Annons:
Etikettallmänt-om-kost
Läst 49297 ggr
Margareta
1/28/07, 5:34 PM

LCHF för nybörjare

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Som nybörjare är de inte lätt att ta sig fram i djungeln av kostråd på den här sajten. Lite hjälp på vägen

LCHF-kost är inte samma som GI-mat men besläktat.

Tänk på GI-mat med GI så nära noll man kan komma, dvs vi äter inte värst många kolhydrater alls och då blir det inget GI heller eftersom det är kolhydraterna som höjer blodsockret och bestämmer GI-väret. Som kompensation för uteblivna kolhydrater blir vi mätta på fet mat.

Vi äter medvetet mat som inte höjer blodsockret nämvärt alls, medan GI är mat som höjer blodsockret långsamt.

LCHF-kost är en väldigt individualiserad kost.
Vi brukar säga att den skall vara anpassad efter den som äter den eftersom vi alla är så olika och därför är det jättesvårt med menyer. Om jag skriver en meny kanske jag väljer sådant Du inte tycker om och då finns risken att Du tror att det inte är något för Dig.
LCHF-kost är för ALLA som vill må bra och slippa blodsockersvängingar.

Som plus i kanten får man andra fördelar.

Det kan vara viktminskning eller viktökning. Vikten normaliseras, så den som har övervikt går ner på sikt och den som väger för lite går upp. Fiffigt va?

De som har diabetes går ner eller tar bort sitt insulin, lite beroende på, det finns många fall här på sajten som tagit bort sitt insulin.

De som har fibro får ibland mindre värk och högre livskvalitet.

Jag tillhör gruppen som haft mag/tarmproblem i många år och det är bortblåst.

Frågan om menyer har varit uppe flera gånger och det börjar kännas som att menyförslag skulle vara bra för nybörjare åtminstone, men detta är inte så svårt att lära sig som det låter.
Det finns material att ladda ner och läsa och det finns gott om folk som gärna delar med sig.

I korta drag är det så här vi äter:

Vi äter proteiner ungefär som vanligt, dvs kött, fisk, ägg, fågel men vi väljer OFTAST att tillreda dem själv eftersom färdiglagad mat innehåller mkt socker och andra kolhydrater. Vi väljer helst de fetaste bitarna.

Vi äter så lite kolhydrater som vi själva valt och där är det olika vad vi känner blir gränsen för att må bra.
Om man inte testat alls att äta kolhydratreducerat kan en god början vara att HELT skippa socker, bröd, ris, pasta, potatis och majs.

En del äter ca 5% kolhydrater av sitt energiintag andra så nära 0% som möjligt. I praktiken är det mellan 0-60g rena kolhydrater om dagen. 20g kolhydrater per dag är en vanlig gräns.

Som kompensation för kolhydraterna äter vi fett. Vi väljer helst animaliskt mättat fett, med komplettering av omega3. Vi äter smör och många dricker kaffe med vispgrädde.

Om man skall räkna på hur en dag ser ut för "genomsnittet" (om det finns något sådant)

  • fett 75%
  • kolhydrater 5%
  • proteiner 20%

Man måste inte hålla på och räkna men om man vill finns ett väldigt bra gratisprogram som heter MinMat. Det finns även support att få för den som behöver.

Jag vet inte hur ny inom LCHF Du är eller hur Du hittat hit, men det finns många sajter där det står hur mycket som helst om detta. Läs gärna där och kom tillbaka hit med dina frågor.

Alla dessa personer äter kolhydratreducerad kost, men de gör inte alls lika i allt. Det är det som är så fiffigt att var och en kan hitta sin väg och sitt sätt och få det att fungera.

Det finns ingen "universallösning" utan goda råd och andras erfarenheter använder man och söker sig fram till vad som passar en bäst i den situation man befinner sig.

Välkommen till vår sajt - för oss som INTE äter kolhydrater som "alla andra".

Läs igenom det som intresserar Dig och ställ frågor och Du kommer att få svar!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
odezza
1/28/07, 9:45 PM
#1

Vad bra att den här artikeln kom upp, Margareta. Tack!

"still lost in space and time"

Mervi
1/28/07, 9:52 PM
#2

Bra info på startsidan, man kan hänvisa dit om någon nybörjare undrar.

Margareta
1/28/07, 10:04 PM
#3

Cool

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

navarro
1/31/07, 8:29 PM
#4

Skrattande av att må så bra igen!

Mervi
1/31/07, 8:51 PM
#5

Kul navarro!

Margareta
2/1/07, 4:59 PM
#6

Eftersom många nya kommit kanske vi skall putta upp den här …

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
shintaida
2/9/07, 4:07 AM
#7

Det var tänkvärt och stimulerande att läsa detta!

// Shintaida

fido
2/9/07, 8:20 AM
#8

Mycket bra skrivit och tack för att du inte klankar ner på andra metoder.Vi är alla olika och det gäller att hitta den rätta för just dig. Vi är säkert många som provat det mesta, det går bra ett tag men sedan är man tillbaks till det gamla.

Rosalie
2/19/07, 8:13 AM
#9

Hejsan!

Jag började med lågkolhydratkost för ca 1 månad sedan.

Det känns bra och jag är övertygad om att det är det bästa.

Men nu till mitt bekymmer. Dels har jag inte gått ner i vikt ett dugg, ska ner ca 10 kg.

Dels har jag blivit alldeles stenhård i magen. Blir inte magen okey när man äter en massa fett?

Tacksam om någon har ett svar.

Mvh Rosalie

Pasi
2/19/07, 11:16 AM
#10

Rosalie - JA, magen blir bra med massor av fett…testa fram vad just din mage mår bäst av. Själv blir jag hård/seg i magen av ost medans kött/fågel/fisk är rena hälsomaten för min mage.

mandymoo
2/19/07, 11:29 AM
#11

Jag är sån att jag kommer inte igång om jag inte första tiden har en meny att gå efter… vet inte om det är lathet att leta på vad man kan äta eller ren osäkerhet att det ska bli fel - så då avstår man från att ens prova.

Pasi
2/19/07, 11:41 AM
#12

mandymoo - Laga din mat som vanligt men byt ut pastan/riset/potatisen/brödet mot smör/grädde/creme fraiche/ost…ät mycket av sånt som springer på ben eller kan simma….inte så svårt.Glad

Margareta
2/19/07, 11:46 AM
#13

Kära mandymoo!

Det är inte av illvilja vi inte serverar menyer. Det är för att vi inte vet vad Du och alla andra nybörjare tycker om för mat.

Den här kosten är HELT individuellt anpassad eftersom tanken är att Du skall äta så här resten av Ditt liv. Det är ingen diet bland alla andra.

Det är Du själv som skall se över hur Din matvardag ser ut idag och sen utifrån den kunskap du samlar på dig (här och på andra ställen vi rekommenderar) gör Du medvetna val. Det innebär i praktiken att Du byter ut det Du äter idag, mot annat som Du tycker om och känner att du kan äta.

Om jag skriver en meny typ:

Frukost 2 ägg smör efter behag ½dl vispgrädde ½pkt bacon 1 par skivor ost.

Lunch En stor fläskkotlett/karréskiva stekt i smör, med gräddsås på stekskyn (Grönsallad och kanske lite sparris)

Mellanmål En rejäl bit FET ost, samt vispgrädde i kaffet 

Middag Ugnsbakad lax (cremefraichesås med osötad senap på) (Ett par broccoliklyftor)

Då kommer Du att protestera och säga att så där kan inte jag äta därför att…
Eller så kommer Du att tänka, kan jag inte byta …. osv

Det är DÄRFÖR vi inte skriver menyer
Det är så oerhört personligt hur man gör.

Vi har pratat om (hallå mina vänner…..!!!) att skriva trådar med FÖRSLAG till menyer… och det finns om man letar sig ner bland grupperna. Tex så här äter jag frukost.

Principen är ENKEL dock.

BÖRJA med att utesluta ALL MAT som innehåller socker (läs på innehållsförteckningarna och bli chockad!!!)

STEG2 kan vara att utesluta stärkelse (bröd, potatis, majs, ris och pasta)

STEG2 kan vara att öka på fetthalten REJÄLT. Det är vad de flesta har svårast för, eftersom vi är fettskrämda.

LYCKA TILL och skriv gärna mer och provocera oss tills Du hittar DIN väg….

(PS:För er som inte känner Mandymoo, så är hon väldigt aktiv på andra iFokus-sajter)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
mandymoo
2/19/07, 2:05 PM
#14

Jag tror inte heller att det är av ilvilja utan mycket för att ni inte vet vad den som vill börja tycker om eller inte… utan jag ville bara tala om varför jag har så svårt att ta mig för att ens börja - att jag är sån som gärna behöver ha direktiv i starten. Och tänkte att så kanske det är för flera än jag…

Att ha trådar här med olika förslag till frukost, lunch, middag, mellanmål o kanske även snacks (om man är extra sugen på nått)

Äggen - kokar ni eller steker ni dom?

Men kanske jag ska ta och prova så får jag se om det passar mig eller inte… allt som springer på ben och som kan simma + grädde o ost *Ler*

Jo jag är aktiv på andra sajter… medhjälpare på mus o glamour o sen ca 1 vecka tillbaka värd för Insidan *Ler*

Mervi
2/19/07, 2:23 PM
#15

Mandymoo: Jag äter kokta ägg, stekta ägg, omelett alla sorter, varierar så jag inte skall tröttna. Ägg är jättebra mat och håller en mätt i många timmar.

Välkommen till Kolhydater, glömde det nästan,Generad och Lycka till!

Samuel
2/19/07, 3:00 PM
#16

Jag är en 75-åring som har ätit LCHF sen 20 augusti -06.
När jag började vägde jag 80 kg och hade ett midjemått på 106 cm. Jag satte som mål att så småningom komma ner till 70kg resp 87-90cm . Fram till sista jan. gick jag ner 5 kg och minskade i midjan med 10 cm. Sen dess har det stått still. I snart en månad har vågen envist visat 75 kg och midjan 96 cm. Jag äter max 10gr kolisar/dag. En dags meny kan se ut så här.

Morgon: en kopp kaffe med vispgrädde.

Lunch: Bacon och äggröra  stekt på kokosfett.

Middag: kycklingfilet lindad i bacon och mos på blomkål och broccoli spätt med vispgrädde och smör.

Jag kan tillägga att jag går på gym två mornar i veckan och går stavgång en dag i veckan. Min undran är vad det kommer sig att det står still. Kan någon ge mig något tips?

Margareta
2/19/07, 4:44 PM
#17

Samuel:

Jag tycker det ser jättebra ut!
Har Du kollat ungefär hur mycket protein Du får i dig?
Ibland kan det vara dags att minska portionerna. Vi har idag pratat om att vi äter med ögat. Kroppen kanske inte behöver så mycket protein som Du äter idag.

Fettmängden är säkert helt ok och likaså kolhydratmängden.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Samuel
2/19/07, 4:56 PM
#18

Tack för tipset Margareta. Jag ska hålla ett öga på proteinmängden framöver och se vad det kan föra med sig.

Rosalie
2/24/07, 10:37 AM
#19

Hej Margareta!

Hur kommer det sig att jag blivit stenhård i magen när jag äter så mycket fett numera?

Visst är det konstigt?

Mvh Rosali

Margareta
2/24/07, 10:49 AM
#20

Hur mycket fett äter Du och vilken sort?

Det är så olika vad vi uppfattar som mycket fett.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
kitabu
3/4/07, 6:09 PM
#21

En helt annan fråga---
är det någon som vet?
Är OK att ha mörkaste färgen på Ketostix om man är en diabetiker, som med LFHC har kunnat sluta helt med insulin på 10 dagar.
Blodsocker är 5-6 genomgående.
Jag skrämmer väl livet av min läkare så jag tänkte kolla här först.

magma
3/4/07, 8:59 PM
#22

Kitabu: prova att ställa den frågan till dr Andreas, för säkerhets skull… Tror inte jag vågar svara på den, för det skulle bara bli en halvsäker gissning:)

kitabu
3/4/07, 10:45 PM
#23

Jag är ny här och kan inte navigera så bra. Var hittar jag dr Andreas??

mezza
3/4/07, 11:22 PM
#24

Frågelåda dr.Andreas står det i forumlisten.

kitabu
3/12/07, 3:08 PM
#25

Jag har nu hållt på me LCHF i 17 dagar. Jag har blivit insulinfri och gått ner ca 2, kg per vecka. Blodsockret ligger stadigt på 6-7. Problemet är nu att jag inte är hungrig. Aldrig. Det tar emot att äta någonting över huvud taget och när jag äter mår jag illa i flera timmar efteråt. De första 14 dagarna gick det bra men nu är  det tvärstopp. Är det någon annan som upplevt detta och vad gjorde ni?

Pasi
3/12/07, 5:48 PM
#26

kitabu - Det verkar vara en del som upplever detta (dock inte jag)…jag tycker det verkar ha nåt med omställningen att göra och är troligen övergående.
Eller också är det så att din kropp är nöjd med den lagrade energin du bär på och inte behöver speciellt mycket energi via maten!?

magma
3/12/07, 6:29 PM
#27

Härligt resultat med ditt insulin, Kitabu!

Annons:
Mervi
3/12/07, 6:33 PM
#28

Jag hade också en period då ja inte åt så mycket, det kunde gå en hel dag utan jag åt något. Men idag har jag inga problem. Det har nog med omställningen att göra.

Vilka bra värden du fått och slipper insulinet. skönt.

kitabu
3/12/07, 11:18 PM
#29

Jodå. allt vore frid och fröjd om inte familjen var orolig. Men jag tror att förbränningen fungerar eftersom Ketostx visar höga värden.

Fick veta idag att ketostix inte längre säljs utan man får välja på Keto-Diabur test eller Keto-Dinstix(oläsligt)

Margareta
3/13/07, 12:44 PM
#30

Det är nog rätt länge sen de slutade med Ketostix…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

drutten53
3/15/07, 11:21 AM
#31

nu minas vänner..blev jag helt tagen..vill nu pröva er metod..men vill så gärna ha era recept på mat…om nu detta funkar på mig så vill jag chocka min diabetesläkare…hon ger råd…att fullkornspasta/  nu blir allt med fullkorn i början av allt..ris/bröd/flingor/pasta/dinkelbröd/musli/ja allt med fullkorn i ..inget socker o fett…bara helst kokt potatis…grönsaker i alla valörer..kokta o råa..kycklingfile fisk..ja m.m….för det första så har jag aldrig varit så mycket för godis o gott kaffebröd…tar hellre en macka om det skulle vara så..men är inte heller någon mackoman….en fullkornslimpa kan räcka en månad åt mig..så jag köper alltid dom som är färdigskivad..tar fram en åt gången..älska grönsaker…jo detta fullkornspasta  är superduper god…men hoppas nu att få några recept på denna mat…går gärna efter era förslag på menyn..tills jag lär mig själv…kram

Margareta
3/15/07, 12:03 PM
#32

Drutten53: Välkommen till oss.

Klart vi skall hjälpa Dig, men vi måste veta lite mer hur Du äter idag och vad du kan tänka Dig för förändringar…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Pasi
3/15/07, 12:25 PM
#33

Drutten53 - Du kan äta allt animaliskt, feta mejeriprodukter och de flesta grönsaker (inga frön, typ majs, bönor etc om man är riktigt renlärig)….vad man väljer och hur man lagar det är ju helt en smaksak efter tid, ekonomi och smaklökar såklart.
Själv nöjer jag mig ofta med kött, kyckling, fisk eller ägg med massor av smör eftersom jag tycker det är vansinigt gott….men ofta blir det även nån gräddsås (mixad med nån grönsak), kall creme fraichesås eller en bit god ost.
Finns en hel del mattips i menyn till vänster…om du skrollar ner till "mat - recept".
Glad

Gumman
3/15/07, 12:35 PM
#34

Hej Drutten,

Kul att du har hittat hit och vill ge LCHF en chans! (Kan aldrig skada!)Glad

Lyssna inte på doktorn som säger "ät fullkorn å potatis". Nej, släng ut alla potatisar och mjölprodukter. Gå in under rubrikerna med Recept här till vänster och se vad mycket gott man kan äta med minimalt med kolhydrater.Skrattande

Har läst om Karlshamns-metoden och tror verkligen att det är melodin för diabetiker. Känner du till den?

Fråga gärna om det är något!

Lycka till!

Annons:
magma
3/15/07, 12:40 PM
#35

Hej Drutten53!

Det här är ett väldigt individuellt anpassat sätt att äta, och det tar ett tag att hitta det som passar en själv. Så bara för att "sätta igång dig" så generaliserar jag kraftigt nu, bara så du vet!

Basen är kött, och fett i form av: fett kött som revbensspjäll, karre, fet färs etc samt smör, ister, olivolja (gärna ekologiask) samt cocosfett. Mättat fett är bra, eftersom det inte oxiderar i kroppen utan utan tål att "förvaras" i vår kroppsvärme. 

Till det då: feta mjölkprodukter som ost, både hårdost och mögelostar, fet creme fraiche, gräddfil, vispgrädde, fet (10%) yoghurt: men du som är diabetiker kanske bör iaktta hur ditt blodsocker reagerar på laktosen- kanske du måste begränsa intaget av grädde och yoghurt? Det får du hålla lite koll på med din "blodsockerapparat", för jag misstänker att du har en?

I början, de första tre veckorna- men värst första veckanför att sedan avta- kan du känna både trötthet, darrighet, huvudvärk, ökad törst och sug efter bröd, socker, etc. Abstinens uppstår i "glappet" när din kropp ska ställa om sig från kolhydratförbränning till fettdrift, och man behöver ha det i åtanke när man känner alla dessa besvär att det är övergående.

För att variera kosten och göra det mer intressant och njutbar (åtminstone enligt mig:) så är grönsaker bra att ta till. Främst grönsaker ovan jord, men jag kan knapra på en rå morot ibland… Tomat innehåller dock relativt mycket kolhydrater, så det brukar jag inte använda som tillbehör utan snarare en enda ibland i typ köttfärssås- istället för de krossade tomaterna. Då har jag i ett par msk tomatpuré (osockrad) för färgens skull.

Kolla runt bland alla recept och se vad som passar dig! "Undvik listan", där hamnar frukt, bär (jag äter ibland en dl hallon, men vad det gör med ditt sockervärde lämnar jag osagt) självklart det mesta godis, ibland äter jag 86% choklad men har svårt att begränsa mig när jag äter det- så det undviker jag oftast. Bröd, flingor, gryn, mjöl i alla dess former, pasta, ris, potatis, quinoa etc.

Men det finns som sagt de som begränsar sitt kolhydratintag och ändå äter tex solrosfrön, nötter, bulgur etc. Men med diabetes så har du mycket att vinna på att utesluta "GI-alternativen". Jag äter då och då några sötmandlar eller pistachnötter.

Kolla även här på Annika Dahlqvists kostprogram! Där kan du få det uppspaltat tydligare än jag kan göra här:) Kom ihåg att inte bara ta bort kolhydraterna utan att samtidigt tillsätta mer fett i kosten, annars får din kropp inget som ersätter kolhydraterna som bränsle! Då blir det inget bra alls… Flört Ett tips är att du skriver ihop en "alltd ha hemma lista" såhär i början, så du aldrig står utan mat om du blir hungrig och inte vet vad du ska äta. Ägg, majonnäs om du gillar det, vispgrädde, smör, bacon är sådant som du "alltid" bör ha hemma för att inte vara tvingad att ta till bröd eller pasta. En "tumregel" är att kostens innehåll ska vara ca 75% fett, 20% protein och 5% kolhydrater. Satsa på att inte äta något som innehåller mer än 5% kolhydrater, så kommer du långt! Lycka till!

magma
3/15/07, 1:07 PM
#36

…oj, blev långt ser jag, ursäkta…

DaMum
3/15/07, 1:35 PM
#37

Drutten53!

Om du till att börja med bara tar bort pasta/ris/potatis och byter ut alla fetter mot smör/Bregott, så har du kommit en god bit på väg.

Jag tror det kan bli lätt förvirrande i början innan man får kläm på allt, och det är också -precis som många säger - väldigt individuellt.

Läs gärna "Ät fet mat, bli frisk och smal" av Lars-Erik Litsfeldt, eller "Ät dig ner i vikt" av Sten Sture Skaldeman. Utmärkta böcker för nybörjare, och där ingår även en del bra recept.

Huvudsaken är att man inte krånglar till det, utan försöker förenkla så mycket som möjligt.

Böckerna kan du beställa på nätet. Jag brukar handla på www.adlibris.se

Kram och lycka till!

drutten53
3/15/07, 3:31 PM
#38

Oj vad mycket svar jag fick..tack åter tack..en ville veta lite om mig  får väl kontakta personen privat…måste sätta mig ner här i lung o ro  läsa igenom era svar igen..sen kommer jag med frågor  om jag har några..men visst det finns väl tusen frågor…men vi hörs sen..kram

Mervi
3/15/07, 3:56 PM
#39

Välkommen drutten 53!Skrattande

drutten53
3/17/07, 8:45 PM
#40

nu har jag vart inne på Annika Dalhqvist blogg..mycket intessant läsning….jag skrev frukt i andra mailet…vet att några är inte bra för oss diabetiker…stod oxå om bönor..är det dom som man lägger själv i vatten över natten..o koka sen med vatten o några skedar tomatpure….ser fram mot detta nu..mitt nya liv…förstår inte varför diabetes-sköterska sa ät mycket fullkorn….

Margareta
3/17/07, 10:14 PM
#41

Drutten, Du ska inte äta de bönorna man lägger i vatten över natten och kokar med tomatpuré! Det är för mkt kolhydrater i dom.

Gå in på den här listan och kolla vilken mat du kan äta. Annika brukar säga max 5% kolhydrater (5g/100g) för diabetiker.

Klicka på rubriken för kolhydrater och bläddra så att du ser alla som har 5g eller mindre. De kan Du äta.

http://kolhydratiker.se/dokument/kolhydrater.htm

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
drutten53
3/18/07, 9:05 AM
#42

okey margareta..att jag fråga beror på att   det stod i en länk om bönor…man skulle göra på ett vis..om man hade orken till det..jag kan ju ha missuppfattat fel oxå..men tack nu vet jag  o vad jag längtar till i morgon…ska starta frukosten med två ågg..o lite grönsaker…nu har jag inget smör hemme tills frukosten i morgon..men majonäs finns….gå det bra…kram..o fy villket väder det är idag…snö o plask..backen är vit

Margareta
3/18/07, 11:27 AM
#43

Majonnäs går bra…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Amiechan
4/2/07, 2:37 PM
#44

Nu kan vi diskutera denna artikel i tråden "LCHF för nybörjare - diskussionstråd". Välkomna dit!

zeretki
8/22/07, 6:30 PM
#45

Läs! :)

magma
10/30/07, 4:12 PM
#46

Puttar upp!

Margareta
2/11/08, 10:35 PM
#47

Den här artikeln är från i höstas så det är nog många som inte läst den.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
2/11/08, 10:35 PM
#48

Den här artikeln är från i höstas så det är nog många som inte läst den.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Margareta
2/11/08, 10:35 PM
#49

Den här artikeln är från i höstas så det är nog många som inte läst den.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
3/22/09, 10:24 AM
#50

En gammal artikel om hur det var när vi tog emot medlemmar i januari 2007

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

molana
3/22/09, 12:54 PM
#51

Här är mycket info för nybörjare.    Glad att det finns olika artiklar med om det här.  Skrattande

Jennix
6/6/09, 1:17 PM
#52

Bra info för nybörjare!

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Margareta
7/14/09, 8:59 PM
#53

Oj vilken gammal artikel

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[mallan3]
9/10/11, 3:26 PM
#54

Måste bara påpeka att länken till "MinMat" går till en sida med mineralsmink ;) 
Bra artikel annars! :)

Brynhilde
9/10/11, 3:42 PM
#55

Länk till minmat.net

Ser du att jag tappat nåt kilo... låt det ligga...

Annons:
Upp till toppen
Annons: