Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Lasagne

2008-01-17 12:30 #0 av: Margareta

MillisB har fögyllt tillvaron för oss genom att med kameran till hands laga sin variant av mimsivimsis lasagne.

 

Lasagne

Har idag lagat en lasagne baserat på Mimsivimsis recept från maj i fjor.

Av: MillisB

Datum för publicering

  • 2008-01-17

 

Röda såsen
500 g köttfärs + smör
2 msk tomatpuré med lågt kolhydratinnehåll
1 tsk salt
peppar, oregano, basilika, paprikakrydda
2 vitlöksklyftor
1-2 tsk soja
1 dl grädde

Vita såsen
3 dl grädde
3 dl mjölk
200 g ost
oregano
muskotnöt
2-3 ägg       + aubergine   + riven ost till toppingen

Fräs köttfärsen i en rejäl klick med smör.

Lägg till tomatpuré, kryddor, soja och vitlök och låt koka ett par minuter. Tillsätt grädde och låt sjuda några minuter tills köttfärsröran blir krämig.

Värm grädde och mjölk.

Rör i osten. Låt svalna. Smaksätt med kryddorna. Vispa i äggen, ett i taget.

Skiva en aubergine i 3 mm tjocka skivor.

Om du orkar kan du salta lite på och dra ut vatten innan du använder den i lasagnen.

Varva den röda och den vita såsen med ca 3mm tjocka skivor av zucchini. Toppa med den vita såsen och lite riven ost.

Ställ in lasagnen i ugnen på 210 grader 25-30 minuter tills plattorna är mjuka.

 

Servera gärna med en liten sallad.

 

Jämfört med Mimsivimsis recept har jag minskat lite på osten, jag tyckte det blev lite mycket med ost i båda såserna plus på toppen.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-01-17 16:26 #8 av: Mona-Stina

Tack för bilderna och receptet MillisB. Jag ska göra den vid tillfälle.

Skippar nog osten i vita såsen då jag inte gillar smält ost men ovanpå kan jag lägga för att sedan gräva under. Så gjorde jag alltid lasagne i mitt gamla liv.

Anmäl
2008-01-17 16:26 #9 av: MillisB

Tack till Margareta och Mona-Stina!

Jättekul att få sina egna bilder här...!

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2008-01-17 16:33 #10 av: evacarina

Å vad spännande för en lasagneälskare!

Smält ost, mmmmmmmmm

Tack alla inblandade

Anmäl
2008-01-17 16:45 #11 av: Margareta

Det blev ju jättebra MillisB och tack Mona-Stina för assistans

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-01-17 16:54 #12 av: Lasselars

Åh det där såg smarrigt ut! Liknar Moussaka som oxå är helt underbart gott.

Anmäl
2008-01-17 17:01 #13 av: Laurel

Lördagmiddagen är räddad! Tack!

Anmäl
2008-01-17 20:32 #14 av: Mimsivimsi

vad glad och stolt jag blir över att se mitt recept komma till användning! Cool

Anmäl
2008-01-18 21:35 #15 av: Mawi

Det låter väldigt gott blir bara lite förvirrad. I receptet står det aubergine sedan står det att man skall varva med zucchini (squash) på bilden ser det ut som aubergine. Det kanske går bra med vilket som?/Mawi

Anmäl
2008-01-21 00:00 #16 av: MillisB

Ah! Ett skrivfel...

Nej, det är aubergine som jag menar, men man kan också använda zucchini om man hellre vill det!

Hoppas du blir klokare av detta Mawi...!

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl
2008-01-21 17:54 #17 av: kajsa56

ojoj! va gott det blev! tack snälla du för det receptet! :o)

tom min pastafreak till son gav godkänt betyg!

Anmäl
2008-01-21 18:56 #18 av: Frualbertsson

Detta receptet markerar jag direkt. Vad gott det verkar, jag som bara äääälskar aubergine! Smask!!

Fast nu ska jag laga kycklinggryta...

Anmäl
2008-01-21 20:25 #19 av: Pete

Såg gött ut!

Anmäl
2008-02-11 18:08 #20 av: Dellilah

testade den på min sambo och han älskade den och jag med även om jag glömde äggen ;) :D

 ska laga grannmiddag nu och jag sätter snart in lasagen i ugnen :D får se om dom gillar den med :D

Anmäl
2008-02-12 19:56 #21 av: Dellilah

hehe grannen älskade den och han ska få receptet så han kan göra det till sina barn ;)

 

han var lite rolig han tyckte jag skulle laga lasangen en gång till så han kunde ta med sig till jobbet ;) men jag sa att han fick pröva själv ;)

Anmäl
2008-02-16 20:03 #22 av: nyfikenA

Hehe Dellilah, det lät ju som succé. Detta måste provas, kanske imorrn.

:) 

Anmäl
2008-04-29 19:35 #23 av: Dellilah

hittade en ost i affären som innehåll 38% grädde och hade syningskultur :D svår att riva men det är absolut värt det för det blev mkt godare nu :D ska bara hitta den igen så kan jag skriva namnet här om någon är intresserad :D

Anmäl
2008-04-29 19:37 #24 av: greensis

#23 Skriv ostnamnet i osttråden också!

Anmäl
2008-04-29 19:42 #25 av: Dellilah

hittade den :D Åseda Gräddost från arla :D

www.arla.se/Default____17806.aspx?SelectedMenuItem=17245
Anmäl
2009-01-11 16:47 #26 av: LatMask

Ååå, vilken underbart god lasagne! Tack för tipset!

Anmäl
2009-01-12 09:44 #27 av: Calmare

Låter smaskens, i afton blir det lasagne! Glad

Anmäl
2009-02-17 16:25 #28 av: fd-sockerknarkare

Det här receptet är kalas. Blir till middag i dag!

MUMS

 

Tackar för receptet!

Anmäl
2009-02-17 16:31 #29 av: JAUS

Vill man ha en mer italiensk lasagne så ska det vara mascarpone, parmesan och mozzarella i.

Anmäl
2009-02-17 16:32 #30 av: fia1

Jag blev jätteglad för det här tipset, tack!!! Har redan bokmärkt.

Anmäl
2009-02-17 16:34 #31 av: jejjja

Det såg underbart gott ut.

Tack för receptet. Ska göra den imorgon

Anmäl
2009-02-17 18:05 #32 av: gnilen

Låter jättegott! Blir utmärkt till fredagskvällens mys!

Anmäl
2009-02-17 20:15 #33 av: Fialotta333

Hur många portioner (normalstora) ungefär blev det av det här receptet?

Det är lite svårt att avgöra från bilderna hur stor formen är.

Vi är två vuxna och tre tonåringar så de flesta recept som är för 4 brukar behöva (ofta) dubblas...Skäms

Men det låter verkligen jättegott, tack så mycket!

Anmäl
2009-02-17 21:50 #34 av: MillisB

Hej Pia!

Jag ville nog tagit 50% mer än det som står i receptet. Lasagnen räcker fint till fyra hungriga vuxna, men för 2+3 blir nog receptet något knappt. Hellre få lite över att frysa in till senare tillfälle än att inte få äta sig mätt!

Lycka till!

 

Och återigen: tack mimsivimsi för originalreceptet!

/Millis Ballong
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.