Annons:
Etikettmat-livsmedel
Läst 7312 ggr
anneli1964
12/4/06, 7:25 AM

Nötbröd

Har för mig att jag sett et recept på ett nötbröd här men kan inte hitta det..nån som kan lägga ut en lina ditt?

Tack!

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Lillianna
12/4/06, 5:08 PM
#3

Jag gör ibland det här receptet, från Maria Tauson

1dl jordnötter (eller mandlar), körs i matbererare

1 ägg

0,25tsk bakpulver

Kladda ihop alltihopa med en gaffel i en skål eller en djup tallrik. In i micron i drygt 2 minuter. Ät med smör och ost eller vilket pålägg du gillar. Du blir väldigt mätt och står dig länge m du äter hela brödet!!

/Lillianna

~ Lillianna ~

Denna kommentar har tagits bort.
anneli1964
12/4/06, 5:47 PM
#5

Tack så mkt…båda två *L*

Mervi
12/4/06, 7:49 PM
#6

Nötbröd innehåller så lite vetemjöl att det spelar mindre roll för dem som inte är känsliga. Jag bakar detta bröd och har även ätit det. Skopmjölet är till formen.

Annons:
hemul
12/4/06, 9:06 PM
#7

Funkar det för miljoner polacker (och Mervi) så funkar det nog för oss också. Vad tror ni de där korvaran med mindre än 5& kolhydrater innehåller? Det blir inte skadligare för att man tillsätter det själv. Sedan kanske man inte ska äta 10 skivor förstås.
Glad
LC är inte NoCarb.

[Saiva]
12/4/06, 9:10 PM
#8

Jag testade det där nötbrödet en gång. Jag blev proppmätt på 2 skivor med smör och ost på Skrattande

Mervi
12/4/06, 10:23 PM
#9

Ja brödet mättar jättebra. Man kan inte föräta sig på det.Flört

anneli1964
12/4/06, 10:30 PM
#10

Har just bakat färdigt så nu ska kråset smörjas! Det ser riktigt läckert utRäcka ut tungan

Lillianna
12/4/06, 10:34 PM
#11

Jag åt Tausons variant under den första delen av min allra effektivaste viktminskning, men nu står jag envist stilla oavsett vad jag äter *surt sa räven*

/Lillianna

~ Lillianna ~

Mervi
12/4/06, 10:42 PM
#12

Lillianna: Jag åt också Marias bröd i början, helt OK det med.

Jag måste köra fakir för att gå ner, och det får vänta till efter jul. Fixar inte det just nu.

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
Mervi
12/5/06, 10:12 AM
#14

Gittan: Efter jul, just nu känner jag inte för det, men försöker ändå hålla mig ganska strik, men inte fakir.

Denna kommentar har tagits bort.
hemul
12/5/06, 10:55 AM
#16

För er som är baksugna så har jag en till Kwasniewskibulle som jag gjort oftare. Det blir som formbröd och innehåller 2.5-3.5 g kolhydrat per skiva beroende på hur man gör det och hur tjockt man skär.
http://43.freebb.com/fettskramd/fettskramd-article530.html#4859
Med senaste favoritblandingen, bovetemjök och havregryn mixat till mjöl, tycker ivf jag att det är helt i klass med sånt skivat formbröd man köper när det väl är rostat eller smörstekt.

Denna kommentar har tagits bort.
Pasi
12/5/06, 8:01 PM
#18

Nej, havre är knappast bättre än något annat spannmål, men man kanske inte måste äta det varje dag!?Glad

Hemul - Jag är inte alls sugen på bröd…men detta receptet måste jag ändå prova!Cool

Mervi
12/5/06, 8:42 PM
#19

Jag tycker det är bra att ha några recept på bröd, det är ju bättre än det vanliga brödet och det lilla kolhydrater där är i kan man unna sig ibland, om man inte är jättekänslig för spannmål.

hemul
12/5/06, 8:58 PM
#20

Ja, jag saknar faktikt inte bröd jag heller sådär dagligdags. Men när man ska lyxa med en påse räkor ät det faktikt en höjdare att ha det där formbrödet i frysen. :-)

Gittan, havreblandningen är för att det blir bäst så, inte för att det är nyttigare (fast lite nyttigare är det nog). På bara vanligt vete, som originalrecptet är, blir det otroligt lätt. Ingen substans alls. Bovetet binder tydligen mer vätska och havren gav god smak. Man kan säkert använda delvis mandelmjöl i formbrödet också.

Annons:
Mervi
12/5/06, 9:18 PM
#21

Jag tänkte baka till julen, så jag, mannen och dottern kan få oss lite bröd till skinkan.

hemul
12/5/06, 9:32 PM
#22

Jag tänker skippa skinka. För mig är skinka lika med knäckemacka.

hemul
12/5/06, 10:10 PM
#23

Förresten Pasi, om du testar så ta inte så där mycket smör i. Det gör att smeten sjunker ihop. Det är bättre med bara en normal klick. Smör kan man ju ha mackan!

Margareta
12/5/06, 10:40 PM
#24

Skinka för mig är en TUNN skiva med senap och den nya dijonsenapen med lite smak jag hittat är helt ok.

Vi skall absolut vattna ur den minst ett dygn och troligen koka den i år för att få ur så mkt salt som möjligt.

Jag har aldrig gillat julskinka, men när jag fick smaka en tillredd så var det riktigt gott, jag är ju inte så mycket för salt mat.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Denna kommentar har tagits bort.
Chocolate
12/6/06, 7:35 PM
#26

Testade Marias bröd som Lilianna tipsade om och så gott det blev, lite salt behöver jag (smakmässigt) också men det var kanon. Annars har jag bara gjort det där linfröbrödet (var det nu kom ifrån).

ovkyhn
12/7/06, 12:38 PM
#27

Linfröbröd skulle ja viljaha receptet på .

Annons:
Chocolate
12/7/06, 2:11 PM
#28

 Här kommer det! 

Linfröbröd

5dl linfrömjöl (drygt 3dl hela males i mixern och blir då rätt mängd)

1 msk bakpulver

½-1 tsk salt (jag tar den mindre mängden)

5 stora ägg

1 1/4 dl vatten

3/4 olja

brödkryddor efter smak (färdig brödmixkrydda är gott)

Blanda ihop allt och låt det svälla några minuter. Bred ut det på ett bakplåtspapper ca. 20x30 cm. Gräddas i ca. 20 min på 175 grader. Skär sedan brödet i rutor. Går även att frysas.

Mervi
12/7/06, 3:47 PM
#29

Linfrön innehåller ju inga kolisar, så det måste jag också prova.

Vad innehålle brödkryddorna?

ovkyhn
12/7/06, 8:35 PM
#30

TACK, det ska ja göra snarast

Shawy
8/16/07, 6:31 PM
#31

#3 OJOJ….men va gott det blev. Jag har hela tiden hållt mej från att göra nåt som liknar bröd….el godis m.m.

Men eftersom det var så enkelt så ville jag prova. Jag blev helt förtjust, smakade jättebra! Jag tog 1/4 del av brödet och åt med smör och ost. Smaskens! 

Vet någon hur mycket kolhydrater det innehåller?

NancyAlke
8/16/07, 7:08 PM
#32

#3 Det brödet gör jag också och äter ett halvt till frukost varje dag (med massor av smör). När väl mina arbetskamrater förstod att det var smör jag hade i ett en cm lager mellan "brödkvartarna" var det många ögonbryn som höjdes Flört

Men jag tar 50/50 sötmandel och hasselnötter i stället. Jag köper en påse av varje och mal i mixer, förvarar det sedan i kylen i en glasburk. Krosset är även gott att strö över yoghurt om man äter det.

Shawy
8/25/07, 10:35 PM
#33

Nu har jag precis malt ner mandlar och hasselnötter och slängt ner det i en glasburk och in i kylen. Tack för tipset!

Nu väntar ett gott nybakt bröd på mej…mums!

Å mycket smör på …gött.

venuseva
8/27/07, 3:53 PM
#34

Funkar inte för mig att hämta något recept på nötbröd. Kanske någon kan hjälpa till?

Annons:
Shawy
8/27/07, 4:05 PM
#35

På inlägg #3 så står receptet utskrivet om det är det du menar.

venuseva
8/27/07, 4:26 PM
#36

Vet inte, försökte öppna länkarna. Uppfattade att de recepten var "bättre" än Maria Tauvsons.

Hur gör man när man saknar microugn?

hemul
8/27/07, 5:06 PM
#37

Menar du mina länkar? Den där servern är skräp, nere halva tiden minst. Funkar antagligen i kväll. Jag är lat och orkar inte översätta recepten en gång till. Ursäkta. Generad Om du kommer dit senare så kolla på brödet som heter "tekakor, pizzabottnar" eller liknande. Ny favvo och mindre kolisar.

venuseva
8/27/07, 10:53 PM
#38

Ok, testar senare när trafiken har lugnat ner sig.

NancyAlke
8/28/07, 11:11 AM
#39

Någon här på forumet testade att göra brödet i ugn i stället för mikro, och det gick bra. Kommer inte ihåg temp och tid, men skulle gissa på sisådär 200 grader i 10  min eller så.

magma
8/29/07, 1:16 AM
#40

Jag körde det i en liten (kanske 15 cm?) ugnsform, på tre ägg och tre dl kokos i 200 grader. Smorde formen med smör, det gick fint.

venuseva
8/29/07, 6:40 PM
#41

Det verkar som man har tagit fram en äldre version från tidigare idag, då inlägg inte finns med längre, som skrevs tidigare idag.

Skall testa mixa nötterna, smörja med sesamfrön eller bara smör.

Annons:
korseett
9/16/07, 9:28 PM
#42

nu har jag också prövat brödet som finns i #3 och det var mycket gott- nästan farligt gott med massor av smör och ost till. Jag gjorde mitt på mandel. Smakar som scones ungefär

suda
9/17/07, 10:36 AM
#43

Hemul, snälla, vid ork och tillfälle skulle jag bli tacksam… jag har blivit bra nyfiken på både bröd #1 och bullen, #16

Det verkar som om själva forumet på fettskrämd är nere, alla andra länkar fungerar som de ska.

venuseva
9/17/07, 1:09 PM
#44

Stämmer in i suda's önskan, receptet på #1 och 16. Please.

Mervi
9/17/07, 1:22 PM
#45

Jag bakar nötbrödet efter följande recept (Hemuls)

300 gram hassellnötter/mandell
ca 60 gram vetemjöl + 1 tsk bakpulver
9 ägg, inte de jättestora utan mindre ägg
40 gram smör (smältes)
60 g vispgrädde (jag tar ungefär en 1/2 dl)
ev lite salt

Mal nötterna och blanda ihop med mjöl och bakpulver. Rör i äggen grädden och smöret.

Häll i en smord och bröad form. Jag tar ströbröd för annars brukar mitt bröd hänga i formen och gå sönder.

Det blir en lagom formbröd som räcker en vecka. Det är oftast bara min man som äter det. Det går bra att frysa in.

venuseva
9/17/07, 5:10 PM
#46

tack Mervi, snabb som vanligt.  

Undrar om man kan bröa med sesamfrön?

Mervi
9/17/07, 5:15 PM
#47

Jag har provat med många olika frön men tycker inte resultatet blir bra. Men prova.

venuseva
9/17/07, 5:23 PM
#48

Jepp, det skall jag vid tillfälle. Måste ha något att mala mandlarna med först. Det mal långsamt i kvarnarna här. Skrattande

Annons:
Mervi
9/17/07, 5:26 PM
#49

Skrattande

bjornen66
9/17/07, 5:28 PM
#50

jag har varit ute o ätit  och tycker fy va äckligt det är med restorang mat, det är för lite fett o oftast förmycket kolhydrater. fy vad besviken jag blir allt ska vara så fett snålt. äter hällre mat hema än restorang mat.

venuseva
9/17/07, 5:30 PM
#51

håller med dig bjornen66!

Upp till toppen
Annons: