Annons:
Etikettmedlemmar
Läst 4615 ggr
bustas
2009-09-05 10:39

Mår jag bra eller?

 God morgon!

Det är då katten att man inte skall må bra. Enligt all expertis behövs det långsiktiga och ingående studier av effekten av att äta enligt LCHF: s principer. Nu har jag ätit strikt enligt denna princip i tio månader och jag mår bättre än på tjugo år och mina värden är "topp". Sjutton kilo fett har "runnit" av min sextioåriga kropp och inte en endaste krämpa återstår att eliminera. Men nej, jag skall inte må så här bra enligt experterna. Jag är en (1) person vilket innebär att jag är 100 % av mig själv. Inget dåligt resultat enligt min mening. Alltså, 100 % i min testgrupp har lysande resultat. Men åter nej, det är inte vetenskap! I alla bloggar som behandlar ämnet får jag på tafsen av vetenskapen. "Du är lurad. Du ingår i en sekt driven av en sektledare som kallas fettdoktorn. Du har inga vetenskapliga belägg på att du mår bra. Du är en fanatiker förblindad och vilseledd". Så, jag är en dum, lättlurad. vilseledd fanatiker som ingår i en sekt vars ledare får sina "fiskar varma" i skvallerpressen. Men jag mår bra! Sedan har vi alla mina vänner som jag lyckats "lura" in på denna väg och som även de mår alldeles ypperligt nuförtiden. Men de är inte så dumma som jag är för de skriver inga inlägg i bloggar och därmed får de inte reda på att de är dumma i huvudet, d.v.s. de mår helt enkelt bara bra utan att veta om att de är dumma och lurade. Sedan har vi ju de långsiktiga konsekvenserna av att inte äta "E-nummer" och bristen på vitaminer och mineraler som man tydligen blir utan då man praktiserar denna kost. Tja, det är väl bara att avvakta domedagen, men på något vis känns det ändå skönt att man fram till den dagen kan må alldeles förträffligt, äta gott och ta långa stärkande cykelturer utan mjölksyra i benen och njuta av livet utan en endaste krämpa. Det är sådant man helt enkelt får ta här i livet.  Nä, nu får jag sluta innan fläsket blir för hårt stekt!

Annons:
Mojjan73
2009-09-05 11:09
#1

Håller med dig, när domedagen kommer så dör jag iaf välmående. Flört

goldcamilla
2009-09-05 11:13
#2

Ska man ändå gå åt helvete så kan man må bra under tiden i alla fall.Flört men vi kanske inte har förstått att vi inte mår bra, vi är för dumma. Man blir det på den här kosten enligt en viss reklam, underförstått förstås.

Balanserad
2009-09-05 11:14
#3

Det är rent ruskigt hur påhoppade vi LCHF:are blir. Just nu är det Annika som är måltavla. Måste kännas att få så mycket skit kastat på sej.

Varför inte låta oss vara i vår okunskap och förgöra oss själva. Det behövs ju inga påhopp eftersom vi kommer att vara försvunna efter en tid.

Varför denna oro när det nu är vi som gör fel?! Låt oss gå under utan inblandning!

Så rädda de är! Så förvirrade och omruskade och vilken okunskap!

[Columba]
2009-09-05 11:16
#4

Låt oss fortsätta att leva i villfarelsen att vi mår bra! Det känns så skönt.

goldcamilla
2009-09-05 11:26
#5

Jag tror inte att det är okunskap bara utan de är livrädda för att de ser att vi blir bara fler och fler. När pengar är inblandade så gör de vad som helst och det är mycket pengar i socker och övriga kolhydratindustrin sedan tänk på alla doktorer och hela bantningsindustrin. De får inte några patienter som återkommer hela tiden på grund av att inget fungerar

Pasi
2009-09-05 11:53
#6

Bustas - Du är en lysande skribent!
Ja, visst är det lustigt hur bra man kan inbilla sig att man mår!?Skrattande

Annons:
Internettan
2009-09-05 12:16
#7

Ahaaa! Det är sååå det fungerar? På LCHF mår man lika dåligt som på kolhydratkost - men med LCHF förstår man det inte längre?

Hmm, de flesta får ca tre veckors omställningsbesvär.. Är det så lång tid det tar för hjärncellerna att minska så pass att kontakten med verkligheten förvrängs? Alltid lär man sig nåt nytt…

"Every point of view is a view from a point."

dufva
2009-09-05 12:19
#8

Härlig anekdot Bustas Skrattande

Huvudet på spiken för hur många av oss känner det..

[ngupa]
2009-09-05 12:20
#9

Skrattande

Andina
2009-09-05 12:24
#10

Tankens kraft är stoooooor!
Placebo…
Om man lurats att tro att man mår bra då är man lättlurad!

Härligt skriven 'skrönika', Bustas!

Allting är möjligt tills det är bevisat som omöjligt - och till och med då är det omöjliga
kanske bara omöjligt än så länge."  /Pearl Buck · Medarbetare på Healing

Effie
2009-09-05 12:32
#11

#7 Alls inte så, Internettan! Man mår mycket mycket sämre, eller dör omgående - men utan kolhydrater förstår man inte ens det! Illa, illa…


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

HerrKaos
2009-09-05 12:38
#12

Det är farligt att leva…man kan dö.

[Marja-Liisa]
2009-09-05 12:55
#13

Och eftersom till exempel jag trots vad doktorn säger tror att jag inte längre behöver den dyra astmamedicinen och har inte utvecklat diabetes heller fastän mina blodsockervärden var redan över gränsen, blodtrycket har också gått ner så i min okunskap hotar jag säkert inte bara Sveriges apoteker och sockerindustri utan kanske hälsocentralen får mindre pengar pga att jag inte längre besöker detta. Detta måste ju påverka hela svenska BNP.

Jättedumt måste det vara, LCHF måste ha ett jätteplaceboeffekt.

Att må bra och äta gott kan ju inte vara bra.

Annons:
bustas
2009-09-05 13:05
#14

Nu när jag läser era inlägg så framkommer det tydligt att detta fenomen (äta fel må bra) är ett ämne för de stora! De stora är ju borta nu och några nya har jag inte hört talas om. Jag tänker på Platon, Aristoteles, Epikuros och grabbarna som tänkte till på den tiden då de kunde tänka till utan E-nummer i skallen!

Jennix
2009-09-05 13:39
#15

#0 #2: Jag tänkte efter länge redan i början, om det var nyttigt med kött och fett - men insåg att kunde jag må så här bra som jag gjorde så spelade det ingen roll.

Inbillning är helt omöjligt, det är så stor skillnad att det inte går att tänka sig och jag var väldigt skeptisk i början då jag testade.

Folk får tro vad dom vill. Jag vet att jag mår bra när jag äter så här och om jag bara inbillar mig så får det vara så. Flört

Ta allt som skrivs på Internet med en nypa salt. Du vet inte vem som sitter bakom det andra tangentbordet och du vet inte vilken kunskap eller utbildning de har. Tänk efter själv!

copia
2009-09-05 14:42
#16

Väl skrivet Bustas Glad

Ballo
2009-09-05 16:57
#17

Lysande Bustas! Skrattande

Jag lekte med tanken om hela sverige bara åt LCHF, hih. Tänk vilka små livsmedelbutiker det skulle finnas.

Försök att tänka bort allt som vi inte äter i din butik.

Det blir inte mycket kvar, gör det när du står framför mjölkdisken. Skrattande

Mvh Ballo.

Min hemsida med lite om mig och mitt liv. Min hemsida

bustas
2009-09-05 18:22
#18

Ballo: Exakt! Då hustrun och jag var och handlade idag så pratade vi just om detta. Vi går först rakt fram till köttdisken. Här i litauen är det kött i dess naturliga form som gäller och inga frigolit-plast förpackningar. Sedan bär det av mot mejerihyllorna (ibland vi grönsaksdisken för att plocka till oss brysselkol eller någon avokado) där grädde, ost, smö, gräddfil och majonäs lockar. Sedan ägg och vidare till kassan. Kanske, som idag, tar vi vägen om vinhyllorna. Vi är ju i litauen där vi även kan köpa vodka och vin på Statoil om så skulle behövas. Så idag, stannade vi till och tittade på allt som vi numer inte köper. Det är ju 99% av hela utbudet och då kan man ju lugnt konstatera att det inte är så konstigt om vi rör upp känslorna på den industri som producerar all denna smörja som vi LCHF: are avstår att förtära.

LatMask
2009-09-05 20:41
#19

Det här duger ju inte! Detta är upprörande! Ni äter fel allesammans! Och sen påstår ni att ni mår bra, till råga på allt! Detta måste få ett slut!

Balanserad, du och alla andra som skriver här, du ska inte tro att du får tyna bort så där diskret som du tydligen tänkt dig - du ska RÄDDAS! Om en timme kommer det att ringa på din dörr, och när du öppnar kommer du att bli omhändertagen av snälla människor med "tyck-om-mig-tröjor"! Din kost kommer att bestå av mannagrynspudding med saftsås, och du ska dricka juice till!

Bustas, du är för tillfället utanför min räckvidd där i Litauen, men du ska inte tro att du kommer undan!

Hotfulla hälsningar från LatMask, som i sista sekunden insåg att hon var inne på helt fel väg! Nu är Rössner och Marcus mina nya husgudar och pasta och potatis min stående kost! (…nån som har nåt laxerande?…)

bustas
2009-09-05 21:20
#20

FörvånadFlört

Annons:
Songhios
2009-09-05 22:11
#21

Ho Ho!

Jag är också en sån där inbillad frisk sen 2 veckor!

Men det måste baske mig bli ett slut på tokeriet. Vet Ni vad jag gjorde i onsdags kväll efter jobbet? Kom hem runt 17,30 åt lite LCHF mat och sen BÖRJADE JAG STÄDA! Städa en kväll efter jobbet! Det finns inte i mannaminne när DET hände sist. Inte visste jag att det kunde bli såna biverkningar av att byta kost!Oskyldig

Men ärligt idag har jag SYNDAT, ÄTIT GODIS! Kanske jag blir slö som vanligt igen efter den frossan!

bustas
2009-09-06 00:50
#22

Songhios: Det finns inga vetenskapliga bevis för att man orkar städa efter en arbetsdag tack vare LCHF. Att du orkar städa är bara något du inbilar dig!Flört

Songhios
2009-09-06 01:02
#23

Då är det på tiden att det börjar forskas i detta. Tänk om städfirmorna blev utan jobb för att folk orkar städa självaFlört

Skönt att jag inbillade mig, hmmm men rent blev det….

Upp till toppen
Annons: