Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Hälsa

Lågkolhydratsmat för hjärtsjuka

2006-08-15 11:36 #0 av: Margareta

dr Annika Dahlqvist, distriktsläkare vid Njurunda vårdcentral svarar i sin blogg på varför en hjärtsjuk bör äta kolhydratreducerad kost

Hjärtinfarkt orsakas av den inflammation som blir i blodkärlen av för högt blodsocker, orsakat av för högt kolhydratintag, samt det höga insulinpåslag som blir av det höga blodsockret.
Dessutom orsakar matoljor med för högt omega-6-innehåll, vilket är de flesta matoljor, (undantaget olivolja och rapsolja och linfröolja), en försämrad funktion av cellmembranerna i kärlväggarna, med ökad risk för hjärtinfarkt.
Omega-6 ökar också risken för blodpropp, vilket också orsakar hjärtinfarkt. Margarin är ändå mera sjukdomsframkallande.

Denna kost LCHF med animaliska fetter från landlevande djur, och fiskar, är den som är nyttig för hjärtat och minskar risken för hjärtinfarkt.

Skrivet av Annika D den 14 augusti 2006 kl. 16:48 #

Läs inlägget med kommentarer här.

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-15 12:11 #1 av: Mervi

Det intressantaste kommentaren var Early Birds angående Omega 3. Det får blir mycket sill i maten, stekt sill är ju gott. Tråkigt är det ju om man köper dyra kapslar och de inte gör någon nytta.

Det blir också jobbigt om man skall laga maten på låg värme för då tar all matlagning så mycket tid, jobbar man heltid så hinner man inte eller orkar inte.

 

Anmäl
2006-08-20 15:22 #2 av: Margareta

Jag puttar upp den här eftersom Diana61 aktualiserade frågan med LC-kost för hjärtpatienter.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-08-22 18:08 #3 av: Venus

Mervi, salt sill i en form i ugnen med smör och grädde i 10-20 min i 225° är god mat.

Anmäl
2006-08-22 19:21 #4 av: Mervi

#3 Salt sill, köper du det i affären eller saltar du själv???

Anmäl
2006-08-23 01:17 #5 av: Venus

Köpte idag en förpackning på Ica från Norrlandskustens Yrkesfiskare. Betydligt billigare pris jämfört med Abbas.

0,369kg höll denna förpackning á 89:--/kg. Skall laga den imorgon, för kände mig för mätt för middag. Blev vispgrädde med jordgubbar till middag ist.

Anmäl
2006-08-23 09:04 #6 av: Mervi

Jag skall kolla i affären nästa gång jag handlar. Sill är nyttigt och gott!

Anmäl
2006-08-23 09:14 #7 av: EarlyBird

Venus,

vet du om att östersjöfisk inom övriga EU inte ens får säljas som djurfoder?

Sverige och Finland fick i år sitt 3-åriga undantag förlängt med ytterligare 3 år, dvs vi anses tåla alla miljögifter...

Numera köper jag aldrig östersjöfisk. Tyvärr. Och jag har slutat att fiska där också.

Se på bl.a.

Miljöövervakning

och 

Fiskeriverket

och

Livsmedelsverket

 

Anmäl
2006-08-23 12:16 #8 av: Venus

Ja, det var ju något jag förtränkt EarlyBird. Miljögifterna.

Men jag höll i förpackningen och frågade inåt, min kropp om denna mat var ok och fick att det var bra för mig igår när jag köpte sillen. Nästa gång jag står och håller maten i min hand, kanske jag får nej om det har gått för lite tid. Har arbetat upp en känslighet för vad som är bra eller ej för mig. vem som helst kan göra detta. Bara börja fråga din kropp om denna mat är bra mat för dig. Min näsa brukar rinna när jag skall undvika maten. Rinnande näsa kan jag ha för andra saker som jag skall undvika, som människor t ex. Blir som en "allergi" fniss. Är troende och att välsigna maten är viktigt och att be för att jag får den näring jag behöver.

Anmäl
2006-09-01 19:50 #9 av: fjellans

Om man har hjärtproblem, högt blodtryck mm, ska man ju inte äta salt över huvudtaget,Glad

Anmäl
2006-10-06 13:14 #10 av: Margareta

Med anledning av Liliannas rapport om bra provsvar tänkte jag på den här artikeln av Annika...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.