inte grädde
Jag har förstått att jag ska minska på grädden, kan nån tippsa mig om vad jag ska ha i gratänger mm i stället.
Nu är jag snart inne på torr kyckling med kokta grönsaker (ovan jord) igen som jag pysslat med i 30 år.
HJÄLP mig att hitta andra sätt att tänka.
Fick höra här att jag skulle ta bort både osten och grädden om jag ville minska i vikt.
Hjälp vad vart kvar för gott
Har inget tips att ge dig men kommer att följa med i tråden. Vet inte heller hur man gör sås och sånt utan grädde… men vill gärna veta! Skulle vilja testa att ta bort grädde helt men kommer mig inte under 1-2 dl om dagen ändå, just på grund av såserna och gratärngerna.
"You just have to belive…"
Jag är verkligen inget proffs när det gäller lchf men varför ska man minska på grädden? Jag använder jättemycket grädde i allt, är det inte bra? Det är ju fettet som är själva poängen i den här metoden.
Om jag inte använder grädde tar jag keso, ost eller creme-fraishe. Torr kyckling verkar trist, gör nån god sås på grädde enligt recept här bredvid eller ur den nya kokboken som Annika Dahlqvist skrivit, det finns några stycken förslag i den, definitivt inte torra:))
För vissa kan mjölkproteinet göra att de har svårt att gå ner i vikt. Men det är inget jag tycker man ens behöver fundera på innan man har hållt på i några månader! Och många använder mycket grädde OCH går ner i vikt. Det är individuellt och man får prova sig fram.
Kokosmjölk är ett alternativ till mjölkprodukter.