Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Ananas

2006-11-16 23:38 #0 av: Margareta

Ananas innehåller mer sackaros och mindre fruktos än många andra frukter. Den totala kolhydratmängden är jämförbar med äpplen och päron. Lägg märke till fetthalten.

LivsmedelMgdkcalProtFettKolhGlukosFruktosLaktosMaltosSackarosStärkelse
Ananas10050,700,400,4011,202,31,4  7,50

Energifördelning - ananas
Energifördelning - ananas

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-17 10:51 #1 av: Pasi

Ananas är bra liksom kiwi, papaya, för mörning av kött, de innehåller enzymer som bryter ner protein.Glad

Anmäl
2006-11-17 11:25 #2 av: Mervi

Hur menar du? Kan man använda de i marinad eller?Fundersam

Anmäl
2006-11-17 12:45 #3 av: Pasi

Ja, man marinerar köttet med krossad/strimlad frukt några timmar...sen kan man plocka bort frukten om man vill.Glad
Det är samma enzym som hindrar/bryter ned gelatin....därför krävs det att man värmer frukten först (om man ska göra fruktgelé till t ex tårtor) så att enzymet förstörs.

Anmäl
2006-11-17 20:14 #4 av: Mervi

Tack för upplysningen.

Anmäl
2006-11-20 02:14 #5 av: Snurran

Nu har jag köpt en ananas som får ligga och mogna fram till helgen.

Bra godis, och inte så himla farligt som om man faller i lördagsgodisfällan!

 

Tänker göra små bitar som jag rör ihop med creme fraishe och osaltade nötter.

 

Ps

16.90:- st på Willys

Anmäl
2006-11-20 11:21 #6 av: Margareta

Den som har problem med sin viktminskningan skall nog vara lite försiktig med ananas och inte äta för mycket, om ens alls eftersom de innhåller "nästan bara socker", den som äter LC av hälsoskäl kan ju testa.

Men som vanligt ALLA gör som det passar bäst och det är fritt fram att testa. En del tål det inte andra tål.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-11-20 22:32 #7 av: navarro

Tack for tipset om att mora kott. Har tva kiwi liggande i svalen och visste inte riktigt vad jag skall gora, nu skall jag prova att mora biff med dom. Har nagra lovbiffar i frysen.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.