Annons:
Etikettrecept
Läst 25910 ggr
Mona-Stina
2008-02-01 23:40

Rulla en tårta.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Så stod det i veckans Allers på samma uppslag som sudukona jag löser. Kastade en blick på receptet och kände att det här kan man göra om så det passar oss.

Jag får långväga besök i helgen, dotter och "mågämne" kommer på besök från Hälsingland. Lite måste man festa till och än roligare är det när även jag kan äta av godsakerna.

Fyllingen brukar jag göra ibland i portionsglas i stället för glass och jag tyckte att den skulle passa här.

[

Av: Mona-Stina

](link1.html)

* [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina'))

  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Mona-Stina', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-02-01

 

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, tag sedan fram ingredienserna. Du behöver:

  • 50g valnötskärnor
  • 4 äggvitor
  • 200g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 150g frusna hallon
  • Eventuellt sötningsmedel.

Börja med att täcka en plåt med bakplåtspapper.

Mal eller mixa valnötterna, själv använder jag bulliten.

Vispa äggvitorna till hårt skum, för den som vill ha lite sötare smak är det dags att hälla i stevia eller annat sötningsmedel. Själv hoppar jag över det.

Blanda försiktigt ner de malda valnötterna i äggviteskummet.

Bred ut massan på bakplåtspappret och låt grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Under tiden botten gräddas gör man fyllningen. 200g mascarpone läggs i en bunke.

Häll över 2 dl vispgrädde och den som vill tar lite sötningsmedel. Jag låter fortfarande bli det.

Vispa tills grädd- ostblandningen är riktigt fast.

När botten är färdigräddad vänder man upp och ned på den ovanpå ett bakplåtspapper.

Riv loss bakplåtspappret som den gräddats på, lite pilligt men det går bra om man gör som med vanlig rulltårtebotten, penlsa med kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.

Bred ut ost- och gräddblandningen över hela botten.

Strö över bären, man kan ha vilka bär man vill jag använder hallon som inte innehåller så mycket kolhydrater.

Rulla ihop precis som med en vanlig rulltårta.

Smaklig måltid.

Med hjälp av både CalCouner och Min Mat har jag räknat ut att hela kakan innehåller: Protein: 44,95g, Fett: 111,90g och Kolhydrater: 27,25g. Med tanke på att det blir minst tolv bitar av hela "rullisen" är det helt lovligt.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Margareta
2008-02-02 00:12
#2

Helt ljuvlig ser den ut och kommer säkert att bli väldigt populär.Flört

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Salina
2008-02-02 00:38
#3

Åh vad flitig du är, det ser himla gott ut! Dina matlagningstips håller verkligen hög klass - imponerande och inspirerande Skrattande

Dessi101
2008-02-02 00:39
#4

Oj oj! :)

ullebull
2008-02-02 00:56
#5

Whooo, den vill jag smaka. Tackar Mona-Stina. Den skall absolut testas, gubben som är "kräsen" just nu kommer säkert att äta den, det är ju en kaka, haha.

Sagittaria
2008-02-02 02:41
#6

Det ser jättegott ut! Måste testas någon gång när vi får gäster. Men då kanske det får bli med lite stevia i, så att inte sådana där kh-ätare grinar illa. Eller gör de det? Våra smaklökar är ju ganska annorlunda jämfört med andras, tänker jag. Det vore kul att höra vad de tycker om din osötade rulltårta!

Annons:
magma
2008-02-02 03:41
#7

Oj, ser oemotståndligt snyggt ut Mona-Stina! Jag ska nog göra ett försök när sonen fyller 6 år, jag+mina föräldrar+lillasysters sambo äter LCHF så ett alternativ till den vanliga tårtan (som jag också ska göra) behövs!

MaMaMade
2008-02-02 10:03
#8

*Super*! Har gott o grunnat på att göra rulltårta! Nu slipper jag tänka! Flört

Stenbockstjej
2008-02-02 10:09
#9

Var kan man köpa en sån där bullit? Finns den att beställa på internet?

ullebull
2008-02-02 10:36
#10

Den finns på tex Biltema, kostar ca 300:- Den ser likadan ut som originalet som visas på tv men vet inget om kvaliteten.

ejaeja
2008-02-02 10:46
#11

oj. vad det ser gott ut. Den blir bokmärkt för min del.

molana
2008-02-02 11:05
#12

Bokmärker!Skrattande

odezza
2008-02-02 11:14
#13

Ser jättegott ut! Absolut något man borde kunna bjuda gäster på! Tack Mona-Stina, för att du delar med dig så frikostigt! Glad

"still lost in space and time"

Annons:
Margareta
2008-02-02 11:18
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#14

Ni som kommer att leta efter det här receptet senare - tänk på att alla Mona-Stinas fina recept med bilder ligger under **Artiklar.

**Ni hittar dem *inte* här under forumfliken där ni läser nu

  • Klicka på Artiklar
  • Bläddra ner i vänsterkanten
  • Klicka på Recept
  • Voila! Där finns allihopa.
  • Klicka på Framåt om Du vill se fler recept

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Karin20
2008-02-02 13:34
#15

Underbart, denna ska jag göra ikväll hoppas jag.

Vilket bra ord förresten "mågämne"!

//Karin

Babz
2008-02-02 14:01
#16

Det där måste man väl kunna göra med mandel eller hasselnötter istället för valnötter? Tål nämligen inte valnötter….

Det ser i alla fall väldigt smarrigt ut!

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Mona-Stina
2008-02-02 14:07
#17

Det går säkert med vilka nötter som helst.

batman
2008-02-02 18:54
#18

Tack! bokmärkt

magma
2008-02-02 20:19
#19

Hur blir den förresten i konsistensen? Jag har försökt göra maräng vid något tillfälle, men den blev som en ihopsjunken seg skosula…Gråter

Mona-Stina
2008-02-02 20:23
#20

Själva bottnen blir ganska tunn, lätt att rulla men inte seg. Det går bra att dela det man tagit för sig med skeden.

Annons:
magma
2008-02-02 20:53
#21

Spännande… Jag ska som sagt testa, det låter lovande!Räcka ut tungan

Lynxx
2008-02-03 15:52
#22

För oss som inte har ngn kunskap alls i matlagning ere bra om man ger förklaringar om vad div. saker är.

När det står: ''200g Mascarpone'' vet iaf jag inte alls vad det är? Generad

En italiensk färskost med mjuk konsistens och mild, gräddig och något syrlig smak. Eftersom den är osaltad kan den även upplevas något sötaktig

Namnet mascarpone lär komma från "mas que bueno", vilket är spanska för "bättre än bra", som en spanjor lär ha utropat när han smakade den första gången.

fettbramat
2008-02-03 16:33
#23

Du är outstanding Mona-Stina!

nyfikenA
2008-02-03 19:40
#24

Mona-Stina, Mona-Stina.. tusen tack för detta recept, du är sannerligen en pärla! 

Denna ska provas och det snart.

Kyss

Anterrabae
2008-02-03 19:54
#25

Lynxx: Det är precis som du sett en färskost.. den finns bland färskostarna i affären.. Passar bättre som efterrätts-och kaktillbehör än till mat (tycker jag iaf) just för att den inte är salt alls. Dessutom helt jättebra förhållande mellan KH, F och P..

Helt Underbart recept Mona-Stina, tack för det! *pöss*Kyss

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Kia
2008-02-05 00:27
#26

Alltså när jag såg detta tänkte jag.. Hm! ett substitut till rulltårta är detta verkligen bra för min beroendehjärna *skratt*

Men jag tänkte att jag skulle testa det för det är ingen ingrediens som jag borde trigga på för det gör jag inte på ngt som är i denna rulltårta. För min del är det nog rädslan att det är en kaka och då får jag knäppa tankar.

Men jag provade och nu kan jag bara säga TACK Mona-Stina för du har gett mig en kaka som jag faktiskt kan äta och bara kunde ta en bit av och var helt nöjd. Det var underbart gott och jag triggade inte alls på detta. Det kommer garanterat bli repris och då tänker jag våga bjuda på den :) (obs använde inte heller sötningsmedel och det blev jättegott)

Mona-Stina
2008-02-05 08:25
#27

SkrattandeKyss

Annons:
Mammeli
2008-02-05 10:55
#28

Mumsigt! Detta skulle verkligen passa i en kokbok för LCHF , ngt som jag läste nyss att ngn här är sugen på att göra! Jättefina bilder också!

Loria
2008-02-06 13:59
#29

En dum fråga, men ska botnen svalna innan man sätter på krämen?

Mona-Stina
2008-02-06 14:43
#30

Den hinner svalna innan du fått bort bakplåtspappret.

Loria
2008-02-08 18:36
#31

jag smörade bakpappret,, buslätt att få bort det då. Var dock för feg med hur tun man kunde göra botten… ska bre mer nästa gång ;)

Dora
2008-02-08 22:24
#32

Igår gjorde jag rulltårtan som blev god men min blev ganska liten (botten) och därför kunde jag inte rulla upp den bara vek ihop den. Måttet var ca.35*30cm

Och fastnade ganska myket kvar på papret när jag lossade det.

Ska jag dubbla ingredienserna? och smörja papret?

mollward
2008-02-09 00:01
#33

Jag provade denna rulltårta ikväll och oj vad gott det blev!
Mascarpone- och gräddkrämen var hur god som helst!!

Hade jag fått önska så skulle bottnen ha varit lite mer som maräng, men man kan ju inte få allt! Flört
Jag skar bitar och garnerade med en klick grädde och lite riven mörk choklad - Mums!

Tack för ett härligt recept som jag definitivt kommer att göra fler gånger!! Kyss

magma
2008-02-14 11:05
#34

Puttar upp, utifall någon vill "rulla en tårta" nu på Alla Hjärtans Dag..! Jag sitter som bäst och funderar på om det ska bli denna eller denna idag.

Annons:
monkan
2008-02-14 13:48
#35

Har någon testat att frysa denna rulltårta? Det borde väl inte vara några problem..?? Då kan man ha lite på lut..

Skogstrollet
2008-02-14 22:23
#36

Åh så god den är! Vi njöt här för en stund sen. Men jag gjorde dubbel sats, då gick den att rulla.  Och jag gjorde den på hasselnötter istället.

mumsan
2008-02-14 22:31
#37

Ser fantastiskt ut och låter gott. Vad duktig du är på att besrkiva med bilderna. Tack

aussiemia
2008-02-15 02:48
#38

Jag gjorde den igår! Men istället för att ha på hallonen innan jag rullade ihop den så serverade jag de vis sidan om, så dom som ville kunde ta. Jättegott!!

Nästa gång tänker jag prova med saft och rivet skal från lime och ha i ostkrämen. Det tro jag kan bli jättegott!

aswedishsmorgasbord.com

Cattis77
2008-02-22 14:49
#39

Denna ska jag göra idag. Har precis kommit hem ifrån dagens inköpsrunda:-) Köper 200 gr påsar med valnötter på ÖB för 19:-. Riktigt billigt mot ICA som tar 18:- för 75gr.

Marylojs
2008-02-22 14:56
#40

Går den att frysa tror ni? Hur länge kan den annars tänkas hålla sig i kylen?

Cattis77
2008-02-22 14:58
#41

Ni som gjort den - dubblade ni receptet till botten för att kunna rulla den??????

Annons:
Mona-Stina
2008-02-22 15:26
#42

#41 Man behöver inte dubbla receptet, jag bredde ut den sats jag skrivit över hela plåten. Den blir ganska tunn men går utmärkt att rulla.

#40 Jag hade min i kylen tre dagar och den sista biten var helt okay enligt Mannen med stort M. Hur den blir efter frysning har jag ingen aning om.

Marylojs
2008-02-22 23:14
#43

Nu har jag gjort den ikväll. Uppskattades mycket av både mig och min normalätande granne. Jag använde sötningsmedel samt vaniljpulver i smeten.

Lisabet
2008-02-24 17:01
#44

Vi har precis avnjutit en fika med denna suveräna rulltårta! Det är den andra jag gjort, och den här gången använde jag stevia i nötbottnen och i hallonen. Mannen (som inte äter kolhydratsnålt) tyckte att hallonsylten var för sur…

Även jag, som inte tycker naturella hallon är sura, tyckte det var godare denna gång.

Min klagan däremot, är att mascarponen är för dyr. En liten burk kostade över 20:-, och det var den billiga varianten!

Men trots kostnaden, så kommer jag att rulla denna tårta många gånger. Kan ju trösta mig med att juicekontot har förvunnit helt, och det var inte lågt tidigare.

Nästa gång ska jag pröva med blåbär.

aase-andersson
2008-02-24 17:56
#45

min mormor gjorde en sån här när jag var liten och kallade den pinocciotårta. jag kollade receptet och fann att det var samma ingredienser i botten men den hade massor av socker vilket man inte behöver, och grädde i. gjorde den med philadelpia ost och björnbär. mums… Fot i munnnen

Cattis77
2008-02-24 18:24
#46

Precis - Mascarponeosten var lite väl dyr. Köpte en burk på 250 gr för 36:-. Lite väl dyrt tycker jag. Stod och funderade på om det inte gick lika bra att ta philadelpia istället och det borde det väl?? Hur ligger ph.osten i förhållande till mascarponen i kolisar?

Smaken av mascarponen försvinner ändå såpass mkt i gräddsmaken så den kändes nästan överflödig att stoppa i tyckte både jag och maken.

Har fryst ner 4 bitar som blivit över från helgen nu. Får hoppas att det går att äta dom vid annat tillfälle.

Mervi
2008-02-24 19:07
#47

Jag tycker att mascarponen smakar ingetGenerad, går det med philadelphia så väljer den.

Amiechan
2008-02-25 12:06
#48

Tack för receptet! Nu har jag också provat i helgen när jag fyllde år. Alla älskade den (5 är lchf:are, 2 inte men de åt också med god aptit) så det var tur jag gjorde två stycken rullar.

Annons:
Blondie-M
2008-02-28 15:53
#49

Mona Stina du säger att du använt både Cal Counter och Min Mat. Var hittar man dom hjälpmedlen?

Mona-Stina
2008-02-28 16:07
#50

MinMat

CalCounter har jag laddat ner den gamla versonen och har på datorn. Den hemsidan är nerlagd nu.

Mervi
2008-03-04 09:10
#51

Nu har jag gjort denna rulltårta. Har inte smakat den ännu men jag hade den lite för länge i ugnen så det gick inte att rulla helt  utan krångel. Men det blev ändå en lång tårta.

Kom tänka på att om man bakar två bottnar och lägger dem ovanpå varandra med fyllningen mellan så blir det säkert också bra.

Skall testa tårtan på mina flickor, både barn och barnbarn som kommer ikväll. Vi blir 7 st så det blir nog lagom.

Återkommer med betyget Flört

Mona-Stina
2008-03-04 09:49
#52

Det är nog en bra idé Mervi.

Man måste kunna göra fler bottnar i en stringform och använda som anslag till en vanlig rund tårta också. Måste provas vid tillfälle.

papa-bear
2008-03-04 11:26
#53

måste väl gå att göra den här som en vanlig marängtårta, med botten, mellanklegg och toppskiva

Mervi
2008-03-04 16:06
#54

Precis, som pinoccio-tårta som man gjorde förr.

magma
2008-03-04 17:52
#55

Utifall man vill skriva ut detta recept så kopierar jag in det i ett inlägg här under, så är det enklare att ordna en utskrift.

Annons:
magma
2008-03-04 17:52
#56

Rulltårta

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, tag sedan fram ingredienserna. Du behöver:

  • 50g valnötskärnor
  • 4 äggvitor
  • 200g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 150g frusna hallon
  • Eventuellt sötningsmedel

Börja med att täcka en plåt med bakplåtspapper.

Mal eller mixa valnötterna, själv använder jag bulliten.

Vispa äggvitorna till hårt skum, för den som vill ha lite sötare smak är det dags att hälla i stevia eller annat sötningsmedel. Själv hoppar jag över det.

Blanda försiktigt ner de malda valnötterna i äggviteskummet.

Bred ut massan på bakplåtspappret och låt grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Under tiden botten gräddas gör man fyllningen. 200g mascarpone läggs i en bunke.

Häll över 2 dl vispgrädde och den som vill tar lite sötningsmedel. Jag låter fortfarande bli det.

Vispa tills grädd- ostblandningen är riktigt fast.

När botten är färdigräddad vänder man upp och ned på den ovanpå ett bakplåtspapper.

Riv loss bakplåtspappret som den gräddats på, lite pilligt men det går bra om man gör som med vanlig rulltårtebotten, penlsa med kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.

Bred ut ost- och gräddblandningen över hela botten.

Strö över bären, man kan ha vilka bär man vill jag använder hallon som inte innehåller så mycket kolhydrater.

Rulla ihop precis som med en vanlig rulltårta

Lisabet
2008-03-04 20:15
#57

Det här är absolut min favorit. Men snål som jag är så köpte jag cheese cream i stället för mascarpone förra gången (10kr för 200g).

Det var ingen hit. Visst gick det att äta, men var i mitt tycke för salt.

Men så googlade jag på mascarpone och hittade recept på hur man skulle kunna göra det själv. Receptet var på engelska, och man skulle använda vinsyra. Lite förenklat:

- Värm grädden till 85 grader.

- Rör i vinsyra (hade inget, tog lite pressad citron)

- Filtrera i kylspåp (24 tim). 

Grädden delade sig inte, man måste nog ha vinsyra, den stod först i kylspåpet ett tag. Sen hällde jag i alla fall den i en melittatratt (med filter).

Nu är mascarponen färdig, och god (koncentrerad grädde). Jag vet inte hur mycket det blev, ska mäta den sen när jag ska använda den, men nu stoppade jag den i frysen, för jag ska bort några dagar.

Mervi
2008-03-04 23:14
#58

Jag tyckte det var kanongott. Kommer att göra detta flera gånger.

Mona-Stina
2008-03-04 23:17
#59

Roligt att du tyckte om den Mervi. Det gläder mig.

Mervi
2008-03-04 23:24
#60

Även döttrarna, men barnbarnen gillade bara fyllnigen.Skrattande

Margareta
2008-03-05 00:25
#61

Här finns en utskriftsvänlig sort med bilderna kvar

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

BoelLouise
2008-04-08 14:26
#62

oj, den här måste jag testa. tack för fint recept

Annons:
[Karro]
2008-04-08 15:19
#63

ja har sett det tidigare men måste nästan hitta ett tillfälle då man kan testa detta Cool

Wildrat
2008-04-08 15:22
#64

Gjorde den här i helgen. Nja, inte riktigt min grej. Upptäckte att jag inte tycker om mascarpone Fundersam och valnötterna gjorde att botten smakade papper. Nä, om det blir nån mer gång ska jag nog ha mandel eller macademianötter i bottnen och bara grädde med bär mellan.

Goldenmatte
2008-04-08 15:27
#65

Jag hade "kalas" i söndags och gjorde denna rulle till mig.. trodde jag.. De andra hade ju så mycket annat gott till fika. Men den som blev mest förvånad var jag. ALLA åt av min rulle och tyckte den var toppen. Ja ja jag fick EN bit jag med, så nu måste jag göra en till och gömma.SÅÅÅ gott. Tack för receptet.

Margareta
2008-06-21 01:03
#66

Ett favoritrecept för många

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Magica1970
2008-07-18 19:07
#67

omg vad god den ser ut!!! *bokmärkt*

flikkan77
2008-10-12 06:32
#68

Ska definitivt testa att göra denna någon gång.

Mona-Stinas recept med bilder är superbra ju!!

"You just have to belive…"

Mita37
2008-10-21 16:30
#69

Ni som undrar var man köper en bullit. Jag köpte min på nätauktion och är jättenöjd. www.gooba.se 

Köpte en till min kompis också och vi betalade inte mer än runt 100 lappen per styck. Det tillkommer frakt på 75:- men det kan det vara värt.

Annons:
Dessi101
2008-10-21 16:53
#70

#69: Tusen tack för tipset! :D

sigyn
2008-10-21 17:25
#71

Jag har svårt för att hitta mascarpone. Det finns inte i de butiker som finns där jag bor. Kan man använda något annat. För det ser himla gott ut.

mikaelj
2008-10-21 17:29
#72

Ricotta borde gå bra.

Men det är inte svårt att göra egen mascarpone

Alva147
2008-10-21 18:06
#73

Oj vad duktig du är!

jejjja
2008-10-21 22:26
#74

Hej en underbar tårta men jag saknade pyttepytte lite socker för det tog jag inte. Men annars så blir det en tiopoängare till den. Det är så underbart gott när man kan laga något snabbt när man är sugen och vet att man får äta av den.

magma
2008-11-14 21:50
#75

Puttar upp denna. Funderar på att göra den med pepparkakskrydda i och kanske med lite lingon, att ha till glögg? Ska få hem folk imorgon och då vankas det glögg, jag hittade en sockerfri (dock med sötningsmedel i) på Systembolaget idag.

Margareta
2008-11-15 20:00
#76

Det är nog dags att plocka fram den här lite oftare och tack magma för ett kul tips inför jul

Ni som inte upptäckt att det finns ett receptarkiv även underartikelfliken kan botanisera där.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
magma
2008-11-15 20:36
#77

Nu är tårtan proväten och godkänd, även av icke-LCHF:are. Bottnen blev lite av filtsulevarianten, jag rörde nog för mycket när jag skulle blanda ner nötmjölet.

Använde sötmandel istället för valnötter och hade i 3 tsk pepparkakskrydda, samt 1 msk vanligt socker istället för sötningsmedel. Jag skar bottnen i två delar och la ihop som en vanlig tårta istället för rulltårta, med vispad grädde blandad med lingon och 1 msk socker både emellan och ovanpå. Helt OK!

Libbe7
2008-12-07 20:02
#78

Hej!

Först o främst vill jag puffa upp denna läckerbit sen vill jag passa på att fråga om någon har provat att ha i saffran i marängen? Hade passat fint nu till lucia   Skrattande

Maia
2008-12-07 20:53
#79

Jag tror mer på saffran i fyllningen… Fast då blir det kanske mystiskt med hallon i.

 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

La grammaire est une chanson douce. /Erik Orsenna 

[tillbakalutat]

[Pennylane1]
2008-12-07 21:11
#80

Precis idag har jag gjort en saffranskaka, tog ett vanligt recept frå sju sorters kakor och ersatte mjölet med mandelmjöl från lidl, och sockret med sukrin, fast jag tog inte lika mycket, sen satte jag till lite husk (inte fiber husk utan lindsoos husk fårn hälsokosten, vet inte skillnaden) för jag var orolig att det inte skulle hänga ihop.  Bröade med sesamfrö men den som  inte vill ha mer fröer kan ju ta kokosflingor.  Den blev smaskens! Fet och god.

Alltså det var ju ägg och bakpulver också. Och nu kom jag på att jag glömde mjölken, vilket var lika bra för det blev  alldeles tillräckligt saftigt!

magma
2008-12-07 21:55
#81

Denna ska det nog bli på julafton, smaksatt med pepparkakskrydda, lingon och kanske, kanske lite saffran. Måste fundera först på hur det kan tänkas smaka ihop:)

kaisakavat
2009-06-18 12:14
#82

Puttar upp den här!!

Gjorde den igår och den är SÅ god.. Björnbär och hallon i samt lite rivet limeskal..

Grädde-mascarponecreme pyser ut i mungiporna! Skrattande

asaml
2009-06-18 12:32
#83

Tål inte nötter i någon form… inte kokos heller. Någon som har förslag på vad man kan använda istället? Den ser ju så underbart god ut!

Annons:
eva-
2009-06-18 12:34
#84

Paranötter verkar vara den nöt som har lägst kolh% - 3,8

(cashew har högst med 26,5% kolh, valnötter o mandel har 13,3%)

kan det vara gott med paranötter i tårtan tro? annars testar jag hasselnötter som har 9,3%.

soderen
2009-06-18 18:23
#85

Jag tål inte heller nötter, men det borde gå att göra den utan nötter.
Vanlig marräng är ju nötfri.

Vid något bra tillfälle i höst skall jag prova, vill helst ha färska hallon.

Bokmärker så länge.

/Ullabritt

Anterrabae
2009-06-26 01:45
#86

Tål ni inte pinjenötter heller? Min svägerska är nötallergisk men klarar pinje då det är ett frö.

Annars borde solrosfrön funka, lite grovhackade sådär.. (det använde min svägerska i baklava, (de äter kolhydrater i alla former))

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

soderen
2009-06-26 18:06
#87

Pinjenötter är ju tydligen ingen nöt utan ett frö.

Råkade få i mig det av misstag en gång. Fick ingen allergisk raektion vid det tillfället, men jag är lite försiktig i varje fall.

Solrosfrön vet jag att jag inte tål.

/Ullabritt

Anterrabae
2009-07-02 16:35
#88

oj, vad jobbigt för dig ullabritt.. till och med solrosfrön, är det bara solros av fröna du reagerar på, eller är det flera? Försöker komma på något annat som inte är nöt eller frö..

gissar att du inte tål kokos?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Mysan59
2009-07-16 23:52
#89

Oj vad god den ser ut. Sparar receptet så klart.

[iovis]
2009-07-17 00:00
#90

Om jag skulle ta en liten bit av denna superba godbit skulle jag sen äta upp resten av kakan! Känner och har inga gränse- Är det gott så äter jag tills det inte finns nåt kvar. Tråkigt, jag vet, Numera får mitt barn baka själv, jag kan inte vara med har jag insett.

Annons:
sepersl
2009-08-04 21:49
#91

oj, vad smaskigt detta ser ut. Bokmärker genast!

PUMBAS
2009-08-04 23:06
#92

WoW! Fyller är i slutet på veckan. Nu vet jag vad jag ska bjuda på!Glad

fellfrosch
2009-08-11 14:09
#93

Den här verkar urläcker! Har köpt hem alla ingredienser till den :) ska baka den i helgen.. om jag kan hålla mig till dess Skäms

gyllenetider
2009-08-16 13:20
#94

Jisses amalia vad detta såg gott ut! Impinerande oxå att kakan gick att vika Glad

sirpis
2009-08-16 19:28
#95

Wow,vilken smaskig sak…………………och helt utan dåligt samvete.Ja,vad är det?tack snälla du för ditt fina recept.

cathrine70
2010-01-16 14:46
#96

Kan man frysa den tror ni? har  ngnprövat? skall nu  till affären  och  handla o  laga till mitt "kalas" om den inte blir uppäten  är det  bra att frysa ner OM det  går?

Jag  har  inte ätit mycket  sött alls som är  bra obs! tidigare ink. barn & tonåren . Var svag för bröd, plättar  och salta saker som nu  har  försvunnit  ett bra tag sedan

cathrine70
2010-01-16 20:26
#97

Lagar den nu. bottnet är i ugnen…..

Annons:
labbe52
2010-04-04 14:03
#98

Har gjort den nu och jag blandade lite av mascarpone-grädden med mosade jordgubbar och smetade ut…. mums mums blev det!!!!

tack för receptet!!

labbe52
2010-04-11 09:15
#99
Diana61
2010-05-10 15:50
#100

Den är supergod!

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

Tove-
2010-08-12 19:07
#101

Verkar jättegott! Har någon testat att halvera satsen eller fryst rester?

Nyfiken på vegansk styrketräning? Då kan du kika in på min blogg http://veganlifting.blogspot.se/

Halmstad
2010-11-13 22:46
#102

Nu har jag också provat den. Min botten blev också liten men jag kanske kunde ha gjort den tunnare. Rullade den bara ett varv.

Smakprov sker inom någon minut med en kopp kaffe. Pappa har redan provsmakat och den blev godkänd trots att jag inte använde något sötningsmedel. Skrattande

Upp till toppen
Annons: