Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Heta räkor

2007-11-10 14:31 #0 av: Margareta

Räkor är gott både naturella och som tillbehör till annan mat. Den här varianten går både att använda som fyllning till en omelett - som täcke till en fiskgratäng eller bara som tillbehör till tex kokta ägg och någon avokadoröra.

Jag lagar sällan mat efter färdiga recept så alla mängder är ungefärliga. 

  • Skala lagom mängd räkor eller ta samma mängd färdigskalade
  • Lägg räkorna i en stekpanna (gärna gjutjärn)
  • Krydda med
    Paprikapulver
    Lite Curry
    Vitlök
    (jag har vitlökskvarn)
    Chili (jag har Chili Exposion på kvarn)
    Örtkryddor
    (typ Provencale - enligt man tager vad man haver)
  • Häll över smält smör och rör om
    Låt det dra minst en timme.

Räkor är salta så jag saltar inte extra - det är en smaksak

Hetta upp alltihopa snabbt strax innan servering.
Inte för länge, då blir räkorna sega - de skall bara värmas.
Använder Du räkorna som täcke till en fiskgratäng - lägger du på dem strax innan fisken är klar och strör över riven ost.

Kryddmixen är inspirerad av den franska kryddblandningen Roille som vi här hemma inte använder längre för att den oftast innehåller onödiga smakförstärkare (E-nummer)

 

Heta räkor - noll kolhydrater
Heta räkor - noll kolhydrater

 

Av: Margareta

Datum för publicering

  • 2007-11-10

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2007-11-10 14:38 #1 av: molana

Bokmärker. Räkor är gott. Tack Margareta. 

Anmäl
2007-11-10 14:46 #2 av: Mervi

Låter jättegott, måste testas.

Anmäl
2008-02-02 11:20 #3 av: Margareta

Min egen favorit

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-21 14:38 #4 av: Birma_lover

Verkar gott! Ska prova Glad

Anmäl
2008-02-21 23:22 #5 av: Margareta

Vi har dessa räkor som tillbehör till fisk eller som fyllning till en omelett...

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-04-08 19:04 #6 av: Ragnhilds

Vilket bra tips!

Tack. jag behöver ha något nytt till alla ägg jag äter.

 

Anmäl
2008-05-17 23:16 #7 av: Margareta

Länge sen jag gjorde dessa heta räkor - man behöver bli lite påmind ibland.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-02-12 19:25 #8 av: Margareta

Just nu har jag fisk i ugnen som skall få ett täcke av dessa räkor.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.