Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Rulla en tårta.

2008-02-01 23:40 #0 av: Mona-Stina

Så stod det i veckans Allers på samma uppslag som sudukona jag löser. Kastade en blick på receptet och kände att det här kan man göra om så det passar oss.

Jag får långväga besök i helgen, dotter och "mågämne" kommer på besök från Hälsingland. Lite måste man festa till och än roligare är det när även jag kan äta av godsakerna.

Fyllingen brukar jag göra ibland i portionsglas i stället för glass och jag tyckte att den skulle passa här.

Av: Mona-Stina

Datum för publicering

  • 2008-02-01
 

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, tag sedan fram ingredienserna. Du behöver:

  • 50g valnötskärnor
  • 4 äggvitor
  • 200g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 150g frusna hallon
  • Eventuellt sötningsmedel.

Börja med att täcka en plåt med bakplåtspapper.

Mal eller mixa valnötterna, själv använder jag bulliten.

Vispa äggvitorna till hårt skum, för den som vill ha lite sötare smak är det dags att hälla i stevia eller annat sötningsmedel. Själv hoppar jag över det.

Blanda försiktigt ner de malda valnötterna i äggviteskummet.

Bred ut massan på bakplåtspappret och låt grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Under tiden botten gräddas gör man fyllningen. 200g mascarpone läggs i en bunke.

Häll över 2 dl vispgrädde och den som vill tar lite sötningsmedel. Jag låter fortfarande bli det.

Vispa tills grädd- ostblandningen är riktigt fast.

När botten är färdigräddad vänder man upp och ned på den ovanpå ett bakplåtspapper.

Riv loss bakplåtspappret som den gräddats på, lite pilligt men det går bra om man gör som med vanlig rulltårtebotten, penlsa med kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.

Bred ut ost- och gräddblandningen över hela botten.

Strö över bären, man kan ha vilka bär man vill jag använder hallon som inte innehåller så mycket kolhydrater.

Rulla ihop precis som med en vanlig rulltårta.

Smaklig måltid.

Med hjälp av både CalCouner och Min Mat har jag räknat ut att hela kakan innehåller: Protein: 44,95g, Fett: 111,90g och Kolhydrater: 27,25g. Med tanke på att det blir minst tolv bitar av hela "rullisen" är det helt lovligt.

 
Anmäl
2008-02-02 00:12 #2 av: Margareta

Helt ljuvlig ser den ut och kommer säkert att bli väldigt populär.Flört

 

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-02 00:38 #3 av: Salina

Åh vad flitig du är, det ser himla gott ut! Dina matlagningstips håller verkligen hög klass - imponerande och inspirerande Skrattande

Anmäl
2008-02-02 00:39 #4 av: Dessi101

Oj oj! :)

Anmäl
2008-02-02 00:56 #5 av: ullebull

 

Whooo, den vill jag smaka. Tackar Mona-Stina. Den skall absolut testas, gubben som är "kräsen" just nu kommer säkert att äta den, det är ju en kaka, haha.

Anmäl
2008-02-02 02:41 #6 av: Sagittaria

Det ser jättegott ut! Måste testas någon gång när vi får gäster. Men då kanske det får bli med lite stevia i, så att inte sådana där kh-ätare grinar illa. Eller gör de det? Våra smaklökar är ju ganska annorlunda jämfört med andras, tänker jag. Det vore kul att höra vad de tycker om din osötade rulltårta!

Anmäl
2008-02-02 03:41 #7 av: magma

Oj, ser oemotståndligt snyggt ut Mona-Stina! Jag ska nog göra ett försök när sonen fyller 6 år, jag+mina föräldrar+lillasysters sambo äter LCHF så ett alternativ till den vanliga tårtan (som jag också ska göra) behövs!

Anmäl
2008-02-02 10:03 #8 av: MaMaMade

*Super*! Har gott o grunnat på att göra rulltårta! Nu slipper jag tänka! Flört

Anmäl
2008-02-02 10:09 #9 av: Stenbockstjej

Var kan man köpa en sån där bullit? Finns den att beställa på internet?

Anmäl
2008-02-02 10:36 #10 av: ullebull

 

Den finns på tex Biltema, kostar ca 300:- Den ser likadan ut som originalet som visas på tv men vet inget om kvaliteten.

Anmäl
2008-02-02 10:46 #11 av: ejaeja

oj. vad det ser gott ut. Den blir bokmärkt för min del.

Anmäl
2008-02-02 11:05 #12 av: molana

Bokmärker!Skrattande

Anmäl
2008-02-02 11:14 #13 av: odezza

Ser jättegott ut! Absolut något man borde kunna bjuda gäster på! Tack Mona-Stina, för att du delar med dig så frikostigt! Glad

"still lost in space and time"

Anmäl
2008-02-02 11:18 #14 av: Margareta

Ni som kommer att leta efter det här receptet senare - tänk på att alla Mona-Stinas fina recept med bilder ligger under Artiklar.

Ni hittar dem inte här under forumfliken där ni läser nu

  • Klicka på Artiklar
  • Bläddra ner i vänsterkanten
  • Klicka på Recept
  • Voila! Där finns allihopa.
  • Klicka på Framåt om Du vill se fler recept

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-02-02 13:34 #15 av: Karin20

Underbart, denna ska jag göra ikväll hoppas jag.

Vilket bra ord förresten "mågämne"! 

//Karin

Anmäl
2008-02-02 14:01 #16 av: Babz

Det där måste man väl kunna göra med mandel eller hasselnötter istället för valnötter? Tål nämligen inte valnötter....

Det ser i alla fall väldigt smarrigt ut!

 

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Anmäl
2008-02-02 14:07 #17 av: Mona-Stina

Det går säkert med vilka nötter som helst.

Anmäl
2008-02-02 18:54 #18 av: batman

Tack! bokmärkt

Anmäl
2008-02-02 20:19 #19 av: magma

Hur blir den förresten i konsistensen? Jag har försökt göra maräng vid något tillfälle, men den blev som en ihopsjunken seg skosula...Gråter

Anmäl
2008-02-02 20:23 #20 av: Mona-Stina

Själva bottnen blir ganska tunn, lätt att rulla men inte seg. Det går bra att dela det man tagit för sig med skeden.

Anmäl
2008-02-02 20:53 #21 av: magma

Spännande... Jag ska som sagt testa, det låter lovande!Räcka ut tungan

Anmäl
2008-02-03 15:52 #22 av: Lynxx

För oss som inte har ngn kunskap alls i matlagning ere bra om man ger förklaringar om vad div. saker är.

När det står: ''200g Mascarpone'' vet iaf jag inte alls vad det är? Generad

En italiensk färskost med mjuk konsistens och mild, gräddig och något syrlig smak. Eftersom den är osaltad kan den även upplevas något sötaktig

Namnet mascarpone lär komma från "mas que bueno", vilket är spanska för "bättre än bra", som en spanjor lär ha utropat när han smakade den första gången.

Anmäl
2008-02-03 16:33 #23 av: fettbramat

Du är outstanding Mona-Stina!

Anmäl
2008-02-03 19:40 #24 av: nyfikenA

Mona-Stina, Mona-Stina..
tusen tack för detta recept, du
är sannerligen en pärla! 

Denna ska provas och det snart.

Kyss 

 

Anmäl
2008-02-03 19:54 #25 av: Anterrabae

Lynxx: Det är precis som du sett en färskost.. den finns bland färskostarna i affären.. Passar bättre som efterrätts-och kaktillbehör än till mat (tycker jag iaf) just för att den inte är salt alls. Dessutom helt jättebra förhållande mellan KH, F och P..

Helt Underbart recept Mona-Stina, tack för det! *pöss*Kyss 

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2008-02-05 00:27 #26 av: Kia

Alltså när jag såg detta tänkte jag.. Hm! ett substitut till rulltårta är detta verkligen bra för min beroendehjärna *skratt*

Men jag tänkte att jag skulle testa det för det är ingen ingrediens som jag borde trigga på för det gör jag inte på ngt som är i denna rulltårta. För min del är det nog rädslan att det är en kaka och då får jag knäppa tankar.

Men jag provade och nu kan jag bara säga TACK Mona-Stina för du har gett mig en kaka som jag faktiskt kan äta och bara kunde ta en bit av och var helt nöjd. Det var underbart gott och jag triggade inte alls på detta. Det kommer garanterat bli repris och då tänker jag våga bjuda på den :) (obs använde inte heller sötningsmedel och det blev jättegott) 

Anmäl
2008-02-05 08:25 #27 av: Mona-Stina

SkrattandeKyss

Anmäl
2008-02-05 10:55 #28 av: Mammeli

Mumsigt! Detta skulle verkligen passa i en kokbok för LCHF , ngt som jag läste nyss att ngn här är sugen på att göra! Jättefina bilder också!

Anmäl
2008-02-06 13:59 #29 av: Loria

En dum fråga, men ska botnen svalna innan man sätter på krämen?

Anmäl
2008-02-06 14:43 #30 av: Mona-Stina

Den hinner svalna innan du fått bort bakplåtspappret.

Anmäl
2008-02-08 18:36 #31 av: Loria

jag smörade bakpappret,, buslätt att få bort det då. Var dock för feg med hur tun man kunde göra botten... ska bre mer nästa gång ;)

Anmäl
2008-02-08 22:24 #32 av: Dora

Igår gjorde jag rulltårtan som blev god men min blev ganska liten (botten) och därför kunde jag inte rulla upp den bara vek ihop den. Måttet var ca.35*30cm

Och fastnade ganska myket kvar på papret när jag lossade det.

Ska jag dubbla ingredienserna? och smörja papret?

Anmäl
2008-02-09 00:01 #33 av: mollward

Jag provade denna rulltårta ikväll och oj vad gott det blev!
Mascarpone- och gräddkrämen var hur god som helst!!

Hade jag fått önska så skulle bottnen ha varit lite mer som maräng, men man kan ju inte få allt! Flört
Jag skar bitar och garnerade med en klick grädde och lite riven mörk choklad - Mums!

Tack för ett härligt recept som jag definitivt kommer att göra fler gånger!! Kyss

Anmäl
2008-02-14 11:05 #34 av: magma
Puttar upp, utifall någon vill "rulla en tårta" nu på Alla Hjärtans Dag..! Jag sitter som bäst och funderar på om det ska bli denna eller denna idag.
Anmäl
2008-02-14 13:48 #35 av: monkan

Har någon testat att frysa denna rulltårta? Det borde väl inte vara några problem..?? Då kan man ha lite på lut..

Anmäl
2008-02-14 22:23 #36 av: Skogstrollet

Åh så god den är! Vi njöt här för en stund sen. Men jag gjorde dubbel sats, då gick den att rulla.  Och jag gjorde den på hasselnötter istället.

Anmäl
2008-02-14 22:31 #37 av: mumsan

Ser fantastiskt ut och låter gott. Vad duktig du är på att besrkiva med bilderna. Tack

Anmäl
2008-02-15 02:48 #38 av: aussiemia

Jag gjorde den igår! Men istället för att ha på hallonen innan jag rullade ihop den så serverade jag de vis sidan om, så dom som ville kunde ta. Jättegott!!

Nästa gång tänker jag prova med saft och rivet skal från lime och ha i ostkrämen. Det tro jag kan bli jättegott! 

Anmäl
2008-02-22 14:49 #39 av: Cattis77

Denna ska jag göra idag. Har precis kommit hem ifrån dagens inköpsrunda:-) Köper 200 gr påsar med valnötter på ÖB för 19:-. Riktigt billigt mot ICA som tar 18:- för 75gr.

 

Anmäl
2008-02-22 14:56 #40 av: Marylojs

Går den att frysa tror ni? Hur länge kan den annars tänkas hålla sig i kylen?

Anmäl
2008-02-22 14:58 #41 av: Cattis77

Ni som gjort den - dubblade ni receptet till botten för att kunna rulla den??????

Anmäl
2008-02-22 15:26 #42 av: Mona-Stina

#41 Man behöver inte dubbla receptet, jag bredde ut den sats jag skrivit över hela plåten. Den blir ganska tunn men går utmärkt att rulla.

#40 Jag hade min i kylen tre dagar och den sista biten var helt okay enligt Mannen med stort M. Hur den blir efter frysning har jag ingen aning om.

Anmäl
2008-02-22 23:14 #43 av: Marylojs

Nu har jag gjort den ikväll. Uppskattades mycket av både mig och min normalätande granne. Jag använde sötningsmedel samt vaniljpulver i smeten.

Anmäl
2008-02-24 17:01 #44 av: Lisabet

Vi har precis avnjutit en fika med denna suveräna rulltårta! Det är den andra jag gjort, och den här gången använde jag stevia i nötbottnen och i hallonen. Mannen (som inte äter kolhydratsnålt) tyckte att hallonsylten var för sur...

Även jag, som inte tycker naturella hallon är sura, tyckte det var godare denna gång.

Min klagan däremot, är att mascarponen är för dyr. En liten burk kostade över 20:-, och det var den billiga varianten!

Men trots kostnaden, så kommer jag att rulla denna tårta många gånger. Kan ju trösta mig med att juicekontot har förvunnit helt, och det var inte lågt tidigare.

Nästa gång ska jag pröva med blåbär. 

Anmäl
2008-02-24 17:56 #45 av: aase-andersson

min mormor gjorde en sån här när jag var liten och kallade den pinocciotårta. jag kollade receptet och fann att det var samma ingredienser i botten men den hade massor av socker vilket man inte behöver, och grädde i. gjorde den med philadelpia ost och björnbär. mums... Fot i munnnen

Anmäl
2008-02-24 18:24 #46 av: Cattis77

Precis - Mascarponeosten var lite väl dyr. Köpte en burk på 250 gr för 36:-. Lite väl dyrt tycker jag. Stod och funderade på om det inte gick lika bra att ta philadelpia istället och det borde det väl?? Hur ligger ph.osten i förhållande till mascarponen i kolisar?

Smaken av mascarponen försvinner ändå såpass mkt i gräddsmaken så den kändes nästan överflödig att stoppa i tyckte både jag och maken.

Har fryst ner 4 bitar som blivit över från helgen nu. Får hoppas att det går att äta dom vid annat tillfälle.

Anmäl
2008-02-24 19:07 #47 av: Mervi

Jag tycker att mascarponen smakar ingetGenerad, går det med philadelphia så väljer den.

Anmäl
2008-02-25 12:06 #48 av: Amiechan

Tack för receptet! Nu har jag också provat i helgen när jag fyllde år. Alla älskade den (5 är lchf:are, 2 inte men de åt också med god aptit) så det var tur jag gjorde två stycken rullar.

Anmäl
2008-02-28 15:53 #49 av: Blondie-M

Mona Stina du säger att du använt både Cal Counter och Min Mat. Var hittar man dom hjälpmedlen?

Anmäl
2008-02-28 16:07 #50 av: Mona-Stina

MinMat

CalCounter har jag laddat ner den gamla versonen och har på datorn. Den hemsidan är nerlagd nu.

Anmäl
2008-03-04 09:10 #51 av: Mervi

Nu har jag gjort denna rulltårta. Har inte smakat den ännu men jag hade den lite för länge i ugnen så det gick inte att rulla helt  utan krångel. Men det blev ändå en lång tårta.

Kom tänka på att om man bakar två bottnar och lägger dem ovanpå varandra med fyllningen mellan så blir det säkert också bra.

Skall testa tårtan på mina flickor, både barn och barnbarn som kommer ikväll. Vi blir 7 st så det blir nog lagom.

Återkommer med betyget Flört 

Anmäl
2008-03-04 09:49 #52 av: Mona-Stina

Det är nog en bra idé Mervi.

Man måste kunna göra fler bottnar i en stringform och använda som anslag till en vanlig rund tårta också. Måste provas vid tillfälle.

Anmäl
2008-03-04 11:26 #53 av: papa-bear

måste väl gå att göra den här som en vanlig marängtårta, med botten, mellanklegg och toppskiva

Anmäl
2008-03-04 16:06 #54 av: Mervi

Precis, som pinoccio-tårta som man gjorde förr.

Anmäl
2008-03-04 17:52 #55 av: magma

Utifall man vill skriva ut detta recept så kopierar jag in det i ett inlägg här under, så är det enklare att ordna en utskrift.

Anmäl
2008-03-04 17:52 #56 av: magma

Rulltårta

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader, tag sedan fram ingredienserna. Du behöver:

  • 50g valnötskärnor
  • 4 äggvitor
  • 200g mascarpone
  • 2 dl vispgrädde
  • 150g frusna hallon
  • Eventuellt sötningsmedel

Börja med att täcka en plåt med bakplåtspapper.

Mal eller mixa valnötterna, själv använder jag bulliten.

Vispa äggvitorna till hårt skum, för den som vill ha lite sötare smak är det dags att hälla i stevia eller annat sötningsmedel. Själv hoppar jag över det.

Blanda försiktigt ner de malda valnötterna i äggviteskummet.

Bred ut massan på bakplåtspappret och låt grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter.

Under tiden botten gräddas gör man fyllningen. 200g mascarpone läggs i en bunke.

Häll över 2 dl vispgrädde och den som vill tar lite sötningsmedel. Jag låter fortfarande bli det.

Vispa tills grädd- ostblandningen är riktigt fast.

När botten är färdigräddad vänder man upp och ned på den ovanpå ett bakplåtspapper.

Riv loss bakplåtspappret som den gräddats på, lite pilligt men det går bra om man gör som med vanlig rulltårtebotten, penlsa med kallt vatten på pappret så lossnar det lättare.

Bred ut ost- och gräddblandningen över hela botten.

Strö över bären, man kan ha vilka bär man vill jag använder hallon som inte innehåller så mycket kolhydrater.

Rulla ihop precis som med en vanlig rulltårta

Anmäl
2008-03-04 20:15 #57 av: Lisabet

Det här är absolut min favorit. Men snål som jag är så köpte jag cheese cream i stället för mascarpone förra gången (10kr för 200g).

Det var ingen hit. Visst gick det att äta, men var i mitt tycke för salt.

Men så googlade jag på mascarpone och hittade recept på hur man skulle kunna göra det själv. Receptet var på engelska, och man skulle använda vinsyra. Lite förenklat:

- Värm grädden till 85 grader.

- Rör i vinsyra (hade inget, tog lite pressad citron)

- Filtrera i kylspåp (24 tim). 

Grädden delade sig inte, man måste nog ha vinsyra, den stod först i kylspåpet ett tag. Sen hällde jag i alla fall den i en melittatratt (med filter).

Nu är mascarponen färdig, och god (koncentrerad grädde). Jag vet inte hur mycket det blev, ska mäta den sen när jag ska använda den, men nu stoppade jag den i frysen, för jag ska bort några dagar. 

Anmäl
2008-03-04 23:14 #58 av: Mervi

Jag tyckte det var kanongott. Kommer att göra detta flera gånger.

Anmäl
2008-03-04 23:17 #59 av: Mona-Stina

Roligt att du tyckte om den Mervi. Det gläder mig.

Anmäl
2008-03-04 23:24 #60 av: Mervi

Även döttrarna, men barnbarnen gillade bara fyllnigen.Skrattande

Anmäl
2008-03-05 00:25 #61 av: Margareta
Här finns en utskriftsvänlig sort med bilderna kvar

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-04-08 14:26 #62 av: BoelLouise

oj, den här måste jag testa. tack för fint recept

 

Anmäl
2008-04-08 15:19 #63 av: Karro

ja har sett det tidigare men måste nästan hitta ett tillfälle då man kan testa detta Cool

Anmäl
2008-04-08 15:22 #64 av: Wildrat

Gjorde den här i helgen. Nja, inte riktigt min grej. Upptäckte att jag inte tycker om mascarpone Fundersam och valnötterna gjorde att botten smakade papper. Nä, om det blir nån mer gång ska jag nog ha mandel eller macademianötter i bottnen och bara grädde med bär mellan.

Anmäl
2008-04-08 15:27 #65 av: Goldenmatte

Jag hade "kalas" i söndags och gjorde denna rulle till mig.. trodde jag.. De andra hade ju så mycket annat gott till fika. Men den som blev mest förvånad var jag. ALLA åt av min rulle och tyckte den var toppen. Ja ja jag fick EN bit jag med, så nu måste jag göra en till och gömma.SÅÅÅ gott. Tack för receptet.

Anmäl
2008-06-21 01:03 #66 av: Margareta

Ett favoritrecept för många

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-07-18 19:07 #67 av: Magica1970

omg vad god den ser ut!!! *bokmärkt*

Anmäl
2008-10-12 06:32 #68 av: flikkan77

Ska definitivt testa att göra denna någon gång.

Mona-Stinas recept med bilder är superbra ju!!

Anmäl
2008-10-21 16:30 #69 av: Mita37

Ni som undrar var man köper en bullit. Jag köpte min på nätauktion och är jättenöjd. www.gooba.se 

Köpte en till min kompis också och vi betalade inte mer än runt 100 lappen per styck. Det tillkommer frakt på 75:- men det kan det vara värt.

Anmäl
2008-10-21 16:53 #70 av: Dessi101

#69: Tusen tack för tipset! :D

Anmäl
2008-10-21 17:25 #71 av: sigyn

Jag har svårt för att hitta mascarpone. Det finns inte i de butiker som finns där jag bor. Kan man använda något annat. För det ser himla gott ut.

Anmäl
2008-10-21 17:29 #72 av: mikaelj

Ricotta borde gå bra.

Men det är inte svårt att göra egen mascarpone

Anmäl
2008-10-21 18:06 #73 av: Alva147

Oj vad duktig du är!

Anmäl
2008-10-21 22:26 #74 av: jejjja

Hej en underbar tårta men jag saknade pyttepytte lite socker för det tog jag inte. Men annars så blir det en tiopoängare till den. Det är så underbart gott när man kan laga något snabbt när man är sugen och vet att man får äta av den. 

Anmäl
2008-11-14 21:50 #75 av: magma

Puttar upp denna. Funderar på att göra den med pepparkakskrydda i och kanske med lite lingon, att ha till glögg? Ska få hem folk imorgon och då vankas det glögg, jag hittade en sockerfri (dock med sötningsmedel i) på Systembolaget idag.

Anmäl
2008-11-15 20:00 #76 av: Margareta

Det är nog dags att plocka fram den här lite oftare och tack magma för ett kul tips inför jul

Ni som inte upptäckt att det finns ett receptarkiv även underartikelfliken kan botanisera där.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-11-15 20:36 #77 av: magma

Nu är tårtan proväten och godkänd, även av icke-LCHF:are. Bottnen blev lite av filtsulevarianten, jag rörde nog för mycket när jag skulle blanda ner nötmjölet.

Använde sötmandel istället för valnötter och hade i 3 tsk pepparkakskrydda, samt 1 msk vanligt socker istället för sötningsmedel. Jag skar bottnen i två delar och la ihop som en vanlig tårta istället för rulltårta, med vispad grädde blandad med lingon och 1 msk socker både emellan och ovanpå. Helt OK!

Anmäl
2008-12-07 20:02 #78 av: Libbe7

Hej!

Först o främst vill jag puffa upp denna läckerbit sen vill jag passa på att fråga om någon har provat att ha i saffran i marängen? Hade passat fint nu till lucia   Skrattande

Anmäl
2008-12-07 20:53 #79 av: Maia

Jag tror mer på saffran i fyllningen... Fast då blir det kanske mystiskt med hallon i.

 

Anmäl
2008-12-07 21:11 #80 av: [Pennylane1]

Precis idag har jag gjort en saffranskaka, tog ett vanligt recept frå sju sorters kakor och ersatte mjölet med mandelmjöl från lidl, och sockret med sukrin, fast jag tog inte lika mycket, sen satte jag till lite husk (inte fiber husk utan lindsoos husk fårn hälsokosten, vet inte skillnaden) för jag var orolig att det inte skulle hänga ihop.  Bröade med sesamfrö men den som  inte vill ha mer fröer kan ju ta kokosflingor.  Den blev smaskens! Fet och god.

Alltså det var ju ägg och bakpulver också. Och nu kom jag på att jag glömde mjölken, vilket var lika bra för det blev  alldeles tillräckligt saftigt!

Anmäl
2008-12-07 21:55 #81 av: magma

Denna ska det nog bli på julafton, smaksatt med pepparkakskrydda, lingon och kanske, kanske lite saffran. Måste fundera först på hur det kan tänkas smaka ihop:)

Anmäl
2009-06-18 12:14 #82 av: kaisakavat

Puttar upp den här!!

Gjorde den igår och den är SÅ god.. Björnbär och hallon i samt lite rivet limeskal..

Grädde-mascarponecreme pyser ut i mungiporna! Skrattande

Anmäl
2009-06-18 12:32 #83 av: asaml

Tål inte nötter i någon form... inte kokos heller. Någon som har förslag på vad man kan använda istället? Den ser ju så underbart god ut!

Anmäl
2009-06-18 12:34 #84 av: eva-

Paranötter verkar vara den nöt som har lägst kolh% - 3,8

(cashew har högst med 26,5% kolh, valnötter o mandel har 13,3%)

kan det vara gott med paranötter i tårtan tro? annars testar jag hasselnötter som har 9,3%.

 

 

Anmäl
2009-06-18 18:23 #85 av: soderen

Jag tål inte heller nötter, men det borde gå att göra den utan nötter.
Vanlig marräng är ju nötfri.

Vid något bra tillfälle i höst skall jag prova, vill helst ha färska hallon.

Bokmärker så länge.

/Ullabritt

Anmäl
2009-06-26 01:45 #86 av: Anterrabae

Tål ni inte pinjenötter heller? Min svägerska är nötallergisk men klarar pinje då det är ett frö.

Annars borde solrosfrön funka, lite grovhackade sådär.. (det använde min svägerska i baklava, (de äter kolhydrater i alla former))

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2009-06-26 18:06 #87 av: soderen

Pinjenötter är ju tydligen ingen nöt utan ett frö.

Råkade få i mig det av misstag en gång. Fick ingen allergisk raektion vid det tillfället, men jag är lite försiktig i varje fall.

Solrosfrön vet jag att jag inte tål.

/Ullabritt

Anmäl
2009-07-02 16:35 #88 av: Anterrabae

oj, vad jobbigt för dig ullabritt.. till och med solrosfrön, är det bara solros av fröna du reagerar på, eller är det flera? Försöker komma på något annat som inte är nöt eller frö..

gissar att du inte tål kokos?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2009-07-16 23:52 #89 av: Mysan59

Oj vad god den ser ut. Sparar receptet så klart.

Anmäl
2009-07-17 00:00 #90 av: [iovis]

Om jag skulle ta en liten bit av denna superba godbit skulle jag sen äta upp resten av kakan! Känner och har inga gränse- Är det gott så äter jag tills det inte finns nåt kvar. Tråkigt, jag vet, Numera får mitt barn baka själv, jag kan inte vara med har jag insett.

Anmäl
2009-08-04 21:49 #91 av: sepersl

oj, vad smaskigt detta ser ut. Bokmärker genast!

Anmäl
2009-08-04 23:06 #92 av: PUMBAS

WoW! Fyller är i slutet på veckan. Nu vet jag vad jag ska bjuda på!Glad

Anmäl
2009-08-11 14:09 #93 av: fellfrosch

Den här verkar urläcker! Har köpt hem alla ingredienser till den :) ska baka den i helgen.. om jag kan hålla mig till dess Skäms

Anmäl
2009-08-16 13:20 #94 av: gyllenetider

Jisses amalia vad detta såg gott ut! Impinerande oxå att kakan gick att vika Glad

Anmäl
2009-08-16 19:28 #95 av: sirpis

Wow,vilken smaskig sak.....................och helt utan dåligt samvete.Ja,vad är det?tack snälla du för ditt fina recept.

Anmäl
2010-01-16 14:46 #96 av: cathrine70

Kan man frysa den tror ni? har  ngnprövat? skall nu  till affären  och  handla o  laga till mitt "kalas" om den inte blir uppäten  är det  bra att frysa ner OM det  går?

Jag  har  inte ätit mycket  sött alls som är  bra obs! tidigare ink. barn & tonåren . Var svag för bröd, plättar  och salta saker som nu  har  försvunnit  ett bra tag sedan

Anmäl
2010-01-16 20:26 #97 av: cathrine70

Lagar den nu. bottnet är i ugnen.....

Anmäl
2010-04-04 14:03 #98 av: labbe52

Har gjort den nu och jag blandade lite av mascarpone-grädden med mosade jordgubbar och smetade ut.... mums mums blev det!!!!

tack för receptet!!

Anmäl
2010-04-11 09:15 #99 av: labbe52

Anmäl
2010-05-10 15:50 #100 av: Diana61

Den är supergod!

Anmäl
2010-08-12 19:07 #101 av: Tove-

Verkar jättegott! Har någon testat att halvera satsen eller fryst rester?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.