Annons:
Etikettmat-recept-på-fisk-skaldjursrätter
Läst 19718 ggr
Marylojs
1/18/07, 5:44 PM

Laxpudding a´la LCHF

4 ägg, 500 gr keso, 3 dl vispgrädde, kallrökt lax, salt och peppar, dill. Blanda ihop allt. Vattna gärna ur keson så mycket som möjligt innan. Grädda i ugn 200 grader ca 45 minuter och servera med smält smör. Jag har precis provet det för första gången och sååå gott det var. Jag som längtat så efter laxpudding.

Annons:
AnnK
1/18/07, 5:56 PM
#1

Det låter verkligen supergott, ska prova till helgen! Hur vattnar man bäst ur keson, typ kramar eller?

Marylojs
1/18/07, 6:00 PM
#2

Jag tog en nätsil och skakade runt lite. Hade gott kunnat anstränga mig lite mer, resultatet blev lite vattnigt, men gott!

catlin
1/18/07, 6:48 PM
#3

Å, vilken bra idé! Laxpudding som är så gott. Med smält smör över… Räcka ut tungan

Hur mycket lax hade du till det receptet?

Matblogg: Chakulas LCHF

*stay calm - be brave - wait for the signs*

Marylojs
1/18/07, 6:51 PM
#4

# 3 Jag vet inte exakt hur mycket lax, jag köpte ett paket och hade i allt helt enkelt. Det är ju lite av en smaksak.

catlin
1/20/07, 5:50 PM
#5

Alltså, detta var bara sååå gott! Gjorde puddingen till middag idag, mums! Jag tog 200 g lax, och det blev väl 3-4 portioner. Tack för kanonrecept!

Matblogg: Chakulas LCHF

*stay calm - be brave - wait for the signs*

Marylojs
1/20/07, 6:40 PM
#6

Kul att du gillade det!!

Annons:
anki1
1/20/07, 8:51 PM
#7

Ska göra laxpudding i morron, har rökt lax i frysen ca 400 gram sen i julas.

Älska dig själv för den du är

Besök mig gärna påWWW.facebook.se/ankis smycken o textilhantverk

ninara
1/20/07, 9:30 PM
#8

Oh vad gott det låter!!! Undrans om man måste ha RÖKT lax… jag har några bitar vanlig lax i frysen. Det är så kul med alla goda mattips man får här - jag är ingen receptmänniska, men älskar att plocka inspiration lite här o var :)

catlin
1/20/07, 9:44 PM
#9

Jag glömde tillägga att den rökta laxen ger mycket sälta, så ta det vackert med saltandet. :-)

Matblogg: Chakulas LCHF

*stay calm - be brave - wait for the signs*

Mervi
1/21/07, 12:53 PM
#10

Jag skall göra laxpudding i kväll, har varit och handlat keso, det hade jag inte hemma. Jag blev så sugen på när jag läst tråden.

Nu har jag ätit laxpuddingen, det blir fler gånger, så gott. Tack Marylojs.

Pasi
1/22/07, 12:57 AM
#11

Japp, då var puddingen testad. Gjorde den på färsk lax…la på en stor klick smör som fick smälta. Urgott!

Tanten
1/22/07, 8:18 AM
#12

Eftersom jag är en sån där gammal tant som måste mixtra litet med allting så lade jag tinad bladspenat (väl avrunnen) i botten på formen. Taaaack för det smarriga receptet.Vi njööööt , men avstod från det smälta smöret :-(.

Våra gamla kistor klarar inte SÅ mycket fett på en gång för då måste vibygga en toa till Generad

korseett
4/30/07, 6:38 PM
#13

den här är sååå good!! jammi! både maken och svärmor älskade den. Jag serverade kokta grönsaker till för jag vill alltid ha det till maten

Annons:
Mervi
5/3/07, 9:21 PM
#14

Den här tänker jag bjuda på lucnh på lördag, det blir lunchgäster så jag skall fresta dem med detta.Räcka ut tunganSkrattande

Mervi
11/4/07, 9:10 AM
#15

Puttar upp denna pudding, skall ha det i kväll.

virrirren
1/3/08, 9:36 PM
#16

Hur god som helst. som tur var blir det en portion i morgon med.

Med tanken på Keson ,vågar man frysa den?

batman
1/4/08, 1:34 PM
#17

Haft med till matlåda idag, jättegott! Hade varmrökt lax i istället och det gick bra det med.

[Karro]
1/5/08, 4:24 PM
#18

!!! Kanske man ska ta sig upp till affären och köpa lite keso för lax har jag nog hemma :)

Babz
1/5/08, 6:48 PM
#19

Vi gjorde laxpuddingen idag, men med en bit gravad lax istället för rökt. Det blev suveränt gott!

Räcka ut tungan

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Mervi
1/5/08, 6:56 PM
#20

Jag har också ätit denna till lunchen idag.

Annons:
Mona-Stina
1/19/08, 1:43 PM
#21

Pushar lite för den här rätten. Jag gjorde den i går och åt både till lunch och middag.

Det blev mycket så hundarna fick lite i sina skålar, resten, ungefär hälften ställde jag på spisen för att svalna eftersom jag tänkte frysa in i portioner.

Glömde bort den och i morse hade den yngsta hunden tömt formen. Mätt och belåten kan jag tänka.

Jag kommer helt klart göra om det men minskar nog satsen till hälften, troligtvis kommer jag även göra bilder till eftersom den är så lätt att laga. Rekommenderas.

[Karro]
1/19/08, 7:22 PM
#22

Tack för påminnelsen! Jag skulle ju köpa Keso :) för som sagt lax har jag ju fortfarande kvar i frysen :D

Mervi
1/19/08, 7:34 PM
#23

Det brukar bli ungefär 3 portioner och man blir jättemätt.

Mona-Stina
1/19/08, 8:22 PM
#24

3!!? Jag räknade fem.

Mervi
1/19/08, 8:36 PM
#25

Åt din Man också? Min man äter lite mer än jag och dottern som var på besök åt också rejält. Det räckte precis den gången. Kommer inte ihåg hur vi delar den annars. Har lagat den många gånger.

3-4 portioner var det någon annan så skrev.

Mona-Stina
1/19/08, 8:40 PM
#26

Nej, det var bara jag och hundarna.  Flört  Mannen ville absolut inte ha.

Mervi
1/19/08, 8:48 PM
#27

Skrattande

Annons:
aase-andersson
2/10/08, 10:14 AM
#28

har gjort den och den blev en stående suce hemma.. har även gjort den med en burk skalade räkor och en burk kräftstjärtar.. oj vad gott…

MaMaMade
2/10/08, 10:51 AM
#29

Här går nästan hela åt…då räknar jag 2 vuxenport + 2 barnport. Gör jag den till middag så Sonen är hemma tar det slut i formen o Tassa blir utan.

nobban7
3/29/08, 11:41 AM
#30

Men så smaskigt! Tackar!

nobban7
6/19/08, 12:52 AM
#31

Spolade av keson i vatten och lät den rinna av ordentligt. Dessutom använde jag 6 ägg den här gången och puddingen blev inte alls vattnig. Funkade alldeles utmärkt att skiva och äta kall också.

nobban7
9/18/08, 8:13 PM
#32

Det här får vi till midddag idag.

Margareta
9/18/08, 8:22 PM
#33

Jag älskar den och tycker inte den blivit vattning när vi gjort den. Jag slarvar ofta med att vattna av keson.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Marylojs
10/30/08, 4:47 PM
#34

#33 Då är vi två som slarvar med det :-)

Annons:
Saintpaulian
11/28/08, 12:37 PM
#35

Mycket bra recept som behöver puttas upp emellanåt. Jag lagar detta idag på färsk lax, det blir himmelskt gott.

Libbe7
11/28/08, 10:51 PM
#36

Nu måste jag fråga, jag har ju aldrig gjort laxpudding tidigare. Men det står att allt ska blandas, e det då detsamma som att man även rör ihop laxen i kletet liksom? Så det blir en smet av det?  Skäms

hasselnoten
11/28/08, 11:27 PM
#37

Den laktosfria keson är inte lika vattnig som den "vanliga". Tror den blir bättre i laxpuddingen som jag testar i helgen. Låter verkligen gott.

nobban7
11/29/08, 9:37 AM
#38

#36 Ja, strimla laxen och blanda ihop allt så att den fördelas hyfsat jämt i formen.

bustas
12/2/08, 6:42 PM
#39

Vicken pudding Marylojs!!

Fick en direkt order från min hustru att skriva ett stort TACK till DIG för laxpuddingreceptet. Den var otroligt god! Har aldrig tidigare ätit fisk som smakade som en efterrätt då den smälte i munnenTungan ute

Jimmie

mammialex
12/30/08, 4:49 PM
#40

Menar ni att all vätska skall bort från keson? Bara klumparna kvar alltså?

nobban7
12/30/08, 8:24 PM
#41

#40 Japp, så gör jag

Annons:
Marylojs
1/9/09, 5:05 PM
#42

#39 Vad kul, tack så hemskt mycket!

[Pennylane1]
1/9/09, 5:18 PM
#43

går väl att göra med annan fisk också? Tror bara jag ätit fiskpudding inte laxpudding (som ju givetvis är en fisktpudding det med men ni hajar vad jag menar) förut. Med smält smör och nu kan man ta massor! Skrattande

Margareta
1/10/09, 12:45 AM
#44

Jag vet inte hur den blir med annan fisk - men det är ju bara att  testa.

Laxen gör att den blir lagom i konsistensen och som jag skrivit innan så glömmer jag oftast att sila av keson.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

[ngupa]
1/10/09, 8:09 AM
#45

Annan fisk går mer än utmärkt och gärna blanda fisksorter.

om man vill minska kolhydraterna (keson) i maten så kan man med fördel göra så här

4-500 g rå fisk, vilken sort som helst går bra, blanda också gärna.

3 dl grädde

3 ägg

salt och peppar och ev lite annan smak typ lite hackad purjolök mm paprikapulver är också gott.

Blanda allt med knivarna i matberedaren och häll över i smörad form, 225 grader i 30 minuter.

skirat smör till och någon grönsak.

Mervi
1/10/09, 10:43 AM
#46

Tack för tipset ngupa. Jag skall testa, har massa grädde hemms som behöver ätas upp. Glad

[ngupa]
1/10/09, 10:46 AM
#47

Sist jag gjorde denna körde jag smak: purjo, dill och lite pressad citron o givetvis salt o peppar, kanon gott!

fantub
1/26/09, 5:45 PM
#48

Tungan uteSÅÅÅÅÅÅÅ Gott…

Annons:
Babz
1/26/09, 5:53 PM
#49

Det var ett bra tips, ngupa!

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

LatMask
2/25/09, 3:07 PM
#50

Det här är ett härligt recept, och perfekt för nybörjare på LCHF - man "känner igen" maten!

Marylojs
4/6/09, 4:43 PM
#51

Puttar lite för denna, skall ätas ikväll igen.

nobban7
4/10/09, 5:35 PM
#52

Puttar också - perfekt påskmat

[Pennylane1]
4/10/09, 5:46 PM
#53

Gjorde varianten utan keso i går, hade ekologisk torskfilé, den blev verkligen jättebra!  Kunde inte blivit bättre! Så jag skippar nog keson även i fortsättningen!

rifla
5/27/09, 11:17 AM
#54

Detta blir idag med färsk lax och mkt dill och lite chili flakes. bra mat att göra när man har bråttom att äta för man ska iväg..

och en god sallad till med mkt avokado och citron..

QueenRoxy
5/27/09, 11:56 AM
#55

åh, jag måste testa att göra laxpudding nån dag, det låter så gott!

Annons:
[Pennylane1]
5/27/09, 2:05 PM
#56

Idag blir det lax- och hajmalspudding, enl. ngupas recept (ingen keso alltså)  men jag ska lägga med broccoli också, allt i ett och så massa smör till! MMMMM

rifla
5/27/09, 4:45 PM
#57

tänk hur det blir när man står där och håller på med maten. stekte bacon ihop med laxen innan jag hällde över kesoblandningen. så det blev en lax och bacon pudding helt underbart gott blev det..

[Pennylane1]
5/27/09, 4:54 PM
#58

min blev också väldigt väldigt god!! mums!!! körde broccolin fryst ihop med det andra (tinad fisk, ägg, grädde och kryddor) till en jämn smet.

storost
6/12/09, 1:33 PM
#59

Det ska jag också testa. Har inte provat tidigare.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

[Pennylane1]
6/12/09, 1:42 PM
#60

(kastar nu den hajmal jag har i frysen… snyft för den är så god, men arsenik och tungmetaller vill jag ju inte få i mig…)

[iovis]
6/13/09, 6:43 PM
#61

Om man nu inte har 500 gram keso vad kan man lägga till istället? Grädde?

(har använt en bit av burken till polarbröd)

[ngupa]
6/13/09, 6:47 PM
#62

#61 se #45 Glad

Annons:
[iovis]
6/13/09, 7:02 PM
#63

#62 man tackar, man tackar!!!   SkämsTungan uteSkrattande har en karta med lax i kylen, det blir nog denna pudding i morrn

[Karro]
6/15/09, 5:02 PM
#64

Detta är riktigt gott och enkelt! Det finns två varianter Glad

rifla
6/16/09, 1:30 AM
#65

gjorde denna med tonfisk dill och mkt citron och chili..mums vad det var gött..

[iovis]
7/25/09, 9:21 PM
#66

Modulerade lite, hade en zucchini som måste användas, kylen ska nämligen tömmas då jag ska på semesterresa.  Skivade den tunt och monterade ihop puddingen som en lasagne. Det blev helt suveränt!!! Dock missade jag att salta av squaschen den innan så det blev rätt vattnigt. Hade ingen dill men det blev toppen ändå! Nästa gång ska jag se till att ha dill för att det blir säkert ännu godare! Rekommenderar #0s recept å det varmaste!!!

Leilin
10/26/09, 1:59 PM
#67

Har jag räknat fel?

Tog 400g rökt regnbåge, 6ägg, 500g keso, 3dl grädde. Det blev ca 8port (supergott) men när jag räknar på näring så får jag 70,7E% fett, 18.9E% protein och 10.3E% khl/port. Det ger 8,7g khl per portion för mig - det är ju mkt! Jag som trodde laxpuddigen var "nästan fri" mat…

Vart kommer khl ifrån? Keson? Blev väldigt förvånad, men det är å andra sidan ju därför jag räknar på maten ett tag.

kmf79
10/26/09, 2:29 PM
#68

Tack för middagstipset!

Detta lät ju jättegott, måste göras. Har 500 g keso hemma som jag just funderade på vad jag kunde göra med. En fråga bara om man inte har så mycket grädde hemma, vad tror ni om smält smör istället. Då får man ju även ner kolhydratmängden.

//Karin

[Pennylane1]
10/26/09, 3:37 PM
#69

# 67 keso har väl 2,1 det blir 11 gram, grädden 3, det blir 9, summa 20, vad får du resten av kolisarna ifrån? Ca 50 gram?! Om det är 8 port. ( 8 ggr 8,7= 69)  Det kan inte stämma… ägg har lite men knappast så det blir 70 sammanlagt t… laxen har väl inget?

jag skippar keson helt och hållet, det blir bra ändå

Annons:
Leilin
10/26/09, 3:59 PM
#70

#69 Äh, jag skrev fel - keson fick 12/100khl istället för 2 *puh* :)

[Pennylane1]
10/26/09, 5:17 PM
#71

Skrattande

Leilin
11/27/09, 12:36 AM
#72

Har nu testat med torsk i istället - hade rester av rimmad och ugnskokt torsk i kylen.

Ner med allt i mixer och sen hälldes det upp i ugnsform och in i ångugnen 45 min. Lite peppar och dill var all krydda (salt så det räckte från rimningen), supergott m smält smör!

hockeytroll
11/27/09, 11:57 AM
#73

låter gott! jag tänkte prova med finriven blomkål i, då blir det kanske lite rispuddingstil på det hela!

kajsa71
11/27/09, 12:00 PM
#74

Jag gjorde Skaldemans laxpuddingsvariant igår med färsk lax, rökt lax, keso, majonäs och grädde. Jättegott!

Diana61
1/14/10, 11:12 AM
#75

Jag har nu gjort laxpuddingen och min man som inte äter lax, tog en smakbit och gillade den. Det var nog tackvare dillen som spridit sin smak genom allt. Himla  gott var det!!

Med Vänlig Hälsning
/Diana Lovatt
Järbo, Sandviken zon 4

nobban7
5/22/10, 8:23 PM
#76

Dagens middag

Annons:
korseett
6/15/11, 4:13 PM
#77

görs idag med torsk Glad

Margareta
6/20/11, 12:06 PM
#78

Vad kul att du plockade fram den här gamla tråden. Receptet tillhör mina absoluta favoriter. Har aldrig testat torsk, men lax är fantastiskt gott.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

korseett
6/20/11, 6:08 PM
#79

det blev väldigt gott med torsk. Fungerar nog med all fisk men har man inte sälta i fisken sen innan så är det nog lämpligt att ta en nypa salt

Marylojs
10/11/11, 8:54 PM
#80

Och här är jag igen, massvis med kilo tyngre sen sist men jag fick nog av mig själv i söndags så nu är det skärpning. Passade på att kolla mina gamla trådar för en spark i baken. :-)

Margareta
10/12/11, 11:15 AM
#81

Välkommen tillbaka Marylojs och kul att du puttade upp din gamla tråd. Det här receptet ligger i en låda i vårt kök och vi använder det fortfarande :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
10/14/11, 1:12 PM
#82

Välkommen säger jag också. Kul att se dig här igen och lycka till med kilona. Sitter själv här med några extra som envist satts sig på mig. Laxpuddingen skall jag laga så fort som möjligt, det är längesedan jag åt den men nu blev jag sugen.

Trevlig helg.

yvonnel
2/21/12, 5:40 PM
#83

Nu kommer turen till mig, jag ska provlaga den här välrek. rätten x 2 - både med lax och torsk. Torskvarianten fick jag idén att förgylla med pepparrot, vad tror ni om det? Syrran kommer på besök så det blir bedömt av fler än mig. Återkommer med åsiktsutlåtande.

Annons:
yvonnel
3/10/12, 10:50 PM
#84

Jag fick beröm av syrran för laxvarianten. Nu har jag även prövat med vitfisk från frysen - jag delade smeten i 2 formar och den ena lade jag dessutom i lite bacontärningar i botten, det blev jättegott.

Den andra  formen hade jag peppaarrot i men det är ju en vuxensmak så det får man tänka på, fast gott var det.

Denna gången glömde jag grädden men det gick bra ändå. Hade även i nästan en hel purjolök. Kul att experimentera.

Upp till toppen
Annons: