jag har ett väldigt felaktigt ätbeteende i botten, och för mig är vispgrädde och kakao (=chokladmousse!) något som jag använder som planerade "avsteg" och något som kan förgylla en lördagskväll hellre än chips, alkohol eller för den del frukt. Blir ett sätt att äta utan guldkanter så har åtminstone jag svårt att följa den långvarigt... Men nu tränar jag stavgång/joggar 3-5 ggr/veckan och försöker passa in grädden på samma dagar, hittills går vikten nedåt. Alla funkar vi olika, jag behöver tillfälliga nödutgångar ibland.

/magma

Anmäl
2006-09-02 23:33 #9 av: Margareta

Även jag äter vispgrädde med kakao ibland...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-09-03 00:27 #10 av: Kia
Vispgrädde med kakao *L* Det låter gott......Bättre än alternativen jag ätit innan.....
Fast idag gjorde jag lite mascarponeost med kakao i det vet jätte gått *L* 
Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.