Kiwi
Kiwi innehåller mer Glukos än tex äpple och päron och betydligt mindre Sackaros
Livsmedel
Mgd
kcal
Prot
Fett
Kolh
Glukos
Fruktos
Laktos
Maltos
Sackaros
Stärkelse
Kiwi
100
48,20
0,90
0,40
10,10
4,4
4,1
0,7
0
Energifördelning - kiwi
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Det var synd att det var så . Jag köpte en korg på villys men jag får väl kasta den då.
Jag har ingen aning om vad det är för skillnad på glukos, fruktos och sackaros. Nån som kan förklara?
Glukos är det socker som snabbast går ut i blodet. Druvsocker brukar det kallas. Fruktos är fruktsocker och sackaros är "vanligt" socker. Alla kolhydrater är olika långa och olika komplicerade kolvätekedjor där glukos är den allra enklaste. Det finns monosackarider och disackarider och stärkelse. Det är amatörförklaringen.
Pasi förklarade det lite mer ingående i en annan tråd alldeles nyss.
Att vi över huvudtaget tar upp det här beror på att det verkar som att vi tål de olika sockerarterna lite olika. Potatis, ris och pasta är mest stärkelse och det är alltå helt vanligt socker om man bryter upp stärkelsen till kortare kedjor. Exakt vilka sockervarianter det blir kan jag inte redogöra för (Pasi kanske kan?).
Fruktos är jag känsligare för än vanligt sackaros kanske för att sackaros går via levern vid förbränning.
Vi VET inte mycket om detta men vi anar att det spelar roll eftersom många av oss mår bättre av att undvika dem antingen helt eller mer eller mindre. Det är därför jag redovisar dem var för sig.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Det här är ju en djungel.
Jo, det är det och det är därför vi försöker reda ut det litegrann. Man får försöka se röda trådar i hur man själv fungerar.
För min del är stärkelse ABSOLUT förbjudet och därefter fruktos, inte lika allvarligt.
Siffrorna kommer från http://kolhydratiker.se/dokument/kolhydrater.htm
Du kan sortera de olika rubrikerna genom att klicka på dem.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Vilken fantastisk länk, Margareta! Men så märkligt det är med dessa olika sockerarter, kanske vi är något på spåret där, att vi tål somligt bättre än annat? Stärkelse blir du dålig eller går upp i vikt av? (Själv vet jag att jag får migrän, först blir jag hög och lycklig och på gott humör, sen börjar det krypa i benen och så kommer migränen - märkligt!). Men fruktos kommer som två för dig? Men när jag åt godis i fredags var jag på gott humör hela lördagen, jag har blivit rätt låg av denna kost, t o m släktingar efterlyser den gamla glada Gittan utan att ha en susning om min kost. Jag blir å andra sidan inte irriterad av LCHF, mer jämn, men det vore kul att kunna vara lite glad också, någon gång i alla fall.
Jag blir dålig i magen av alla kolhydrater, men får förstoppning som kan sitta i länge av stärkelse det är största problemet.
Fruktos ger gaser och knip.
Sackaros (socker) i tex godis är förödande för vikten men jag blir inte sjuk av det.
Glad eller inte vet jag faktiskt inte… glad för det mesta…
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Inte för att jag gillar öl, tycker faktiskt inte alls om det, men hur ska man kunna få sin ölälskande runmagade kusin att sluta dricka öl när det inte är farligare än så här?
Starköl, alkohol 4.5%, kolhydrater 3,4; glukos 0,2; Fruktos 0,1; Laktos 0; Maltos 0; Sackaros 0, Stärkelse 0.
Kan detta verkligen stämma?
Maltos 0 verkar skumt tycker jag
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
står så i förteckningen du hänvisar till.
Jo jag ser det, men det verkar ju skumt ändå eftersom jag trodde öl var en maltosdryck rent generellt. Livsmedelsverket kan ju ha fel en gång
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Måste helt enkelt vara fel, Margareta, annars låter ju öl som rena LCHF-kosten…
kan det värkligen vara sant att kiwi kan innehålla så myclet kolydrater eller har jag fel…..
Kiwi innehåller tydligen både glukos (druvsocker) och fruktos (fruktsocker).
Tillsammans blir det en hel del kolhydrater.
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se