Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept - snabblagat

Kassler med broccoli

2007-12-08 19:54 #0 av: Mona-Stina

Snabb, lätt att laga och god ska middagen vara, det vill vi alla. Kassler och broccoli sköter sig själv i ugnen. Den går att göra på två sätt, ett superenkelt och ett enkelt, båda tar jag med i samma artikel.

Ett recept för de som tillåter sig tillsatserna i kassler, jag har valt den lite fetare pigghamvarianten. 

Att jag i dag gör det lite krångligare sättet beror på att jag hade både färsk broccoli och färska champinjoner hemma, dessutom flera burkar med koncentrerad buljong.

 

  • Av: Mona-Stina

    Datum för publicering

    • 2007-12-08
     

    Du behöver:

    • Kassler
    • Färsk svamp, här champinjoner
    • Färsk broccoli
    • Grädde, crème fraiche och smör att steka i.

    Börja med att smälta en stor klick smör i en kastrull.

    Sätt på ugnen 225 grader.

    Broccolibuketterna får ett snabbt uppkok i lättsaltat vatten.

    Svampen skärs i mindre bitar.

    Fräs svampen i smöret så den krymper ihop och får en fin färg.

    Häll i buljong, vill man kan man använda en tärning, jag har koncentrerad buljong i kylskåpet. En dryg dl blir lagom.

    En rågad matsked crème fraiche.

    Ungefär en och en halv dl vispgrädde.

    Allt får stå och puttra i ungefär tio minuter så såsen tjocknar till lite. Smaka av och krydda mer vid behov, tänk på att kassler ger sälta så håll igen lite med saltet.

     

    De som vill göra den lättare varianten hoppar över alla ovanstående moment.

    Skär kasslern i skivor.

    Fyll botten i en eldfast form med broccoli, det går alldeles utmärkt att ta den fryst direkt ur påsen, gör bitarna lite mindre bara så de inte bygger så mycket på höjden.

    Täck broccolin med kasslerskivor.

    Häll svampsåsen över kasslern. Den som gör snabbvarianten häller över en burk konserverad svamp, (inte spadet) och slår på 3 dl vispgrädde. Det behöver inte saltas, kasslern har sälta så det räcker.

    Täck med ost, riven eller skivad.

     

    (Mannen är mycket förundrad varför det ligger en kniv tillsammans med osthyveln i ostkupan och undrar varför osten minskar på bredden i stället för på höjden)

    In i ugnen ungefär tjugo minuter, då har rätten blivit varm och fått en fin färg.

    Exakt samma tid som det tar för ris eller potatis att koka åt dem som vill ha det.

    Smaklig måltid.

    Anmäl
    2007-12-08 21:18 #3 av: andreas0

    Ser jättegott ut. Tyvärr får jag nog hoppa över det på grund av tillsattserna.

    Anmäl
    2007-12-08 22:07 #4 av: Margareta

    Jag är också lite rädd för tillsatserna - men det händer att vi äter kassler när det är behov av snabbmat.

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl
    2007-12-09 10:57 #5 av: Mona-Stina

    Hos mig förekommer det högst en gång per år, jag försöker också undvika en massa E-nummer men i dag var det Mannen som var sugen på kassler och då ger jag med mig.

    Anmäl
    2007-12-09 13:17 #6 av: fettbramat

    Tack Mona-Stina för dina underbara steg-för-steg-recept. Det underlättar vardagen för mig då det innebär att även mina barn lätt kan laga LCHF-mat.

    Många kramar till dig!

    Anmäl
    2007-12-09 14:55 #7 av: Mona-Stina

    Kramar tycker jag om.  Skrattande  Tack!

    Anmäl
    2007-12-09 15:37 #8 av: ullna

    Bra, för här kommer en till bamsekram för att du ständigt förser oss gröngölingar med goda matidéer. Kyss

    Anmäl
    2007-12-12 01:51 #9 av: _xmalinx_

    Åh det här verkar ju jätte gott!!

    Anmäl
    2007-12-12 23:28 #10 av: Margareta

    _xmalinx_

    Om Du växlar till fliken Artiklar uppe till vänster och sen bläddrar neråt i vänstermarginalen - så hittar du fler av Mona-Stinas recept med bilder till (även jag har med några där...Generad)

    /Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
    Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
    Vägen till 65

    Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
    ut LCHF-magasinet.
    http://www.lchfmagasinet.se

    Anmäl

    Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.