Annons:
Etikettlivsmedel
Läst 14499 ggr
Margareta
2007-11-14 17:31

Smör

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag fick bara sån lust att visa hur praktiskt det är med en osthyvel till smöret

Av: Margareta

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Margareta'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Margareta', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-11-14

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
MillisB
2007-11-14 18:25
#1

Jag är helt enig, jag använder också osthyveln till smöret, och så till osten efteråt…Skrattande

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

folke
2007-11-14 18:29
#2

De obildade människorna här nere i Frankrike har ju inga osthyvlar Gråter

 Men jag har en, he he….  så nu ska jag hem och testa Glad

"Google kan ge dig information men aldrig erfarenhet"

Mona-Stina
2007-11-14 18:32
#3

Jag förvarar smöret i skafferiet, ett halvkilo går åt på några dagar så här behövs ingen hyvel… varken till smör eller ost.

 Men jag skulle vilja ha en smörbytta i keramik.

volley
2007-11-14 19:10
#4

Även jag använder osthyveln till smöret. Tycker att det blir lättare att använda vid stekning och sedan kan man göra en smör-rulle!!!

Innan tiden med LCHF tiden så gjorde jag ost-rullar, men nu gör jag båda. Gott gott, och lilltjejen älskar ost och smör -rullarna.

 Volley

Glennart
2007-11-14 19:13
#5

Helt enkelt vackert Margareta.Flört

starhawk
2007-11-14 19:22
#6

Ser okey ut, själv använder jag en lilleman och kapar av en tärning i taget från en 125 grammare, passar mig utmärkt

Värd för Knivtillverkning  & Slöjd iFokus

Annons:
[slamslams]
2007-11-14 20:34
#7

Ser gott ut, själv har  jag bara hyvlat smör när jag lagt över äpple. mem helt klart värt att prova.

Jag har hitills andvänt kokosfett i kaffe/the så jag har fått i mej fett ändå, men jag skall prova.

anki1
2007-11-14 22:36
#8

Kör med smörkniv, och skär av en lagom bit. använder en glassbytta som smörbytta 7dl. lagom för 500g smörpaket.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

BitteS
2007-12-02 17:32
#9

 Mona-Stina: Jag hittade en smörbytta á la 70-tal på loppis för 30 kr. Annars har jag sett många smörbyttor/smöraskar på tradera. Sök där!

Mervi
2007-12-02 17:41
#10

Jag köpte en som tillhör Rörstrand servicen Silja, hittade den på en samlarmarknad i Markaryd i somras. Den är jättesnygg  att ha framme.

Citronmeliss
2007-12-02 18:03
#11

Brukar också anväbda osthyveln till smöret, perfekt!Skrattande

//Citronmeliss - Psykologi iFokus
---------------------------------------------------------------
Det bästa och vackraste kan inte ses eller höras 
utan måste kännas med ditt hjärta

Denna kommentar har tagits bort.
MaMaMade
2008-03-25 20:42
#13

Hyvlade plattor är perfekta när man vill "späcka" maten man tillagar. Brukar rulla älgstekarna i valda kryddor o sedan hyvla smör över innan jag skickar in dem i ugnen. Så får smöret sakta smälta ner över köttet, öser ngn ggn då o då.

Annons:
Maia
2008-03-25 20:43
#14

Jag hyvlar skivor ner i en mugg på morgonen, häller över lite kokande vatten så att det smälter, kör i en äggula och trycker ner en ballongvisp, som jag snurrar mellan händerna och förvandlas till Maia – den mänskliga bulliten! I med kaffet. Mums mums.

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

Malinochclaes
2012-04-25 10:45
#15

Praktiskt när man har smöret i kylen. Vårt smör/bregott står framme så jag tar en sked direkt i munnen:-) Mmm… mjukt, gott och nyttigt. Flickorna vill ibland äta bregott som mellanmål, ingen ost/skinkrulle, bara bregott, och då får dom mjukt bregott i en låg äggkopp och en liten kaffesked.

yvonnel
2012-04-25 14:11
#16

Har ni klart för er att osthyveln faktiskt är en norsk uppfinning?

Fast den är så bra!

Margareta
2012-04-25 20:28
#17

Vad roligt när en fyra år gammal tråd dyker upp. Jag hade glömt bilden :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Upp till toppen
Annons: