Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Coop Pesto

2006-10-21 14:07 #0 av: Margareta

Coop Pesto produceras helt utan tillsats av socker.

 

 
Coop Pesto

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-21 18:56 #1 av: skogsstjrna

Min favvo är vitlök i samma serie!

Anmäl
2006-10-21 19:21 #2 av: Margareta

Då skall jag köpa och scanna den också... hade den innan men missade att scanna kartongen innan jag slängde den...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-21 19:26 #3 av: ovkyhn

Bra med tub tycker ja den brukar står sig längre oxå.

Anmäl
2006-10-22 01:32 #4 av: nikita3

Kan man äta pesto?

Det har jag kollat på men trott att det inte är bra.

Vad har ni peston till? lite tips!

Anmäl
2006-10-22 01:40 #5 av: Margareta

Den här peston kan man äta.
Lite svårt att få till bilden men den är helt sockerfri.
Kolhydraterna kommer från lite pinjenötter och antagligen basilikan. 

Jag använder det som smaksättning i kalla såser. Tex en dutt i creme fraiche. Idag hade jag det i fiskfärs... Fantasin bestämmer.
Jag har den även i spenat tillsammans med Philadelfiaost.

Man kan även ha den som den är...

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-22 01:51 #6 av: nikita3

Låter gott, ska genast köpa den.

Anmäl
2006-10-22 10:33 #7 av: Pasi

Är man bara intresserad av viktnedgång så går det ju att äta den...men kanske inte om man är intresserad av bra hälsa. Kombinationen av solrosolja och frön är ju rena omega6bomben! :D Bättre att göra egen av nötter, basilika, olivolja, vitlök och parmesan med stavmixer, tar bara nån minut. :)

Anmäl
2006-10-22 14:58 #8 av: Margareta

Fast Pasi det är så lite man tar att jag undrar om det spelar någon roll... jag tänker då på mygg och elefanter...

Jag använder kanke 1tsk i en sås till flera personer...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-22 18:22 #9 av: UlrikaA

Jag använder pesto när jag gör färsbiffar, jag tar tre msk till 600 g blandfärs. Det blir jättegod smak på biffarna!

Anmäl
2006-10-22 18:30 #10 av: artch

Finns de olika i kyldisk eller i vanlig hylla på affären? Tycker att det låter väldigt intressant.

Anmäl
2006-10-22 18:33 #11 av: Margareta

I "min" Konsum finns de i vanliga hylla bland majonnäs och ketchup.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2006-10-22 18:38 #12 av: artch

Då ska jag kolla där. Brukar inte vara vid den hyllan då jag inte gillar majonnäs och ketchup. Glad

Anmäl
2006-10-22 22:29 #13 av: magma

Min psykiska hälsa skulle naggas illa i kanten om jag skulle vara tvungen att göra ALLT utan undantag från grunden... Ibland behöver jag genvägar, även när det gäller maten, för att orka med vardagen.

/magma- som just nu knappt håller näsan över vattenytan, fast i trotsträsket med min fyraåring utan synbar ljusning i sikte...

Anmäl
2006-10-22 22:39 #14 av: magma

...ööh, detta var ett ett inpass till Pasi:) Och tack för infon, Pasi, det är alltid bra att vara medveten och veta om vad man stoppar i sig. Min pestoförbrukning är iofs minimal men ändå *s*

Tror jag redan måste lägga mig i snarkofagen! Känns som bomull i skallen. Bara illbattingen somnar snart så...*morr*

Anmäl
2006-10-23 00:23 #15 av: Pasi

Jag skrev det bara för att folk ska vara medvetna om vad det innehåller och bara för att jag tycker att hälsa är viktigare än viktnedgång i stort sätt i alla lägen.
Här diskuteras ju friskt om hälsoaspekter....den minskade risken för sjukdomar osv men då handlar det ju mycket om att ersätta omega6-fetterna med bra fetter och de flesta tömmer ju redan ut den "dåliga oljan" ur tonfisken.... men att sedan köpa en produkt baserad på samma dåliga olja...det är inte logiskt!Fundersam
Själv äter jag hellre 50 g extra kolhydrater än 5 g extra omega6.

Det går det faktiskt fort att göra egen och jag lovar att den smakar betydligt bättre än burkvarianterna som brukar vara lite "gräsiga" i konsistensen.
Jag brukar ta ca 2 vitlöksklyftor, 30 basilikablad, 40 g olivolja, 40 g nötter (valnöt, paranöt eller kanske mandel) och mixa. Sedan blanda i ca 40 g parmesan, några korn salt och peppar och slutligen olivolja till bra konsistens.Räcka ut tungan

Eller köp iallafall en som är gjord på olivolja som är betydligt hälsosammare och godare. I övrigt så tycker jag att alla får stoppa i sig vad de vill och tror på! Glad

Anmäl
2006-10-23 00:59 #16 av: skogsstjrna

#7 Den här är delvis gjord på olivolja.

Anmäl
2006-10-23 01:09 #17 av: Pasi

Som femte ingrediens...efter salt, hehe!!!! Skrattande

Anmäl
2006-10-23 13:19 #18 av: skogsstjrna

Det har du rätt i, såg jag inte. :)

Säger det mest om mängden olivolja eller mängden salt? ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.