Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Äkta Majonnäs - Blåvitt

2006-08-04 13:36 #0 av: Margareta

Konsums Äkta Majonnäs har högt fettinnehåll och mycket få kolhydrater.

LivsmedelMgdkcalProt (g)Kolh (g)Fett (g)Fib (g)FabrikatNetto
Majonnäs 80%100720,001,001,0080,000,00Blåvitt275

Innehållsdeklaration: Vegetabilisk olja (icke härdad rapsolja), vatten, äggula (5,2%), vinäger, senap, salt, ättika, socker, konserveringsmedel (E211, E202), förtjockningsmedel (E412, E415), syra (citronsyra), färgämne (E160a). 
Näringsinnehåll - Äkta majonnäs - Blåvitt
Näringsinnehåll - Äkta majonnäs - Blåvitt

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-04 13:39 #1 av: Margareta

Den innehåller socker, men eftersom det bara är 1% kolhydrater och socker kommer efter salt och ättika så har jag accepterat det.
Jag tycker smaken är mildare och godare än andra majonnäser som har mer tillsatser.

Majonnäs är en nödlösning för mig, eftersom jag helst inte äter något alls med "tillsatser" längre. Jag avstår även helst från oljor. Det låter lite bättre med den här där det uttryckligen står icke härdad.
Mina smaklökar är väldigt känsliga och det är inte mycket som är gott längre. Ren mat, med enkla "rena" kryddor är oftast godast.
Men jag är inte mer än människa och jag gillar inte att tillbringa tid i köket bara för att mätta mig själv, det är en av mina käpphästar, så ibland blir det som idag - tonfisk och majonnäs.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-04 14:11 #2 av: ovkyhn

Tack för tipset, jag äter majonäs med vitkål till middag ganska ofta så ju mindre kolhydrater desto bättre.

Anmäl
2006-08-04 14:20 #3 av: Kia

Ska testa den.... Blir att fara till konsum idag:)

Anmäl
2006-08-04 16:45 #4 av: Mervi

Jag gillar inte majonnäs-smaken så där jättemycket. Men skall prova den från Konsum. Kanske den smakar bättre. Blandar lite i en kall sås med cremefraiche och grädde, så den med lite kolhydrater skulle kanske vara bättre.

Anmäl
2006-08-04 18:33 #5 av: Shantina

Jag har tittat på den många gånger när jag varit på Komsum..men avstått pga att det den innehåller socker, men eftersom den kommer efter salt är den alltså rätt så bra? Men är det inte socker i vinäger oxå? Sen tycker jag att den har massor med tillsatsämnen...hmmmm...men du tycker att den funkar Margaretha? Skall nog testa den isf för majonäs saknar jag och jag tycker det verkar vara så krångligt med att göra egen. Nån fler som testat den?

Anmäl
2006-08-04 21:50 #6 av: Margareta

#5 Shantina, jag äter inte av den ofta! När socker kommer efter salt kan det inte vara mycket. 1% kolhydrater är pytteliten jämfört med mycket annat. "Jaga inte mygg utan elefanter" brukar jag påminna mig om emellanåt.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-16 23:33 #7 av: Siss

Jag råkar gilla majonnäs... Men använder bara Findus, (äkta) hur står den sig i jämförelse tro?

Anmäl
2006-08-17 00:11 #8 av: hemul

Det är 1 g mer protein i Findus. Jag tycker också Blåvitts är jättegod. Bra pris dessutom. Har verkligen återupptäckt Konsum. Hade inte handlat där på 100 år.


Anmäl
2006-08-17 00:12 #9 av: hemul

Kolhydrat medande jag ju - inte protein! Var sjutton tog den där edit-grejen vägen nu då?


Anmäl
2006-08-17 00:18 #10 av: Amiechan

#9: "Hantera" hemul! "Hantera" :D

Anmäl
2006-08-17 00:32 #11 av: hemul

Jamen det är ju inte där längre! Var det inte vid avan? Förvånad


Anmäl
2006-08-17 00:36 #12 av: ovkyhn

Jag tycker den är minst lika god som Findus, och bättre pris oxå.

Anmäl
2006-08-17 01:00 #13 av: Amiechan

#11: jo, åtminstone för mig :P Under klockslaget för att vara exakt.

Anmäl
2006-08-17 01:07 #14 av: hemul

JAHA?!?!? Skrikandes


Anmäl
2006-08-17 01:07 #15 av: Siss

Jag har aldrig provat blåvits, får väl testa denFlört, annars känns det bra att Findus bara var 1g mer...

Förresten Hemul, jag hittar för tillfället inte heller hanteraFörvånad...

Anmäl
2006-08-17 01:09 #16 av: Siss

Fast om jag går in på en annan insändare som jag svarat på finns hanteraFundersam, varför???

Anmäl
2006-08-17 09:56 #17 av: Mervi

Jag köpte också Blåvit majonnäs men gillar inte den heller. Det är något i majonnäsen som gör att jag får kräk-känsla. Ledsen

Men blandar jag den i någon sås och bara lite så går det.

Min man kan sleva i sig hur mycket som helst.Glad

Anmäl
2006-08-17 10:21 #18 av: Amiechan

#14: Stackars hemul! Undrar vad det är för fel? En sak är ju säker iaf - det var inte hemul som var blind ;-)

Anmäl
2006-08-17 11:13 #19 av: hemul

Cool


Anmäl
2006-08-17 11:46 #20 av: ingela101

Mervi, kan du inte blanda i lite (eller mycket) creme fraiche? jag tycker att det tar bort den där lite skarpa smaken som ofta blir i fabriksgjord majjo.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.