Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Köttfärs-och blomkål/broccolilåda

2008-02-23 15:36 #0 av: Mona-Stina

En rätt som sköter sig själv i ugnen bara man blandat till den. Mycket mat blir det att frysa in i portioner att använda i matlådor.

 

Det var extrapris på fläskfärsen i vår lokala ICA-butik i dag, jag plockade på mig tre paket, inalles 1,5kg. Den här lådan kan man naturligtvis göra på vilken sorts färs som helst.

 

Av: Mona-Stina

Datum för publicering

  • 2008-02-23
 

Börja med att sätta ugnen på 175 grader och tag fram ingredienserna, du behöver:

  • 1,5 kg valfri färs
  • En medelstor lök
  • 2 ägg
  • En burk castello vitlöksost
  • Ca 100g färska champinjoner
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 pkt bacon
  • Kryddor efter egen smak
  • Blomkål/broccoli, eller varför inte båda delarna.

Börja med att koka blomkål/broccoli i lättsaltat vatten.

Hacka bacon, lök och svamp, fräs i smör till gyllenbrun fin färg.

Blanda färsen med äggen, vispgrädden och castellon.

Krydda efter behag, jag är mycket förtjust i de torkade örterna man kan köpa på Lidl. Tänk på att baconet avger sälta.

Till sist häller man i lök/svamp- och baconfräset och blandar noga.

Lägg hälften av färsen i en ugnsfast form och platta ut.

Den lättkokta, väl avrunna kålen läggs ovanpå.

Resten av färsen plattas ut över kålen. För den som vill passar säkert ypperligt ett lager riven ost överst... men sådana dumheter sysslar inte jag med.

Grädda i ugnen cirka 45 minuter. Klart!

Det blir en god sky man kan ta reda på och göra sås av.

Servera med sås och kanske en grönsallad. Eftersom jag äter ensam i dag bryr jag mig inte om varken sås eller något grönt till utan nöjer mig med en extra klick av min nya favorit.

Anrättningen kommer säkert se mer aptitlig ut med broccoli som ger lite färg, men i dag fanns bara blomkål i mitt skåp.

Smakade riktigt bra och många portioner kvar att frysa in till matlådor.

Anmäl
2008-02-23 15:46 #1 av: Vimsan

Detta måste testas, låter gott och enkelt. =)

Tack för fina bilder oxå

Anmäl
2008-02-23 16:35 #2 av: Torpet

Det ser smaskigt ut..skulle nog dottern gilla också

Anmäl
2008-02-23 16:50 #3 av: molana

Bokmärkt!Ser gott ut.

Anmäl
2008-02-23 17:14 #4 av: Margareta

Oj så gott!

Bokmärker också!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-23 20:00 #5 av: KalleN

åååååååå kan någon göra detta så kan jag komma och äta ssssnnnäääällllaaaa

 

gud vad hungrig jag är

Anmäl
2008-02-23 20:03 #6 av: Mervi

Detta kommer jag prova.

Anmäl
2008-02-23 20:11 #7 av: Langhol

Åh så gott det ser ut! Ska bli perfekt för mina matlådor.

Anmäl
2008-03-14 10:35 #8 av: MMR58

Tack för detta tips. Jag var faktiskt ute efter någon ny rätt med färs. Har börjat laga mycket mer färs sedan ICA-skandalen då jag började handla min färs i Saluhallen istället (100 procent godare).

Föressten - vad menar du med kommentaren om "dumheter" vad gäller ost. Tror du inte ost är bra att äta? Jag äter massor av ost, fast mer feta än vanlig.

Anmäl
2008-03-14 10:43 #9 av: Hanveden

Mona-Stina tror jag har skrivit om att hon inte tycker om lukten av ost som gratineras.

LCHF hälsningar  ;-). 

Anmäl
2008-03-14 16:18 #10 av: Mona-Stina

Alldeles riktigt, jag kan inte äta ost som smält i ugnen. Man får inte in mig på en pizzeria, då kräks jag av lukten.

Ost på är säkert jättegott för dom som tycker om det, jättebra LCHF-mässigt. Så vräk på ost bara om du tycker om det.

Anmäl
2008-03-14 16:51 #11 av: Inke

Det ser mumsigt ut. Jag har massor av broccoli hemma som jag kan använda.

Anmäl
2008-04-03 02:04 #12 av: Hattagospel

Jaaaa, mumsigt värre.

 Ska tillagas och avnjutas imorgon i mindre format..

Tackar!!

Anmäl
2008-04-03 11:28 #13 av: Uttelille

Denna gjorde jag før ett par veckor sedan nær jag var på påsklov hemma hos familjen. Den uppskattades av alla!

Tackar!/Tina

Anmäl
2008-04-08 15:32 #14 av: jezzi

Tack för receptet! Smakade såå gottGlad

Anmäl
2008-05-02 17:30 #15 av: elocinave

varför kan jag inte se bilderna? Måste jag ändra något i mina inställningar?

Hjälp!

Anmäl
2008-05-02 18:10 #16 av: andreas0

Det är inget fel på din dator, jag ser inte heller bilderna.

Anmäl
2008-05-02 18:57 #17 av: elocinave

ok, då frågar jag en gång till:

varför kan andreasO och jag inte se bilderna? :-)

 

Anmäl
2008-05-02 18:57 #18 av: Mona-Stina

Jag ser heller inga bilder, jag har försökt ladda upp dom igen men det går inte.

Det hände nog någonting när dom grejade med servern.

Anmäl
2008-05-02 19:01 #19 av: Tilda-T

Jag läste på en annan saijt att det skulle fixa sig så småningom, hav tålamod!Flört

Anmäl
2008-05-02 19:10 #20 av: Mervi

Jag ser inte heller bilderna, men  har sett dem förut, måste vara som Tilda T skriver.

Anmäl
2008-05-03 01:21 #21 av: Pisan

Å ja ser heller inte nåra bilder....

Anmäl
2008-05-03 01:30 #22 av: dahlith
Määhhh... Jag ser ju 11 bilder helt perfekt. Varför kan inte ni se det?
Nu använder ju jag alltid avant browser, kan det ha så stor betydelse?
Anmäl
2008-05-04 13:06 #23 av: Anhov

Såg verkligen gott ut - ska absolut provas!

Anmäl
2008-05-12 13:37 #24 av: Shaara

Detta såg värkligen gott ut, det kommer jag prova på att bjuda nåra vänner på.......

Anmäl
2008-05-15 19:00 #25 av: Maarit

oj vad mumsigt. Lagar detta imorgon när min dotter med resp kommer på besök. De äter också LCHF-mat..mmmmums..

Anmäl
2008-06-04 13:20 #26 av: carina3

Ännu en smaskig rätt att prova. Tack:-)

Anmäl
2008-06-04 14:36 #27 av: skoga

det ser verkligen gott ut, det ska jag prova idag....................

Anmäl
2008-06-04 15:00 #28 av: kerla

Testade detta igår - gott och bra m,ed blandfärs.

Gjorde en del med qornfärs till dottern som är vegeterian. Blev lite torrt så använder man en torrare "färs" kan man lägga till mer fett.

Anmäl
2008-06-21 01:03 #29 av: Margareta

Det är väldigt gott

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-07-14 22:53 #30 av: rockidol

G O T T

Anmäl
2008-08-07 16:18 #31 av: Loro

Hej Mona-Stina,

Hur mycket blomkål behöver jag?

Anmäl
2008-08-07 23:27 #32 av: Mona-Stina

Ett medelstort huvud räcker.

Anmäl
2009-02-12 19:23 #33 av: Margareta

Mona-Stina vi saknar dig och dina recept!

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.