Annons:
Etikettmedlemmar
Läst 8212 ggr
PiteCarina
12/29/09, 5:36 PM

PiteCarina - Ett år med LCHF

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jag fick upp ögonen för LCHF i november förra året, men det tog mig en månad innan jag förberett mig mentalt så att jag vågade sätta igång. Var nog rätt så fettskrämd och framförallt sockerberoende. Hur skulle jag kunna klara mig utan ostbågar, pommes frites, smörgåsar och alla godsaker?

Jag smygstartade omkring den 20 december och förundrades över mättnadskänslan jag fick efter att ha ätit den första LCHF-måltiden. "Är det så här det känns att vara mätt?", var min första tanke.
Tidigare kändes det som om jag kunde äta hur mycket som helst, utan att bli mätt. Men nu kände jag en skön mättnadskänsla i magen.

Jag vågade inte sätta igång på allvar med LCHF innan julen -08, eftersom jag skulle fira den både hos mamma och svärföräldrar. Orkade inte med eventuella försvarstal, då det hela var så nytt för mig. Jag ville hinna läsa och samla på mig argument som styrkte mitt kostval, ifall någon skulle ifrågasätta det. Dessutom ville jag även bli ännu mer övertygad om att jag valt rätt.

Idag är det precis ett år sedan som jag startade med LCHF på allvar. De första två veckorna gick oförskämt lätt, utan några direkta omställningsbesvär. Kände av gallan lite och att jag var lite "seg" i huvudet innan hjärnan ställt om sig till fettdrift. Den tredje veckan mådde jag inte alls bra. Hade väldiga omställningsbesvär och vikten stod still.

Men efter det så har jag mått bättre än någonsin! Glad Sötsuget är inte alls lika starkt. För någon månad sedan vågade jag mig på att köpa hem mörk choklad för första gången. Innan LCHF så hade jag ätit upp en 100 grams kaka på några minuter, men nu kunde jag t.o.m. spara till nästa dag.

Det var ett stort framsteg! Förut tänkte jag: "Jag är en som äter godsaker tills de är slut", men nu tänker jag istället "Jag är en som kan spara godsaker till nästa dag". Genom att tänka så ger jag mig dessutom en mer positiv självbild och jag har hamnat i en god cirkel.

Innan jul hade jag tappat 18 kg till mina 162 cm, gått ned från 77 kg till 59 kg. Målvikten var 62 kg, men kroppen ville ned ytterligare. En del tycker att jag håller på att magra bort, men de är ju vana att se mig kraftig. Nu är jag normalviktig och mår så mycket bättre! Glad 

Är piggare, gladare, har mindre ont i kroppen, har halverat blodtrycksmedicindosen och astman har nästan försvunnit helt. Jag kan dessutom tygla mitt sötsug. Behöver inte längre smussla in godsaker som jag kan äta framför datorn.

Nu under jul har jag gjort några avsteg, t.ex. ätit en skiva av min mammas goda julbröd, druckit julmust och ätit en hel del jordnötter. Jag har nu gått upp 2 kg av de jag tappat, så det märks att jag måste hålla kolhydraterna på en lägre nivå.

Jag hade svårt att hitta några bilder från strax innan LCHF, brukade radera dem, men här är ett kort som min dotter tjuvtog på mig i början av LCHF, från en inte alls smickrande vinkel! Då hade jag redan gått ned fem kg och vägde 72 kg. Den nya bilden är tagen idag, då jag väger 61 kg.

LCHF är bland det bästa som har hänt mig och jag äter så som jag vill äta resten av livet!
Jag är så glad över att jag hittade hit till KiF. Har haft mycket nytta av det som skrivs och trivs så bra här inne med er! Glad

Jag önskar er alla lycka till med LCHF!

Kramar från PiteCarina

Annons:
chrand
12/29/09, 5:44 PM
#1

Wow! Grattis till din viktnedgång och att du mår så mycket bättre!

Har du lust att berätta hur du äter?

Margareta
12/29/09, 5:49 PM
#2

Grattis - och tack för att du berättar.

Jag minns tack var ditt nicname så väl när du kom hit. Min man är ju född Pitebo!
Flört

Den här sortens berättelser får vi aldrig nog av!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Lena69
12/29/09, 6:01 PM
#3

Grattis! Du ser jättefräsch ut! Du och jag har visst gjort samma resa, både tidsmässigt och viktmässigt, förutom att jag har stannat av vid 65 kilo. Annars är vi lika i längd med. Jag hoppas att jag kan få igång fettförbränningen igen nu efter jul.

Tisdag
12/29/09, 6:17 PM
#4

Grattis, grattis! Glad

PiteCarina
12/29/09, 6:59 PM
#5

#1 Tack chrand! Glad Jag äter tre kokta ägg mosade i smör till frukost. Till lunch äter jag rester från middagen och det kan vara t.ex. fläskkarré i ugn, viltskavspanna, köttfärssås på fläskfärs (heter kanske fläskfärssås då? Obestämd) och kasslerröra. Till brukar jag äta bl.a. spenatstuvning eller broccoligratäng. Mejeriprodukter fungerar bra för mig, däremot äter jag inte alls frukt, ris, potatis eller spannmålsprodukter.

På kvällen blir det ofta hallon med grädde.

#2 Tack Margareta! Glad Ja, jag kommer ihåg att du berättade att din man var pitebo, men jag trodde inte att du skulle komma ihåg det, nu ett år senare, med tanke på hur många medlemmar som finns här inne.

Jag läser också sådana här berättelser med glädje och kände att jag ville bidra med min.

#3 Tack så mycket Lena69! Glad Ja, jag känner mig mycket fräschare nu. Både min kropp och själ mår så mycket bättre, så det syns säkert utåt!

Jag har haft några platåer, men sedan har jag fortsatt att gå ned utan att ändrat något i kosten. Kroppen behövde väl känna efter om den vågade släppa på mer? Lycka till med fettförbränningen nu efter jul!

#4 Tack Tisdag! Glad

kaisakavat
12/29/09, 7:12 PM
#6

Hallå Carina - Har du startat eget? Skrattande Himla bra idé!

Och vilken härlig historia - du skriver jättebra och inspirerande!

Fuskigt är det också, att du fortsatt att gå ner i vikt, men inte jag.. Rynkar på näsan Flört Tror du det kan ha att göra med att vi bor på varsin sida om det där vägen…? Obestämd Oskyldig

Annons:
Mervi
12/29/09, 8:26 PM
#7

Grattis! En härligt berättelse som vi så väl behöver här inne.

Aniara4
12/29/09, 9:28 PM
#8

Låter som ett bra år!

Maja2
12/29/09, 9:30 PM
#9

Grattis!! Du ser fantastisk ut :)

dufva
12/29/09, 9:33 PM
#10

Wow!

Du har verkligen byggt om din kropp på bara ett år.

Vilken härlig viktresa.

Vad kul att du mår så mycket bättre också.Skrattande

PiteCarina
12/29/09, 10:54 PM
#11

#6 Hej kaisakavat! Vad roligt att du gillade det jag har skrivit! Glad Vet inte om det här är en engångsföretelse? Men jag har ju tidigare haft funderingar på att starta en egen tråd. Där jag kan samla tankar och bättre hålla koll på hur det går för mig.

Vad synd att du står still i vikt! Ja, kan det bero på att vägen är emellan? Hur ska det isåfall gå när du flyttar till Kalix, eller t.o.m. Hawaii? Obestämd 

#7 Tack Mervi för grattiset! Glad

#8 Ja Aniara, det har varit ett bra år, trots arbetslösheten de första åtta månaderna! Glad Men det är egentligen tack vare arbetslösheten sedan augusti -08 som jag kommit igång med LCHF! Att jag då har haft tid att tänka på mig själv och min hälsa.

#9 Tack så mycket Maja2! Glad

#10 Ja dufva, och enbart koständringen har byggt om min kropp så! Glad Jag tränar ingenting, men däremot promenerar jag mycket. Fast det gjorde jag även innan LCHF och gick inte ned något av det.

kaisakavat
12/30/09, 3:18 PM
#12

#11 Intressant tänkt! *fniss*

Flyttar jag till Kx så är vägen fortfarande emellan oss, tänker på väderstrecken här.

Hawaii är ju lite åt annat håll, då är vi nog på samma sida.. Kanske funkar det bättre! Måste tänka vidare på det där… Obestämd Glad

kricko1
12/30/09, 5:29 PM
#13

Grattis till Dig, Carina! Vilken jättefin bild, den utstrålar verkligen livsglädje och massor av positiv kraft.

Det är verkligen roligt att läsa det du skriver (jag brukar ofta läsa, men skriver sällan) och du låter alltid så glad och positiv vad än du än berättar/skriver om. Oavsett om det sedan gäller din arbetsträning och ambitiösa vilja att verkligen försöka återkomma till arbetslivet, eller om allt det där andra som också hör livet till.

För även om det temporärt verkar ha funnits motgångar (och för vem är det inte så kan man fråga sig), så får man som läsare ett omisskänneligt intryck av att du oförtrutet kämpar vidare utan att låta negativism ta över och hålla dig tillbaka.

Så med din härliga inställning kan det ju inte gå annat än fortsatt framåt. Det är underbart att läsa människor som du, som använder sin inneboende kraft till något konstruktivt. Jag hoppas innerligt (och håller bägge tummarna) för att du ska få fortsätta på den arbetsplats där du har haft din praktik och där du verkar trivas så bra.

De missar med all sannolikhet en riktig pärla om de låter dig gå! Hoppas de förstår det, fast det gör de säkert Glad

Gott Slut på det här året och Gott Nytt inför det kommande! /Kricko.

Annons:
[Gitsan]
12/30/09, 5:51 PM
#14

Vad glad jag blev av din berättelse, Carina! Har själv nyligen börjat "på riktigt" och du får plats i min grupp av förebilder Kyss!

PiteCarina
12/30/09, 8:31 PM
#15

#12 Ja om man tänker "väderstrecksmässigt", så är det kanske bättre med Hawaii! Obestämd

#13 Tack kricko1, vad glad jag blev då jag läste det du skrivit! Glad 

Då jag blev arbetslös var det som om allting rasade för mig och jag såg bara problem. Jag hade hoppats i det längsta att det ändå skulle bli en förlängning, men det blev inte så, trots alla mina ansträngningar.

Men så en augustidag ifjol satt jag ute i loftgången och började känna positiva tankar. Att arbetslösheten kunde leda till nya möjligheter och att jag nu hade chansen att hitta ett arbete som bättre passade in på min utbildning och det jag ville syssla med.

Jag kände dock att jag först behövde ladda batterierna och bearbeta en del tankar. Jag gick hos en kurator och insåg då att nuet fick alldeles för liten plats. Mitt ältande över det förgångna och min oro över framtiden tog alldeles för mycket plats. Jag insåg också att min självkänsla var alldeles för låg.

Detta har jag nu bearbetat, både genom kuratorbesök och böcker, och jag har en mycket bättre självkänsla, en positivare framtidstro (känner att jag kan påverka den) och jag lever mer nuet!Glad

Jag önskar dig och alla er andra ett gott slut på det här året och ett riktigt Gott Nytt År!Glad

#14 Tack Gitsan, verkligen smickrande att få vara en förebild! Glad Lycka till med LCHF:andet! Glad

Efva
12/30/09, 11:02 PM
#16

Kul att få läsa om din resa med LCHF Carina! Har ju träffat på dig i Kaisakavats tråd tidigare. Grattis, och vilken förändring på bilden!!! Kul!!!

PiteCarina
12/31/09, 12:10 PM
#17

#16 Tack Efva för grattiset! Glad Ja, jag känner också igen dig från Kaisakavats underbara tråd!

PiteCarina
12/31/09, 7:09 PM
#18

Jag ska verkligen försöka hålla mig undan jordnötterna fr.o.m. i morgon! De är inte bra för min vikt och säkert den största bidragande orsaken till att jag gått upp i vikt nu under julledigheten.

Har känt sug efter dessa, att äta någonting salt, då och då sedan i somras och speciellt då jag varit förkyld. Måste hitta något annat lämpligare som stillar saltsuget, för sedan då jag äter dem så tycker jag egentligen inte att de är så salta. Det kanske är ett förklätt sötsug som jag känner? Obestämd

Önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År! Glad

kaisakavat
12/31/09, 7:28 PM
#19

Jordnötter - urk!! Flört

Har aldrig tyckt om dem, tycker de smakar illa och är JÄTTESALTA. Roligt hur olika man kan uppfatta det.

Tänkte önska Gott Slut och Gott Nytt År till Dig Carina - här i din tråd!

Och till alla andra här!

Vi "ses" nästa år! Glad

PiteCarina
1/1/10, 3:15 PM
#20

# 19 Ja, jag vet att du inte gillar jordnötter! Flört Jag var inte heller så förtjust i dem innan LCHF, då var det bara ostbågar som gällde.

Men nu är jordnötter min största last. Försöker tänka på dem som ärtor, vilka de ju också egentligen är, för att de ska kännas mindre aptitliga, men det har inte fungerat så bra! Skrikandes

Men det lustiga var att jag glömde bort att köpa jordnötter igår, då jag var iväg till närbutiken! Fast jag stod alldeles bredvid dem, då jag tog ostbågspåsen till min dotter! Flört 

Det blev att jag åt tärnad ost, hallon, grädde och mörk choklad framför TV:n. Åt även tre av chokladgodisarna som svärmor gjort och gav oss julafton. Kunde hålla mig till det och känner mig stolt över det. Nyåret innan hade jag säkert ätit minst det tiodubbla, men nu tyckte jag de var för söta och vågade inte heller äta fler.

Annons:
kaisakavat
1/1/10, 3:24 PM
#21

Du har stenkoll! Så bra du har blivit på att parera olika fällor! Inte vet jag, men jag tror nog jordnötter är rätt mkt bättre än ostbågar. Fast om man har astma är nog inte jordnötter bra.. tror jag att jag har för mig att jag har läst.. eller hört.. Obestämd Fast jag vet inte.

Igår kväll fick jag för mig att smaka ett hörn av ett sånt där tortilla chips.. Det var förstås väldigt gott, men jag vet ju att de innehåller massor av dumheter. Och egentligen är ju smaken lite "konstgjord" av sig.. Likafullt blev det två hela chips innan jag sa åt mig själv att skärpa mig! Tungan ute

Efva
1/1/10, 7:37 PM
#22

God fortsättning på nya året Carina! Jordnötter är nog min stora fara också. Har unnat mig alldeles för mycket senaste tiden, så nu ska jag ta ett break. Har laddat med ostchips istället, och så får det bli lite hasselnötter som substitut.

Nåt gott måste man ju få knapra på Flört

PiteCarina
1/1/10, 11:44 PM
#23

God fortsättning själv Efva! Glad 

Ja, jag behöver ibland något att knapra på, så jag får nog ta och testa att göra ostchips (gillar ju ost) och köpa hem mandel.

Har inga jordnötter hemma, men däremot svärmors chokladgodis som frestar. Påsen har varit oöppnad sedan julafton och jag har under den tiden inte känt något sug alls efter dessa.

Igår öppnade vi påsen och jag åt tre stycken och idag har jag varit nära att ta fler. Fick "farliga" tankar om att de kan ju förfaras och svärmor har ju lagt ned tid på dessa, men jag har lyckats hålla mig.

PiteCarina
1/2/10, 10:45 PM
#24

Var på bio idag och såg "Alvin och gänget 2" med min dotter. En rolig och jättesöt film! Glad 

Gissa vad jag åt för snacks till? Jordnötter, kunde alltså hålla mig ifrån dem bara två kvällar, men nu måste det bli skärpning!

kaisakavat
1/2/10, 10:52 PM
#25

Jordnötter är mycket bättre än mycket annat!

Bättre än smågodis eller småsten!
Bättre än marängschwiss!

e t c.

Roligt att filmen var bra! Skrattande

kaisakavat
1/2/10, 10:53 PM
#26

Jordnötter är mycket bättre än mycket annat!

Bättre än smågodis eller småsten!
Bättre än marängschwiss!

e t c.

Roligt att filmen var bra! Skrattande

PiteCarina
1/2/10, 11:32 PM
#27

Ja, om man tänker så, så var det ju inte så farligt med jordnötterna! Flört

 Jag trodde att jag hade svarat på det du skrev igår, men nu ser jag att det bara formulerades i mitt huvud! Obestämd

Jag har astma sedan drygt 20 år tillbaka, men har aldrig haft problem med jordnötter. Numera är dessutom astman nästan obefintlig.

Innan LCHF var jag tvungen att andas genom en halsduk om det var kallare än minus 10. Kunde inte gå så fort, så att jag andades för djupt.

Nu kan jag promenera lika fort och andas lika djupt som jag gör på sommaren, utan att andas genom en halsduk.

Annons:
Clary
1/3/10, 8:45 AM
#28

Grattis Carina, du har gjort ett jättejobb inom fler områden så en bamsekram kommer till dig Flört

Medarbetare på Feng Shui och Indien

 

 

sigyn
1/3/10, 10:29 AM
#29

Grattis och tack för din historia! Sådana positiva saker är roligt att läsa om. Det får i allla fall mig att orka vidare med LCHF och mina förutsättningar.

Gott Nytt År och god fortsättning!

PiteCarina
1/3/10, 3:48 PM
#30

#28 Tack Clary och kram på dig med! Glad Ja, jag har ju, förutom viktnedgång och hälsoförbättringar, även kommit igång med mitt rensande i hemmet och "feng shui":ande. 

#29 Tack sigyn! Glad Ja, det är alltid roligt att få läsa sådana berättelser, t.ex. Maias glada tråd

Gott Nytt År och god fortsättning till er båda! Glad

[Gitsan]
1/3/10, 8:25 PM
#31

Härligt Carina! Jag fick det boken i somras av min chef och jag vill verkligen rensa i röran! Både inombords och här hemma. Ska försöka motivera mig till att börja med att rensa undan julen på onsdag när jag är ledig.

PiteCarina
1/3/10, 11:24 PM
#32

#31 Gitsan Ja, "Rensa i röran" av Karen Kingston är verkligen en bra och inspirerande bok!

Jag tänker börja rensa bort julen nästa vecka, efter Trettondagshelgen. Börjar om praktiken igen den 11:e, så det skulle kännas skönt att ha gjort bort det innan dess.

sigyn
1/4/10, 10:09 PM
#33

Rensa i röran är så bra att göra. Jag gjorde ett rejält utrens efter att ha läst den boken och det kändes så skönt efteråt. Nästan som en lättnadskänsla som spred sig i kroppen och mitt hem kändes så fräscht så nu gör jag ordentliga rensningar nu och då. Numera tänker jag alltid efter innan några saker kommer in i mitt hem.

PiteCarina
1/4/10, 11:37 PM
#34

#33 Ja sigyn, det är en härlig känsla att få rensa bort en massa saker som bara tar plats och skapar oreda.

Jag stod och sålde på två uteloppisar i somras och tänker göra samma sak nu till sommaren. Är du medlem inne på "Feng shui"? Jag tycker det är en jättetrevlig sajt.

Såg att du också hade problem med en länk som inte försvann bland "Mina inlägg", men nu har den äntligen försvunnit för mig.

Annons:
MillisB
1/5/10, 1:26 AM
#35

Hej!

Ramlade in på din tråd och är totalt imponerad över den förändring som du har genomgått på ett år. Stort grattis!

Är så glad över att få läsa andras historier, det ger mig verkligen inspiration att genomföra mig egen viktresa. Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

sigyn
1/5/10, 1:19 PM
#36

#34 nej jag är inte medlem på den sidan. Jag visste inte att den fanns. Jag ska kolla runt lite på den så får jag se vad de pratar om där inne. Det där med Feng shui är en viktig del i mitt liv och den har nog alltid varit det fast jag inte vetat vad det varit. Jag har alltid kännt om ett rum inte har harmoni så fort jag satt min fot där och när jag sedan läste om det så har jag förstått vad det är jag kännt.

Vi har också sålt en del på loppisar och vi kommer att stå i vår också. Jag rensar bort saker allt eftersom jag köper nytt när jag har tröttnat på det andra och det känns så skönt att bli av med det och inte bara ställa det i källaren på hög.

Länken är fortfarande ett problem för mig. Den försvinner bara när jag gjort ett nytt inlägg i den, men så fort någon annan skriver efter mig så får jag inte bort den.

PiteCarina
1/5/10, 10:37 PM
#37

#35 Hej MillisB! Tack så mycket för grattiset! Glad Visst är det inspirerande att läsa andras historier!

Nu under julledigheten har det blivit en hel del avsteg, men till veckan så ska jag skärpa till mig!

Lycka till med ditt LCHF:ande!

#36 sigyn: "Feng shui"-sajten har nog funnit i lite drygt ett år?

Ja, mycket med feng shui handlar egentligen om känsla och sunt förnuft.

Det finns fortfarande kvar en hel del saker i lägenheten som skulle behöva rensas bort, men jag tror att efter loppissäljandet till sommaren att det kommer bli mycket mer harmoni i lägenheten.

Ja, jag upptäckte sedan att problemet med länken återstod, då någon annan skrivit i den efter mig.

PiteCarina
1/7/10, 5:57 PM
#38

En Luleå-kvinna inne på "Feng shui" berättade om att hon tagit rätt på en hittekatt. Jag kom då att tänka på en kvinna som brukar vara på "Röda Korset" i Piteå och som tappat bort sin katt.

Mycket stämde, tidpunkt, kattens utseende, stället den hittades (nära kattägarinnans bostad) m.m. Men tyvärr hade Luleå-kvinnan skrivit att katten skulle kastreras och ges till ett nytt hem om inte de fick tag i ägaren av katten och det försvunna katten var kastrerad.

Har nu frågat Luleå-kvinnan om hon är säker på att hittekatten inte är kastrerad, men jag har inte hunnit få ett svar.

Här är en länk till tråden:

Kattordspråk

sigyn
1/7/10, 8:02 PM
#39

Tack PiteCarina för tipset om Feng shui-sidan. Där fanns mycket att läsa och många goda råd för att rensa i röran. Känner för att ta itu med en del ställen här hemma, men vi håller på att renovera så det får nog vänta ett tag.

kaisakavat
1/7/10, 8:14 PM
#40

Carina - Å vilka fina katter och katthistorier du bjuder på. Mysigt.

Svarta katten påminner mig om min katte som inte finns längre.

[Gitsan]
1/7/10, 10:34 PM
#41

Är så trött att jag inte ens orkar tänka på att rensa… men under helgen hoppas jag komma igång. Kanske blir jag piggare då. ska kolla in Feng shui-sidan också!

Annons:
MillisB
1/7/10, 11:09 PM
#42

Tack för tipset till Feng Shui-sidan!

/Millis 🎈
Min blogg läser du här.
Fat is your friend.          (David Perlmutter)

PiteCarina
1/9/10, 12:35 PM
#43

#39Sigyn: Ja, det är en inspirerande sida och mycket trevlig stämning där inne. Ok, så ni håller på att renovera. Men då blir det kanske automatiskt att det ändå rensas en del?

#40 Kaisakavat: Ja, det är fina katter och katthistorier! Blev lite sugen på att skaffa katt, men är tyvärr allergisk sedan tonåren. Hade alltid katter hemma till jag var tolv, då blev mamma allergisk. Jag tänkte då skaffa katt då jag flyttade hemifrån, men blev själv allergisk något år senare. Men katter är inte lika farliga som vissa hundraser, t.ex. schäfrar och labradorer.  

#41Gitsan Vad tråkigt att du varit så trött! Hoppas du är piggare nu! Men man kan få mer energi av att rensa.

#42 MillisB: Vad roligt att du gillade "Fengshui"-sidan!

Jag tänker rensa ordentligt fram till sommaren. Men sätter nog igång på allvar med det först mars, april. Lär vara rätt så hektiskt på praktiken den närmaste månaden och jag har även en del mer vinteraktiga kläder som jag vill hinna lägga ut på Tradera medan det fortfarande är säsong.

Nu till veckan MÅSTE jag komma igång med LCHF som vanligt! Nu har jag gått upp 2,5 kg sedan julveckan började. Men det blir nog lättare då man kommer tillbaka till vardagen att hålla sig från avsteg.

[Gitsan]
1/9/10, 4:11 PM
#44

Ja, Carina, det är lättare att hålla sig till rutiner när det är vardag, även om vanliga helger, dvs lörsön, är rätt sköna de också Flört

sigyn
1/9/10, 5:01 PM
#45

Jo PiteCarina visst är det så att det automatiskt blir en del bortrensat när man renoverar, men vi har flyttat till ett mindre hus än vi hade förut så det har bivit en del som stuvats undan.

Faktiskt har vi idag gjort oss av med en gammal byrå, en spegel och en tavla som sambons dotter ville ha så det kändes riktigt bra och mer plats blev det.

Och nej det ska inte fyllas med något annat utan det är skönt med en möbel mindre. Jag ska bearbeta min sambo att byta hörnsoffan mot en vanlig mindre med och sedan vill jag göra mig av med ett vitrinskåp och ett hörnsskåp i matsalen. Sedan är jag nog nöjd med de stora tingen och det blir att gå igenom alla flyttlådor och annat som står på vinden nu. Fast det blir inte nu utan senare när renoveringen är gjord. Antagligen till sommaren som du. Det känns också mycket lättare när det är varmare och ljusare ute.

PiteCarina
1/13/10, 5:16 PM
#46

#44 Gitsan: Ser inne på "Feng shui" att du kommit igång med rensandet! Glad

#45 sigyn: Vi har flyttat från ett rätt så stort hus till lägenhet. Kastade vid flytten en massa saker och fyllde en stor container till max, men vi har ändå två förråd och en klädkammare med saker.

I ett av förråden har jag rensat bland mina saker och tagit till lägenheten det jag vill ha kvar. Rensade även bort saker som jag var säker på att min sambo inte ville ha kvar. Min sambo måste dit och ta reda på vad han ska ha kvar. Det börjar vara bråttom eftersom jag tror att P-däcket som förrådet ligger i ska rivas till sommaren.

Halva klädkammaren innehåller saker som jag tänker sälja på loppis till sommaren, men annars är det inte så mycket som ska bort.

Värre är det med förrådet nere i källaren. Det är proppat med kartonger och säckar! Tyst Har inte alls börjat där nere.

sigyn
1/13/10, 9:45 PM
#47

Varför samlar man på sig en massa saker som man aldrig får användning för. Det måste vara något nedärvt från gamla tider, men i vilket fall som helst är det skönt när man blir av med det.

Då vet vi vad vi har att göra i vår och sommar i alla fall Flört

Aniara4
1/13/10, 10:17 PM
#48

I mitt fall handlar samlandet åtminstone till viss del om att jag varit så fattig så länge att jag ofta inte haft råd att köpa saker när behovet dyker upp. Då sparar man den där gummisnodden, för tänk vad man skulle gräma sig om man plötsligt behöver en gummisnodd och så slängde man en förra veckan! Och den buckliga kastrullen ifall den bra kastrullen går sönder, och cykelpumpen ifall man skulle få en cykel i framtiden, och kläder som inte passar ifall man går upp eller ner i vikt, och…

Annons:
kaisakavat
1/13/10, 10:40 PM
#49

Aniara4 - Ler brett med tårfyllda ögon - Du fångar ens ständiga resonemang med självet, på ett suveränt sätt.

Jag har flyttat många gånger - man blir väldigt motiverad av det, att faktiskt slänga bort en hel del… fast inte gummisnoddarna.. och inte cykelpumpen.. och inte den gamla kastrullen.. och…

Skrattande

[Gitsan]
1/16/10, 12:11 PM
#50

Här hemma är det jag som vill kasta och gubben som vill spara.

Kommer speciellt ihåg när vi hade ett par kassar med urvuxna babykläder som han ville lägga upp på vinden och jag tyckte att vi kunde ge bort till de som behövde dem. Och på min fråga "jaha, så du vill ha fler barn?!" lät han mig skänka bort kassarna Flört

Fördelen med att rensa, kasta, skänka bort etc är att man så småningom vet var man har saker och ting! Annars blir det ju till att veta var man sistla den sak man letar efter… och när minnet börjar svikta så är det inte det lättaste.

Aniara4
1/16/10, 12:43 PM
#51

Fast lite barnkläder kan vara roligt att ha kvar om man har förvaringsutrymme, av nostalgiskäl (hittade själv de mest bedårande utsvängda jeans i dagisbarnstorlek i ett förråd) och för att det är superkul när barnbarnen kommer att sätta på dem föräldrarnas gamla favoritplagg! Men då ska det väl vara lite speciella och fina plagg och inte varenda body eller trikåbyxa man nånsin haft på sig!

kaisakavat
1/16/10, 1:24 PM
#52

Hur mår du Carina!? Allt bra??

Vidare om grejjer..

Nån som behöver vispskålar? Jag räknade just mina.. har 7 st i plast i varierade storlekar. De går ju att stapla i varandra vissa av dem, så de tar inte jättemkt plats, men ändå!! 7 st!! Förvånad Plus två rejäla bunkor (heter det så - bunke i flertal?) i rostfritt stål som jag aldrig använder numera. Tårtförvaring och bakgrejjor.. hm..

Det är läge att med jämna mellanrum gå igen det man har. T ex har jag börjat känna en diffus känsla inför mina "hobbymaterialskåp". Vad har jag där egentligen?? Kan saker slängas, förvaras mer logiskt?

Jag vill ha överblick över mina grejjor.. Obestämd Koll på vad och var, liksom.

[Gitsan]
1/16/10, 1:30 PM
#53

Härligt Kaisakavat! Processen verkar ha satts igång Skrattande

PiteCarina
1/16/10, 1:54 PM
#54

Hej på er!

Vad glad jag blir att ni skriver i min tråd! Glad

Jag är nu tillbaka på praktiken och det har varit en rätt så hektisk vecka. Så det är min "ursäkt" för varför jag varit så "tyst", men det ska bli bättring!

Ska snart iväg en sväng till Coop med min dotter, så jag skriver och berättar mer senare idag.

kaisakavat
1/16/10, 1:55 PM
#55

Gitsan - Kommit igång.. njae.. Min rensaprocess har pågått successivt i många år. Många flyttar och så har jag aldrig haft råd att bo på stora ytor, så dumpa grejjor har varit nödvändigt. Det är jag typ rätt duktig på..

Jag har heller aldrig varit särskilt benägen att samla - inte om man jämför med väldigt många andra..

Men tänk!

Trots detta - vispskålar finnes.. och diverse annat.. pust!  Det är det som är det makabra på nåt sätt. Trots att man INTE är samlare, så samlas det ändå!! Skrattande

Annons:
birma
1/16/10, 2:21 PM
#56

PiteCarina. Grattis till din framgång med LCHF! Hoppas själv kunna skriva en glad historia en dag (hållt på i 2 år). Det ska väl lyckas till slut här också :o). Intressant också att läsa om, och något jag själv försöker så ofta jag orkar och hinner - rensa i röran. Det känns verkligen skönt för varje skåp, låda eller rum som "luftas ur".

Vill också tacka Glad för ditt engagemang (#38) i kattfrågan!! Blev varm om hjärtat att läsa det. Var inne och läste i tråden du länkade till. Så himla roligt att katten kommit hem igen!

[Gitsan]
1/16/10, 5:07 PM
#57

OK då Kajsakavat! Men då håller du processen igång i alla fall eftersom "det samlas"….Vissa saker har man ju ingen del i, eller hur Förvånad

Efva
1/16/10, 7:17 PM
#58

Hmmm. Nu blev jag sugen på att plocka fram min Feng shui-bok! Har den nånstans i bokhyllan, det vet jag. För rensa - det är nåt jag verkligen skulle behöva göra. Har dubbelt av massor med saker, eller trippelt. Efter ihopflyttande, och sen ett gäng flyttar mellan olika bostäder, och då har det varit praktiskt att ha flera uppsättningar av det mesta, så att man har belysning, köksgrejer och annat "bra-att-ha" på två ställen medans man renoverar det nya objektet.

Men - nu tror jag att nuvarande bostad är den rätta, så det börjar väl bli dags att rensa i röran. Ska nog dra iväg och ställa mig på loppis i vår, det brukar vara rätt kul att stå och kränga grejer och prata med folk. Och förhoppningsvis få in nån krona också…

PiteCarina
1/16/10, 9:26 PM
#59

Kommer att svara er alla och startar med Sigyn.

#47 Sigyn: Ja, både jag och min sambo har en del kartonger och säckar med saker från tiden innan vi träffades. De flyttas bara från förråd till förråd då vi flyttat och hittills har vi flyttat tre gånger. Helt meningslöst att kånka på dessa kartonger och säckar! 

Vet knappt vad som finns i dessa och det är omöjligt att hitta om man skulle leta efter något speciellt. Har t.ex. min bokmärkssamling nedpackat. Min dotter har fått dessa och jag vill ju inte att hon ska hinna bli vuxen innan hon får se dem!

PiteCarina
1/16/10, 9:45 PM
#60

Aniara4:  Känner igen mig i det du skriver. De senaste 15 åren har jag varit mestadels studerande, sjukskriven och arbetslös och de år som jag jobbat har varit med låg lön.

Därför har vi t.ex. uddaporslin, uddaglas och uddabestick tills det förhoppningsvis blir bättre tider för familjen.

Kläder har jag tidigare sparat i olika storlekar, men nu har jag nått min idealvikt och har bara kläder som är i min storlek. Ångrar däremot att jag inte sparade ett jeanspar så att jag kunde se hur jag var innan LCHF.

Jag har en burk med gummisnoddar, men flera är så gamla att de torkat sönder och går av då man försöker använda dem.

Kommer att spara en del barnkläder från mig, min sambo och vår dotter, bl.a. hennes första julklänning som hon hade då hon var knappt två månader gammal och bara vägde 1,8 kg.

PiteCarina
1/16/10, 10:02 PM
#61

Kaisakavat: Ja, det är bra att flytta ofta för då blir det lättare att man rensar. Du har ju snart en flytt på gång igen, men du får kanske större boendeyta nu och rymmer mer saker?

Vispskålar har jag två av och det får räcka, men nog finns det en hel del onödigt i köksskåpen.

Ser att du undrar hur det är med mig och det är bara bra förutom att det har varit rätt så mycket på praktiken den här veckan.

Nästa vecka ska ett företag komma och testköra en databas som mestadels jag har utvecklat åt dem. Jag har själv testkört den i veckan och fixat buggar + snyggat till användargränssnittet.

kaisakavat
1/16/10, 11:03 PM
#62

Carina - Ah, du är en duktig flicka!! Blir impad av folk som kan sånt där!! Roligt att det går bra och att du mår bra! Skrattande

Jag skrev ett par rader i min tråd häromdagen - har bestämt att jag inte ska flytta. Dels för att jag inte orkar flytta och dels för lite andra saker som händer.

Så jag har huvvet i sanden och bor kvar!! Skrattande

Annons:
PiteCarina
1/16/10, 11:30 PM
#63

Tack, kaisakavat! Glad Jag känner just nu att jag har läget under kontroll! "Det känns för bra för att vara sant", sa jag ju till dig då jag för snart 5 månader sedan träffade dig på Coop och berättade om praktiken. Det känns fortfarande så, men jag har mer förhoppningar nu att det inte bara är en dröm!

Åh, vad glad jag blev över att du blir klar i Piteå! Skrattande Jag hade redan räknat bort dig och påbörjat "sorgearbetet". Började tänka att det kanske är lika bra att jag inte träffar dig något mer innan du flyttar, så att jag inte skulle sakna dig ännu mer!

PiteCarina
1/16/10, 11:57 PM
#64

#50 Gitsan: Min sambo är också "bromskloss" när det gäller att rensa. Minns då jag i våras ville att han skulle kolla igenom prydnader och porslin som ev. kunde vara hans. Han visste inte om en del av sakerna var hans, men han kunde inte göra sig av med dem eftersom det kunde vara minnessaker!  Men nu har han har blivit lite bättre på att rensa.

Det var ju smart av dig att ställa den där "barnfrågan" till honom! Flört

Ja, jag vill få bättre ordning på sakerna i lägenheten. Men då krävs en rejäl rensning, så att allt har sin plats och då lätt kan hittas igen.

Bättre att lägga energin på att rensa bort och hålla ordning än att hålla på att leta saker. Man mår ju dessutom bättre om man har ordning omkring sig.

PiteCarina
1/17/10, 12:07 AM
#65

#56 Birma: Tack så mycket för grattiset! Glad Önskar dig lycka till med LCHF:andet!

Ja, det är verkligen en skön känsla att rensa och istället för att bli trött så får man oftast mer energi!

Ja, jag är så glad över att hon fick tillbaka sin katt! Glad Hon strålade av lycka när jag pratade med henne. Katten verkar nu trivas i lägenheten.

PiteCarina
1/17/10, 12:18 AM
#66

#58 Efva: Har du hunnit plocka fram "Feng shui"-boken? Rekommenderar dig att gå in på "Feng shui"-sajten ifall du inte varit in där.

Ja, det är verkligen kul att stå och sälja på loppis! Tiden går så fort och man träffar en massa trevligt folk!

Hoppas bara att uteloppiset i sommar blir på Noliaområdet som förra sommaren. Det var egentligen bara en nödlösning då "Badhusparken" rustades upp. Men det kommer att bli jättebökigt att stå och sälja i parken. Man får inte längre köra in bilar på området och det är dessutom dåligt med parkering.

Efva
1/17/10, 11:54 AM
#67

Jag hittade inte boken igår. Jag har en svag aning om att min förra grannfru lånade den när jag tänker efter. Ska höra med henne idag. Tack för tipset om sajten, ska gå in där och kolla lite. Jag har tidigare inrett och möblerat mina boenden med lite Feng Shui-tänk, men det har jag helt missat i det här huset. Och det här har lite annorlunda planlösning, så det finns inte dom regelrätta rumsplaceringarna att gå efter, men jag ska kolla upp det.  Vi trivs i alla fall himla bra! Glad

PiteCarina
1/19/10, 11:46 PM
#68

I morgon eftermiddag har vi kundbesök och det ska förhoppningsvis leda till jobb! Om det skulle bli så, borde det vara klart att jag blir anställd i slutet av nästa månad, då min praktiktid tar slut. Håll gärna tummarna! Flört

#67 Efva: Vad roligt att du trivs så bra i hemmet! Glad

kaisakavat
1/19/10, 11:49 PM
#69

Spännande!!

Håller alla tummar och väntar spänt på rapport! Skrattande

Annons:
Aniara4
1/20/10, 1:03 AM
#70

*håller tummarna*

PiteCarina
1/20/10, 9:41 AM
#71

Tack Kaisakavat och Aniara4! Glad

Jag har i veckan haft svårt att tänka på annat än kundbesöket och försöker vara så välförberedd som möjligt!

Lovar att ge en rapport ikväll om hur det har gått!

sigyn
1/20/10, 10:47 AM
#72

Jag håller tummarna för dig.

Lycka till!!!

PiteCarina
1/20/10, 8:07 PM
#73

Tack sigyn! Glad

Ja, nu har mötet varit. Den eventuella kunden behöver fundera och prata igenom vilka funktioner som databasen ska klara av.

Sedan ska de komma med en preliminär kravspecifikation. Då ska vi utifrån den säga hur mycket vi vill ha för arbetet. Det var svårt idag att veta hur omfattande arbete det blir och vilket pris vi ska sätta.

Både jag och chefen tyckte dock att mötet kändes bra och att vi gjort bra ifrån oss! Nu är det bara att vänta på kravspecifikationen. Lär väl få den någon gång i månadsskiftet? Sedan får vi hoppas att de accepterar vårt bud!

Aniara4
1/20/10, 8:32 PM
#74

Fortsätter hålla tummarna då! (Börjar bli jobbigt att skriva med hållna tummar bara… Obestämd)

kaisakavat
1/20/10, 9:32 PM
#75

Små steg i rätt riktning! Glad

Kändes det bra så var det bra. Återstår att se vad kunden säger.

PiteCarina
1/27/10, 8:57 PM
#76

Tack Aniara4! Hoppas att du inte får allt för ont i tummarna! Flört

Ja, Kaisakavat, det kändes bra, men vi vet fortfarande inte om de tänker anlita oss?

Det har varit lite väl hektiskt för mig på praktiken, men nu verkar det lugna ned sig?

Annons:
sigyn
1/27/10, 9:03 PM
#77

Hoppas att ni får svar snart och ett positivt sådant.

Jag håller tummarna för er!!!

ullaka
1/27/10, 9:33 PM
#78

Pite-Carina ! Kul att Du är här, för här finns en till Pitebo !!!!!

PiteCarina
1/27/10, 10:59 PM
#79

Tack så mycket sigyn! Glad Det är jobbigt med ovissheten och jag har nu bara en månad kvar av praktiktiden. Trivs så bra i företaget, så jag vill verkligen bli kvar där!

Tror dessutom att det kan vara ett ställe där jag i framtiden skulle kunna orka upp i heltid. Försäkringskassan är ju på mig att jag ska upp från halvtid till heltid innan november i år.

Välkommen till min tråd ullaka! Vad roligt med en pitebo! Glad

alma98
1/27/10, 11:09 PM
#80

Carina -  finns det inte möjlighet för företaget att anställa dig på sk nystartsjobb? de behöver då inte stå för arbetsgivaravg bla. Sen så kan man även få förlängd praktik upp tom ett år Flörtbara så du vet!

Och vad roligt med före och efter bilder - vad jag ser framemot att få ta sånna :-)

PiteCarina
1/27/10, 11:21 PM
#81

Välkommen du också alma98!Glad

Det är Nystartsjobb som är aktuellt för mig och jag har rätt till det i fem år. Men då gäller det att det kommer in tillräckligt med jobb åt företaget.

Min nya handläggare på AF sa att jag bara kunde få praktik under sex månader, att det var maximum. Men du menar att det kan finnas chans till det dubbla?

Ja, det var roligt att ta efterbilden och kunna jämföra med förebilden!Glad Då blir förändringen mer konkret!

alma98
1/27/10, 11:29 PM
#82

japp som max 12 mån men jag tror de väljer att inte tala så mycket om det, kan söka rätt på den länken i morrn på jobbet. Åh vad jag håller tummarna för dig!

PiteCarina
2/7/10, 11:05 PM
#83

Det har fortfarande varit rätt så körigt på praktiken och därför har jag försummat min tråd.

#82 alma98: Tack så mycket! Glad Ursäkta att jag inte svarat förrän idag. I morgon ska jag be chefen att kontakta AF om "Nystartsjobb". Det låter som om det ska bli det för mig, men jag vågar inte "pusta ut" förrän blanketterna är påskrivna.

Annons:
Aniara4
2/8/10, 10:36 AM
#84

*håller tummarna*

alma98
2/8/10, 11:48 AM
#85

Ohhh håller tummarna för fullt!!! hoppas hoppas!!!!

kaisakavat
2/8/10, 2:44 PM
#86

Håller också tummarna!

Skriv sen om hur det gick.

PiteCarina
2/8/10, 3:22 PM
#87

Tack så mycket Aniara4, alma98 och kaisakavat! Vad ni är snälla! Glad 

Bad chefen ringa min handläggare på AF och hon ska göra det under veckan. Men hon sa att det var klart att hon ska "Nystartsjobb"-anställa mig! Glad Nu hoppas jag bara att inte AF ska "sätta några käppar i hjulet"! Men det borde vara ok även från deras sida.

kaisakavat
2/8/10, 3:42 PM
#88

Hurraaaaaaaaaa!!!!

Om AF krånglar får vi väl skicka några bastanta LCHFare på dem! Cool

Eh… jag menar till dem! För att argumentera alltså - vad annars?? Oskyldig

PiteCarina
2/16/10, 2:43 PM
#89

Idag har jag och chefen fyllt i blanketterna angående "Nystartsjobb" och jag kommer att få den lön som jag begärde! Glad 

Vi har nu lämnat in blanketterna till AF och allt verkar vara ok även från AF:s sida!

Känns så otroligt skönt! Glad

[Gitsan]
2/16/10, 2:50 PM
#90

Härligt!

Annons:
kaisakavat
2/16/10, 2:53 PM
#91

Grattis Carina!!

Slappna av och njut, så skönt med medvind!

alma98
2/16/10, 7:43 PM
#92

GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aniara4
2/16/10, 8:37 PM
#93

GRATTIS! Och lycka till - men det verkar ju inte vara några problem alls för dig att göra bra ifrån dig på det där jobbet!

PiteCarina
2/16/10, 10:20 PM
#94

Tack så mycket Gitsan, kaisakavat, alma98 och Aniara4! Glad

Slappna av kan jag inte göra, är mitt inne i Traderaarbete, men däremot så njuter jag! Glad

Jag kommer förstås känna lite mer press på mig, mest min egen, nu när jag snart inte är gratis längre åt företaget.

Men jag tror att jag kommer att fixa det eftersom jobbet är rätt så fritt. Jag kan ofta styra över vilka timmar jag jobbar, så att jag jobbar då jag är som mest effektiv och har mest inspiration. Ibland kan jag t.o.m. jobba hemifrån. Huvudsaken är att jag gör mina timmar och att chefen ser tillräckligt med resultat.

Min handläggare på AF ringde i eftermiddag och sa att han hade gått igenom mitt ärende eftersom han hade haft tid över. Han berättade att han beviljat "Nystartsjobb", så nu är allt klart även från AF:s sida! Glad

kaisakavat
2/16/10, 11:04 PM
#95

Ännu mer bra nyheter!

Okey då, kanske går det inte slappna av helt alltid. Men när du e ledig iallafall!! Snälla..? Flört

Lön eller ej - du skulle inte ha fått jobbet om du inte varit klart godkänd av a-givaren. Eller hur!? Glad

Upp till toppen
Annons: