Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Livsmedel

Smör

2007-11-14 17:31 #0 av: Margareta

Jag fick bara sån lust att visa hur praktiskt det är med en osthyvel till smöret

Av: Margareta

Datum för publicering

  • 2007-11-14

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-11-14 18:25 #1 av: MillisB

Jag är helt enig, jag använder också osthyveln till smöret, och så till osten efteråt...Skrattande

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2007-11-14 18:29 #2 av: folke

De obildade människorna här nere i Frankrike har ju inga osthyvlar Gråter

 Men jag har en, he he....  så nu ska jag hem och testa Glad

Anmäl
2007-11-14 18:32 #3 av: Mona-Stina

Jag förvarar smöret i skafferiet, ett halvkilo går åt på några dagar så här behövs ingen hyvel... varken till smör eller ost.

 Men jag skulle vilja ha en smörbytta i keramik.

Anmäl
2007-11-14 19:10 #4 av: volley

Även jag använder osthyveln till smöret. Tycker att det blir lättare att använda vid stekning och sedan kan man göra en smör-rulle!!!

Innan tiden med LCHF tiden så gjorde jag ost-rullar, men nu gör jag båda. Gott gott, och lilltjejen älskar ost och smör -rullarna.

 Volley

Anmäl
2007-11-14 19:13 #5 av: Glennart

Helt enkelt vackert Margareta.Flört

Anmäl
2007-11-14 19:22 #6 av: starhawk

Ser okey ut, själv använder jag en lilleman och kapar av en tärning i taget från en 125 grammare, passar mig utmärkt

Värd för Cykel iFokus och Knivtillverkning och Läderslöjd iFokus

Anmäl
2007-11-14 20:34 #7 av: [slamslams]

Ser gott ut, själv har  jag bara hyvlat smör när jag lagt över äpple. mem helt klart värt att prova.

Jag har hitills andvänt kokosfett i kaffe/the så jag har fått i mej fett ändå, men jag skall prova.

Anmäl
2007-11-14 22:36 #8 av: anki1

Kör med smörkniv, och skär av en lagom bit. använder en glassbytta som smörbytta 7dl. lagom för 500g smörpaket.


Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

WWW.jabbo.se /pyssliga Anki

Anmäl
2007-12-02 17:32 #9 av: BitteS

 Mona-Stina: Jag hittade en smörbytta á la 70-tal på loppis för 30 kr. Annars har jag sett många smörbyttor/smöraskar på tradera. Sök där!

Anmäl
2007-12-02 17:41 #10 av: Mervi

Jag köpte en som tillhör Rörstrand servicen Silja, hittade den på en samlarmarknad i Markaryd i somras. Den är jättesnygg  att ha framme.

Anmäl
2007-12-02 18:03 #11 av: Citronmeliss

Brukar också anväbda osthyveln till smöret, perfekt!Skrattande

Anmäl
2008-03-25 20:42 #13 av: MaMaMade

Hyvlade plattor är perfekta när man vill "späcka" maten man tillagar. Brukar rulla älgstekarna i valda kryddor o sedan hyvla smör över innan jag skickar in dem i ugnen. Så får smöret sakta smälta ner över köttet, öser ngn ggn då o då.

Anmäl
2008-03-25 20:43 #14 av: Maia

Jag hyvlar skivor ner i en mugg på morgonen, häller över lite kokande vatten så att det smälter, kör i en äggula och trycker ner en ballongvisp, som jag snurrar mellan händerna och förvandlas till Maia – den mänskliga bulliten! I med kaffet. Mums mums.

Anmäl
2012-04-25 10:45 #15 av: Malinochclaes

Praktiskt när man har smöret i kylen. Vårt smör/bregott står framme så jag tar en sked direkt i munnen:-) Mmm... mjukt, gott och nyttigt. Flickorna vill ibland äta bregott som mellanmål, ingen ost/skinkrulle, bara bregott, och då får dom mjukt bregott i en låg äggkopp och en liten kaffesked.

Anmäl
2012-04-25 14:11 #16 av: yvonnel

Har ni klart för er att osthyveln faktiskt är en norsk uppfinning?

Fast den är så bra!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.