Annons:
Etikettallt-om-lågkolhydratkost
Läst 7863 ggr
UBCL
2009-08-05 00:16

SMÖRHÅLAN 2

Nu har SMÖRHÅLAN (1) blivit lite väl lång, 295 inlägg, och därför drar vi nu igång fortsättningen på vår härliga kryssning bland fett och proteiner i denna nya tråd som förhoppningsvis blir ännu mera välbesökt.

Vi välkomnar alla som vill följa våra öden och äventyr och särskilt roligt är det med  alla glada tillrop och kommentarerFlört

Vi  20 medlemmar i SMÖRHÅLAN träffas var fjortonde dag för att tillsammans fördjupa våra kunskaper och byta erfarenheter om vårt gemensamma intresse L C H FGlad

Annons:
SirfalasEmy
2009-08-05 00:24
#1

Hej! Vad bra med ny tråd. Den andra blev så lång.

Hoppas att ni hade det trevligt ikväll. Skrattande

UBCL
2009-08-05 01:25
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

Kvällens övningar då?

Vi träffades hemma hos Mia och efter lite försnack i trädgården drog vi igång mötet.

Undertecknad informerade de för dagen ganska få deltagarna att jag tänker dra igång en Fakir tillsammans med min dotter. Carina som är pigg på det mesta anmälde genast sitt intresse och vi kommer att starta på tisdag om en vecka eftersom min dotter kommer hem först då. Nästa grej som hände var att jag lade mig på golvet och demonstrerade hur man mäter bukhöjd, eller sigittal diameter vilket är en av de parametrar man använder för att bedömma ditt metabola tillstånd. Hur det går till ser du på bifogade bild. det är mina värden och jag har idag ca 18 cm. Önskvärt är max 20 cm för tjejer och max 22 för män.Tungan ute

Tillbaka vid bordet pratade vi mycket kring Fakiren men även om riskerna med diabetes, och de andra riskfaktorerna vid metabolt syndrom.

Som vanligt hävdar jag att man inte får diabetes-2 för att man är fet och jag tror inte att man får "dåliga" blodfetter för att man har diabetes-2 och jag tror inte att man har ökad risk för hjärt- kärlsjukdom för att man har höga kolesterolvärden.

Jag är säker på att man får alla de här riskfaktorerna för att man äter för mycket kolhydrater. Och dessutom är höga kolesterolvärden ingen risk i sig utan en signal om att det inte står rätt till i kärlväggarna. Att sänka värdena med medicin är som att kalla tillbaka brandmännen från eldsvådan eftersom man hittar flest brandmän där det brinner Flört

Att däremot övergå till lchf innebär oftast att man motverkar alla de riskfaktorer som ingår i metabolt syndrom, t.o.m. kolesterolvärdena blir efterhand mycket bättre på den här kosten tvärtemot vad motståndarna till lchf hävdar.

Mia bjöd på starkt kaffe, äggmjölk, vispgrädde, Port Salut och smör, vad mer kan man önska sigGuld i mun

Nästa möte blir hemma hos mig tisdagen den 18/8. Om någon inte hittar hit går det bra att kontakta mig via min personliga sajt, bara att klicka på UBCL.

Bertil

UBCL
2009-08-05 10:40
#3

#295 (i gamla SMÖRHÅLAN 1)

Trollpyret, du berättade en intressant grej om hur du lyckades få dina hundar att inte tigga vid bordet Glad Vill du berätta om det för alla som inte var där och kanske utveckla det hela.

Du framförde även en del varningar om vad som väntar oss som tänker Fakira, betongkeps, illalulktande svettningar- och andedräkt. Rynkar på näsan

MED DET SKA INTE STOPPA OSS Tungan ute

ninaros
2009-08-05 19:09
#4

Den lille fakiren!!

Tack alla för ett trevligt möte, och Mia vilket underbart hus ni bor i, trädgården var just i min smak, overall och mina svampstövlar Flörthade kommit till nytta. Ja, nu vet man inte vad man har gett sig in i. Man hade Bertil till bordet, och jag bara sa yes yes, det är klart att jag vill bli den lille fakiren. Jag tänker kanske ska man köpa en spikmatt och en trevlig fakirhatt, så man får den riktiga känslan!! Nu ska det bli kött för hela slanten, och det blir spännande hur man kommer att må. Trollpyret sa att man får en del köttsvettningar och drar till sig en massa fluger. Det är jag inte så rädd för. Det jag tänker på är mina hundar, som ligger hos mig. De tar en titt på mig och tänker här ligger världens största fläskkarre, och tar sig ett slick från midjan till nackhåren. Ska man behöva ligga med polotröja en hel vecka.

Ja nu börjar vi på tisdag och jag är laddad. Inga fester och tillställningar för min del. Kommer att skriva om hur läget är, och jag hoppas det blir mest positivt.

Må så gott mina vänner

Kram Carina

Trollpyret
2009-08-06 02:48
#5

Hej på er!

Jag vill börja med att tacka för trevligt sällskap i trevlig miljö igår. Mia, du har verkligen ett fint hus och en underbar trädgård som är helt i min smak! Skrattande

Angående vad jag berättade om hundarna igår: Om det är något djur i vår närhet som är utpräglade rovdjur så är det hundar. Den hundmat som de flesta utfodrar sina fyrbeningar med är till största delen spannmålsbaserad, ofta i samma proportioner som vi människor rekommenderas äta enligt SLV. Vi vet själva hur hungriga och sugna vi blir på en kost med mycket kolhydrater, så varför skulle inte detsamma gälla för hundar?

Problemet med tiggande hundar vid matbordet är välkänt, men frågan är varför de tigger. Många skulle säkert säga att de är ouppfostrade eftersom de sitter där vid varje måltid,  även om de nyss har ätit själva. Jag tror att de är hungriga och sugna för att de äter en felaktig kost hela tiden.

Jag testade teorin när jag var uppe hos min mamma och hennes man för ett par veckor sedan. Hos dem bor det två hundar, dels deras egen och dels en av mina. Jag började ge hundarna 25 g smör var två gånger om dagen, minst två timmar efter att de hade ätit sin egen mat för att inte insulinutsöndringen som deras kolhydratrika mat ger skulle lagra in fettet som de fick i sig av smöret. Utöver smöret gav jag dem ungefär varannan dag lite köttfärs eller senor, bindväv och sega bitar som vi hade skurit bort från köttet vi själva skulle äta. Några ostskivor fick de också ibland, likaså ägg. Det var inga stora mängder, bara ett litet mellanmål lite då och då.

 Skillnaden blev redan efter någon dag ganska uppenbar. Visst var de fortfarande intresserade av vår mat och fanns i närheten av bordet när vi åt, men de tiggde inte alls! De låg på golvet och verkade mätta och nöjda som det var, även om de naturligtvis inte tackade nej till en munsbit om det erbjöds… Tungan ute

Kanske kan det vara något att fundera på om man har problem med en hund som envist fortsätter tigga vid bordet trots tillsägelser? Det är nog inte bara olydnad det handlar om, det är hunger och sug orsakad av "dålig" mat. Tänk på det nästa gång vovven kommer springandes med vädjande ögon och snålvattnet rinnandes ur munnen! Flört

Ha en fortsatt trevlig vecka!

mia53
2009-08-07 01:33
#6

Tack #5 för din fina beskrivning av tiggande hundar som kanske egentligen är hungriga. Jag kan undra om nåt liknande händer med katter för dom är ju ofta väldigt "tiggiga". Jag ska faktiskt testa det  med vår katt,en liten smörklick på tassen blir nog gott.

#4 Jag skrattade gott åt din berättelse lilla fakiren. Jag har inte bestämt mig om jag ska hänga med, vet inte riktigt om jag är redo för det..ska fundera nåra dar till.    Skrattande

Det var mycket trevligt att ha er här hemma i tisdags…nästa gång träffas vi hemma hos Bertil o Kerstin tisdag den 18 augusti.

Ha det så gott i sommarvärmen allihop!    Cool

Hälsningar  mia

P.S. Bra Bertil att du starade SMÖRHÅLAN 2

Annons:
sepersl
2009-08-09 15:44
#7

Som tips till alla hund- och kattägare kan jag rekommendera torrfodret Orijen om man inte orkar att "barfa". Orijen innehåller inga spannmål och en väldigt liten del kolhydrater (från tex blåbär som även vargen käkar). Orijen är ganska dyrt, men drygt.

Min vovsing (en mycket väluppfostrad schäfer på 12år) tigger aldrig vid matbordet. Dock när siste man (eller kvinna) lägger ner sina bestick kommer hon eventuellt fram och kollar om det finns några rester till henne. Fråga mig inte hur hon vet när siste man/kvinna är färdig, men hon har full koll.

Hon får oxå tillskott av inälvsmat en gång i veckan (lever).

Apropå lever…. Jag har svårt för lever, inte smaken utan konsistensen, men jag känner att jag måste lära mig äta denna vitaminbomb. Finns det några tips? jag har provat Margaretas kycklingleverpastej, och jag hade tom lite svårt för den. Kanske ett diskussionsämne för nästa gång? Lever/inälvsmaten betydelse för oss?!

SirfalasEmy
2009-08-09 17:05
#8

Min man gör alltid hemlagad leverpastej så det finns tillgängligt i frysen, kanske vore något att prova?

Pssss, jag gillar inte heller lever, men är glad att Thea slurpar i sig den utan problem.

sepersl
2009-08-09 21:37
#9

Har du receptet på hans leverpastej?

ninaros
2009-08-11 14:54
#10

Hejsvejs mina vänner!!

Har idag startat med fakir. Det blir en spännande resa. I Bertils (UBCL) tråd "starta på tisdag" kommer jag att skriva vad som händer och sker under fakirveckan. Så titta gärna in på sidan. Må så gott

Kram Carina

UBCL
2009-08-11 15:12
Graddnos55
2009-08-14 14:59
#12

Hej!

Åter från de djupa dalaskogarna..vi har haft det gott i stugan,vädret har varit växlande men inget heldagsregn och temperaturen har hållig sig kring 20 graders strecket. Fisken finns kvar i sjön! Vi får skylla på det mycket höga vattenståndet som helt klart förvillar de stackars fiskarna som blir helt vilse i de djupa vattnen,de hittar inte i sin egen sjö och då kan man väl inte begära att de ska vara på "napp"-humör?

Björnar och vargar har varit finkänsliga nog att lämna oss i fred den här gången,de såg att vi behövde vila. Hjortronen smälte i munnen( makens inte min,jag är fakir som ni vet)däremot smälte smöret på det nygrillade köttet och det är inte illa alls. Fakiren fungerar utmärkt när man lever skogsliv! Måste gå till tandläkaren å kolla om det är inbillning att mina hörntänder blivit både vassare och längre?I så fall är det en biverkning av fakirmetoden som inte omnämns i någon litteratur.

Jag har fakirat i tre månader nu och de biverkningar som ni pratar om har jag inte märkt nå´t av. Däremot mer benkramper än tidigare. Jag tar fortfarande magnesium men har lagt till b-vitamin och d vitamin så jag hoppas att det ska ge resultat. Annars är livet toppen med fakiren,enkelt och gott. Äter kött,fisk,ägg,fågel med fett(smör,olja,majonäs) på blommig tallrik.

Lycka till !!

Lev fett å glatt!

Gräddnos

Graddnos55
2009-08-17 14:49
#13

Hej!

Vitamin å mineralmixen verkar fungera..tredje dygnet utan krampkänning!! Yezz! Hoppas att det fortsätter så,det är skönt att kunna sova nästan 5 timmar per natt nu,utan att behöva gå upp å stampa å trampa å stretcha å massera krampande muskelmassor. Jag tror att mina grannar misstänker att jag övar inför nästa säsong av  Let´s dance,gammeldansvarianten!

Keep up the good work å lev fett å glatt!

Gräddnos

Annons:
Ankimalmkatt
2009-08-17 21:29
#14

Hej allihop,

Fick tipset av Bertil att hitta hit. Massor av roligt och "matnyttigt"  Tungan ute att läsa. Tack igen Bertil för boken, som jag nästan sträckläste. Nu ska här tas nya tag så jag blir lite slankare till den stora dagen ( 50 år om ungefär 1 år).

Har förstått att flera av er kör Fakir just nu men det känns lite tufft när man inte har kört LCHF på nästan 1 år.

Men jag hejar på er ni är jätteduktiga Skrattande.

Kram från Anki

Trollpyret
2009-08-17 22:56
#15

Hej!

Imorgon är det dags för mig att åka upp till Borås och hämta resesällskap för att sedan flyga ner till Grekland tiiiiiidigt på onsdag morgon och tillbringa nästkommande två veckor på stranden med en bok i ena handen och en paraplydrink i den andra ! Cool

Jag kommer alltså missa er både imorgon och om två veckor, men om en månad har jag för avsikt att dyka upp igen. Ha det så bra tills dess! Skrattande

/Maria

UBCL
2009-08-17 23:27
#16

#13

Även jag har sluppit kramp, åtminstone de tre senaste nätterna, hoppas det håller i sig.

#14

Hej Anki, välkommen till vår tråd (och vårt gäng om du vill). Fakiren behöver nog förberedas en tid för att gå någonlunda smärtfritt.

15#

Vi får väl se om vi känner igen dig, åker blek och skön och återkommer som en nygräddad pepparkaksgumma.

Jaha-jaa
2009-08-19 01:27
#17

Hej

Tack för en trevlig träff!

Är dessto mer taggad nu massa recept i Annas bok som jag ska testa Glad

147042
2009-08-19 08:44
#18

Hej!

Äntligen inne.

Stort TACK för igår. Det var så roligt att träffa gänget igen. Fantastiskt god fakirmat.

Nu ska jag göra massor med kryddsmör av olika varianter.Tungan ute

Fakirbröd:

40 g linfrö, mixat till mjöl (0 kolisar!)

1 ägg

1msk rapsolja

1krm salt

½ tsk bakpulver

½ tsk brödkrydda, om så önskas

Blanda, häll ut på mattallrik.

Kör 2 min i mikron, klart!

Innehåller: 360 kcal, 17.5 g protein, 32 g fett

Om nån är intresserad av att kolla upp sitt kostintag så rekommenderar jag att ni testar Hälsovakten, 1 vecka gratis.

Må så gott vänner

Christina

147042
2009-08-19 09:02
#19

Hej igen!

Bertil, 500 gr fläskfärs och 40 gr smör innehåller 1490 kcal, 132 g fett, 0,2 g kolh. 78.2 g protein.

Nu ska jag ila till jobbet.

Kram Christina

mia53
2009-08-20 02:14
#20

Hej SMÖRHÅLISAR

Tack för igår , mycket gott o trevliga nyttiga samtal.

Nu är det dax att sova…Godnatt..miaGlad

Annons:
sepersl
2009-08-20 10:40
#21

Tack så mycket för i tisdags och för den riktigt goda maten! Salvian och citron i smöret är redan populärt här hemma!

Vad kul att du har skrivit Christina! å tack för receptet, ska kolla in hälsovakten idag.

Kram!

//Linda

SirfalasEmy
2009-08-20 11:00
#22

Åh snacka om att jag har smörhålan-abstinen (och så är jag liiite avis på Trollpyret) Tungan ute

Vad åt ni? Salvia och citron har jag läst nu, men i övrigt? Cool

Får prova smör med salvia och citron. Åh, nu blev jag hungrig ju. Har inte ätit än.

Jo, sen var det en sak till. Tänkte skriva det här så kanske det känns bättre sen. De som har svårt att läsa om sötsaker bör sluta läsa nu.

Igår var jag och handlade till dotterns barnkalas som hon ska ha i helgen. Eftersom många barn som kommer hit blir besvikna på att vi aldrig har något sött hemma så bestämde jag mig för att köpa godis till dem, endast för kalasets skull (vill ju inte att dottern ska få höra att det var ett "tråkigt" kalas).

Och…gissa vem som hamnade i lösgodispåsen? Hualigen…mitt gamla sockerberoende bara slog till och jag satt i bilen och proppade in godis i någon minut. Så har jag inte gjort på väääldigt länge och gissa vad som hände med magen? Hela vägen hem från CityGross (tar ca 20 min) satt jag på helspänn för att jag var orolig att jag inte skulle hinna stanna innan allt kom upp igen.

Det brände något fruktansvärt i magen och jag kände mig allmänt sjuk.

När jag kom hem var det dags att dela upp godiset i småpåsar. Då slog det mig hur vidrigt detta godis är. Bläää! Absolut inte människoföda (vilket jag ju känt innan också).

Imorse vaknade jag med en svullen mage och min handled som jag inte haft ont i på tio månader värkte väldans igen. Hade svårt att växla bilen ibland innan jag började med LCHF.

Är också väldigt bullrig i magen idag.

Så, nu ska jag gå och steka mig en bit kött och det i MYCKET smör. Och så ska jag lära mig min läxa. Godiset står i köksskåpet, men tack och lov har jag INGEN lust att ens ta i det.

…och egentligen vill jag inte ha det på kalaset, men känner att det blir svårt utan. Grrrr.

SirfalasEmy
2009-08-20 11:11
#23

"mitt gamla sockerberoende bara slog till"

Hehe, vadå lägga över ansvaret? Skäms Cool

sepersl
2009-08-20 11:22
#24

ibland är det bra med snedsteg så du kan känna vad bra kosten är för kropp och själ! Kom ihåg den äckliga känslan och snedstegen/suget kommer inte tillbaka. Jag hoppas dina bekymmer försvinner lika fort som de kom. Kram

SirfalasEmy
2009-08-20 11:27
#25

Tack vännen! Joo, det är kanske så. Glad Bara att ta nya tag och sakta känna hur hälsan kommer tillbaka igen.

Graddnos55
2009-08-20 17:24
#26

Hallå #22 !

Ibland behövs en djupdykning i godispåsen för att man till fullo ska förstå vad den har kosten betyder för ens väl och ve.. Tänk vad lätt man glömmer alla sina tidigare krämpor nu när de varit borta ett tag.. Och tur att kroppen är så förlåtande så att man snabbt kommer "på spåret igen"efter snedsteg, bara man återgår till LCHF. Å du ,tur att du hann hem innan explosionen kom!! Må så gott!

Gräddnos

Ankimalmkatt
2009-08-23 14:00
#27

Så, då var första veckan avklarad och det kändes lite nervöst att ställa sej på vågen imorse. Men … Jippi… - 3,5 kg. Att det skulle bli så mycket hade jag inte räknat med. Underbart!  Har mått fantastiskt bra hela veckan, tom. sovit riktigt bra (har annars haft problem med detta). Nu ska jag på kurs i 3 dagar och har grunnat lite på detta. Hur ska jag göra med maten. Vill ju inte sabba denna goda start. Men har bestämt mej för att ha ägg- och baconmuffins och några oopsies med mej. Kursgården har en jättefin restaurang med supergott salladsbord och fin mat så lunch och middag ordnar sej men just frukost och fika är svårare. Men muffinsen kan jag få micrade i köket, så då ska det nog gå bra.

Annons:
SirfalasEmy
2009-08-23 15:57
#28

Tack för svaret gräddnos Glad

Du har så rätt så!

Nu börjar jag vakna så smått ur min svacka. Den senaste veckan har varit tuff, fullt upp med dotterns kalas, frångångna matrutiner inkl godis osv. (nej, det slutade inte med godiset, utan det blev en del bananer mm)

Natten till igår fick jag världens migränanfall. Det värsta jag varit med om i hela mitt liv. Trodde att jag skulle behöva en ambulans då det stundtals kändes som att min sista stund var kommen. Värre än att föda barn var det (och ändå körde jag utan bedövning). Jag låg och vände och vred mig i sängen och huvudet kändes som om det skulle sprängas. Raglade ner i köket för att hämta vatten, men kom inte upp för trappan igen. Synen var nästintill obefintlig och maken fick assistera. Jag hade migrän ofta innan jag bytte till LCHF, men detta tog priset.

Aldrig aldrig aldrig mer!

Hela dagen igår och idag har jag varit rätt på det med maten igen, tack och lov.

Synfältet och huvudet är fortfarande inte riktigt bra, men det går på rätt håll. Ska hålla mig så långt från datorn jag kan ett tag nu. Tungan uteFörsöker nu hitta något positivt att tänka om anfallet, och det får väl bli att jag aldrig kommer sätta mig själv i den sitsen igen.

(och snälla, skulle jag glömma så får ni gärna påminna mig) Flört

Jag ser verkligen fram emot nästa träff. Glad

Sköt om er alla smörhåle-vänner!

SirfalasEmy
2009-08-23 16:03
#29

Måste också berätta att jag nu gått ner 16,5 kg sen i oktober. Helt ofattbart! Snaaaart nere under 70 kg. (3½ kg kvar dit, sen ca 10 kvar, om kroppen nu vill det)

Ankimalmkatt

Grattis till framgångarna! Ägg och baconmuffins låter supergott!

Ankimalmkatt
2009-08-23 17:08
#30

Tack och grattis själv. 16,5 på mindre än året är ju starkt jobbat. Hoppas migränen bara var ett engångbakslag.

UBCL
2009-08-23 19:25
#31

#27

Hej Ankimalmkatt, till frukost ser du till att få i dig mycket ägg och bacon.

Lunchen ska du försöka öka på fettintaget så mycket att du inte behöver äta något till fikat utan kan nöja dig med kaffe med vispgrädde i. Sedan står du dig säkert fram till middagen serveras.

Väldigt bra start! Glad

Vi ses!

Bertil

sepersl
2009-08-23 21:27
#32

#Emy! Jag hoppas verkligen att du snart är på banan igen. Nästa gång du blir toksugen på en massa dumheter så ring mig så kan jag berätta för dig hur du kommer att må och då kanske suget går över Flört Migrän är verkligen inget kul. Själv har jag råkat ut för det 3 gånger å jag önskar verkligen inte att jag får det fler gånger. Första gången fattade jag ingenting - jag tror det tog mig en halvtimme att förstå att jag mådde så dåligt pga huvudvärk. Andra gången slutade med att jag kröp till toa (spyfärdig), men det kom dock inget. 3:e och värsta gången slutade med att jag hängde ut från fönstret på 2:a våningen och kräkte rakt ut - jag hoppas verkligen inte att grannarna såg mig Skäms

Många styrkekramar!

SirfalasEmy
2009-08-23 22:20
#33

sepersl

Tack för styrkekramarna.

Dumma jag som inte kan hålla mig borta från datorn. Nåja, några rader kan det nog bli utan katastrof i skallen.

Usch ja, migrän är blä. Lät ju inte som någon trevlig upplevelse du hade där. Gråter Jag hamnade också i "hinken" under natten (första gången jag hade det problemet). Hela magen var i uppror. Då tog maken sitt täcke och gick ner i soffan på första våningen. Tungan ute

Förhoppningsvis slipper vi fler anfall med bra mat och så lite stress det bara går.

Sen tror jag att jag gjorde något fel med tabletterna. Tog först två 500 g Alvedon på kvällen hos mina päron, när auran började komma. Blev så paff, för det var ett halvår sen sist (när Thea hamnade på lasarettet för uttorkning)

Sen när vi kom hem så blev det liite bättre och så tog jag två Naproxen (hittade dem i ett skåp). Hade för mig att jag brukade ta dem tillsammans med Alvedon tidigare, mot just mirgän. Men Jisses, det blev ännu värre och vid 5-tiden på morgonen var jag redo att ringa 112 och önskade nästan att jag fick dö så ont det gjorde.

Så något knas blev det nog med tabletterna. Maken ringde sjukvårdsuppl. och frågade och det var kanske inte den bästa kombon. Vill bara minnas att doktorn sa att jag kunde ta de två ihop.

Aja, nu vet jag det till nästa gång. Tidigare var det Naproxen som tog bort migränen, men då var anfallen inte lika svåra heller.

Bra att jag kan ringa och bli påmind om följderna…tack Skrattande

Nu ska jag nanna järnet så skiten går över. No more dator förrän imorgon.

KRAM på er allihop!

janolena
2009-08-24 18:37
#34

Hej alla i smörhålegänget !

Vi sitter här o Lena ska "lära" sig o gå in på smörhålan, det gick ju bra. Vi åKterkommer, ska bara testa idag.

Kramar hälsningar Lena o mia

Annons:
ninaros
2009-08-26 03:39
#35

Godkväll mina smörvänner!!

Nu är min tid som fakir över, så jag hoppar över till vår Smörhålesida igen. Trevligt att se så många nya som tittat in. Christina äntligen!! Välkommen.

Klockan är mycket ser jag, och sängen ropar. Skriver mer imorgon eller idag. Må gott

Kram Carina

Ankimalmkatt
2009-08-30 16:15
#36

Hej allihop,  Andra veckan tillända och så var det vägningsdags. -1,5 kg. Hade väl hoppats på lite mer men pga. kursen ibörjan på veckan så får jag nog vara glad för resultatet. Kursgården är hemskt fettskrämd så det var svårt att få ihop tillräckligt med fett för att bli mätt och äggen till frukost det var bara kokta och ingen bacon i sikte. Tur jag hade egna muffins med. Nu laddar jag för vecka 3 som, enligt många, är den jobbigaste. Några tips på hur man klarar vecka 3?

Kram till er alla/ Anki

ninaros
2009-08-30 23:39
#37

Godkväll allesammans!!

Efter ett par dagar med min lille Hugo, pussande och hostande, slog en risig förskylning till. Jag fick en röd och vacker näsa, en röst som bara en mor kan älska och hållningen var som en härlig ostbåge. Allså sängläge i ett par dagar, nu hade man tid att läsa lite böcker, det blev alla mina inköpta LCHF kokböcker. Bilder är det enda man orkade med, gud så mycket gott. Nu får man börja igen, man kan ju inte leva endast på kaffe och kärlek, eller vad säger ni Kyss 

Snällt av dig Bertil att ta mötet på tisdag, spara gärna en kokbok till mig. Ta den gärna med dig när ni hälsar på. Såg på fakiren, som jag inte kan låta bli att gå in på, att du fortfarande håller på. Strongt, nu när dottern har flyttat och Kerstin äter LCHF. Mia och ni andra Smörisar, jag tar av mig hatten och önskar er lycka till.

#36 Anki Ge inte upp, man har både bra och dåliga dagar i vecka tre. Titta dig i speglen, le och säg till dig själv, jag är stark, jag är vacker. Inget ska få mig att ge upp. Det kan bara bli bättre. Väg dig inte så ofta, fram med måttbandet istället. Eller som jag fram med ett par för små jeans, det har ju alla eller hur!! Lycka till i fortsättningen och hör gärna av dig.Glad

Må så gott

Vi hörs

Kram Carina

mia53
2009-08-31 21:59
#38

Hej alla SMÖRHÅLISAR

Ska bli roligt att träffa er alla igen imorgon kväll, och jag är så nyfiken på Annas nya kokbok. Fråga till Bertil , har du böcker till oss som vi kan köpa imorgon och vad kostar den???

Godnatt alla o hälsningar …miaGlad Glad Glad

UBCL
2009-08-31 23:06
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#39

Jag har böcker (ca 4.500 st) och priset pratar vi om på mötet Guld i mun

Välkomna!

Bertil

Ankimalmkatt
2009-09-02 14:21
#40

Hej,

Tack Bertil och Kerstin för det trevliga mötet igår.

Kul att vara med.Glad Roligt att få ansikte till några som man

stött på här på webben. Ser redan fram emot nästa möte.

Kram Anki

SirfalasEmy
2009-09-02 20:02
#41

Och jag vill också tacka för igår. Verkligen trevligt. Glad

Kramar från Emy

Annons:
mia53
2009-09-02 22:01
#42

Jag vill oxå tacka Bertil o Kerstin för trevligt möte igår, och för gott LCHF-fika förstås.

Har tittat i Annas kokbok och den är verkligen jättefin, fast jag får vänta nån vecka till att laga nåt i den eftersom "fakirandet" ska fortsätta ett tag till.

Hälsningar…miaSkrattande

Ankimalmkatt
2009-09-06 21:44
#43

Hej kompisar,

Att 3:e veckan skulle vara jobbig det var jag ju beredd på men inte på att det skulle bli SÅ jobbigt Gråter. Huvudvärk, yrsel, illamående på morgonen, vadkramper … ja usch jag kan göra listan lång. Jag har mått kalas de förra två veckorna och jag kan inte minnas att 3:e veckan var lika jobbig förra gången (men då smög jag igång, så kanske det är skillnaden).

Resultatet för 3:e veckan är inte kul heller + 0,6 kg.

Men jag läste i forumet här att det brukar vara så. Både att man mår dåligt och att man antingen står kvar på samma vikt eller går upp lite. Kroppen spjärnar emot (sista dödsryckningarna) innan den sen fogar sej i nya mathållningen. 

Man får ta nya tag Glad, så är det bara. Jag har bakat mina frukostmuffins och stekt bantarbiffar så nu har jag laddat för v 4.

Kram på er alla/ Anki

UBCL
2009-09-06 23:20
#44

#43

upp med 0,6 kg är helt normal svängning och har inget att göra med att man äter för mycket kolisar. Du gick ju ner ovanligt mycket de första två veckorna så det här var nästan väntat. Jag predikar som vanligt; tåålamooood! Försök stå ut med omställningsbesvären så ska du se att det går åt rätt håll sedan (jag skulle också gärna slippa kramperna). Glad

Bertil

Graddnos55
2009-09-07 14:20
#45

Hej alla Smörisar!

Va kul att det är sådan fart på Smörhålan! Nyss hemkommen från ett underbart skönt Spanien och efter det Dalarna så är det extra roligt att gå in på datorn å kolla vad ni har haft för er den senaste tiden. Ni har tydligen inte haft något sommaruppehåll utan lever fett å glatt å mår som ni förtjänar,gott å bra!

Vet du Bertil #43, i Spanien hade jag endast två små,mkt små,krampkänningar.. Jag är övertygad om att den goa värmen gör underverk med muskelkramper.. Trollar bort dem liksom. Solen,värmen å det salta varma(+30!)havet liksom smekte bort krampkrokigheten ur kroppen. Att vi hade hus egen pool som också var varm å skön,gjorde säkert åxå sitt till.. Vill tillbaka!! Men får vänta till nästa år,tur att tiden går fort. Att äta Fakiren eller LCHFmat är inga som helst problem i Spanien,man får det man beställer,basta. Å gott är det också!

Ha det fett å glatt!

Gräddnos

Graddnos55
2009-09-10 16:18
#46

Hallå alla Smörisar!!

Har ni tagit semester eller?? Ebb på läsfronten på Smörhålesidan! Vill veta hur ni har det och var ni är i världen?

Lev fett å glatt!

Gräddnos

sepersl
2009-09-11 09:55
#47

Hej! Tack gräddnos för ditt mejl! Jag bliv så glad när jag läste det!

För mig går det ganska bra. Jag kör ufo i veckorna och vanlig lchf till helgen. Har hållt på i 10 dagar och tappat 1kg på det. Har oxå insett att jag klarar mig på mindra mat än tidigare då jag håller mig sysselsatt på jobbet och inte har kylskåpet så nära. Dricker min äggmjölk til frukost, ofta ägg/bacon till lunch å något köttbit/fiskbit till middag. I förrgår blev det grillad entrecote med bea-sås till middag (och hur smaskigt är inte det?) och igår blev det grillad lax med hollandaisås (stavning?). Oj så gott. Som sagt - jag äter lördagsmiddag varje dag med lchf! Till helgen blir det lite mer grönsaker och kanske lite vin.

Som arbetande mamma lever jag lyxliv då mannen är hemma och tar hand om barnen. Varje dag kommer jag hem till mitt hem som är snyggt, någorlunda städat och middagen står på bordet. Det är så skönt. Mycket "egentid" blir det oxå på jobbet. Jag kan ta en kaffe när jag känner för det, boka in mina möten som jag vill ha det, prata med vuxna människor hela dagen. Kort och gott - jag har det så himla bra! Dessutom är det ju fantastisk väder och det gör mig så glad.

Lev fett och gott! Kram

Graddnos55
2009-09-14 23:46
#48

#47 Sepersl !

Låter härligt tycker jag! Fortsätt så och lev fett å glatt!

kram

Gräddnos som också lever så fett jag bara kan … = )

Annons:
Trollpyret
2009-09-14 23:47
#49

Hej på er!

Jag hade tänkt att dyka upp imorgon, men fick förhinder nu för en liten stund sedan. Rynkar på näsan Typiskt, jag som hade sett fram emot att träffa er igen efter att inte ha varit med på ett par gånger…

Hoppas ni får det trevligt imorgon!

/Maria

mia53
2009-09-15 00:14
#50

Hej alla SMÖRHÅLISAR

Jag har avslutat min Fakir-period nu o börjar med "vanlig" LCHF-kost.

Till Carina, jag kommer imorgon, ska bli roligt att träffa er alla igen.

Bertil o Kerstin, har ni en plats ledig i er bil???? Isåfall vill jag gärna åka med…

Hälsningar..mia

sepersl
2009-09-15 08:48
#51

Ikväll när jag sitter på hästen ska jag tänka lite på er!

Jag har tappat 1,7kg på 2 veckor och det är jag toknöjd med. Det känns dock inte på kläderna än men det kommer väl. Ska bli roligt att kunna knäppa mina ridbrallor igen då jag är alldeles för snål för att köpa nya (nya bra brallor kostar 1700:- !! ).

SirfalasEmy
2009-09-15 10:50
#52

sepersl

Grattis till förlusten Tungan ute Skrattande Vad skönt för dig att det börjat komma igång nu. Vad gulligt att du tänker på oss från hästryggen. Vi ska tänka på dig när vi sitter där och fikar. Cool *retas lite*

Hoppas att du trivs bra på jobbet (verkar så).

Kram på dig!

ninaros
2009-09-15 16:34
#53

Hejsvejs på er!!!

Emy, Gunilla, Mia, Kerstin och Bertil välkommna till mig ikväll.

Vi blir inte så många, men vad gör det, prata är vi ju bra på, så det blir livat ändå. Hittar ni inte hit så slå mig en signal, så lotsar jag er fram till Smörhålan.

Väl mött om ett par timmar

Kram Carina

UBCL
2009-09-15 17:03
#54

#53

Vill bara meddela att dessutom kommer Christina och Martin Glad

Bertil

Ankimalmkatt
2009-09-17 00:21
#55

Hej allihop :)

Tack Carina, för god mat i ditt fina hus.

Tack alla ni andra för ett trevligt möte. Alltid lika kul att få träffa de man "möter" här på forumet i verkligheten och få ett "ansikte" till namnet :). Det är också så inspirerande att få diskutera med likasinnade det är ivarjefall inte jag bortskämd med. Man får ofta gå till försvar för hur/varför/ osv. Längtar resan till nästa möte .

Kram Anki

Annons:
UBCL
2009-09-18 17:32
#56

Tack Carina för ett jättebra möte Glad

Vi trivdes bra hos dig, att vi var en halvtimme försenade kompenserade vi med råge när vi satt kvar till kl 22.

Nästa möte den 29/9 mejlar jag alla i gruppen om när vi bestämt lokal.

Bertil

ninaros
2009-09-21 22:55
#57

Hej alla smörisar!!

Trevligt att så många kom hit till lilla smörhålan. Jag blev glad att ni tyckte det var mysigt här hos oss. Det lever jag länge på.

Har i helgen haft mina barns svärförälldrar på middag. En utmaning av stora mått. Jag bjöd på en massa goda LCHF rätter och det blev en tio poängare. Ingen saknade kolhydraterna och tilltugget blev nötter och mörk choklad. Fick reda på under kvällen att det ena paret redan hållit på i smyg. Under en månad hade de ätit efter annikas och skaldemans kokböker och gått ner tre kilo. Någon hade viskat att jag hade börjat med LCHF kost och de blev nyfikna och började. Där ser man, den man minst anar kan överaska. Det blev ett trevligt samtal under kvällen och såklart berättade jag om Smörhålan, men där gick gränsen. De bor lite för långt borta, men kollar gärna på Smörhålesidan.

Min kropp har ökat med ett halvt kilo på en vecka, kan det vara all god mat jag stoppat i mig. Nu är det dax att dra åt livremmen. Någon betongkeps har jag inte haft, då drickat har varit sparsamt, men betongen har liksom glidigt ner i benen. Jag har tappat orken att promenera och energin är som bortblåst. Ska jag börja med yoga, jag har ju dressen, eller ska jag slå på stort och ta afrikansk dans, då får rumpan sig en omgång. Någon kanske bor i närheten av Landskrona, som behöver en träningskompis att komma igång med. Hör av dig.

Har nu lärt mig hur vågen funkar, så jag tar den med nästa gång vi ses. Här ska det vägas….

Må så gott tills nästa gångGlad

Kram Carina

mia53
2009-09-29 01:10
#58

Hej alla SMÖRHÅLEVÄNNER !

Tack speciellt till Carina för sista mötet som var mycket trevligt. Ett sånt underbart roligt hem du har…där fanns så mycket vackert att titta på..dessutom trevligt möte som alltid.

Jag kan tyvärr inte komma imorgon då min körsång börjar med höstträningen och det vill jag inte missa. Synd för jag skulle vilja höra om bokmässan bl.a….men ha det så bra allihop o ha en trevlig kväll….hälsningar..mia Förvånad

Trollpyret
2009-09-29 09:50
#59

Hej på er!

Jag kan inte komma ikväll eftersom jag är mitt uppe i en flytt och eftersom jag ska vara ute ur min lägenhet här den 1/10 så innebär det att jag inte kommer dyka upp på något mer möte.

Lycka till med ert LCHF-ande och ha det så bra allihopa! Skrattande

Kram på er alla! /Maria

SirfalasEmy
2009-10-01 11:50
#60

Hej alla goa vänner!

Åh vad jag är nyfiken på träffen i tisdags. SkämsSkrattande

Hade ni något speciellt ämne? (förutom LCHF då) Flört

Hoppas mina mail kom fram.

UBCL
2009-10-01 12:51
#61

Tisdagsträff 29/9

Vi som var där, 4 st hade trevligt! Vi pratade om sommaren som varit och det blev en hel del om bokmässan dessutom.

Varför vi var så få vet jag inte. Kanske blev det något manfall pga att någon av hyresgästerna "drog igen dörren" just när det var tid för våra medlemmar att komma in genom porten? Tråkigt i så fall. Näst gång får vi ha passning vid dörren.

#60, dina mejl kom fram och nu blir det du som ansvarar för kaffet nästa gång Foten i munnen

Jag skickar kallelse till alla som vanligt.

Bertil

SirfalasEmy
2009-10-01 12:59
#62

Hej Bertil!

Liten skara med andra ord. Men det kan bli bra ändå, vilket det också låter som att det blev. Synd att dörren slogs igen.

Fikat: Japp, ska bli. Får öva på att koka gott kaffe bara. När det var Linda som bjöd kokade jag kaffet och det smakade ju inget vidare, enligt utsago. Cool

Kanske kanske får med mig en närstående nästa gång. Hoppas på det.

Hoppas det gick bra på bokmässan!

Annons:
Graddnos55
2009-10-11 14:34
#63

Hej Smörisar!

Vart har ni tagit vägen? Väldigt lugnt på den här sidan nu.. Har ni övergett LCHF kosten eller är ni ute i svampskogen å lufsar allihopa? Hoppas på stor uppslutning till mötet på tisdag den 13 den kommande veckan.Saknar era glada nunor å roliga kommentarer och ser fram emot att få höra alla era sommarupplevelser på tisdagens möte.

Kram å lev fett å glatt!

Gräddnos

SirfalasEmy
2009-10-11 14:49
#64

Jag hoppas också att det kommer många. Glad Har hittills fått svar av tre stycken via mail.

Det kommer finnas smör(gås)tårta på LCHF-vis (om jag lyckas bättre med den denna gång dvs) Cool Det kommer även finnas fläsksvålar för dem som vill äta bara protein och fett, och som gillar dem så klart.

Gräddnos:

Hur var det nu, ni öppnar upp från och med 18.30? Jag kommer så fort jag bara kan efter att maken kommit hem och "tagit över" dotera.

Troligtvis kommer jag ha med morsan också (inte LCHF-are, men har börjat med smör osv) Flört En sak i taget…

mia53
2009-10-11 19:10
#65

Hej alla SMÖRHÅLEVÄNNER !

Ska bli roligt att ses på tisdag igen!

Nu ska jag laga "söndamiddag". det ska bli kyckling, bacon, lite tomatpasta o grädde o nåra jordnötter på toppen. Mums!

Hälsningar…mia

Graddnos55
2009-10-11 20:25
#66

Hej #64

Jag håller porten öppen fr 18.30 eller om du vill komma tidigare så är det ok för mig! Då plingar du mig på min mobil eller mitt hemtelefonnr så fixar jag porten.Spännande med din smörgåstårta..Ska se till att jag har plats över i min mage för kvällsgott! Behöver du hjälp med kaffekokningen så ställer jag gärna upp å hjälper dig med det.

Hej #65 Mia!

Det låter verkligen smarrigt med din kycklingrätt. Skriv ner receptet å dela med dig till oss andra när vi ses på tisdagkväll. Smakprov är kanske att begära för mycket?!? ; )

Jag hoppas verkligen att alla som kan och vill dyker ner i lokalen på tisdagen,ni är hjärtligt välkomna!! Jag är SÅÅÅÅ nyfiken på hur ni haft det under sommaren och hur ni ser ut efter ert Fakirande å andra akiviteter som sommaren bjudit på.

Lev fett å glatt!

Gräddnos

ninaros
2009-10-13 02:43
#67

Godkväll i stugan !!

Har tagit mig i kragen och satt mig vid datorn, har inte kollat läget på länge. Vet egentligen inte varför, jag älskar att skriva, men det har bara varit noll. Min energi har varit svår att få igång. Har man inte varit snorig och hostig så har det varit något annat. Hösten är här med regniga och blåsiga dagar. Jag älskar dessa dagar då allt går i rött och gult. Man tänder ljusen, koftan, boken och ett glas rödvin står på plats, man bara njuter och tycker det är skönt att vara inomhus. Tittar solen fram kan jag tänka mig att ta fram svampkorgen gå bort till bonden och köpa lite svamp. Jag hittar ju ändå ingen svamp, fast jag har hela utrustningen. Men vad då… fikat är ju alltid gott.Flört

Ja, imorgon tisdag kommer jag på mötet och har redan lagt vågen i bilen. Hoppas vi blir många denna gången. Jag behöver en energikick av er alla. Mycket skratt och kanske en gymnasikövning eller hur Gräddnos.

Må gott vi ses

Kram Carina

SirfalasEmy
2009-10-13 03:03
#68

#66

Tack för erbjudandet med kaffet. Bevisligen är kaffekokning inte min grej ;) men jag kommer ha med mig en vän + min mamma. Mamma vet jag iaf. är expert på att koka kaffe.

Förresten, jag minnas inte om det finns melittapåsar eller om man tar med det själv?

Vi ses i morgon! (eller senare idag, klockan är ju över midnatt)

UBCL
2009-10-13 03:13
#69

Verkar som om höstterminen börjar nuSkrattande

Annons:
sepersl
2009-10-14 09:13
#70

Hej alla glada smörhålevänner! Hur är det med er? Jag följer er fastän jag inte kommer på mötena - de som skriver här dvs.

För min egen del har jag kämpat med att hålla mig så nära fakir som möjligt under mer än en månad. Resultatet på vågen har blivit minus ett kilo. Kanske inte så mycket som jag hade hoppats på, men faktumet att jag har börjat styrketräna 2 ggr i veckan samtidigt har gjort att jag tappat mer än ett kilo fett men samtidigt byggt lite muskler (efter kläderna har blivit något större).

Nu äter jag helt vanlig lchf men håller mig på max 20g kolhydrater per dag. Jag ser oxå till att få i mig rejält med fett genom kokosfett i kaffet, smör i teet etc. Jag hoppas att min kropp fortsätter att lita på mig och att min väg mot mina "vanliga" kläder (de kläder före barnen som ligger nerpackade i en resväska i garderoben) fortsätter. Hoppas bara att de inte är helt omoderna när jag väl kommer dit Oskyldig

Att ha kommit igång med träningen känns otroligt bra! Jag har alltid älskat att hålla igång och nu känner jag att jag är på gång efter att ha hållit på i 6 veckor. Jag känner att jag blir starkar och jag har redan ökat på vikterna vid 2 tillfällen. Jag hoppas ni blir inspirerade för att kunna röra på sig är en otrolig känsla. Jag har blivit så sprallig (precis som på gamla dar Flört). Det har hänt flera gånger att jag precis som ungarna har fått spring i benen och bara varit tvungen att hitta på något för att bli av med lite energi. Det är en go känsla.

Jag hoppas att ni har det gött och skriv gärna lite här inne!

Kram,

Linda

mia53
2009-10-14 11:02
#71

Godmorgon alla SMÖRHÅLEVÄNNER !

Tack alla för ett trevligt o inspirerande möte igårkväll. Tack speciellt till Emy, med mor o väninna,för läcker smörgåstårta. Så himmelskt gott. Fina o lätta rörelser till vår stela morgonkropp fick vi också ta del av, tack Lehna för att du visade oss, och tack Carina för att du hade med dig din fina våg som vi fick prova ( om vi ville). Min egen våg är förpassad till garderoben ett tag, den bara stressar mig…..

Imorgon åker mannen o jag till svärfar o hälsar på över helgen (Uppland) Det brukar bli mycket matlagning då, jag ska köpa fet färs o smör som han ska få smaka på…får se om han märker nåt..

Kram o hälsningar till er alla…mia  Kyss

SirfalasEmy
2009-10-14 11:04
#72

Halloj alla smörhålisar! Tack tack för igår. Jag är supernöjd, likaså mamman och väninnan (skriver så då jag inte vet om folk vill bli nämnda med namn hit och dit) Idag är jag supertrött, men glad. Det är en ynnest att få vara bland så många trevliga människor, speciellt när det handlar om LCHF. Skrattande

Jag undrar om det är någon mer här inne som har facebook? Jag har några sötnosar på min vänlista redan, men det finn skanske fler som har fb? Glad

#70 Hej Linda!

Verkar som om du trivs bra med träningen. Vad skönt! Härligt med energi.

Hihi, detta ang. omoderna kläder. Du kanske startar en ny trend då. Flört Men jag vet, för det är likadant med mig. De kläder jag ännu inte kommer i är inte sååå fasansfullt gamla (5 år) men ändå. Man vill ju kanske förnya sig ibland också.

Hoppas du har det bra!

Kram

/Emy

SirfalasEmy
2009-10-14 11:07
#73

Tack själv Mia! Såg inte ditt inlägg förrän jag skickat mitt.

Hoppas att ni får trevligt på resan!

Kram på dig! Skrattande

Smorblomma80
2009-10-14 19:35
#74

Hej Smörisar!

Tack för ett trevligt möte igår och mycket smarrig smörgåstårta. Roligt att det börjar bli lite fart igen nu när semestrarna är slut.  Å jag vet att jag har varit urdålig på att skriva och titta in här på smörhålan under sommaren och semestern,  jag lovar att jag ska bättra mig nu under hösten. Ni får hålla mig i öronen.

Jag är tillbaka i vardagen igen… jobb, jobb och ännu mera jobb. Sommarlovet från sångpedagogen är tack gode gud över, så nu är jag glad och lycklig igen. Sång och musik är rena rama terapin, jag mår bara så bra!!  Så här kommer ett må bra tips…  på med bra musik på stereon och sjung ut! Dansa loss lite också om ni känner för det… det ger massor med energi.  Strunt i grannarna.. . liiite får de väl stå ut med. Oskyldig

Jag har bestämt mig för att gå tillbaka till skolbänken i vår. Jag har sökt in till sjuksköterska-utbilningen och ska läsa den på distans har jag tänkt. Om VHS vill och mina betyg håller. Flört

Avslutar med en liten rolig anekdot från jobbet… jag har övertalat en av mina söta kollegor att prova LCHF eftersom att hon behövde gå ner några kilon inför en operation. Detta var för cirka 3 veckor sedan… i fredags förra veckan berättade hon för mig att hon har nått sitt mål och lite till för operationen plus att hon har lurat med sin mamma att börja med LCHF och hennes mamma har svårt att gå och har gått med kryckor länge…  nu när hon äter lchf så behöver hon inte kryckorna längre.

Okey….  ingen av oss som sysslar med det här blir väl förvånade, men visst är det lite roligt att det fungerar så bra och på så kort tid.

Kram kram

Erika

PS:  Jag finns på FB… det är bara att leta upp mig! DS

Ankimalmkatt
2009-10-14 21:50
#75

Hej allihop,

Tack för igår och framför allt:  Emy, tack för god smörgåstårta Tungan ute. Glöm inte att du lovade oss receptet Glad.

Det var kul att vi blev så många och stämningen var god som vanligt. Alltid finns det nya saker att lära sej och att diskutera.

Ser redan fram mot nästa träff.

Kram Anki

SirfalasEmy
2009-10-14 22:52
#76

Ja, just det. Hade jag rdan glömt *glömsk*

Till en botten behövs: (jag gjorde tre bottnar)

10 ägg

Knappt 1,2 dl grädde

Hälls upp på plåt med bakplåtspapper och gräddas i ugn i 200 grader. Tiden tog jag inte. Kollade hela tiden, då första brändes. Man får passa så den inte börjar bli brun.

Sen tog jag ut den och lät den svalna innan jag vände på den och satte in den en stund till.

Första fyllnadslagret:

# Blandning av:

creme fraiche

majonnäs.

(har inga mängder tyvärr, man får prova sig fram)

# Kallrökta skivor av lax

Andra fyllnadslagret:

En blandning gjord på

kokta ägg

bregott

rödlök

dill

salt och peppar.

Ovanpå tårtan:

Blandningen gjord på majo och CF

Salladsblad

räkor

ägghalvor/skivor

Tomat

gurka

Citronskivor

Den är mycket lik den goda Linda bjöd på men hon hade keso i bottnarna. Skrattande (visst minns jag rätt Linda?)

Hade lite svårt med inspirationen + att jag tyckte den var så god.

Jag hämtade även inspiration från träningsplupps hemsida.

Sorry för att jag inte har koll på mängder, tiden i ugnen osv. Ni får helt enkelt prova er fram. Glad

Annons:
sepersl
2009-10-15 09:18
#77

Visst har du rätt Emy! Ditt minne är bättre än du insett! Lite på dig själv SkrattandeFlört

Vad kul att jag har inspirerat er till att fortsätta med smörgåstårta! Jag blir glad när mina tips lever vidare!

SirfalasEmy
2009-10-15 11:02
#78

#77 Såna viktiga saker glömmer jag INTE. Cool Mat liksom…

Smörgåstårta bjuds det ganska ofta på när man är bortbjuden, och det går ju jättebra att göra en egen och ta med utan att det märks alldeles för mycket.

Smorblomma80
2009-10-15 20:29
#79

Hej hej!

Hur många har läst Aftonbladets löpsedel idag??

Verkar som vår husgud har stuckit ut hakan lite väl långt, så blev hon av med jobbet… eller vikariatet eller hur det nu var. Fegisarna skickar dessutom en sjuksköterska att ringa till henne och meddela att hon inte är välkommen mer. Är det inte sjukt fegt??

Vill man läsa om vad som hände så får man söka på Annika Dahlqvist på sidan.

Fixar inte att lägga in dem som länkar… de bara strular.

Kramis

Smörblomman

sepersl
2009-10-15 20:39
#80

Nja, det är svårt att bli uppsagd om man inte är anställd Flört dock blir hon inte längre inringd som vikarie.

Beslut som bör tas efter en dialog inte baseras på text i AB

Graddnos55
2009-10-15 21:29
#81

Hej alla Smörisar!

Ett försenad TACK till fikaansvariga Emy med mor och väninna! Jättegod smörgåstårta som jag ska försöka kopiera när jag ska bjuda på nåt festligt å gott. Mötet i tisdags var välbesökt och det var roligt att se er gamla och nya vänner samlade kring bordet. Jag upplevde  att det var högt i tak i våra diskussioner och det bådar gott för framtiden.

Så önskar jag att någon tar med ett eller fler "må bra tips" till nästa möte,tisdagen den 27 oktober. Jag hoppas åxå att ni provat på torrborstning-Dellertgympan å bollzonterapin? Jag mår jättebra av det.

Till nästa gång så bjussar Smörblomman och jag på fikat!

kram till er alla och lev fett å glatt!

Gräddnos

Graddnos55
2009-10-16 18:57
#82

#72 Emy!

Jag glömde: jag finns åxå på FB. Det är bara att söka upp mig!

Må så fett å glatt!

Gräddnos

ninaros
2009-10-20 16:48
#83

Hejsvejs smörisar!!!

Vilket trevligt möte och tack Emy för en supergod smörgåstårta, såg att receptet kommit in, perfekt. Ja det första jag gjorde vad att rusa ut och handla mina borstar till kroppen. Någon tio kronors borste fann jag inte, men vad då, koppen kan ju få lite dyrare strå, nu när man ska fila ordentligt. Första dagen tog jag nog i för hårt, jag blev lite grisaskär, det gick fint ihopa med mina röda stringisar, det blev lite julkänsla över det hela. Koppen gick iallafall igång och det var dax med Dellert gympan. Jag kom inte ihåg alla rörelser så det blev att improvisera. Ner med rullgardinen, jag vill ju inte att min granne som gärna vinkar när han går förbi, ska kolla in och tänka att LCHF är en nudist förening. Min stora spegel åkte fram, jag måste ju se hur jag gör mina övningar. Jag var tvungen att ta bort den, kunde inte koncentrera mig. Jag skrattade så jag knappt fick luft. Brösten for åt alla håll, rumpan skuttade och jag hade blivit ännu rödare. Tur min man inte var hemma, han har ju aldrig varit glad för giskött. Nästa dag åkte t-shirten på, ingen spegel och hög härlig musik. Nu är jag på gång, känner att jag börjar få lite energi tillbaka. Sitter också framför tvn med två golfbollar, rullande under fotsulorna. Mannen ler och tror att jag övar for kommande golfsäsong. Ja ja man kanske ska polera sina  klubber tills nästa år.

Bertils råd att skriva varje dag har också hjälpt mig att komma igång. Det händer mer än man tror under en dag. Jag sitter max en halv timme och skriver vad som hänt dagen innan. Jag är en morgon människa så efter vovrundan och borstningen blir det kaffe framför datorn.

Ser framemot nästa möte, tar med mig vågen igen, om någon är spekulant.

Må så gott alla mina kära smörisar

Kram Carina Kyss

Annons:
ninaros
2009-10-20 17:03
#84

Har nog blivit ordblind!!!!!!!!!!

Koppen…. Ja man kan kalla den vad man vill, Flört men jag menar KROPPEN såklart

KRAM KRAM ninaros

UBCL
2009-10-21 02:10
#85

#84- läste högt för Kerstin och vi skrattade gott tillsammans SkrattandeSkrattandeSkrattande

Tyvärr har jag inte haft tid att skaffa någon borste och den enda som stod till buds brukar jag använda till wc:et, så den gick bort.

Bertil

SirfalasEmy
2009-10-21 02:23
#86

#85 Hahaha, Bertil. Jag vet inte om jag är säker på om du får ngn kram nästa möte… Tungan ute Flört

Detta får mig för övrigt att minnas när Thea var "liten". Jag hade städat av mina foppatofflor (som varit ute i trädgården och gyttjat till sig) i toavasken och de stod sen på tork.

Thea smög in på toa och förutom ljudet av vattenkranen blev det mystiskt tyst = kolla genast upp barnet. Där inne hittade jag henne ståendes på pallen vid vasken med min tandborste i ena handen och ena foppatoffeln i andra. Jag är så tacksam över att jag såg vad det var hon var så snäll och använde för att göra dem rena.  Cool

Carina:

Ser alltihop framför mig. Funderar på att leta upp ngn billig borste och börja jag också. Fast det får bli utan spegel. Tungan ute

sepersl
2009-10-21 08:56
#87

Tack Carina för att du förgyller min dag! Jag fullständigt älskar att läsa dina inlägg för att du är så go och öppenhjärtligt beskriver. Jag känner så väl igen mig och därför blir skrattet ännu högre! Jag måste nog komma och hälsa på en tisdag för jag saknar er lite. Hästarna får nog klara sig utan mig en kväll - det borde väl gå?!

Vad har ni för ämne på schemat nästa gång?

Kram!

SirfalasEmy
2009-10-21 10:35
#88

#87 Jag håller med dig! Alltid kul att få dra lite extra på smilbanden.

Klart du ska komma och hälsa på ibland! Skrattande

Kram på dig!

Jaha-jaa
2009-10-21 14:16
#89

Hej allihopa!

Jag har haft jobb då de varit möte de sista gångerna därför för har jag inte dykt upp på det tag.

När är nästa möte? Förhoppningsvis jobbar jag inte då.

Ha de så bra

Höres

//C

Graddnos55
2009-10-21 21:15
#90

Heja Ninaros!!

Du är för härlig! Går in med liv å lust i må-bättre projektet.Toppen att du kommit igång med "borsten". Berätta mer på fredag!!

Kram! Gräddnos    som fick träna magmusklerna ordentligt när jag läste din berättelse. Plus att mungiporna nu är längre än förut.. = )

Annons:
UBCL
2009-10-22 00:43
#91

#89

och övriga Glad

nästa möte är på tisdag nästa vecka, den 27/10. Samma plats, samma tid. Jag skickar kallelse via e-post.

Bertil

Graddnos55
2009-10-22 18:16
#92

Hallå Smörisar!

Smörblomman och jag vill gärna veta hur många som vi ska koka kaffe eller te till på tisdagkvällens möte? Ni som inte kan komma var snälla och meddela detta via mail till mig eller till Smörblomman. Eller här på Smörhålan 2 , det går också bra. Tack!

Ni som kommer  på tisdag: ta med era" må bättre i höst å vinter"-tips!

Kram från Gräddnos

Lev fett å glatt

Ankimalmkatt
2009-10-23 00:41
#93

Tack Carina!

Du gör mej så glad  Skrattande

Man mår bättre bara av att läsa dina underbara inlägg. Jag kan se det hela framför mej. Jag har gått och småfnissat hela dagen efter att ha läst ditt inlägg (#83)

Jag behöver inget annat "må bra i höst" än att läsa dina inlägg.

Lena,  -Jag kommer på tisdag och jag tror Gitt (min grannfru) kommer oxå. Annars meddelar jag hennes återbud före tisdag.

Kram till er alla/ Anki

SirfalasEmy
2009-10-23 00:55
#94

Jag hör av mig imorgon när jag pratat med mammsen (och frågat om hon vill med). Hann inte det ikväll som jag tänkt.

SirfalasEmy
2009-10-23 18:35
#95

Så, nu har jag pratat med mamma. Vi kommer gärna båda två på tisdag. Skrattande Jisses vad veckorna går foooort! (bra i detta fall)

Vi ses! Kram på er så länge.

Graddnos55
2009-10-24 12:53
#96

#95 Välkomna båda två! Å veckorna går med superjetfart det tycker jag åxå. Grattis till framgången på nålfronten,det gläder mig att du börjat bemästra dina demoner. Keep up the good work! Hälsa mamma!

Kram Gräddnos som lever fett å glatt

Graddnos55
2009-10-24 13:04
#97

Ninaros!

Tack för en riktigt trevlig lunchdate i går med god å mycken mat a la LCHF å trevligt prat. Tiden bara rinner iväg när man har trevligt. Min tur att bjuda på nåt att tugga på nästa lunchdate ? Med någon rolighet innan maten kanske? Vi får se vad du behöver ta med,snorkel å cyklop? Hjälm? Pjäxor?Golfskor å klubborna? Hmmmm,tål att tänkas på.

Kram från Gräddnos å Piamia

Annons:
SirfalasEmy
2009-10-24 14:05
#98

#96

Åh, tack Skrattande Japp, ska hälsa mamma. Vi ska hem till dem i em och ha lite halloweepyssel. Thea ska få en pumpa att fixa med osv. Vi firar aldrig halloween fullt ut, men en pumpa att skära i, några läskiga målarbilder att skriva ut från nätet mm är ganska lagom tycker vi.

Hur gör ni andra med halloweenfirande?

Graddnos55
2009-10-24 17:58
#99

#96 Ang Halloween;

Vi släcker ner belysningen,tänder några stearinljus,tar fram våra gamla familjealbum som vi tittar i och huuuuuuuuuu vad vi blir skrämda!!

Å pumpor äger inte tillträde i vårt hus sen jag odlade små fina prydnadspumpor(trodde jag) som skulle pryda trädgård och balkong. Pumporna slutade inte växa och de växte med rekordfart så till slut så stod jag med 11 st JÄTTEPUMPOR i viktklassen ca 10kg och mer i mitt grönsaksland och i komposten. Då jag köpt en påse med pumpafrön som enl förpackningen skulle bli till små och gulliga prydnadspumpor blev jag ju jätteöverraskad av resultatet av min odlarförmåga. Fick tipset att ställa mig nere på torget å sälja pumporna men nappade inte på det.Torgmadame är nog inte riktigt min grej

När jag sedan tog mig en lite närmare titt på fröpåsen som jag köpt i tron att det var prydnadspumpan Tiny Tim Så var det inte en sådan sort som jag i god tro hade tagit från ställningen med fröpåsar på Maxi. Näe,någon hade hängt en påse med Amerikansk Jättepumpa på fel ställe Och eftersom jag inte hade mina brillor på näsan("glömmer dem ibland")så såg jag inte att jag fick fel sorts pumpa! Jo jo så kan det gå när man ska vara så fåfäng å inte erkänna att man faktiskt blivit äldre och behöver glasögon när man ska titta lite närmare på saker å ting! Ibland räcker det inte med att man ser färgen och formen utan man måste kunna läsa det finstilta på påsarna också. Man lär så länge man har elever,som läraren sade.

Ha en skön helg! Lev fett å glatt!!

Gräddnos

Ankimalmkatt
2009-10-24 18:42
#100

#98

Som arbetande i svenska kyrkan har jag inte så mycket till övers för nymodiga traditioner som Halloween. Vi svenskar glömmer snart bort vad Allhelgona står för. Vi hade Allhelgonavandring med skolans 4-e och 5-e klasser och det var ytterst få som visste varför man firar Alla Helgons dag. Att man smyckar gravarna och tänder ljuslyktor och går till kyrkan där namnen på de som dött under året läses upp, var nyheter för de flesta (även för en del av lärarna).

Jag tycker synd om de äldre som blir livrädda när (söta, men dock) utspökade barn och ungdomar ringer på dörren och säjer "bus eller godis". De äldre som aldrig hört talas om Halloween förstår inte detta busande.

Jag nöjer mej med att ha en höstkrans på dörren och en pumpa ( inte utskuren utan hel och fin) och en tänd lykta på trappan.

Sen tänder jag massor av ljus inne Glad.

Ha det gott, vi ses på tisdag / Kram Anki

mia53
2009-10-24 22:32
#101

Hej alla SMÖRHÅLISAR !

Roligt att höra vad ni alla tycker om kommande helger. Vi "firar" inte heller speciellt, utan man åker till kyrkogården o smyckar lite med en mosskranss o ett tänt ljus, fast när barnen var mindre så blev det ju ett väldigt "tryck" från kompisar o skola med spökdräkter o allt. Jag har haft skol-o-dagisbarn både på 70-talet, 80-talet o 90.talet o jag ser ju vilken ökning det blivit med "prylar" till Hallowen. Det är nästan så man storknar. Skrikandes 

SEn vet jag att man i Skåne förr i tiden karvade ut en sockerbeta o satte i ett ljus, det blev mycket fint. Men mycket hårdare att skära i än pumpan förstås.

Vi ses på tisdag, jag kommer gärna. Nu ska jag brygga en kopp te, tända kakelugnen o se en film. Kram till er alla o hälsn…mia

P.S. är det nån som kan förklara för mig vad som menas med denhär figuren Foten i munnen …tacksam för svar. D:S:

Graddnos55
2009-10-25 11:36
#102

Foten i munnen Ingen aning Mia.. Ser ut som om han/hon  fått en hockeypuck i munnen? Jag ska fråga ungdomarna i huset om de vet vad denna smiley ska symbolisera. Återkommer!

Kram GräddnosCool

Ankimalmkatt
2009-10-25 11:42
#103

Hej,

Foten i munnen = "fot i munnen" Betyder ungefär "Trampat i klaveret" gjort bort sej, sagt något dumt.

Men det gör vi ju aldrig här så inte undra på att ingen vet vad "gubben" betyder.

Kram Anki

Ankimalmkatt
2009-10-25 17:10
#104

Hej Lena,

Har precis pratat med Gitt, min grannfru, och hon har inte möjlighet att komma med på tisdag. Men jag kommer iallafall.

Så vi ses då, alla pigga och glada smörhålevänner :)

Kram Anki

Annons:
ninaros
2009-10-27 03:26
#105

Hejsvejs igen!!!

Halloween, nu ska här skrämmas i varje hörn. Min kära häxhatt med svart långt hår och den underbart glansiga kanske lite vulgära klänningen är på plats. Jag får täcka de vackra med lite spindelnät. Vad stoppar man i deras korgar. Godis skriker barnen!!! Ska försöka vara hälsosammare i år. Vad sägs om tandborstar, mandariner och guldtior. Jag kommer inte att bli den populäraste häxan i byn. Men helt klart den häftigaste.

Massor av stearinljus i huset och skön lite skrämmande musik. Jag sätter nog på mig hatten och lite svart läppstift till dellert övningen. Man måste ju få den rätta stämningen.

Må så gott klockan är mycket och vi ses snart.

Jag kommer på träffen.

Kram Carina

mia53
2009-10-27 13:45
#106

# 103  Tack för det, nu vet jag. Vi ses ikväll..kram..mia Foten i munnen

UBCL
2009-10-28 00:12
#107

Långt möte ikväll, jag var inte hemma föränn kl 22.30, men mycket inspirerande och konstruktivt. Lehna och Erika ska ha stort tack för ostkakorna, grädden, mandeln, björnbären, jordgubbarna och kaffet Skrattande

Listan på LCHF:+ och LCHF:? var lång och genomgången var uttömmande, kanske det som drog ut på tiden?

Nästa möte ska vi försöka spika en dag för gemensamt julbord i bästa lchf-anda.

Jag ska också kolla upp förutsättningarna för en utflykt till naturbetes- och gårdsbutiker vilken måste förläggas till någon lördag nu i höst eftersom det är oftast då det är öppet.

Vi fick även tips om hur man kanske kan bli fri från de ofta förekommande benkramperna; dagligt intag av kombination med Magnesium 500 IE + B-vitamin Forte komB. + D-vitamin 400 IE. Det ska jag prova Tungan ute

Alla ni som var där, hjälp till att fylla i luckorna där mitt minne sviker.

Alla ni som inte var där, hoppas ni också kommer till nästa möte. Vi är nu 25 st på deltagarlistan men hittills har vi inte varit över 13 pers på samma möte.

Bertil

Smorblomma80
2009-10-28 01:21
#108

Hej alla Smörisar…. å torrisar som inte kom på mötet i afton.

Det var en mycket trevlig och inspirerande kväll med många glada skratt och jag håller med Bertil… myyyycket gott fika! Tungan ute

Som föregående talare redan berättat så skrev vi en liten lista över vad LCHF har gett oss och vilka frågor som dykt upp under vägen.  Tanken är att vi ska får en överblick på vad som hänt med oss under tiden vi ätit LCHF och kunna jobba vidare med de frågor som vi fortfarande undrar över. Tänkte i den här lilla blänkaren skriva ner det vi kom fram till och sedan ska ni få receptet på ostkakan.

LCHF +: Av gräddnos kallad gröna korset… bara för att jag skulle göra mig till. Här skrev vi ner alla goda effekter av kosten.

  • Lukt- och smaksinnet har förbättrats.

  • Nöjd och mätt- inget sockersug.

  • Lugn och ro - i magen och inombords. Tillfreds.

  • Bye bye migrän.

  • Ingen IBS

  • Minus på vågen. ex - 20 kg och -37 kg

  • Lederna mår bättre.

  • Bättre motståndskraft mot infektioner

  • Ingen diabetes-symtom

  • Apolipkvot - bättre värde.

  • Kan sitta vid chokladätare.

  • Ingen extrem hunger.

  • Tandhälsa.

  • Ingen snarkning

  • FIS -STOPP

  • Smörhålan!!

  • Sänkt insulinintag

  • Inga klimakteriebesvär, inga Kärringbrus

  • Sover gott

  • Ökad rörlighet. Golf.

  • Fin hy - välsmord.

LCHF ?: Vad gör vi åt…..?

  • Muskelkramper. ( Magnesium, B-vitamin och D-vitamin )
  • Energi som går upp och ner.
  • Platåerna… eller för somliga betonggolv.
  • Överskottsenergin… duracellkaninen.
  • Tandsten !?
  • Kaffetunnan…
  • Kolesterol förhöjning.
  • Ingen matglädje.

Här fick vi något att bita i…. förutom smörpaketet.

Nu kommer receptet på den smarriga ostkakan:

Ostkaka   6-8 portioner

500 gr Keso

4 ägg

3 dl gräddfil

1 dl grovhackad sötmandel.

Smaksättning: Några droppar bittermandelolja, mald kardemumma och mald kanel.

Julostkakan smaksattes med: saffran och kokos.

Vispa äggen. Blanda i keso, rör om. Häll i gräddfil och grovhackad mandel. Blanda väl. Smaksätt.

Häll smeten i en smord eldfast form. Grädda tills kakan har stannat. Cirka en timme i 175 grader. Låt svalna, äts ljummen med bär och vispad grädde. Kan med fördel också ätas tillsammans med bacon eller stekt fläsk.

Nu är klockan alldeles för mycket och sängen kallar!

Moss å grankott!

Smörblomman

Graddnos55
2009-10-28 11:13
#109

Godmorgon alla Smörhålare!

Tack för ett mycket trevligt och högt i taket möte! Visst blev det en aning sent i gårkväll men det var väl satsade timmar tycker i alla fall jag.Skrattande Roligt att ni tyckte om min något moderniserade och förenklade ostkaka. Ska äta resterna till baconet idag.Tungan ute

Upplysande och tröstande med vår lista över effekterna av LCHF-kosten på våra kroppar och våra vardagsliv.Tack för alla hjärtliga skratt som skakade våra magmuskler när mycket livfulla beskrivningar av en del  punkter på listan diskuterades. Vilka de punterna är överlåter jag till läsaren att lista ut.Oskyldig

Som ni säkert har märkt så är listan över positiva effekter mycket längre än den med våra frågetecken. Det säger en hel del det! Så det är väl bara att fortsätta i samma goda anda då?

Vi ses på nästa möte ocj till dess har vi fått ett nytt golv inlagt i vår möteslokal så då blir det ännu trevligare att vistas där.

Kram! Å lev fett å glatt!

Gräddnos

ninaros
2009-10-28 14:54
#110

Smörisar!!!!   GladSkrattande

Tack för ett givande möte, med både skratt och höga röster. Fick tips och råd om saker man undrat över, det känns bra att man inte var ensam om problemen."Fisig var min sittande grannes problem, och det var väl tur att det var fixat, annars hade man väl suttit i plychsoffan med stående hår." Våra två bak damer gjorde oss glada och mätta. Det bockar och niger jag för.

Ha en bra dag, sköt om er.

Kram Carina   Kyss

Smorblomma80
2009-10-28 18:43
#111

Hej igen!

Tänkte bara meddela att jag inte kommer på nästa möte… som borde bli den 10 november… eftersom att jag då sitter uppe i Dalarna.

Tänkte också lägga ett förslag på datum till vårt julbord. Vad tror ni om 6 december, det är en söndag.  Sen börjar det väl dra ihop sig för julen och det finns massor med andra grejer som också ska göras.

Kom på en annan sak som borde läggas på LCHF + listan… är att trots att vi kanske inte känner någon större matglädje eller inspiration så har vi ju faktiskt blivit väldigt kreativa i matlagningen…. vem kunde någonsin drömma om att göra smörgåstårta utan bröd till exempel… eller hur många varianter det finns på skinkrullar eller att man faktiskt kan göra rätt så många "sötsaker" utan att tumma på LCHF budorden. Det är väl också toppen! Heja heja Smörisar!!

Moss å grankott!

Smörblomman

Annons:
Graddnos55
2009-10-29 13:44
#112

Hej!

Instämmer med Smörblomman, vi har blivit bättre på att hitta rätt ibland recepten och framför allt så har vi säkerligen börjat experimentera mer med vad man kan åstakomma med de medel vi har till buds inom LCHF.Kort sagt är att vi blivit mer "vågade" Oskyldig

Fler bra saker med vår grupp och dess inverkan på våra vardagsliv är ökad medvetenhet om våra livsmedel. Bra råvaror och minimerade tillsatser i vår mat går hand i hand med vad vi lär om LCHF kosten och att vi nyupptäcker våra kroppar,med allt vad det innebär.Skrattande Vi har blivit mer uppmärksamma på våra kroppars signalsystem och har också börjat förstå och visa mer respekt för det.

Julbordet? Smörblommans förslag med den 6 december är ok för mig med,då kan vi tända det andra ljuset i advent tillsammans. Trevligt!Flört

Nästa nöt att knäcka: Hur formar man muffinsen till lussekatter? Smaksätta dem med saffran kan man ju göra men snurra äggsmeten till lussekattsform? DET är nå´t att jobba på!

Ha en skön dag,solen skiner och ger goa D-vitaminer, så ut å tanka inför vintermörkret.Cool

Kram till alla!

Lev fett å glatt

Gräddnos som äntligen har tillgång till Smileygubbarna, märks det?!

UBCL
2009-10-29 13:54
#113

Alla Smörisar Glad

För mycket länge sedan, 08-11-03, gjorde jag en tråd om BMI där jag ifrågasatte tolkningen från vård och andra i etablisemanget.

Nu har det tråden vaknat till igen och i ett inlägg finns den här intressanta länken som bl.a. påstår att George Clooney, Brad Pitt och Matt Damon är fetaFlört

Bertil

Graddnos55
2009-10-29 19:09
#114

Har läst artikeln som du nämnde här ovan . Ja du Bertil,vad ska man säga? Är någon egentligen förvånad?Skrikandes

Gräddnos

Smorblomma80
2009-10-29 19:23
#115

Jaha ja…. vad ska man säga… skratta eller gråta?

En positiv sida av den här artikeln är i alla fall att vi får veta att tjockisar är det snyggaste och sexigaste som finns! Skrattande För hur många gånger har Clooney, Pitt och kompani blivit utnämnda till världen, universums å allt vad man nu kan hitta på sexigaste, snyggaste….??

Det måste ju vara första gången den sanningen kommer fram….

Moss å grankott

Smorblomman

UBCL
2009-10-30 03:11
#116

SMÖRISAR

Annika Dahlqvist vill att vi ska prenumerara på en ny papperstidning om lchf.

Jag beställde min prenumeration direkt jag såg att den skulle bli av Glad första numret kommer först i mars nästa år.

Bertil

mia53
2009-11-01 16:06
#117

Hej allihop o särskilt tack till Gräddnos o Smörblomman för underbart gott o "juligt" fika. Den goda ostkakan ska jag baka till advent. Tack till er andra för att ni finns, det är ett stort stöd i kampen mot kolhydraterna.

I helgen har jag rensat garderoben kan man tänka, många kläder är alldeles för stora…nu har dom hamnat i en sopsäck på vinden.Jag borde väl kasta eller skänka bort men är inte riktigt trygg i nya kroppsformen än. Känns iaf skönt att ha rensat..Nu ska jag åka till äldsta dottern på söndagmiddag, det ska bli älggryta med kantareller..mums hoppas jag…och kanske ett litet glas vin till det. Må så gott i novembermörkret o hälsn..miaFlört

Ankimalmkatt
2009-11-01 19:07
#118

Hej alla smörhålevänner.

Idag har dottern och jag varit på julmarknad på Wrams Gunnarstorps slott. Det var nästan bara lite snö som saknades för att man riktigt skulle få julkänsla. Glögg, pepparkakor, korv, sill, honung mm fanns till provsmakning och försäljning. Sen fanns det massor av hantverk och pynt också att köpa. Glad 

Det där med provsmakningen visste jag ju att skulle bli ett problem. Korv, rökt kött, ost osv var ju ok, men,  glögg, marmelad, hembakt bröd och … pepparkakor.. suck.

Jag smakade en liten,liten bit hembakt bröd men gav det mesta till dottern. Glöggen fick man 1/3 medicinkopp så det fick ju gå,  marmeladen nuddade jag bara med tungspetsen. Men.. pepparkakan ( 1/2 normalstor) den åt jag och blundade och njöt. Det kommer att bli mitt stora problem i jul.

Bland det bästa jag vet är pepparkaka med ädelost på. Tungan ute

Nåväl inköpen stannade vid 4 flaskor enbärsmust till far i jul och 2 julkorvar. Rökt korv med 65 % köttinnehåll och inga konstiga tillsatser och E-nr. Det fanns en underbart god ost oxå men den var slut när vi kom tillbaka. Ville inte släpa runt den medan vi gick och tittade. (Vilken miss!!) En super god varmrökt lax fanns, men den var aldeles för dyr.

Jag får väl vara nöjd med att ha klarat frestelserna någorlunda.

Kramar till er alla. / Anki

Annons:
SirfalasEmy
2009-11-01 19:08
#119

#117

Vad skönt att kunna rensa ut gamla och förstora kläder lite då och då. Att rensa är första steget. Skänka bort dem kan du ju göra när du känner dig redo för det. Glad

Hoppas att älggrytan smakar bra.

Vill också passa på att tacka Gräddnos och Smörblomman för fikat. Outstanding!

Nu får jag väl gå ut till köket igen. Väntar på att blomkålen ska koka färdigt så att jag kan göra mos. *hungrig*

Smorblomma80
2009-11-01 20:19
#120

Älg är magert, men ack så gott  kött så kom ihåg att lägga en extra omgång med smör på! Skrattande

Oj oj oj vad ni har varit aktiva i helgen… jag blir bara så avis.  Själv vet jag inte riktigt var den här helgen har tagit vägen, har inte hunnit med så mycket. Fast å andra sidan så är det rätt så skönt också.  Har varit hemma och inspekterat förödelsen…. stambytet pågår och det går sakta men säkert framåt. Ett lager färg på väggar och tak är det som har åstadkommits den här veckan. Meningen är att det ska vara klart fredag nästa vecka….. någon som tror att det tidskemat kommer att hålla när det är all installation och kakling kvar??? Har en känsla av att jag kommer att bli bosatt hos mamma lite längre än planerat.  Fast jag sticker ju upp till dalarna nästa söndag så då får hon lite ledigt från mig i alla fall.

Förhoppningsvis kommer det att bli riktigt fint när det är färdigt…. så är det bara resten av lägenheten som ska få sig en ansiktslyftning. Kvantiteten av ROSA ska minskas dramatiskt…. liksom det grekiskt blå köket.  Sen får vi väl ha en liten housewarming-party a´la LCHF… eller vad säger ni?Cool

Nä, nu ska jag hjälpa min vilsna bror att få ordning på hans egenhändigt bakade pizza….. ( oj oj oj oj jag har så ont i magen för jag har skrattat så mycket redan). Vill inte säga för mycket men somliga har mindre koll i köket. Oskyldig

Moss å grankott!

Smörblomman

Smorblomma80
2009-11-01 20:26
#121

Å  förresten Anki….. gorgonzola är väldigt smarrigt utan pepparkaka också! Flört

Graddnos55
2009-11-02 12:47
#122

Hej alla goa Smörisar!

Ni har verkligen legat i den här helgen. Garderobrensning,hantverksmässa i julens tecken,ja jag vet inte allt.

Själv har jag genomfört en mycket lyckad kidnappning av intet ont anande födelsedagsbarn,flygresa med damen i fråga,bott i "ungdomsrummet" på Noréns malmgård med två fnissiga damer,njutit av skönsång och humor i My Fair Lady på Oscars,stadsvandringar,god mat å härliga upplevelser i vår höstruggiga huvudstad.Jag är nöjdSkrattande

Anki!

Min längtan efter pepparkakor botar jag med en dutt av pepparkakskryddor i min youghurt/gräddskål. Smaskens!! Glöggen kan ersättas med ett te som är smaksatt med glöggkryddor,det funkade för oss förra julen så det får bli så i är med.

Å ja visst ja! Köpte jeans i en storlek mindre än för en månad sen. Å jag har inte gått ner i vikt enligt vågen. Tog med mig två par jeans,ett par i min vanliga storlek och ett par i en storlek mindre.Båda var för stora. Ha! Fick hämta ett par i än mindre storlek innan jag kom rätt. Vad är detta?!? Det händer nåt med min kropp, är det som det sägs,- "det som sker stort,sker tyst",så har det varit väldigt tyst här. Få se hur detta utvecklas,kan jag gå ner,utan att gå ner ?  Hmmm,hokus pokus ?Flört

Kram från Gräddnos

Graddnos55
2009-11-02 12:50
#123

#120 Smörblomman!

Jag hoppas att det tar xtra låååång tid att fixa till ditt stambyte så att jag får ha dig kvar ett tag till här hos oss. Det är så mysigt med din närvaro.Oskyldig

Kram Gräddnos/Mzn

SirfalasEmy
2009-11-02 19:56
#124

Åh vad ni skriver på bra :) Tar en liten paus i matlagningen + buljongkoket för att skriva några rader. Händelserik helg för många ser jag.

Själv åkte jag till Ullared med en väninna (som också äter LCHF) i. Vi sov över på Skrea camping då det var fullt på Gekås hotell eller vad det nu är. Skrea camping har jättefiiiina nybyggda stugor och vi trivdes som fisken i vattnet, den lilla stund vi tillbringade där på kvällen och morgonen. Vi sov på ett sovloft (med riktiga resårmadrasser) och på kvällen när det var dags att nanna tog jag med mig fjärrkontrollen upp om jag mot förmodan skulle orka kolla på tv. Det var så finurligt fixat med plexiglas som "staket" och då kunde man kolla på tv utan problem.

När jag sen skulle gå ner för den branta stegen till första våningen på morgonen stoppade jag fjärrkontrollen i väskan, hängde väskan på ryggen och började min nedstigning, krampaktigt hållandes i allehanda föremål (ihh, lite läskigt var det!). Väl nere åt vi frukost och vi skojade om att jag ju inte får glömma kontrollen i väskan. Skulle ta upp den efter frukosten tänkte jag.

Min väninna städade upp stugan medan jag fixade med bilen och packningen. Hon frågade mig om allt var klart och jag sa ja. Hon stängde dörren och det var ett oåterkalleligt val då vi fått i uppgift att lägga nyckelkorten på bordet i stugan då vi skulle till Gekås sååå tidigt, innan campingen var bemannad. I panik kom jag på att jag glömt kolla mobilen i väskan, så jag dök in i bilen och rotade i väskan. Vad hittade jag då, förutom mobilen? JO, fjärrkontrollen. Tungan ute Jag fixar inte stress…speciellt inte på morgonen.

Jag blev alldeles kall…vi hade bråttom och där stod jag med campingens kontroll i handen. Först efter en stund kunde jag skratta åt eländet, det var ju ganska kul eftersom vi skojat om detta vid frukosten. Cool Vi la kontrollen under locket på klotgrillen som stod på verandan och hoppades på det bästa. Väl på Gekås ringde jag campingen som hade öppnat och fick ju då krypa till korset. Jag skämdes och väntade på en utskällning, men mannen i andra luren bara fnissade.Skrattande Om inte annat så lär vi ju minnas denna resan tack vare denna lilla incident.

I övrigt hittade jag en hel del billigt på Gekås. Kläder till Thea, en parkas till mig, förbrukningsvaror, billiga ägg, presenter till Theas adventskalender mm mm. Tur min väninna körde för jag var helt slut. Men det var det värt. Skrattande Nu behöver jag inte ha dåligt samvete för att Theas obefintliga uppsättning kläder som passar.

Gräddnos:

Grattis till krympningen. Glad Härligt att höra att du ser/känner ett resultat.

Nu vill fisken ut ur ugnen. Kram på er alla!

Ankimalmkatt
2009-11-02 23:11
#125

Hej smörhålisar =)

Emy:

Du skriver underbara små berättelser och kan snart tävla med Carina om att få oss andra att skratta. Det där med fjärrkontrollen var ju superkul. Underbart att kunna bjuda på sej på det viset.

Gräddnos:

Grattis, grattis, vilket resultat. Som många andra sagt här på forumet. Skit i vågen! man märker resultat på andra sätt Skrattande

Nu ska jag förbereda morgondagen. Min son kommer hem efter att ha varit på lastfartyg sedan i början av augusti. Undras om man känner igen honom? Förra gången han kom hem hade han helskägg men inget hår!! Jag är beredd på det värsta Rynkar på näsan Fast, han kanske inte känner igen mej heller. Längre hår i annan frisyr och ca 12 kg mindre. Glad Vi får väl se.

Kram /Anki

Annons:
UBCL
2009-11-02 23:32
#126

#125

Anki, jag tror att du är den som lyckas bäst just nu Skrattande
Blir väl kul att kunna imponera på muskelbyggaren?

God fortsättning med det!

Bertil

Ankimalmkatt
2009-11-03 17:16
#127

Tack Bertil,

fast jag tror det bara är nu i början som man går ner stadigt.

När man närmar sej "gamla vikter" så fastnar man. Var iallafall så förra gången jag gick ner.

Men jag gläds åt att det funkar.Skrattande

Det är så härligt med vår lilla grupp oxå, för här gläds man åt varandras framsteg. Glad

Kram / Anki

UBCL
2009-11-03 23:29
#128

#127 Anki,

det är många gamla sanningar som behöver omprövas.

Efter att jag gått ner mer än 30 kg, och med endast 7 kg kvar till min önskevikt, som är under 80, gick jag ner 6 kg på lika många veckor Glad
En annan gammal sanning (den om att det blir svårare ju äldre man blir) fick sig också en knäck, jag ska snart fylla 65 Förvånad

Håll igång!

Bertil

Smorblomma80
2009-11-05 16:49
#129

Hej hej Smörisar!!

Ville bara berätta att något kul har hänt mig idag! Jag har blivit tillfrågad om att komma med Christina, min sångcoach, och sjunga med henne den 11 december!  Hon har då släppt sin nya skiva och ska göra framträdande på Citygross på Ättekulla. Så vill hon göra något med oss  elever så vi ska vara med och  sjunga någon julsång. WOOHOO! Asballt tycker jag själv!

Musik-karriären here I come! Flört

Kram kram

Smörblomman

Ankimalmkatt
2009-11-05 18:42
#130

Grattis Smörblomman!

Så jättekulSkrattande jag blir riktigt avis Skäms.

Vilken tid? Vill gärna komma och lyssna!

Kram Anki

ninaros
2009-11-05 19:12
#131

Hejsan Smörisar!!

Så mycket trevligt ni har gjort och ska göra, jag blir lite avundsjuk. Sjunga kan jag inte, fast Uggla sa att alla kan. Gått ner mer i vikt har jag inte heller fixat, men Ullared har jag varit på för cirka tjugo år sen . Det var inte så stort då men köerna var lika långa. Solstol och fikakorg var ett måste, när kön hade gått runt hela huset. Jag som inte gillar köer stod och log med en kopp kaffe i handen och tänkte här ska fyndas, Jag hoppades att det inte blir som förra utflykten som var till Burg. Ett gäng pensionärer och jag åkte med buss och tysklandsfärja till lilla staden Burg, där man handlar allt möjligt. Vi hade tre stopp och en halvtimme på oss vid varje ställe. Jag rusade ut, rykte till mig en kundvagn av modell större. Här ska fyllas… Jag rusade fram och tillbaka i gångarna, vad skulle jag handla och vad var billigt. Började titta på vad de andra hade i sina korgar och jag tog det samma. Tio chokladkalender, vin i mjölkförpackning, burksvamp och sparris som var "svartrötter". Prata om att en halvtimme går fort.

Mannen kom precis, hörs snart igen Kram CarinaKyss

mia53
2009-11-06 00:10
#132

Hej SMÖRHÅLISAR !

Grattis Smörblomman, roligt med din sång, nu måste vi ju julhandla på Citygross den 11 dec….roligt.

Så duktiga ni är som jobbar på så bra med maten, roligt för dig Gräddnos att det äntligen händer nåt ( o nya kläder är alltid roligt ) o Anki grattis till viktnedgången ( hoppas sonen kände igen sin mor)

Härlig utflykt Emy och tillsammans med kompis o fjärrkontroll. Skrattande

(hoppas du hittade många fina saker till lilla Thea)

Imorgon ska jag hämta barnbarnet Hugo på dagis efter lunch.( han fyller 5 år) På eftermiddan ska vi baka födelsedagstårtan tillsammans o ha det mysigt. Det ska bli chokladtårta med godis på .( mormor blundar o äter vispgrädde med lite hallon istället) o tänk att det går riktigt bra det med.

Dottern (den yngsta) är riktigt dålig. Hon vaccinerade sig i skolan i förrgår.Först jätteont i armen o kunde knappt röra den o nu torrhosta o jättehög feber..trist. så nu måste jag sköta "stalltjänsten " nåra dar o det är tungt jobb minsann. Så nattinatti allihop o hälsn..mia   Rynkar på näsan

Annons:
ninaros
2009-11-08 21:52
#133

Hej mina vänner!!!

Fars Dag idag grattis alla papporCool

Nu är det snart tid för nästa möte, på tisdag och jag har fått äran att fixa fikat. Hör gärna av er om ni kommer eller inte.

Vi ses Kram Carina

SirfalasEmy
2009-11-09 11:59
#134

#133 Mamma och jag kommer gärna. Vi kommer dock troligen avlägsna oss i ganska god så jag slipper ställa upp ögonen med tandpetare i bilen på vägen hem. Cool

mia53
2009-11-09 15:27
#135

hej alla SMÖRHÅLEVÄNNER

Jag vill meddela att jag tyvärr inte har möjlighet att komma på mötet på tisdag. Jag är i Växjö nåra dar o hälsar på mannen som arbetar här ett år framåt. Vi har faktiskt varit på julmarknad i Huseby idag på förmiddan.Många tomtar o mycket goda korvar o ostar. T.o.m kokosfett på burk fanns det att köpa,och nötter. Så nu är vi proppmätt båda två o nöjda på julstämning.

Ha en riktigt fin tisdagkvällo kram o hälsningar från mia Skrattande

Graddnos55
2009-11-10 11:05
#136

Hej Carina!

Smörblomman är i Dalarna så hon kommer inte ikväll men jag öppnar porten vid 18.30 och kommer att sitta i lokalen å vänta på din ankomst.Kyss Vill du komma tidigare så meddela mig detta via min mobil! du har numret hoppas jag.

Till alla er andra säger jag : Vi ses i kväll!!

Lev fett å glatt!

Gräddnos

Smorblomma80
2009-11-10 18:40
#137

Hej!

Woohoo!! Jag har bakat LCHF-kakor idag och de blev populära även hos "sockertrutarna" som Gräddnos  kallar dem som inte äter vår goa kost.

Så nu kan man ju unna sig en kaka till kaffet någon gång då och då.

Kram kram å ha så trevligt på mötet!

Jag ska gå å smeta lite mer helosan-salva på min nya tatuering…  Cool

Smörblomman

ninaros
2009-11-11 16:07
#138

Hejsvejs smörisar!!!

Trevligt att träffas igen på mötet. Tyckte vi blivit lite slankare. Vi var på gott humör, munnen gick som vanligt på högtryck. Så mycket vi hade att prata om. Bla Julfesten!!! Gud så mycket god mat vi ska laga, ser framemot detta. Hoppas att se många smörisar i bästa stassen till jul. Glad

Smörblomman!!  inte visste jag att du gjort en tatuering. Var då om man får fråga? Den måste jag titta på när vi möts. Jag är också sugen på en ny liten sak. Har redan en, som gjordes för många år sen. Det var när brösten satt på rätta stället. En delfin blev det, var just då inne på det andliga planet, Så varför inte, var inte sugen på en kniv med orm. Så efter många år har min delfin som var rund och trind blivit en smal och lång fisk, så man kanske skulle klämma till med en kniv. Skämt och sido, nä det får bli på ett ställe där skinnet inte töjs, var det nu är.

Må så gott   Kram CarinaKyss

Smorblomma80
2009-11-11 21:44
#139

Hej hej!!

Jo, jag har gjort en tatuering…. den är bara sååå snygg.. älskar den!! Jag har gjort en fotlänk över vristen. ( Det lär ju var a ett ställe där man inte krymper så mycket på ) Så har jag gjort som notblad med tonerna från Für Elise av Bethoven. Såå läckert!! Hon är jätteduktig, Veronica. Inte gjorde det särskilt ont heller.

Veronica sa att det gjorde lika ont som att föda barn…. men om det är sant så kan jag föda trillingar på tvären utan bedövning. Det gjorde ju inte ont alls… sved lite bara. Det enda var ju att hon kommer åt nerver när hon tatuerar så man sitter ju och rycker, fastän det inte gör ont. Känns lite skumt. Obestämd Men jag ångrar inte att jag har gjort den…. kanske blir det fler om jag hittar några fina motiv.Skrattande

Hörde att ni hade ett trevligt möte igår… eftersom att jag inte kunde vara med så fördrev jag kvällen i bästa LCHF-anda här uppe i Dalarna. Bakade LCHF-kakor och LCHF-pizza… kanongod. Å inte svår att göra heller….å FEEEEET är den.  Bakplåtspappret var genomskinligt när den var färdig. Skrattande

Nä, nu ska jag hjälpa Carita i köket… vi håller på att laga en smarrig kycklinggryta med massor av grädde å creme fraiche…Flört

Måss å krankott

Smörblomman

Annons:
Smorblomma80
2009-11-12 14:49
#140

Hej hej Smörisar!

Tack för den fina inbjudan till Julbordet. Ser verkligen fram emot det och det kommer att bli jättetrevligt.

OM det inte är någon som totalt misstycker så kan jag också tänka mig att bidra lite till gottebordet. Jag har några idéer jag kan tänka mig att testa LCHF-style.Tungan ute

Snacka om att man får naturupplevelser här uppe…. varje morgon när man går ur sängen så hittar man en drös med rådjur i trädgården som går och äter i godan ro. Tills hunden upptäcker dem och börjar gny som en tosig, då blir det fart vill jag lova. Flört

Hunden förresten… jag tror jag aldrig har skrattat så mycket…är inte helt normal. Vi har en otroligt söt pittbull-tik här…. å alla vet ju att tikar sitter ner när de ska kissa. Inte den här hunden inte… hon sitter ner och lyfter på benet samtidigt, så står hon där å vinglar fram och tillbaka på tre ben medan hon utför det hon ska. Det ser väldigt kul ut! Skrattande

Nä, nu ska jag återvända till filten och soffan… tål inte den friska luften här uppe så jag har blivit lite förkyld. Eller så är det några sena biverkningar från vaccinationen av baconfeber… hoppas på det så är det överstökat snart.

En annan sak att fundera över…. hunden kan inte låta bli att äta av mina använda näsdukar, är helt tokig i dem.  Vi LCHF:are… snyter vi ut bacon när vi är förkylda???

Måss å krankott ( sagt med breeeed finsk dialekt )

Smörblomman

Graddnos55
2009-11-12 18:16
#141

Hej Smörisar!

Först vill jag tacka Carina för det goa fikat i tisdagsTungan ute å sen vill jag tacka er andra som kom till mötet, för trevliga timmar med mycket intressanta och givande samtalsämnen. Kaloriers vara eller icke vara,förbränning,artiklar och svar på artikel å genomgång av provsvar och tankar kring dagens sjukvård och så olika man bemöts av läkare  och så julbordets varande.. JULBORDET ja, åh jag ser verkligen fram emot alla goda rätter som ska dukas fram på bordet.

#140 Smörblomman! Jag kan inte tänka mig att det är någon som hindrar dig från att göra gottis till vår gottisavdelning! Inte jag i alla fall.. å du måste nog göra provgotter innan så att du vet att det är gott å då finns det några som är villiga att vara smakpersoner. Jag nämner inga namn..Oskyldig

Angående hunden,vår zöööta Zoega,så är det som man brukar säga; sådan herre sådan hund!!  Å rådjuren är vackrast på stekfatet med en god gräddsås till!! Ha ha ha! Hälsa Dalarna!

Gräddnos

Ankimalmkatt
2009-11-12 23:17
#142

Hejsan, allihop!!

Jag måste få berätta… Jag är så jätteglad Skrattande.

Maken min, elektriker till yrket, blev uppsagd i våras från Aller förlags tryckeri. (allt skulle flytta till Danmark) Han har fram tills nu varit kvar och rivit och demonterat men har oxå samtidigt sökt en massa nya jobb. Vilket minst sagt har gått trögt. 55 år så är man inte riktigt intressant längre. MEN  idag fick han äntligen napp. Så sista arbetsdagen på Allers blir 27 nov och 1 dec börjar han på sjukhuset Glad. Äntligen!

Nu slipper vi oroa oss för framtiden med hus, lån mm.

Jag kommer jättegärna på julbordet och  kan ta på mej att fixa lite olika ostar och ev nån kolhydratfattig rökt korv.

Tjolahopp på er alla!

Kram Anki

Smorblomma80
2009-11-13 11:38
#143

Hej hej !

Grattis Anki! Det var ju jättebra och skönt för er att ni slipper oroa er för framtiden.

Jaha ja…. provsmakare…. vem kan det vara då?? Tungan ute

Kra m kram

Smörblomman

Graddnos55
2009-11-13 17:32
#144

#142 Anki!

Grattis grattis! Det var härliga nyheter!Skrattande

Å vad kul att du kommer till vårt julbord och att du fixar ostar å god korv. Vi får prata mer om julbordet och om vem som gör vad nästa gång vi träffas, vilket borde bli 24 november om jag inte räknat fel? Om vi inte blir så många som vi räknat med så kanske vi får tänka om lite vad gäller maten? Vi får se.

Kram ! Gräddnos som lever fett å glatt

#143 Smörblomman!

Vad gäller provsmakare så finns det ett antal frivilliga har jag hört. Ingen nämnd men jag kan peka!Tungan ute

Hoppas du mår bättre nu och har slutat snyta ut bacon ur näsan!

Ha en fortsatt rolig Dalavistelse och hälsa mina vänner å släkten så gott.

Kram Gräddnos/Mzn

mia53
2009-11-17 00:02
#145

Hej alla SMÖRHÅLEVÄNNER

Jag vill gjättegärna vara med på julbord, men vilken dag har ni bestämt? Jag tycker det skulle va spännande att laga en LCHF-jansson.,och kanske Lchf -pepparkakor…vad tror ni om det.???

Har hittat recept som jag ska testa..vi ses i nästa vecka..ha det bra alla o må så gott..hälsn..mia Kyss

Graddnos55
2009-11-17 11:39
#146

# 145 Hej Mia! Å välkommen hem från trippen till Växjö!

Spännande med nya recept.. Jag har åxå en variant på Jansson men kallar den för Erixons frestelse, vi kanske är inne på samma idé? Pepparkakor? Ja då blir många glada. Särskilt en tror jag,Anki, som saknar peppisarna vid advent å juletid.Tungan ute

Som sagt, det blir roligt att träffas nästa vecka. Bertil och Kerstin fixar fikat den här gången. Om dom kommit hem från sin Frankrikeresa, men det ska vi hoppas att de gjort.

Lev fett å glatt!

Kram Gräddnos

Annons:
Ankimalmkatt
2009-11-17 12:54
#147

Hej alla smörhålevänner!

Ja, Mia, jag tror jag blir gladast av alla, om du gör pepparkakor. Detta är nog min största sorg (i LCHF) att jag inte får äta pepparkakor.

Men att det fanns LCHF-specialpepparkakor det har jag inte stött på tidigare. Hoppas jag kan få receptet för då är min jul räddad Skrattande

Ses på tisdag .

Kram till er alla/ Anki

Smorblomma80
2009-11-22 21:27
#148

Hej å hå jungman jansson!

#147 Pepparkakskrydda är också gottis på yoghurten till exempel, prova det!

Nu har jag fått tider på när jag ska vara med och sjunga på city gross!  Det kommer att vara två korta shower på City Gross Ättekulla, i deras Café.  Det är klockan 16 och klockan 18 den 11 december som gäller för den som har lust att titta förbi.

Vi ses på tisdag!

Ha det gött!

Smörblomman

mia53
2009-11-24 00:25
#149

Hej alla SMÖRHÅLISAR

Saknar er alla, hoppas vi ses imorgon. Om jag hinner o orkar så ska jag baka några "provpepparkakor " som ni ska få smaka till kaffet. (har varit hostig o förkyld o utan röst i snart en vecka o dessutom oerhört trött o bara velat sova) Men jag tror det har vänt nu, saknar er…hälsn..mia Obestämd

Ankimalmkatt
2009-11-25 00:38
#150

Hej alla,

Ledsen att jag inte kunde komma på mötet. Mycket jobb idag och en kurs imorgon satte käppar i hjulet för mej. Hoppas ni hade en bra träff (som alltid).

Mia, jag hoppas jag får smaka dina pepparkakor en annan gång. snyft! Gråter

Men vi ses den 6 dec.  Det lovar jag Glad

Kram till er alla, Anki

SirfalasEmy
2009-11-25 23:01
#151

Hej alla goa smörisar!

Hoppas att ni hade trevligt igår! Så nyfiken på vad ni avhandlade denna gång. Nått speciellt ämne eller mest mysigt babbel?

#148 Åh vad spännande att du ska sjunga på Citygross! Önskar dig all lycka till! Skrattande

#149 Uscha, låter inget vidare. Hoppas du mår bättre nu!

Själv mår jag halvdant fortfarande. Jobbig huvudvärk igår, inatt och imorse men sen gav den vika efter ny alvedon. Extra trött och seg, men tar jag det lugnt så funkar det. Blir det inte värre än så här så är jag överlycklig.

Mamma hälsar

Kram till er alla!

SirfalasEmy
2009-11-25 23:05
#152

Just det ja, glömde att jag skulle tipsa om att kostdoktorn nu lagt ut länk till den filmade "fettstriden i Eskilstuna" där man kan se/höra dem alla föreläsa. Ganska intressanta grejjor.

Länk här.

UBCL
2009-12-04 13:38
#153

Kostdoktorn har de senaste dagarna haft två inlägg som rör våra minsta.

1. Fetmjölk och Bregott i skolorna.
Jag hade ingen aning om att det var det totala intaget av mättat fett som styr. Livsmedelsverket "(re)kommenderar" max 10% mättat fett i skolkosten vilket per automatik medför att om man serverar fetmjölk och Bregott så måste man minska mängden mättat fett i den övriga maten. Så LSV vinner även när föräldrarna får igenom sina krav på riktig mjölk och inget margarin på mackorna :-(

2. Tvångsomhändertagande (England) av barn som ordinerats skräpmat för att gå upp i vikt.

Den här tycker jag är lite rolig mitt i allt eländet med ett barn som tas från sina föräldrar. Läkaren och socialvården har hajat att om man äter mycket kolhydrater så går man upp i vikt. Föräldrarna vill ju att barnet ska växa och bli stor på nyttig mat men eftersom han matvägrar så går han inte upp något. Så därför tar socialen lille Zac ifrån föräldrarna och placerar honom i fosterhem. Efter 4 månader får föräldrarna tillbaka honom, lika smal men med smak för godis och kakor.
Vinnare: Zac, den lille busen Flört

Annons:
Smorblomma80
2009-12-04 20:36
#154

Hej hej alla Smörisar!

Det verkar som vi blir bara 12 vid bordet eftersom att jag inte lyckats få tag på Fredrik. Men jag hoppas att vi får trevligt i alla fall.

Jag har nu lagat mitt bidrag till gottebordet… och jag hoppas att ni kommer att gilla mina:

  • Ischoklad smaksatt med citron och ingefära.
  • Jordnötstryffel
  • Mandeltryffel
  • Kokos/Kaneltryffel

Jag tänkte inte göra så mycket men det blev så illa att inspirationen satte in, så kunde jag bara inte hejda mig.  Nästan allt är enligt LCHF…. jordnötstryffeln är mer åt GI hållet så den får ni vara försiktig med. Flört Plus att hela min kyl luktar jordnötter….

Kram kram

Smörblomman

UBCL
2009-12-05 14:51
#155

#154

Vi blir nog 13 i alla fall, Anki tar med sig maken Skrattande

För egen del kom jag på att jag nog gärna vill ha rödbetor (6,9% kh är väl ok på en smaksättare) till syltorna så därför kokte vi in rödbetor helt utan socker i lagen och jag tycker att de blev helt perfekta (eget skryt luktar illa men det här luktar mest ättika).

Ankimalmkatt
2009-12-05 18:02
#156

Aj då, 13 vid bordet.

Det får vi väl lösa på samma roliga sätt som förra gången vi var 13. Dvs vi dukar till 14 Skrattande, eller?

Ska bli kul att träffa alla glada smörisar imorgon.

Kram

SirfalasEmy
2009-12-06 12:27
#157

Hej hallå smörhålan! Snart är det dags att sätta sig i bilen och köra till Hbg. Skrattande Placeringen löste visst sig självt precis. Andy kan tyvärr inte komma med då han är förkyld, hängig och trött. Eller, ja han vill så gärna komma, men dels vill han inte smitta och dels orkar han inte. Tänkte "låta honom få ha" en portion kvar av all mat han lagat den senaste veckan. Min duktige och snälle man Kyss Kanske att han kan komma och hälsa på en kväll när vi träffas som vanligt. Jag bara byter plats på honom och mamma så funkar det säkert jättebra!

Ses snart!

Smorblomma80
2009-12-06 22:14
#158

Hej Smörisar!

Tack för ett trevligt julbord med mycket gott. Tungan ute

Roligt att ni ville sjunga med och leka också… ni var ju URSNYGGA allihop! Speciellt när garnityret kommit på plats! Skrattande Dessvärre fick vi ju uppleva hur socker smakar och usch vad det inte är gott.

Satt och surfade på nätet och fick en liten idé, jag har gjort en egen hemsida till oss… tänkte att det kan kanske vara kul att samla bilder från våra upptåg och sånt på ett helt eget ställe. Jag har redan bloggat om vår julbord… som ni är välkomna in och läsa. Synpunkter mottages tacksamt och tips på vad bloggar kan innehålla.
Här på hemsidan kan vi skriva i gästboken, skicka e-mail och lite annat. Tänkte också att det kan vara ett bra redskap för att presentera oss för nya framtida medlemmar, det kanske är lite mer lättillgängligt än kif eftersom det inte behövs något medlemskap. En tanke bara.

Tycker ni inte att det är en bra idé så lägger jag ner projektet igen.

Adressen är: http://smorholan.zoomin.se

Smörhålan

Moss å grankott!

Smörblomman

Smorblomma80
2009-12-06 22:24
#159

Sorry… jag kan inte stava! Måste ha varit Ramlösan jag drack idag. Skrattande

http://smorhalan.zoomin.se ska det ju vara.Smörhålan

Moss å grankott!

Smörblomman

SirfalasEmy
2009-12-06 22:38
#160

Haha, ja den där Ramlösan kan vara lömsk!! Flört

Annons:
SirfalasEmy
2009-12-06 22:44
#161

Hihi, Theas glada kommentar till pappa när hon kom in genom dörren:

"Synd att du inte var med pappa, för då hade du fått höra när många kallade mig för Emy" Ett glatt konstaterande, typ. Cool

Hon är jättenöjd med dagen och pratade om böckerna och vantarna tills hon somnade. Vantarna ska hon ha med sig i skolan imorgon när det är "visningsdag" och man får ta med sig ngt hemifrån att visa/berätta om.

UBCL
2009-12-06 23:21
#162

Tack ALLA Skrattande

för ju(v)ligt julbord.

När det blev dax för gottebordet var jag redan så mätt på riktig mat att jag blev tvungen att avstå, inte nog med det – nu efter hundpromenad, sportnytt på tv och våttorkning av 200 kvadratmeter golv på Snittet är jag fortfarande så mätt att jag skulle kunna …Foten i munnen

SirfalasEmy
2009-12-06 23:25
#163

#162 Tack själv!

Jaaadu, här är en till. Fast jag har inte gjort så mycket för att förbränna det. Först en timme sittandes i bilen (växlades, bromsades, kopplades och gasades, visserligen) och sen efter det hamnade jag i soffan med datorn…

Vi får väl se när man blir hungrig imorgon…blir nog framåt 11.

Ankimalmkatt
2009-12-06 23:39
#164

Hej allihop,

Jag säjer oxå TACK alla för en trevlig eftermiddag. Och GOD framför allt. Jag är fortfarande STOMPmätt.

 #159, Bra initiativ med hemsida. Ska bli kul att gå in och se bilder och så senare.

I bilen hem sa maken att han tyckte att vi var ett kul gäng Glad, så han kunde förstå varaför tisdagkvällarna blir så sena när vi har möte.

Kram Anki

Smorblomma80
2009-12-07 19:11
#165

Hej vänner!

Roligt att ni gillar min idé….

Hemsidan är igång så nu behöver vi bara lite besökare som skriver i gästboken, lämnar kommentarer…. och sånt. *PIIIIIIK* Cool

Lämna gärna förslag på bloggämnen…. länkar vi kan hänvisa till och annat spännande.

Kram Smörblomman

Smörhålan

mia53
2009-12-07 19:26
#166

Hej alla SMÖRHÅLEVÄNNER

Tack för en fin eftermiddag med allt gott !

Men så proppmätt har man inte varit på länge, ingen frukost imorse o lunch sent idag. Men så fantastiskt mycket goa grejer ni alla lagat till.

Tack för att ni finns o en riktigt fin o fridfull lucia o jul önskar jag er alla. Kram o hälsningar..mia Kyss

Smorblomma80
2009-12-11 13:13
#167

Hej hej alla smörisar!

Tänkte fråga om det är någon som har  några bra "närbilder" på maten på vårt mycket trevliga julbord? Tänkte lägga in lite bilder som inspiration på vår hemsida.

Kan ni inte maila dem till mig i så fall… ni har adressen på vår telefonlista.

Kram kram

Smörblomman

Ps… ett inlägg eller två på hemsidan hade inte skadat… känner mig faktiskt rätt ensam på sidan. Ds

Annons:
SirfalasEmy
2009-12-11 15:43
#168

#167

Tyvärr tog jag inga närbilder alls. Obestämd

ninaros
2009-12-23 00:22
#169

Hej alla vänner !!

Tack tack för en härlig julfest, ska vi inte ha det varje månad?Tungan ute

Har varit på en liten julrunda med mannen, skönt med lite semester, och jag fick handlat alla julklapparna. Nu ska man bara fixa det sista inför julafton, men det är ju inga problem, bilen glider fram i raketfart.Förvånad Förbi Ica och bort till Hemköp innan jag har bromsat färdigt. Får hoppas tomten har bättre tur, så han stannar på Smörhålan.

Jag önskar er alla en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR

Kram CarinaKyss

SirfalasEmy
2009-12-23 13:26
#170

Ja se det töar, ja se det töar…  Tungan ute

Tittar in och önskar alla smörisar en riktigt fin julafton!

Vi ska vara hos makens syster i år. Ni andra?

Juliga kramar

Emy med familj.

SirfalasEmy
2009-12-23 17:14
#171

Smörblomman

Letar efter receptet till keso á la maltan. Fick för mig att du lagt upp det här? Hittar det dock inte så minnet sviker kanske?

Vet vad du har i, ungefär, men inte hur mycket.

Ankimalmkatt
2009-12-24 01:17
#172

GOD JUL  alla goa Smörisar!

Hoppas ni får en skön och "fett god jul" Skrattande

Många kramar till er alla.

Vi hörs och syns på nya året.

Anki

UBCL
2009-12-28 02:20
#173

Julen har varit bra med alldeles för mycket matFlört

Även om det är rätt sort, LCHF, så kan det ändå bli för mycket.

#171

Här är länk till Anna JD Jacobssons Keso ala Malta.

Jaha-jaa
2010-01-04 01:14
#174

Ni kan väl lägga ut lite av recepten på maten ni hade på jul bordet??

Annons:
Smorblomma80
2010-01-08 16:51
#175

Hej alla Smörisar!

Första mötet för Smörhålan är nu på tisdag den 12 januari klockan 19, samma plats som vanligt.

Vem var det som skulle ta med fika? Blev det bestämt?

Det vore  ju lite pinsamt om det var jag som skulle ha tagit med fika och glömt det.

Kram kram

Smörblomman

Graddnos55
2010-01-09 18:31
#176

#175 Smörblomman!

Ja du .. jag kommer inte heller ihåg vem som håller i fikastunden på tisdagens möte?  Hoppas att någon av de andra har bättre kom i håg än vi har. Vi får se,än är det några dagar kvar till tisdag! Skrattande

Gräddnos

Graddnos55
2010-01-09 18:47
#177

Hej på er alla Smörisar!

Har ni läst dagens Helsingborgs Dagblad? Där är en intressant artikel "Banta med hjärnan". Martin Ingvar, hjärnforskare,professor i klinisk neurovetenskap och chef för integrativ medicin på Karolinska inst. Solna, har mycket intressant att berätta om bl.a viktminskning och att vi inte ska vara rädda för att äta fett..men akta oss för socker. Han ger Annika Dahlqvist rätt på vissa saker och "lite fel" på andra. Läs och begrunda,det händer stora saker i de lärdes värld nu för tiden.Oskyldig

Till er som inte har möjlighet att ta del av ovanstående artikel i HD, jag tar med urklippet till tisdagens möte!

Väl mött på tisdag och varm kram till er alla i vinterkylan!

Gräddnos

sepersl
2010-01-09 21:21
#178

Hejsan alla smörisar! God fortsättning och gott nytt! Det var länge sedan! Jag hade tänkt komma på tisdag - hoppas det är ok. Är det fortfarande samma plats dvs. källaren? Ska bli så kul att se er igen. Kram //Linda

Jaha-jaa
2010-01-09 23:02
#179

Jag har jobbat nästan var gång de varit möte förra året men nu på tisdag är jag ledig så jag undrar var är mötet så man kan delta…

UBCL
2010-01-11 12:00
#180

Hej alla SMÖRISAR,

jag tror inte det blev bestämt vem som ska hålla i förtäringen.

Jag anmäler mig härmed till detta uppdrag. Det blir smör, blandade nötter och en brie-tårta till kaffet. Jag kommer också att mejla alla på vår medlemslista.
Anmäl gärna till mig om du inte kommer, så att jag kan anpassa mängderna.

Adressen: Samlingslokalen på Karl X Gustavs gata 25B, 254 38 HELSINGBORG (enklast är nog att kolla på eniro.se efter vägbeskrivning).

Bertil

UBCL
2010-01-11 12:08
#181

#177 Gräddnos,

jag läste artikeln. Både Kostdoktorn och AD har skrivit om detta med länk till Helsingborgs Dagblad.

Själv har jag beställt boken och hoppas att den kommer i tid så att jag kan ha den med i morgon till mötet.

Bertil

Annons:
SirfalasEmy
2010-01-13 00:43
#182

Phew, äntligen hemma. Maken låg och sov i soffan när jag kom hem och som vanligt möttes man av en pigg sötnos till hund. Tack för idag, det var verkligen trevligt och roligt att se er igen. Tack Bertil för fikat!

Nu har jag letat upp tråden om rätta sättet att bajsa:

Konsten att bajsa korrekt (seriöst)

Och direktlänk till klippet på youtube (finns länk i tråden, men den är inte klickbar)

Läs och lär! Flört För mig är detta enda sättet, som sagt. Kanske värt att testa och och kanske upptäcka en hy horisont? Tungan ute

Natti på er allihop!

sepersl
2010-01-13 08:33
#183

Tack Bertil för fikan och tack Emy för länken. Skrattar när jag tänker på det Tungan ute

Tack för ett trevligt möte allihopa!

Vi ses och hörs!

//Linda

UBCL
2010-01-13 13:14
#184

Då var det dax att hoppa till en ny tråd: SMÖRHÅLAN 3

Häng me' vet ja'! Skrattande

Bertil

Upp till toppen
Annons: