Annons:
Etikettrecept
Läst 13930 ggr
Margareta
1/17/08, 12:30 PM

Lasagne

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

MillisB har fögyllt tillvaron för oss genom att med kameran till hands laga sin variant av mimsivimsis lasagne.

Lasagne

Har idag lagat en lasagne baserat på Mimsivimsis recept från maj i fjor.

Av: MillisB

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('MillisB'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('MillisB', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-01-17

 

**Röda såsen
**500 g köttfärs + smör
2 msk tomatpuré med lågt kolhydratinnehåll
1 tsk salt
peppar, oregano, basilika, paprikakrydda
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk soja
1 dl grädde

Vita såsen
3 dl grädde
3 dl mjölk
200 g ost
oregano
muskotnöt
2-3 ägg       + aubergine   + riven ost till toppingen

Fräs köttfärsen i en rejäl klick med smör.

Lägg till tomatpuré, kryddor, soja och vitlök och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda några minuter tills köttfärsröran blir krämig.

Värm grädde och mjölk.

Rör i osten. Låt svalna. Smaksätt med kryddorna. Vispa i äggen, ett i taget.

Skiva en aubergine i 3 mm tjocka skivor.

Om du orkar kan du salta lite på och dra ut vatten innan du använder den i lasagnen.

Varva den röda och den vita såsen med ca 3mm tjocka skivor av zucchini. Toppa med den vita såsen och lite riven ost.

Ställ in lasagnen i ugnen på 210 grader 25-30 minuter tills plattorna är mjuka.

Servera gärna med en liten sallad.

Jämfört med Mimsivimsis recept har jag minskat lite på osten, jag tyckte det blev lite mycket med ost i båda såserna plus på toppen.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Mona-Stina
1/17/08, 4:26 PM
#8

Tack för bilderna och receptet MillisB. Jag ska göra den vid tillfälle.

Skippar nog osten i vita såsen då jag inte gillar smält ost men ovanpå kan jag lägga för att sedan gräva under. Så gjorde jag alltid lasagne i mitt gamla liv.

MillisB
1/17/08, 4:26 PM
#9

Tack till Margareta och Mona-Stina!

Jättekul att få sina egna bilder här…!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

evacarina
1/17/08, 4:33 PM
#10

Å vad spännande för en lasagneälskare!

Smält ost, mmmmmmmmm

Tack alla inblandade

Margareta
1/17/08, 4:45 PM
#11

Det blev ju jättebra MillisB och tack Mona-Stina för assistans

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Lasselars
1/17/08, 4:54 PM
#12

Åh det där såg smarrigt ut! Liknar Moussaka som oxå är helt underbart gott.

Laurel
1/17/08, 5:01 PM
#13

Lördagmiddagen är räddad! Tack!

Annons:
Mimsivimsi
1/17/08, 8:32 PM
#14

vad glad och stolt jag blir över att se mitt recept komma till användning! Cool

Mawi
1/18/08, 9:35 PM
#15

Det låter väldigt gott blir bara lite förvirrad. I receptet står det aubergine sedan står det att man skall varva med zucchini (squash) på bilden ser det ut som aubergine. Det kanske går bra med vilket som?/Mawi

MillisB
1/21/08, 12:00 AM
#16

Ah! Ett skrivfel…

Nej, det är aubergine som jag menar, men man kan också använda zucchini om man hellre vill det!

Hoppas du blir klokare av detta Mawi…!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

kajsa56
1/21/08, 5:54 PM
#17

ojoj! va gott det blev! tack snälla du för det receptet! :o)

tom min pastafreak till son gav godkänt betyg!

Frualbertsson
1/21/08, 6:56 PM
#18

Detta receptet markerar jag direkt. Vad gott det verkar, jag som bara äääälskar aubergine! Smask!!

Fast nu ska jag laga kycklinggryta…

Pete
1/21/08, 8:25 PM
#19

Såg gött ut!

Dellilah
2/11/08, 6:08 PM
#20

testade den på min sambo och han älskade den och jag med även om jag glömde äggen ;) :D

 ska laga grannmiddag nu och jag sätter snart in lasagen i ugnen :D får se om dom gillar den med :D

Annons:
Dellilah
2/12/08, 7:56 PM
#21

hehe grannen älskade den och han ska få receptet så han kan göra det till sina barn ;)

han var lite rolig han tyckte jag skulle laga lasangen en gång till så han kunde ta med sig till jobbet ;) men jag sa att han fick pröva själv ;)

nyfikenA
2/16/08, 8:03 PM
#22

Hehe Dellilah, det lät ju som succé. Detta måste provas, kanske imorrn.

:)

Dellilah
4/29/08, 7:35 PM
#23

hittade en ost i affären som innehåll 38% grädde och hade syningskultur :D svår att riva men det är absolut värt det för det blev mkt godare nu :D ska bara hitta den igen så kan jag skriva namnet här om någon är intresserad :D

greensis
4/29/08, 7:37 PM
#24

#23 Skriv ostnamnet i osttråden också!

Fabricati diem, pvnc!

Dellilah
4/29/08, 7:42 PM
#25

hittade den :D Åseda Gräddost från arla :D

www.arla.se/Default____17806.aspx?SelectedMenuItem=17245

LatMask
1/11/09, 4:47 PM
#26

Ååå, vilken underbart god lasagne! Tack för tipset!

Calmare
1/12/09, 9:44 AM
#27

Låter smaskens, i afton blir det lasagne! Glad

Annons:
fd-sockerknarkare
2/17/09, 4:25 PM
#28

Det här receptet är kalas. Blir till middag i dag!

MUMS

Tackar för receptet!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Http://northnaked.com

Vi väntar kattungar (mitten av september!)

JAUS
2/17/09, 4:31 PM
#29

Vill man ha en mer italiensk lasagne så ska det vara mascarpone, parmesan och mozzarella i.

fia1
2/17/09, 4:32 PM
#30

Jag blev jätteglad för det här tipset, tack!!! Har redan bokmärkt.

jejjja
2/17/09, 4:34 PM
#31

Det såg underbart gott ut.

Tack för receptet. Ska göra den imorgon

gnilen
2/17/09, 6:05 PM
#32

Låter jättegott! Blir utmärkt till fredagskvällens mys!

Fialotta333
2/17/09, 8:15 PM
#33

Hur många portioner (normalstora) ungefär blev det av det här receptet?

Det är lite svårt att avgöra från bilderna hur stor formen är.

Vi är två vuxna och tre tonåringar så de flesta recept som är för 4 brukar behöva (ofta) dubblas…Skäms

Men det låter verkligen jättegott, tack så mycket!

MillisB
2/17/09, 9:50 PM
#34

Hej Pia!

Jag ville nog tagit 50% mer än det som står i receptet. Lasagnen räcker fint till fyra hungriga vuxna, men för 2+3 blir nog receptet något knappt. Hellre få lite över att frysa in till senare tillfälle än att inte få äta sig mätt!

Lycka till!

Och återigen: tack mimsivimsi för originalreceptet!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Annons:
Marylojs
2/18/09, 1:28 AM
#35

Det här är verkligen fantastiskt gott! Fast vi brukar ha bara grädde i såsen…

Upp till toppen
Annons: