Annons:
Etiketthälsa
Läst 9513 ggr
Margareta
2007-05-06 15:40

Du har ett val

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Sten Sture Skaldeman har skrivit ett lysande inlägg på Annikas blogg som förklarar vad det är som händer i världen. Inlägget presenteras här i sin helhet.

Sten Sture Skaldeman

Sten Sture Skaldeman

Alla storskaliga försök som gjorts sedan 1970-talet visar att ett
överflöd på kolhydrater och konstgjorda matfetter skapar ohälsa.
Dessa storskaliga försök omfattar hundratals miljoner människor, med USA som föregångsland. Försöken är utformade som kostråd och försvaras av
industrilakejer, ofta med professors titel.

Dessa monumentala försök har fått en massiv uppbackning av livsmedelsindustri och läkemedels-profitörer. Modellerna ökar nämligen försäljningen av billiga livsmedel och skapar en enorm efterfrågan på
medikamenter som dämpar skadeverkningarna. Genomslaget har varit totalt i USA, där skadorna också är störst. Sverige har valt samma väg, men vi ligger tjugo år efter.

Resultatet av dessa gigantiska försök med folkhälsan är uppenbara och kan studeras på gatorna i hela väst-världen. De kan avläsas i form av åldersdiabetes hos barn och i behov av större säten i allmänna
kommunikationsmedel. Ambulanser och bårar måste förstärkas och sjukhussängar måste byggas om. Ibland måste man riva väggarna i hus för att få ut människor som deltagit alltför intensivt i de nya försöken.

Nu studerar vetenskapen konsekvenserna. De studierna är betalda av livsmedelsindustri och läkemedelsbolag, alltså av dem som skapat ohälsan och av dem som tjänar gigantiska belopp på att ohälsan består. Föga
förvånande visar dessa studier att vi bör äta mer av det som gjort oss sjuka och att vi bör behandla de "oförklarliga" välfärdssjukdomar som uppstår med hjälp av statiner, insulin och blodtryckssänkande mediciner.
Det är en fantastisk business där slutmålet är att alla människor ska medicinera mot tillverkade sjukdomar. Man har på fullt allvar diskuterat att göra ett "polypill" som alla ska ta, eller att tillsätta statiner till dricksvattnet.

Naturligtvis har det uppstått mängder av otståndsrörelser runt om i världen. Modiga läkare och forskare har riskerat sina karriärer genom att peka på vad som pågår. Exempel i Sverige är Uffe Ravnskov, Calle Carlsson och Annika Dahlqvist. De har fått betala ett dyrt pris. De som
tjänar pengar på att situationen består har långa tentakler och är duktiga på att misstänkliggöra och att skapa förvirring. Deras lakejer är mycket aktiva, inte minst på den här bloggen.

Du som har ätit dig till ohälsa genom att följa dagens råd har ett enkelt val. Du kan fortsätta att äta dig sjuk och medicinera mot symptomen. Det är etablissemangets modell. Eller också kan du äta dig frisk och kasta medicinerna. Det är Annikas modell.

Sten Sture Skaldeman

Relaterade länkar

Av: Sten Sture Skaldeman

Datum för publicering

  • 2007-05-06

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Anterrabae
2007-05-06 16:00
#1

..Så sant.. tack för denna!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

magma
2007-05-06 16:20
#2

Verkligen klarsynt och tydligt skrivet. Jag är sällan på Annikas blogg, så jag hade antagligen missat den om du inte klistrat in den här- tack!

Babz
2007-05-06 17:24
#3

Kan inte sägas bättre - men kommer de ansvariga att lyssna?

Tyvärr tror jag inte det!

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

DaMum
2007-05-06 18:01
#4

Helt på spiken där! Vilket himla bra inlägg! Han kan verklligen formulera sig rakt, koncist och slagkraftigt!

Kram!

navarro
2007-05-06 19:06
#5

Det ar bara att kämpa pa som SSS, Annika, Ulf och Calle gör. Vi ar ju bevisen som finns att det fungerar. Om barn och ungdom fick kannedom om allt detta skulle dom ju slippa problemen vi fatt. Jag minns nar jag for 20 ar sen borjade prata om lakarna om att jag inte talde glutamat, var det ingen som tog mig pa allvar. Pa detta omrade ar det ju dom som forsvarar att "jorden ar platt" som har overtaget just nu, det ar solklart att dom ar radda att forlora prestige och pengar, men dom väljer att inte ens vilja ta in kunskaperna och overvaga om det mojligen ligger nagot i detta, nar dom ser att sa manga har problem trots deras rad.

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
parsley
2007-05-06 20:22
#7

Ansvariga kanske inte kommer att ändra sitt beteende. Det viktigaste är att folk vågar göra det.

Fö så uppmanar jag Sten Sture att göra om sitt välformulerade inlägg till en insändare och skicka den till så många tidningar som möjligt. 

Det finns säkert personer på forumet som hjälper till att skicka bidraget till landsortspressen om sådan hjälp önskas. Kanske ett litet tillägg om vad man ska äta kan vara på sin plats, så alla som inte är tillräckligt insatta i dagens kostråd, förstår vad som menas.

Skogiz
2007-05-06 20:22
#8

Det där om polypill/statiner i vattnet ger mig riktigt kalla kårar. När acetylsalicylsyran togs fram(magnecyl/aspirin) tillsattes det i mängder i kött, fisk och alla livsmedel man kunde tänka sig, för det var ju så bra! Sedan insåg alla vilken idiotisk idé det var. Så nu har det funderats i samma banor igen? There´s one born every minute. Se SF filmen Equilibrium (eller Cubic som den heter i europa) för en extra dos hälsosam paranoia.

Mervi
2007-05-06 21:08
#9

Kloka ord från Sten-Sture precis som alltid när han skriver. Han träffar mitt i prick. Tack Sten-Sture!

Pasi
2007-05-06 21:24
#10

Väldigt bra skrivet av Sten-Sture!

maxiq
2007-05-06 23:47
#11

Kom ihåg, mina vänner, att droppen urholkar stenen!


"On the internet You can be anything you want.
It is strange that so many choose to be stupid"

Margareta
2007-05-07 00:25
#12

Det är väl det vi hoppas på…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

mumsan
2007-05-11 18:09
#13

Det var mycket sannt och bra sklrivet. Det ska bli spännande med fortsättningen av denna sten som har börjat komma i rullning.Flört

Vi är ju en del av den och jag fortsätter gärna med denna kost och att sprida dess kunskap.

Annons:
Margareta
2007-05-12 00:49
#14

jag med…Glad

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Upp till toppen
Annons: