Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept - snabblagat

Rullader med smak av ost och bacon.

2007-11-18 19:12 #0 av: Mona-Stina

När lövbiff säljs till extrapris brukar jag plocka på mig några paket att stoppa i frysen. Bra att ta till vid behov.

Den här rätten går fort att laga och man fyller med vilken ost man vill. Själv gillar jag inte smält hårdost så för mig passar philadelphia bra.

  • Av: Mona-Stina

    Datum för publicering

    • 2007-11-18
     

    Tag fram ingredienserna.

    • Lövbiff, räkna med ungefär 2 st per portion.
    • Ett paket bacon
    • Philadelphiaost eller hårdost
    • Kryddor

    Bred ut ungefär en dessertsked philadelphiaost på köttskivan.

    Den som föredrar riktig ost hyvlar och lägger skivor över hela biffen.

    Krydda, jag använder en pepparblandning från Santa Maria som innehåller: peppar salt, paprika, senapsfrö, lök, koriander, cayennepeppar och selleri.

    Salt behövs inte, baconet ger sälta så det räcker.

    Rulla ihop lövbiffen.

    Rulla bacon runt lövbiffen, jag hade bara fem biffar och rullade två baconskivor runt varje för att få slut på baconpaketet men det räcker med en skiva runt varje rullad.

    Lägg en klick smör i stekpannan och när smöret slutat fräst lägger man i rulladerna.

    Börja på medelvärme och bryn runt om.

    När rulladerna fått brun jämn färg runt om sänker man värmen till lägsta och låter dom stekas färdigt.

    Serveras med sås som jag gjort i pannan likadant som örtkotletterna, ett par blomkålsbuketter smakar bra till.

    Hade jag varit ensam hade jag inte brytt mig om varken sås eller blomkål men Mannen vill ha tillbehören.

     

    Anmäl
    2007-11-18 19:16 #2 av: Mervi

    Vilka fina recept du ger oss. Detta skall jag prova i närmaste tiden.

    Anmäl
    2007-11-18 19:27 #3 av: Mona-Stina

    Roligt att det uppskattas.

    Anmäl
    2007-11-18 19:48 #4 av: odezza

    Jag fixade länken... jättefina recept du gör! :D

    "still lost in space and time"

    Anmäl
    2007-11-18 20:33 #5 av: magma

    Ser himla gott ut... Vilken inspiration du är!

    Anmäl
    2007-11-18 21:02 #6 av: Anterrabae

    många tack, en riktig insperationskälla! =)

    //Ida

    Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

    Anmäl
    2007-11-18 21:18 #8 av: Margareta

    Jättehärligt - bokmärker igen!

    TACK Mona-Stina - vilken tillgång Du är.

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2007-11-18 21:21 #9 av: Tilda-T

    Det där låter verkligen smaskigt , tack för tipset!

    Anmäl
    2007-11-18 22:28 #10 av: virrirren

    Åhhhhh så gott.Detta Måste bara provas.

    Nu har jag kommit så långt i min förändring att jag letar mattips som passar mig, utgår från det och resten av familjen får anpassa sig.

    1. jag har slutat att skala potatis (eftersom jag inte äter den)

    2.Passar det inte kan dom ju koka nudlar.Urrk

    Måste tilllägga att min man är snart 40 o mina grabbar är 16 o 14 så det är inte barnmisshandel (inte ens på mannen)

    Tack för alla fina recept

    Anmäl
    2007-11-18 22:33 #11 av: Margareta

    Grattis virrirren - så gjorde jag också och de vande sig snabbt - dvs idag äter alla samma med vissa undantag och mannen gick ner 20kg på kuppen...

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2007-11-18 22:46 #12 av: korseett

    underbara recept och så vackra bilder! tack mona-stina!

    Anmäl
    2007-11-19 08:51 #13 av: Mervi

    Min man har gått över till denna kost han med och blivit omvänd även i tanken.Skrattande. Dina killar kommer nog att få muskler och bli starkare av LCHF och mannen med.

    Anmäl
    2007-11-19 09:30 #14 av: Karro

    Det där såg ju verkligen kanongott, skulle nog också bli uppskattat hemma! Underbart med bilder också men blir lite extra inspirerad då :)

    Anmäl
    2007-11-19 09:49 #15 av: molana

    Bokmärks .Ser verkligen gott ut.

    Anmäl
    2007-11-24 16:30 #16 av: Sockerkompis

    Heeeej

    Nu tittar jag in....Ny här

    Anmäl
    2007-11-24 16:50 #17 av: Sockerkompis

    Hej igen !

    Det blev lite fel med det förra inlägget....skulle redigera det, men funkar inte, så ni får ha överseende med det.

    Jag måste bara säga TACK för detta recept....Det ska jag tillaga så fort jag fått hem lövbiff.

    Kanon recept, och med bilder, nu kan jag sätta maken på att laga till dem också :)

    Muuumsfilibabba

     

     

    Anmäl
    2007-11-24 16:53 #18 av: Margareta

    Välkommen Sockerkompis!

    Ni som är nya får gärna skapa varsin ny tråd och berätta om Er själva och hur ni hittade hit och om ni vill ha några särskilda svar eller goda råd i början.

    Spara den under gruppen -Medlemmar-

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2007-11-26 08:24 #19 av: Sockerkompis

    Hej igen!

    Nu har jag provat detta recept, och alla blev "muntergökar" runt matbordet. Jättegott och enkelt att tillaga...Jag betalade ca:120:-/kg och fick då ut 12stora rullader, Kommer att bli ett favoritrecept.

    Anmäl
    2007-11-26 11:05 #20 av: ingrids

    Tack Mona-Stina för receptet och även alla andra som ger recept här har fått så mycket inspiration!

    Anmäl
    2007-11-26 20:45 #21 av: soni

    Oftast blir lövbiff för dyrt för mig även när det är extrapris.

    Vad tror ni om att köpa helt kött som fransyska, skiva det tunt och banka ut det så det blir lite mörare innan man rullar sina rullader? Högrev blir nog för segt.

     

    Anmäl
    2007-11-26 20:49 #22 av: Pasi

    #21 Självklart går det lika bra (rostbiff, fransyska, biff etc)!
    Högrev blir segt som du skrev.

    Anmäl
    2007-11-26 23:34 #23 av: Margareta

    Har också testat - det blev jättegott!

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2008-02-08 20:08 #24 av: Isagel

    Har nu gjort detta recept för andra gången. Det är SUPER!

    Denna gång hade jag creme bonjour med tomat i biffarna. Ingen sås och inga tillbehör. Förra gången hade jag Philadelphia vitlök och örter.

    Jag kan inte nog rekommendera detta recept!!!

    Anmäl
    2008-02-08 20:39 #25 av: Pylle

    Finns det inte möjlighet till receptbank på forumet?

    jag gillar att laga mat så min fantasi flödar vanligtvis men för andra kan det vara mycket värt att söka i receptbanken innan man handlar.
    jag är glad för receptet på lövbiffsrullader, jag har tittat på dessa när det varit extrapris men då har minsann inte fantasin flödat så jag förstår dem som inte gillar att laga mat. Då ska man tänka receptbank

     

    Anmäl
    2008-02-08 20:40 #26 av: EvaL_51

    Har prövat det här receptet 2 ggr redan. Det blev favorit hos mig och min familj.

    Det är jättegott.

    Anmäl
    2008-02-08 22:34 #27 av: Amiechan

    #10 *fnissar åt virrens icke-barnmisshandel av maken*

    Anmäl
    2008-02-22 21:27 #28 av: Frualbertsson

    Perfekt, jag som inhandlade lövbiff, ost och bacon igår!! Detta blir det nog till middag/lunch i morgon! Jag ska testa att ha Kvibille Special Ädel i våra =)

    Anmäl
    2008-06-21 01:11 #29 av: Margareta

    Länge sen vi hade det här receptet framme!

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2009-02-12 19:20 #31 av: Margareta

    Mona-Stina - vi saknar dina recept!

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2009-02-12 19:26 #32 av: twinkelstar

    woooow d ser så gott ut !

    Anmäl
    2009-03-19 17:14 #33 av: Margareta

    Snabblagat och gott!

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2009-03-19 17:24 #34 av: ella55

    Ser himla gott ut! BakmärkerGlad

    Anmäl
    2009-03-20 00:21 #35 av: Agneta2006

    Detta skall testas mycket tack för recept! Glad

    Anmäl
    2009-03-31 22:04 #36 av: Margareta

    Snabblagat och gott!

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2009-04-02 19:21 #37 av: ella55

    Så gott !!!  Kiss of love

    Anmäl
    2009-04-02 20:48 #38 av: [iovis]

    Wow, Mona-Stina! Bokmärker! Du har fantasi du! Tungan ute

    Anmäl
    2011-05-04 11:23 #39 av: Elshira

    Kommer inte fram via länken till såsen, släng in den på nytt så ska jag gladerligen göra detta! Skrattande

    Anmäl
    2011-05-04 19:15 #40 av: Brynhilde

    Ett recept värt att bokmärkaSkrattande

    Anmäl
    2011-05-04 19:58 #41 av: [WX5]

    Tråkigt att alla gamla artiklar här på iFokus (tror jag) som skrevs långt innan den nya blir konstiga. Ser nämligen bara halva texten men jag skall se om jag kan göra något ändå med hjälp av bilderna. Tungan ute

    MVH Emilia

    Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
    Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

    Anmäl
    2011-05-04 20:03 #42 av: [Pennylane1]

    här syns inte bilderna, som jag gissar ska finnas i vänsterspalten?

    Anmäl
    2011-05-04 20:04 #43 av: [WX5]

    Konstigt. Ja så kan det gå.

    MVH Emilia

    Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
    Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

    Anmäl
    2011-05-04 22:50 #44 av: yvonnel

    Kul recept, jag har bara lindat bacon runt fläskfilé och kycklingbröst förut. Oxrulader i min tappning kan ha purjolök och ansjovis inuti, även bacon ibland, har inte tänkt på att ha det utanpå men det ska jag pröva, det blir nog saftigare då. Såsen gör sig själv om man häller grädde på och låter den koka in lite.     Vill du reda så det blir mer kan du använda pofiber.

    Anmäl

    Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.