Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

- Allt om lågkolhydratkost - - Medlemmar - - Medlemmar - var bor ni? - Off topic - (OT) - Om sajten - - Utmaningen - - Vi som vill nolla kolhydraterna - Boktips Ej frågelåda - Sten Sture Skaldeman Frågelåda - MinMat Före detta frågelåda - dr Andreas Eenfeldt Hälsa Hälsovinster LCHF för vegeterianer LCHF - Problem LCHF för barn LCHF för bäbisverkstan LCHF för nybörjare Länkar - Föredrag Länkar - Radio/TV Länkar - tidningar/hemsidor Mat - Billiga ingredienser Mat - Jag behöver måltidstips Mat - Livsmedel Mat - Livsmedel - Matfett Mat - På stan, hur gör jag? Mat - Recept att laga hemma Mat - Recept på bröd och brödbaserade rätter Mat - Recept på efterrätter och sötsaker Mat - Recept på fisk- & skaldjursrätter Mat - Recept på färsrätter Mat - Recept på fågelrätter Mat - Recept på kötträtter Mat - Recept på soppor & såser Mat - Recept på ägg, ost, grönt, sidorätter & veg Mat - Vitaminer, mineraler, tillsatser mm Motion & träning Vi som har autoimmuna sjukdomar Vi som har diabetes Vi som har huvudvärk/migrän Vi som har högt/lågt blodtryck Vi som har koncentrationssvårigheter Vi som har mag/tarm-besvär Vi som har/har haft fibromyalgi Vi som röker/har rökt Vi som vill gå ner i vikt Vi som vill gå upp i vikt Vi som är beroende Vi som är gbp-opererade och äter LCHF dr Annika Dahlqvist Övrigt
Recept

Kycklinglevergryta med bacon och svamp.

2008-04-02 23:01 #0 av: Mona-Stina

Lever är nyttig mat och jag har hört att man bör äta det minst en gång i veckan. Jag har lite svårt för gris- och nötlever men kycklingvarianten går bra.

Den här grytan går snabbt att göra och smaken av lever tillsammans med bacon och svamp är riktigt gott.

Av: Mona-Stina

Datum för publicering

  • 2008-04-02
 

levergryta (11).jpg

Börja med att ta fram ingredienserna, du behvöer:

  • 500g kycklinglever
  • 1 pkt bacon
  • 1 medelstor gul lök
  • Färska champinjoner
  • Tomatpuré
  • Vispgrädde
  • Cremé Fraiche
  • Philadelphiaost
  • Buljong, eventuellt salt och peppar

levergryta.jpg

Dela löken, svampen och baconet i mindre bitar.

levergryta (2).jpg

Fräs lök, bacon och svamp i en rejäl klick smör tills löken blir glansig och lite mjuk.

 

levergryta (3).jpg

Tillsätt kycklinglevern, jag har fördelat den i lite mindre bitar.

Alltsammans får fräsa tills levern fått en smaklig färg.

En matsked tomatpuré får fräsa med den sista minuten.

Späd med buljong.

Jag har en burk koncentrerad buljong sedan jag stekte kycklinglår i påse, jag slår i ungefär två deciliter.

Det går lika bra med en tärning och vatten om man inte har något annat.

levergryta (5).jpg

Häll i en deciliter vispgrädde...

levergryta (6).jpg

en stor klick cremé fraiche...

levergryta (7).jpg

slutligen två stora klickar philadelphiaost.

Blanda allt väl under uppkok.

Smaka av, tillsätt eventuellt salt och peppar. För mig var den koncentrerade buljongen alldeles tillräckligt kryddad.

levergryta (8).jpg

Låt grytan koka på hög värme så det kokar ihop till lagom konsistens.

Under tiden kokar jag upp blomkål att servera till.

levergryta (9).jpg

Smaklig måltid!

Mycket gott och mättande.

Anmäl
2008-04-02 23:08 #1 av: Mervi

Ungefär så brukar jag göra och det blir jättegott. Skall prova med tomatpure nästa gång.

Anmäl
2008-04-02 23:08 #2 av: molana

Lever är gott.Bokmärker!  :)

Anmäl
2008-04-02 23:31 #3 av: Jennix

Tack för tipset! :D Låter supergott.

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

Anmäl
2008-04-03 04:48 #4 av: Inke

Jag har ätit kycklinglever 3 dar i rad. Lök och bacon, lite grädde och lite creme fraiche, salt och peppar. Det var nog allt men det blev gott.

Jag fick tipset av AndreasO efter att jag oroat mig för vitaminbrist.Det är nog årtionden sen jag åt lever sist. Men det var mycket gott.

Anmäl
2008-04-03 12:13 #5 av: birma

Har också ätit kycklinglever några dagar i rad - någon slags klassisk leverstuvningsvariant, som jag då o då rörde ihop under köttätartiden (provar återgå lite nu).

Men det här receptet från Mona-Stina var mycket bra. Vill gärna prova det vid tillfälle. Kokt blomkål är ett gott tillbehör.

Anmäl
2008-04-03 14:10 #6 av: Boos

Detta recept låter väldigt smaskigt måste bara prova. Får se om jag kan lura det i gubben oxå.Oskyldig

Anmäl
2008-05-13 17:07 #7 av: jezzi

Vad gott det var! Har aldrig vågat smaka lever förut, men efter att ha läst hur nyttigt det är så provade jag det här receptet. Klart godkänt!Glad

Anmäl
2008-05-13 17:25 #8 av: JohanBaltic

Ska testas snarast!

Måste vara delikat med ett mustigt Italienskt rödvinSkrattande

Anmäl
2008-05-13 17:28 #9 av: JohanBaltic
kycklinglever-med-bacon-och-svamp.pdf

Tog mig friheten att göra en pdf av den så att den är lätta maila runt och skriva ut.

Anmäl
2008-05-13 17:29 #10 av: JohanBaltic

edit #9

ska vara "lätt att maila runt..."Skrattande

Anmäl
2008-06-21 01:02 #11 av: Margareta

Ni glömmer väl inte det här receptet?

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2008-09-15 16:12 #12 av: pingela46

Hej undrar bara om det går att använda ungnötslever också??

 

Anmäl
2008-09-15 16:15 #13 av: Facklan

Super gott !!!

 

Jag måste tipsa om man bara har lite kvar inte en hel protion då kan man köra den i stav-mixen med lite lök o majonäs o ha på Polarbrodet med lite gurka ...klart gott mäktig fika !!!

Anmäl
2008-09-15 17:10 #14 av: UBCL

Ungnöt-, kalv- och kycklinglever, allt är ok. Om man tar i lite kapris blir det ung. som Levergryta d'Angle

Anmäl
2008-09-15 20:32 #15 av: Melindrea

Hmmm. Kanske en udda fråga, men hur mycket liknar lever den smaken som leverbiffar har? =)

Anmäl
2008-09-25 20:03 #16 av: Margareta

Den liknar nog leverbiffar så tillvida att det smakar mer lever, dvs tycker man inte om leverbiffar är det nog svårt med ren lever.

Leverbiffar är nog ofta gjorda på nötlever i någon form. Då kan det vara idé att testa kycklinglever - den är mildare i smaken. Betydligt mildare.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-02-12 19:24 #17 av: Margareta

Jag är mycket förtjust i kycklinglever - men jag glömmer ändå bort att tillaga det. Det finns i frysen men skall ju tas fram och tinas också.

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2009-03-19 11:08 #18 av: Margareta

Skrattande

/Margareta, sajtvärd för http://kolhydrater.iFokus.se
Bloggar om LCHF för oss som har svårt att gå ner i vikt på
Vägen till 65

Ger tillsammans med Bo Zackrisson och Sten Sture Skaldeman
ut LCHF-magasinet.
http://www.lchfmagasinet.se

Anmäl
2010-05-10 17:19 #19 av: Diana61

Men oj oj oj vad gott detta verkar vara. Detta måste jag prova för jag älskar kycklinglever.

Anmäl
2010-10-25 23:24 #20 av: kvantprick

Åh, detta verkar toppen! *bokmärker*

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.