Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Fänkål

2006-12-12 13:04 #0 av: Amiechan

Fänkål har sedan forntiden varit känd som kryddplanta i Främre Asien och Medelhavsområdet. Det var långt senare man började använda den som grönsak. Det är den uppsvällda bladbasen som bildar den karakteristiska knölen med den speciella anisliknande smaken. Hela fänkålen är ätlig, från blasten till pålroten. Fröet används som krydda.

Livsmedel    Mängd    Protein    Fett    Kolhydrater   Fibrer

Fänkål         100gr      2,8         0,4      2,8              3.3

 

 


Anmäl
2006-12-12 13:40 #1 av: Mervi

Fänkol är smaskens.

Anmäl
2006-12-12 15:08 #2 av: korseett

Fänkål är kanon för gasiga och /eller förstoppade magar... tugga på!

Anmäl
2006-12-12 18:36 #3 av: oldwolfie

mmmmmumsig

Anmäl
2006-12-12 18:40 #4 av: AnnK

#2 sådana besvär är snart ett minne blott på lchf-kosten!Glad

Anmäl
2006-12-12 18:47 #5 av: oldwolfie

japp  dom  försvinner  som .. humhumCool    de e   stooor skillnad  numera  vet man knappt va gaser är

 

Anmäl
2006-12-12 18:51 #6 av: Smalis

Förvälld fänkål som grönsak till maten är jättegott.

Smalis

Anmäl
2006-12-12 23:26 #7 av: Margareta

Min man och jag har full koll på varandras kost eftersom vi inte har några gaser om vi sköter oss... så ett litet fusk märks direkt...Generad

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-12-13 00:11 #8 av: SandraB

Vi äter ofta fänkål hemma. Min favorit recept är när man lägger 2 fänkål (putsade och finskivade) i en smord form, häll på ca 2 dl buljong, duttar med några smörklickar. Strö sist över en massa parmesan ost och gratinera i ugnen ca 30-45 minuter.

Det är supergott!

Anmäl
2006-12-13 02:02 #9 av: Pasi

Ameichan - Fänkål är urk!!!Skrikandes Ville bara att ni skulle få reda på det....Flört

Anmäl
2006-12-13 09:12 #10 av: Margareta

Jag tycker om fänkål som krydda men inte hela, det blir för "mycket"....

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-12-13 09:27 #11 av: Amiechan

SandraB - vill du inte ta och lägga in det receptet i vår receptbank? Det känns som ett recept jag kan tänka mig att prova! :)

Pasi: Du gillar inte lakrits heller? :P

Margareta: Fast fänkålsfrön är jag inte så förtjust i - färsk fänkål däremot :) 

Anmäl
2006-12-13 09:32 #12 av: Pasi

Lakrits är helt okay...men jag föredrar ullhåriga noshörningar!Skrattande

Anmäl
2006-12-14 00:44 #13 av: SandraB

Ameichan- det skulle jag gärna... om jag bara visste hur man gjorde... har inte riktigt fått grepp på detta forum ännu.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.