Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Chicken Korma

2008-02-03 22:50 #0 av: Mona-Stina

Mimsivimsi delar med sig av ett gott kycklingrecept.

 

Korma är en typiskt indisk rätt som passar bra med framför allt kyckling eller lamm. Den innhåller många kryddor med härliga mineraler och antioxidanter.

I dag blev det dags att prova Kyckling Korma, vill man ha lägre kolhydratsinnehåll kan man strunta i russinen och jordnötterna. Smakar även bra utan kokos.

 

Av: Mimsivimsi

Datum för publicering

  • 2008-02-03
 

Stycka en hel kyckling eller skär fileér.

Smält smör i en stor kastrull eller gjutjärnsgryta.

Hacka lök, jag använder charlottenlök då den inte smakar så starkt.

Fräs löken och kycklingdelarna.

 

Krossa eller stavmixa dessa kryddor, använd gärna färska:

Kardemumma, kanel, kummin, koriander, vitlök, ingefära, nejlikor, muskotnöt och gurkmeja. Ha även i lite sambal oelek eller färsk chili.

 

Häll de krossade kryddorna i grytan och rör om.

Krossa en handfull jordnötter och russin och tillsätt i grytan.

Häll i ca 3-4dl turkisk/grekisk yoghurt och ev. lite kokosolja/mjölk för smaken.

Tryck i ca 1 dl tomatpure.

Ha även i frivilliga ovanjordgrönsaker efter egen smak, (gärna asiatiska).

Lägg upp i en djup tallrik. TADAM!!

Anmäl
2008-02-03 22:54 #1 av: Mona-Stina

Verkar riktigt gott Mimsivimsi, jag ska prova nästa gång kyckling inhandlas. Tack för receptet.

Anmäl
2008-02-03 22:59 #2 av: evacarina

Spännande, ska absolut testas!

Anmäl
2008-02-03 23:31 #3 av: Karro

samma här!

Anmäl
2008-02-04 04:01 #4 av: magma

Tack för receptet, det såg gott ut! Flådiga bilder har du också lagt ner tid på att ta, kul:)

Anmäl
2008-02-04 16:08 #5 av: molana

Bokmärkt för kommande kyckling dagar.

Anmäl
2008-02-14 22:35 #6 av: mumsan

Låter spännande för min del men min man har lite svårt för en del kryddor så jag får dela på köttet! vilket jag gör ändå ibland! Tack

Anmäl
2008-02-19 16:34 #7 av: mikaelabardin

Det inte bara ser gott ut, det var jättegott också. Provat idag! Tack för enkel rätt

Anmäl
2008-11-19 12:56 #8 av: Verdani

Jag tror jag älskar dej! Det enda jag varit rädd för att behöva klara mej utan var just Chicken Korma. Så får jag lära mej att laga det själv istället för att köpa på dyr restaurang dessutom :D

Anmäl
2012-02-12 13:57 #9 av: crikarlshamn

Hej,

Ser mycket gott ut!

Vi ni göra det mer traditionellt, Indiskt/Pakistanskt, byt ut jordnötterna till cashew nötter eller mandlar.

Olja eller gheei stället för smör.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.