Honungsmelon
Honungsmelon innehåller mindre fruktos och mer sackaros än äpple och päron, sammanlagt är även kolhydrathalten lägre än för äpple och päron.
Livsmedel
Mgd
kcal
Prot
Fett
Kolh
Glukos
Fruktos
Laktos
Maltos
Sackaros
Stärkelse
Fabrikat
Netto
Styck
Volym
Honungsmelon
100
36,60
0,50
0,10
8,30
1,4
1,6
4,8
0
Energifördelning - Honungsmelon
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Nu kommer jag med något totalt ovetenskapligt.
Jag fick en fråga om frukter, ifall någon var mindre "farlig" kolhyratmässigt än andra. Därför har jag ikväll tittat igenom livsmedelsdatabasen på vanliga frukter.
Det som slår mig är att honungsmelon har lägre halt fruktsocker och istället högre halt sackaros än tex äpple och päron. Totalmängden kolhydrater är också lägre per 100g.
För min högst personliga del tål jag inte äpplen alls, får ont i magen av dem, päron går bättre och honungsmelon har jag inget minne av att jag någon gång mått dåligt av.
Tänk om det är så enkelt att det beror på balansen fruktos/sackaros? Jag vet genom annan mat att sackaros är ok, inte om jag vill gå ned i vikt, men jag får inte ont i magen som av stärkelse och fruktos…
Flummigt blev det, men det får jag skylla på att klockan är mitt i natten snart…
/Margareta
LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se
Oj, vad spännande!
Följdfråga genast, hur är det med vattenmelon?