Annons:
Etikettmedlemmar
Läst 1234 ggr
elisabetnor
2/23/09, 2:53 PM

inte grädde

Jag har förstått att jag ska minska på grädden, kan nån tippsa mig om vad jag ska ha i gratänger mm i stället.

Nu är jag snart inne på torr kyckling med kokta grönsaker (ovan jord) igen som jag pysslat med i 30 år.

HJÄLP mig att hitta andra sätt att tänka.

Fick höra här att jag skulle ta bort både osten och grädden om jag ville minska i vikt.

Hjälp vad vart kvar för gott

Annons:
flikkan77
2/23/09, 3:04 PM
#1

Har inget tips att ge dig men kommer att följa med i tråden. Vet inte heller hur man gör sås och sånt utan grädde… men vill gärna veta! Skulle vilja testa att ta bort grädde helt men kommer mig inte under 1-2 dl om dagen ändå, just på grund av såserna och gratärngerna.

"You just have to belive…"

solrosia
2/23/09, 3:06 PM
#2

Jag är verkligen inget proffs när det gäller lchf men varför ska man minska på grädden? Jag använder jättemycket grädde i allt, är det inte bra?  Det är ju fettet som är själva poängen i den här metoden.

Om jag inte använder grädde tar jag keso, ost eller creme-fraishe. Torr kyckling verkar trist, gör nån god sås på grädde enligt recept här bredvid eller ur den nya kokboken som Annika Dahlqvist skrivit, det finns några stycken förslag i den, definitivt inte torra:))

nyborjare08
2/23/09, 3:10 PM
#3

För vissa kan mjölkproteinet göra att de har svårt att gå ner i vikt. Men det är inget jag tycker man ens behöver fundera på innan man har hållt på i några månader! Och många använder mycket grädde OCH går ner i vikt. Det är individuellt och man får prova sig fram.

Kokosmjölk är ett alternativ till mjölkprodukter.

 

 

nyborjare08
2/23/09, 3:12 PM
#4

Majonnäs, bearnaisesås och kryddsmör är goda tillbehör! Glad

 

 

Upp till toppen
Annons: