Annons:
Etikettmat-recept-på-bröd-och-brödbaserade-rätter
Läst 30918 ggr
monkan
3/5/07, 4:58 PM

Polarbröd enl Optimal Ernæring

Receptet kommer från Lavkarboforumet  och här är min översättning från norska. Kom ihåg att den norska cottage cheesen är torrare än den svenska och 1 burk norsk innehåller 250 gr. Anpassa mängden efter det.

OE "Polarbröd"  / OE Pitabröd   - 1 karb/styck

- 1/2 burk Keso (låt den rinna av)
- 1,5- 2,0 dl riven ost
- 3 stk ägg
- Salt, pepper, pizzakrydder, oregano, basilikum mv.

Hårdvispa äggvitorna - ha gärna i lite salt för att få det ordengligt styvt.

Mosa keson och äggulorna tillsammans med en stavmixer eller med en sked. Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vit pepper, pizzakrydder mv. etter smak. Vänd så forsiktigt in de vispade äggvitan. Du kan också ha i tex finskuren skinka eller finskuren, stekt bacon i röran om du vill.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Klicka ut röran med en sked. Jag brukar ha på lite mer pizzakrydda när jag lagt ut smeten på plåten - mest för utseendets skull. Det blir ca 8-10 stycken OE Polarbröd beroende på hur stora du vill ha dem. Kom ihåg att de flyter ut under gräddning. Grädda på ca 175°C i ca 20 minuter, eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Smakar gott med korv, ost, skinka og majonäs mv.

Dessa OE Polarbröd passar också utmärkt att använda som minipizza. Ha då bara på lite pizzasås med lite kolhydrater i, kött, skinka, svamp etc toppat med ost och pizzakryddor. Mycket gott!!

Har du på ost og skinka eller har gjort minipizza smakar det extra bra om du värmer upp de i mikron. Och en sak till - dessa kan också användas som korvbröd. Det är bara att ha på det du önskar. Räksallad med majonäs innehåller inte många kolhydrater…

Jo - och de går att frysa….

OE står för "Optimal Ernæring"  som är ett kosthold basert på Jan Kwasniewski og Wolfgang Lutz anbefallningar. Boken "Bedre uten brød" er skrevet av Wolfgang Lutz. (Finns tyvärr inte på svenska men är på rea på norska bokrean just nu..)

Annons:
Margareta
3/5/07, 5:17 PM
#1

Vilken storlek på Kesoburken (250g/500g)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

monkan
3/5/07, 5:56 PM
#2

250 gr är storleken på den norska burken. Kom bara ihåg att låta den svenska varianten rinna av…

Mervi
3/5/07, 10:45 PM
#3

Jag gjorde dubbelsats, det var gott med smör och ost. Åt 1 st till frukost + 1 ägg + kaffe + kokosfett. Höll mig ända till lunchen kl 13.

magma
3/5/07, 11:07 PM
#4

Ett spännande recept, det ska jag prova!

drutten53
3/22/07, 8:05 PM
#5

oj då..det måste man prova….låter gott..kram

StinaLisa7
3/24/07, 9:50 PM
#6

Wooow helt suveräna!

Vi skulle ha tacos ikväll, är ju helt OK med sallad runtom, men jag tänkte att det skulle vara skoj att testa detta brödet.

Jag gjorde enligt receptet men kryddade med Taco bordskrydda, sen klickade jag ut många matskedsstora på två plåtar som jag gräddade i 15 minuter var (de var vackert gyllenbruna då).

Resultatet blev kanonbra, de var mjuka men funkade som ersättning för taco-chipsen som övriga familjen mumsade på, de var dessutom där och nallade så jag hade fullt sjå att hinna med att få några själv. Skrattande

Annons:
magma
4/9/07, 9:42 PM
#7

En akut fråga om polarbrödet! Ska nämligen bli kvällsmat ikväll, pizzatajm… Det var himla gott med "lätt och rökt" på (ungefär som lightbacon:) och en skivad tomat samt en hög riven ost ovanpå.

MEN! I receptet står att man ska tänka på att norsk keso är på 250 gram/burken, och i receptet står 1/2 burk keso. Menas det då i receptet 125 gram??? Vilket innebär, om jag ska använda min 500 grams burk, att jag måste fyrdubbla receptet, dvs 12 ägg och runt en liter riven ost?! Någon med koll på detta? Sist höftade jag och tog 9 ägg:)

ireke
4/9/07, 9:45 PM
#8

Helt rätt. 125 gram keso till 3 ägg.

magma
4/9/07, 9:49 PM
#9

wow… Tack för ett otroligt snabbt svar! Och wow igen- vilken otrolig mängd ägg, tur jag fick en hel platta ägg av svärmor på påskafton.Skrattande

monkan
4/10/07, 5:55 PM
#10

Jag gjorde en stor sats när vi skulle på resa och det är perfekt picknickmat! ¨Dessa polarlappar är verkligen en räddning. Stort tack till Ziggy på Lavkarbo.no som uppfann dessa

KatNyb
4/10/07, 9:31 PM
#11

Nu har även jag bakat polarbröd. Med oregano och 17-procentig stark ost bara för att den har så god smak. Det blev gott. Jag tog en macka med majonnäs. Heja Norge! Skrattande

Margareta
4/15/07, 12:15 AM
#12

Jag har nyss gjort brödet för första gången och det blev verkligen gott. Överätningsmekanismen satte igång. Vi gjorde på 500g keso för att det skall räcka till de gäster som vill smaka vår konstiga mat… ha, jag tror jag gömmer dem…

Livsmedel

Mgd

kcal

Prot

Fett

Kolh

Keso 4% naturell

500

450

60,0

20,0

10,0

Ost 31% Präst

400

1560

104,0

124,0

6,0

Ägg rått el kokt

720

1053

90,7

72,7

10,1

 

1620

3063

254,7

216,7

26,1

Det stämmer inte helt perfekt eftersom jag silade bort vassle, men ungefär 26 kolhydrater på 4 plåtar med 9 på varje, dvs 36 st. Mindre än 1 kolhydrat per styck alltså.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
4/15/07, 12:17 AM
#13

Pass på bara att fetthalten är LÅG

  • 64% fett
  • 33% protein
  • 3% kolhydrater

fick jag det till

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
hemul
4/15/07, 12:43 AM
#14

Det här verkar vara en anpassning av Kwasniewskis ostbröd (han har lite mjöl i sitt).

Pasi
4/15/07, 12:45 AM
#15

Jag gjorde polarbröd igår…helt ok. Gjorde pizza idag på en överbliven jättekaka…blev kanonbra!Glad

Margareta
4/15/07, 1:05 AM
#16

Hur förvarar ni Polarbrödet? Jag undrar om man kan trava ihop det i en burk i kylskåpet?

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Sara40
4/15/07, 2:06 AM
#17

Margareta - jag har gjort så i all fall, helt ok. Men jag har bara haft tillräckligt i kylen för några dagar, resten lägger jag i frysen då jag är osäker på hur länge det håller sig färskt i kylen.

När jag skall äta brödet värmer jag det lite i ugnen bäde för att det är lättare att bre smör på det och för att det är godare lite varmt.

Mervi
4/15/07, 11:56 AM
#18

Jag frös mina och tinade upp de jag behövde, det funkade bra.

jenny-olsson
4/15/07, 2:30 PM
#19

Hur blir era bröd? Jag har provat en gång och dom liknade som stekta ägg. Mjuka och sladdriga.

 /Jenny

Pasi
4/15/07, 2:46 PM
#20

Mina blev lite luftiga, ganska sladdriga…smakade ägg med ost, men det kanske inte var så konstigt.Räcka ut tungan

Annons:
monkan
4/15/07, 2:49 PM
#21

Det är viktigt att vända i äggvitorna försiktigt när man blandar ihop allt. Grädda de lite längre nästa gång om de är för blöta. De blir lite omelettaktiga - det håller jag med om, men goda ändå. Att de är fettfattiga löser jag med att ha gott med smör på de…  Har någon testat att göra de med smaksatt keso? Jag funderade på att testa den med lök, men det slutade med att jag köpte vanlig naturell iallafall

magma
4/15/07, 5:41 PM
#22

Håller med om att de blir nästan för goda, Margareta:) Jag har provat dem 2 ggr, och har då frusit in dem i lager på lager med smörpapper mellan. Sedan har jag tagit upp ett vid behov, lagt det fruset på en plåt och haft på riven ost, skinka etc och gräddat det fruset som det är till pizza. *mmm* Åt det till frukost imorse efter nattpasset! Sist hade jag i en vitlöksklyfta i smeten men det var för liten mängd, kände ingen vitlökssmak.

hedakicki
5/8/07, 5:18 PM
#23

Kan man använda detta som pajdeg?

www.machmo.se

magma
5/8/07, 6:10 PM
#24

Det är nog mycket möjligt, eftersom den blir ganska tunn och mjuk.

hedakicki
5/8/07, 6:17 PM
#25

Tack för ditt snabba svar.. tror nog jag ska prova en sats, om jag orkar, ikväll :) Blir till att inhandla ingredienser ikväll och försöka sig på det!

www.machmo.se

susanne.s
5/8/07, 7:47 PM
#26

Jag tycker att de smakar pannkaka , jag kryddar dom inte så jag har ätit hallon till dom och det blev smaskigt.

Mervi
5/8/07, 9:47 PM
#27

Man kan nog använda dem till allt möjligt. Berätta gärna hur pajen blev.

Annons:
hedakicki
5/8/07, 11:32 PM
#28

Det blev aldrig någon paj, eftersom degen är så lös.. Kanske kan man fixera den med folie eller något? Nåja, eftersom degen inte såg vidare smaklig ut så ällde jag i lite lite krossade tomatsås med smak av basilika eftersom min basilikakrydda var slut.. Var väldigt skeptisk, tills jag såg resultatet! Såg ju ut som.. ja som böd :) hur kan lite ost och ägg blir nått sånt *skrattar*

Gjorde en egen "röra" med räkor, skaldjur, creme fraiche, majonäs och dill, som jag höllde över… Åh så gott! Detta kommer jag verkligen fortsätta med!!!!! Denna sidan är verkligen toppen!

www.machmo.se

Margareta
5/8/07, 11:54 PM
#29

Polarbrödet är underbart.

Vi gör 4-dubbel sats (en stor burk keso) och ändå räcker det bara ett par dagar. Vi tror alltid vi skall frysa, men det har tagit slut långt innan…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
5/8/07, 11:54 PM
#30

Polarbrödet är underbart.

Vi gör 4-dubbel sats (en stor burk keso) och ändå räcker det bara ett par dagar. Vi tror alltid vi skall frysa, men det har tagit slut långt innan…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
5/9/07, 10:32 PM
#31

Det blir lite variation i kosten med dessa bröd, man kan äta "macka" någon morgon.Skrattande

monkan
5/9/07, 10:49 PM
#32

Ja det är verkligen ett toppenrecept. Nu i veckan testade jag ett annat "bröd" recept - nötmuffins. Det är också otroligt gott och toppen med smör och ost till!!

Anterrabae
5/9/07, 11:02 PM
#33

Det borde gå att göra paj om man gräddar polarbrödet först.

Istället för att göra flera så gör man som "långpannebröd" och gräddar hela satsen  på en gång. Sen när den är klar och svalnat lite borde det gå utmärkt att klä en pajform och fylla med god fyllning.

Det är så jag gör min pizza, det går utmärkt så jag kan inte se att paj inte skulle funka.

Borde gå och göra typ cheesecake oxå, eller bärpaj, men då får man ha neutralare ost i smeten.. *drömmer lite*

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

magma
5/10/07, 1:06 AM
#34

Hedakicki: Jag missförstod dig, trodde du skulle grädda det först och sedan fylla det och använda som pajskal. Då borde det fungera utmärkt! Annars går det nog inte, nej… Flört

Annons:
jessicam
5/11/07, 7:08 PM
#35

Detta är ett toppen recept!! Har några i kylskåpet, tar fråm å värmer i micron, på med massor av smör och ost! Mmmmm…GOTT!!!!

Margareta
5/12/07, 12:50 AM
#36

Ja det är verkligen gott!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

MissD
5/13/07, 2:07 AM
#37

Detta receptet måste jag bara prova Skrattande

Lillianna
5/24/07, 5:12 PM
#38

Jag har precis vispat äggvitorna. Kan inte minnas att jag vispat äggvitor förut, så hur hårt ska det bli??

Vill oxå ha tips på vilka kryddor ni använt. Jag tänkte prova att ha det som brödersättning. Svara snabbt!!!

/Lillianna

~ Lillianna ~

monkan
5/24/07, 5:34 PM
#39

Vitorna ska vara så hårt vispade att du kan vända skålen över huvudet utan att du får allt i håret.. Förvånad Sen är det viktigt att du försiktigt vänder ner de i smeten utan att slå sönder luftbubblorna…   Jag har använt pizzakrydda i mina, men hört andra som använt örtkryddor, hackade oliver etc i… Vad tycker du om? Ta det

hedakicki
5/24/07, 5:34 PM
#40

Jag brukar använda pressad vitlök samt lite hackad persilja i, som jag alltid har hemma.. blir perfekt som vitlöksbröd! *mums*

www.machmo.se

magma
5/24/07, 8:51 PM
#41

Nu var det ett tag sedan jag gjorde en sats, men sist hade jag i både lökpulver och vitlökspulver.

Annons:
Pasi
5/24/07, 9:56 PM
#42

monkan - Har nu provat vispa äggvitorna och gjort vändtestetGlad….de var inte riktigt vispade. Hur gör man på bästa sätt för att få äggvitorna från håret till bunken igen?Fundersam

MiaP
5/24/07, 10:31 PM
#43

Pasi, det blir inte lätt. Glad

magma
5/24/07, 10:32 PM
#44

Vänd och ruska?Räcka ut tungan

Pasi
5/24/07, 11:06 PM
#45

Polarbröd med E-920 ( människo- eller djurhår), hm, jag som ville ha utan tillsatser!Skrikandes

Mervi
5/25/07, 8:51 AM
#46

Skrattande

Margareta
5/25/07, 10:41 AM
#47

Nu är ni för roliga IGEN…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mervi
5/25/07, 11:10 AM
#48

Kan det vara för det är fredag!

Annons:
monkan
5/25/07, 12:47 PM
#49

Pasi - du kanske har funnit den ultimata hårkuren?? Men jag vill inte stoppa tillbaks den i smeten… urk…

Margareta
5/25/07, 1:10 PM
#50

monkan: Vad gör man inte för att få i sig lite E-nummer… just 920 är nog rätt sällsynt…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

monkan
5/25/07, 1:50 PM
#51

Margareta - det hoppas jag verkligen!! Vill inte ha något sådant i min mat!! Även om man hittat mycket konstigt i maten här i Norge. Förra året var det mycket e-koli (har inte e-numret i huvudet…)  i morrpølsen - underlig smaktillsettning….

korseett
5/25/07, 2:33 PM
#52

hihi

hbhart
5/25/07, 2:54 PM
#53

Min man börjar bli trött på att jag alltid glömmer att köpa bröd åt honom…Oskyldig Kanske Polarbröd vore räddningen. Det låter smaskens, jag måste prova!

Sara40
5/26/07, 12:36 AM
#54

I vår familj får vi i oss MYCKET E-920 Flört Har två hundar med massa underull och i persoder så bara flyger det ull runt och hamnar absolut överallt. Dessutom så tappar jag nog rätt mycket hår själv också. Vispade lite bea till middagen i dag och elvispen hade mina hår hårt lindat kring visparna när jag var färdig *urk*  (kan inte svära mig fri p g av längd och färg hur mycket jag än skulle vilja skylla på sambon Generad)

Så E920 är nog ett av de få tillsatserna jag faktiskt äter idag Räcka ut tungan

Effie
5/26/07, 12:48 PM
#55

Är det inte äggula man ska ha i håret - som hårkur alltså? Tror däremot inte man ska ha hår i äggulan…eller vitan…?


Visst går det. Om inte annat, så går det galet

Annons:
Babz
5/27/07, 1:59 PM
#56

#42 - *skrattar högt*   Har du provat med luskam? Skrattande

 

"Warum soll man es einfach machen, wenn man es so schön komplizieren kann"
Tyskt ordspråk

Mona-Stina
5/27/07, 3:12 PM
#57

Jag förstår att det är osten som binder hela alltihopa.

Något förslag på annat än ost att ha som "bindemedel". Jag gillar inte ost som varit i ugnen, keson tror jag går alldeles utmärkt.

Jag är lite allergisk mot lukten och smaken av smält ost, kan inte gå in i en pizzeria utan att få kräkreflexer.

magma
5/27/07, 4:00 PM
#58

Mögelost kanske funkar bättre?

Besika
5/27/07, 5:22 PM
#59

eller mossarella som inte smakar nåt, kanske inte luktar nåt heller…?

Mona-Stina
5/27/07, 5:40 PM
#60

Helst inte ost över huvud taget och absolut inte mögelost, mozarella har jag aldrig smakat.

Inget alternativ till osten?

monkan
5/27/07, 7:02 PM
#61

Jag skulle hellre föreslå att testa ett annat brödrecept. Jag brukar göra nötmuffins också - fast nu ser jag ju att det är ost i de också… Men det finns ju bröd på soyaprotein, men då är ju frågan vad du är ute efter? Du kanske kan göra omelett istället? Blir ju inte "bröd" förståss… Igår gjorde jag Atkinsvåfflor och hade på smör och ost. Det blev gott. Men ost och ost - jag tycker inte lapparna luktar ost. Kan du inte be någon annan grädda de åt dig och äta de först när de blivit kalla? De smakar inte ost

Sara40
5/27/07, 10:35 PM
#62

Jag har gjort receptet med fetaost, jag vet ost MEN inte alls samma ostlukt.

Annons:
Mona-Stina
5/27/07, 10:45 PM
#63

Tack för tipsen, men det är inte bara lukten… smaken kan jag heller inte med.

Får nog lägga bort tanken på att prova polarbrödet, har varit utan bröd sedan februari och klarar det fint.

magma
5/27/07, 11:01 PM
#64

Nej, tror inte det fungerar utan osten, den är en så pass "stor ingrediens". Fast jag känner faktiskt inte vare sig smak eller lukt av osten efter gräddningen, men det kanske beror på kryddorna som jag har i.

Margareta
5/28/07, 1:19 AM
#65

Jag har faktiskt gjort Polarbrödet en gång utan ost. Jag hällde i keso och glömde osten… det går precis lika bra faktiskt!!!

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mona-Stina
5/28/07, 2:25 AM
#66

Då ska jag prova det. Tack Margareta.

Marylojs
6/9/07, 9:24 PM
#67

Nu har också jag provat detta. Mums!

 Imorgon ska jag experimentera med att göra fläskpannkaka på detta. Fyrdubbel sats och ett par paket bacon, vad tror ni om det? Klarar man sig utan bakplåtspapper eller är det kört att få loss det från plåten då tror ni?

Margareta
6/9/07, 9:31 PM
#68

Wow, fläkspannkaka måste jag testa…

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Marylojs
6/9/07, 10:45 PM
#69

Rapportera gärna hur det gick om du hinner före mig Margareta!

Annons:
Mona-Stina
6/10/07, 7:23 PM
#70

Dristade mig till att göra en sats i dag, som jag berättat tidigare har jag problem med ost som blivit varm.

Kryddade med vanliga brödkryddor, det blev åtta stycken stora som tekakor ungefär.

Under baket luktade hela köket pizzeria men det kunde jag stå ut med… smaken? Ja, det smakade lite ost så nästa gång ska jag prova utan ost, enbart med keso som Margareta hade gjort en gång. Eller kanske minska ner på den i alla fall, nu hade jag 150g västerbottenost.

Dom är fullt ätbara, jag provade en genast den kom ur ugnen med en rökt skiva skinka på.

Mona-Stina
6/11/07, 3:25 PM
#71

I dag gjorde jag polarbrödet med bara keso. I går fattade jag receptet fel, använde en halv burk keso, alltså en 500g burk. I dag tog jag resten.

Dom här smakar i mitt tycket bättre, hade tyvärr i lite för mycket salt, jag har blivit så känslig mot det nu för tiden.

Synd bara för min del att proteinhalten blir så hög, för mig är det en tiondel av dagskonsumtionen. Men jag kommer baka det igen… helt klart.

Smörgåstårtan måste ju provas… och Anterrabeas gräddtårta.

jaghetersophia
6/28/07, 9:50 PM
#72

detta recept har räddat mitt liv - det bästa vitlöksbrödet någonsin - vill aldrig ha nåt annat bröd.

Skotta
11/30/07, 11:45 PM
#73

Nu har jag också provat polarbrödet, hade lite för mycket salt men det kändes bara när jag smakade utan något pålägg. Tyckte den var god med smör och ost men bäst med makrill i tomatsås.

CarolineJ
1/9/08, 3:11 PM
#74

hmm vill bara få detta bekräftat för mig själv för det låter nästan för bra för att vara sant.

om man tar riktigt smör och fet ost på. kan man då äta detta varje dag. eller e detta något man bara bör unna sig ibland.

vill liksom inte sätta fälleben för mig själv Flört

Margareta
1/9/08, 3:44 PM
#75

Cemma - det låter helt ok i mina öron att testa som nybörjare - det är vad vi brukar rekommendera.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Matmamma
1/9/08, 8:25 PM
#76

Hade inte keso hemma. Tog creme fraiche (34%) istället. Det blev mycket bra.

Annons:
CarolineJ
1/9/08, 8:42 PM
#77

Bra tips det här med fraiche. ska nog testa det istället. e inte lika förtjust i keso

britt-maria
2/8/08, 3:39 PM
#78

Supergott!

Tempus-Fugit
3/17/08, 12:54 PM
#79

Mm mmm, munvattnet börjar rinna. I kväll blir det "bröd"bak..

Charlotta_Osterberg
3/17/08, 12:58 PM
#80

Brukar göra polarbröden ganska stora och tunna och använda istället för tortilliabröd till tacos! Jättegott och mättande! :D

magma
3/17/08, 9:26 PM
#81

Bra tips, det ska jag prova någon gång!

gunde
3/20/08, 11:12 PM
#82

Detta var ett perfekt recept för oss som gillar/gillade mackor och pizza. Nu behöver man inte hoppa över frukostmackan.Fast jag läste att någon frågade om det var halva paketet keso,, och det var det,,,

hmmm,,, jag tog halva svenska alltså 250 gr keso,,, men det funkade utmärkt.

Tack för ett bra recept. Det finns ingen som har tips om vad man ska äta istället för chips som är/var min favoritnjutningssnacks.

Gundes sambo

Charlotta_Osterberg
3/20/08, 11:52 PM
#83

Tror magma hade något recept på ostchips som hon brukar göra!

Annons:
magma
3/21/08, 8:35 PM
#84

hmm, jaså? Flört Det har jag nästan glömt själv isådanafall, men det jag gjort någon gång är att riva ost fint och strössla ut tunt på ett bakplåtspapper och ställa in i ugnen tills det bubblar. Man får passa så det inte blir för mycket färg, då smakar det bränt!

magma
3/21/08, 8:36 PM
#85

Fast de blir inte knapriga

Denna kommentar har tagits bort.
Charlotta_Osterberg
3/22/08, 12:30 AM
#87

haha precis de var dem jag menade! Skrattande

asafo
3/22/08, 3:17 PM
#88

Jag ska också prova baka brödet. Kan man ha vilken ost som helst? Skulle vilja använda den jag har hemma och riva, *Frukostost* heter den, 23%

magma
3/22/08, 4:36 PM
#89

Använd en ost du tycker är god, helt enkelt:)

Jag vill gärna ha mild smak på de ostar jag använder, det som oftast finns hemma är vanlig hushållsost.

Neeelia
5/22/08, 11:29 PM
#90

Hur gick det med fläskpannkakan? Blev det bra ni som skulle prova? Hade varit underbart isf och hur gjorde man.

Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
linagothlin
6/24/08, 8:27 PM
#92

jag säger bara; thank you god! Så jag har längtat efter pizza! och denna utan kryddor, ev sötningsmedel kan det ju bli pannkakor med grädde och bär! JIPPI! Och smörgås till frukosten, ja det här blev verkligen räddningen på min lilla svacka just nu. BTW, jag har gått ned 4,5 kilo på snart 1½ månad! Cool

magma
6/24/08, 8:58 PM
#93

Bra att receptet gick hem! Och grattis också förstås:)

matildaas
6/26/08, 3:25 PM
#94

hur många bröd blir det om man vill använda dom som enchiladas bröd och ska ungeför vara lika stora som ett tortilla bröd :)?

nilu
6/26/08, 3:44 PM
#95

#76

Ville också prova nåt annat än keso, tyckte det blev så vattnigt. Har använt kesella 10 %, men creme fraiche 34% låter ju helrätt. Varför har jag inte kommit på det själv för? Har ju alltid det hemma för att göra såser.

PS. Använder receptet för att göra fläskpannkaka. Funkar hur bra som helst. Viktigt dock att smörja formen riktigt. DS

Neeelia
6/26/08, 9:32 PM
#96

oh ska göra fläskpannkaka en dag då.. mums!

Neeelia
6/26/08, 9:34 PM
#97

#94 jag fick tre stycken, men mina blev för tunna så de gick sönder..:(

Annons:
matildaas
6/26/08, 9:55 PM
#98

#97 men hur stora gjorde du dom :)?

Neeelia
6/27/08, 8:22 PM
#99

lika stora som tortilla bröd. :) Annars får man inget på dem.. Så jag gjorde lie på känn sådär

Socialen
7/30/08, 1:11 PM
#100

Har precis bakat brödet, det doftar ljuvligt. Men när jag satte mig ner och räknade ut det, inser jag liksom #71 att de är väldigt "dyra" i protein.

Jag bakade en liten sats med 3 ägg, 125 g mozzarella och 125 g keso. Om man räknar på 9 bröd ger det per bröd:

4,5 g fett; 0,4 g kolhydrater; 6,4 g protein.

Men jag kan ju alltid servera det till övriga familjen!

flikkan77
9/16/08, 12:35 PM
#101

Har jättesvårt att få i mig mycket protein eftersom jag är nästan vegetarian så det här brödet är kanske något för mig.

Går det att göra i en lång panna eller måste man klicka ut det i lagom stora bröd på en gång?

"You just have to belive…"

monkan
9/18/08, 12:16 PM
#102

Du kan göra en stor bit och klippa upp den i lagom bitar. Inga problem. Kan också användas som tacobröd, korvbröd. det går att göra pizza och smörgåstårta med det. Det är bara att experimentera

HakanKrakan
9/18/08, 10:47 PM
#103

Det var faktiskt gott..Glad

StoryBoard
9/27/08, 7:58 PM
#104

Bakade de här idag och blev väldigt positivt överaskad! :D De var goda och passade mycket bra till en god ost! Kommer bakas igen

Annons:
HarrietKiara
12/29/08, 7:45 PM
#105

Nu har jag äntligen kommit till skott och bakat polarbröd. Missade att hälla av keson så de flöt ut lite väl mycket. Jag hade vanlig pizzaost och kryddade inget men de var lika goda ändå. Åt ett bröd med kycklingröra och skinka på och ett ägg till kvällsmat och är så mätt, så mätt, så… Skrattande

__________________________________________________________________

Love my Kelpie!

jerryd
12/31/08, 3:57 PM
#106

Hej.

Har idag så här i sista minuten (?) provat detta bröd med, i dubbel bemärkelse, GOTT resultat. Framför allt kändes det rent psykologiskt "skönt" att få äta en "macka", då det är det enda som jag egentligen saknar av "kolhydratbomberna". Framför allt vårt grovbröd i lergryta. Jag tänker dock, när jag nått min idealvikt att i mindre omfattning än tidigare, ändå äta någon enstaka macka om dagen och hålla koll på vad som sker.

Gott Nytt år , alla!

CarinMarie
1/7/09, 10:33 AM
#107

Är det så att det är helt slut med att äta bröd när man väl gått ned till sin idealvikt? Kanske en dum fråga men är ganska ny i området…

God fortsättning

Melindrea
1/7/09, 5:28 PM
#108

#107 Det beror helt på varför du äter. En hel del har slutat äta bröd för att de helt enkelt inte mår bra av spannmål, och då är det ju dumt att äta det. Andra för att även bröd triggar deras sockersug. Så, när du har nått din idealvikt, bestäm då hur just du vill lösa det. =)

magma
2/17/09, 11:37 PM
#109

Det börjar bli dags att putta upp den här, polarbrödet har nämnts en del sista dagarna. Nu var det länge sedan jag gjorde det, det är kanske dags till helgen igen..!?

molana
2/18/09, 1:22 PM
#110

En favorit Som jag gör ibland på sommaren.Jättebra till utflykten.Jag fuskar genom att blanda bacon,lök,keso,ägg,ost och kryddor i bunken och gör en enda stor pizza.Grädda lite längre stund.Skrattande

Maggan71
3/8/09, 2:21 PM
#111

Har precis tagit ut mitt livs första laddning av dessa bröd ur ugnen. Jag valde att krydda med paprikakrydda och oregano. Jättegott!

Kommer helt säkert att göra dem igen! Nu väntar jag på att de ska svalna, jag är lite nyfiken på hur konsistensen blir… *ler glatt*

Ingenting är omöjligt. Det "omöjliga" tar bara lite längre tid... Flört

Annons:
Hercusblomman
4/24/09, 1:22 AM
#112

är icas keso bättre , dvs inte lika vattning?

jag tycker det känns så iaf

Anterrabae
4/24/09, 1:29 AM
#113

Har inte ICA:S en del tillsatser?

Har för mig att jag jämfört förut och Arlas är renare.

Om den är vattnig, låt den rinna av i sil med hushållspapper eller silduk medans du river osten…

Det är är min pizza-räddning, jag har den oftast som pizza-botten.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Hercusblomman
4/24/09, 3:14 PM
#114

jag provade igår och jösses inte lär jag gå ned i vikt haha om jag äter upp alla på kvällen :)

ska helt klart göra ett gäng till idag och prova äta med tacos med resten av familjen :)

storost
4/24/09, 3:32 PM
#115

Provade nu två gånger och ….. mums…. super bra recept.

#112

Vi tar keson från Lidl, det är inte vattnig.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Hercusblomman
4/24/09, 3:33 PM
#116

ahh vi har inte Lidl här uppe men ska se om Willys är bättre kanske, är inte så där superhaj på alla E nummer hit och dit

men har dock för mig att just Ica säger väl att dom minskar ned på allt farligt och sånt? eller var det konsum?

mycket att hålla reda på haha

storost
4/24/09, 3:37 PM
#117

Usch….. det är synd… Hercusblom. Men i så fall köp en utan tillsatser och låt den avrinna eller blanda in lite fiberhusk.

Vänliga hälsningar Stephan

min egen hemsida.

Barols
4/24/09, 3:44 PM
#118

Jag klarar mig inte utan detta recept.

Jag brukar göra dubbel sats och bre ut över hela ugnsformen,trots att jag använder bakplåtspapper tycker jag att den fastnar lätt,så jag smörjer papperet.När den har svalnat skär jag i olika storlekar och fryser in det som inte går åt på 2-3 dgr.

Annons:
Hercusblomman
4/24/09, 5:04 PM
#119

fast den jag använde alltså ICA ;)

var inte så rinnig , alltså jag lät den rinna av sig men det kom typ 4 droppar bara på 10min så det var därför jag frågade om den var fastare än arlas ex?

kanske willys är ännu fastare?

det är nog som jag förstår olika på olika märken ang fastheten

och jag vill inte ha någon som är rinnig då jag har dåligt tålamod haha :)

jag har ångest inför imorgon , vi ska ha fest och jag VILL dricka men ändå inte, för om jag dricker lowcarb öl ex så blir det ändå för mycket kolhydrater och jag misstänker jag får börja med fakir på söndag för att inte lägga på mig så mycket.

valet och kvalet

Margareta
4/25/09, 3:41 AM
#120

Jag gör det här ibland. Arlas keso behöver inte droppa av om den är helt färsk. Den blir rinnigare när den blir äldre.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

tindio
4/26/09, 10:50 PM
#121

Testade göra polarbrödet idag ååååå guuuuu så smarrigt med en massa smör och ost på,och en stor kopp te SMASKENS!!

[bittek]
5/7/09, 11:41 AM
#122

Oj, så gott! Och min sjuåring som är glutenintolerant tryckte i sig två stycken ;-)

Skönt med ett alternativ även för henne - det glutenfria brödet som hon annars äter är fullspäckat med kolhydrater….

[Pennylane1]
5/7/09, 4:52 PM
#123

gillar hon mörkt bröd kan du testa detta. linfrö (eller lifrö och sesamfrö i valfria proportioner, jag tar mest linfrö) mixas till mjöl, ta två dl av blandningen plus 1 dl husk, 3 ägg lite bakpulver och lite smält smör( kanske 30 gram) plus 0,5 dl vatten, blanda ihop och låt svälla tills det blir en smet som kan klickas ut till 9 stora klickar. (Strö ev på lite flingsalt och sesam eller solrosfrön) Grädda 15-20 minuter och du har finfina brödbullar, dela och rosta , eller ät ljumma med smör och ost, eller på önskat sätt! Jättegoda och precis som "riktigt bröd"

[bittek]
5/7/09, 8:47 PM
#124

#123

Tack! Det ska jag testa nästa gång baklusten dyker upp :-D

annelajj
5/23/09, 8:26 PM
#125

Jag häller på sesamfrön! Jättegott! Äter till frukost varje dag. Har även använt till tacos. Funkar ok.

Annons:
ttss
9/28/09, 9:05 PM
#126

puttar *. Vad gott det låter.

Margareta
10/13/09, 1:58 AM
#127

Den här tråden behöver dyka upp ibland

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Margareta
10/13/09, 11:55 PM
#128

Idag bjöd vi LCHF-kursdeltagare på Polarbröd.

Vi ville inte presentera det som bröd för att någon skulle bli besviken utan försökte komma på ett nytt namn. Det blev:

Påläggsunderlägg.

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

magma
10/14/09, 12:35 AM
#129

Haha, fyndigt!

Margareta
10/14/09, 2:00 AM
#130

Tungan ute

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Mona-Stina
10/23/09, 10:58 AM
#131

Påläggsunderlägg  Skrattande

Ett bra recept, till och med jag som inte gillar att ha ost i maten tycker att det är gott.

Har använt det som tacos typ.

BoelLouise
2/8/10, 5:29 PM
#132

puttar upp denna tråden! Har en plåt inne i ugnen för min kollega har börjat LCHF och saknar bröd (och jag har ätit i två år och har aldrig bakat dem… hmm )

Annons:
BoelLouise
2/8/10, 5:46 PM
#133

Nu har jag smakat en, oj vad gott, men tunn och sladdrig… jag klickade ovala klickar, kanske därför? Jag fick skrapa loss dem, vända på och grädda färdigt. Någon som har ett tips? Kan ju inte bjuda kollegan på en sån ju!

soderen
3/6/10, 9:07 PM
#134

Har ett par plåtar i ugnen.

Gör alltid 4 dubbel sats när jag ändå håller på.

På ena plåten gjorde jag lite större "bröd" för att ha som botten vid pizzabak.

/Ullabritt

gun92884
10/24/10, 4:27 PM
#135

#128

Skulle ha last ditt inslag innan jag provade receptet … 'palaggsunderlagg' passar bast eftersom jag tycker att 'brod' ar helt missvisande.

Vad i ligger vitsen med att sta och vispa aggvitor tills de ar harda, for att i slutet fa ett resultat som ser ut som en omelett? Eller gjorde jag fel? Finns det na'n bild pa dessa? Smaken ar ju bra … agg och ost med krydda, sa varfor palagg?

Margareta
1/31/11, 8:32 PM
#136

En 4 år gammal tråd.

Känns som att det här är en av ursprungstrådarna till numer TV-kändisen Oopsies

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

aklejor
4/28/11, 7:10 PM
#137

Nu har jag hittat den. En tråd blir aldrig för gammal.

Skall testas.

Lotta

soderen
2/7/12, 5:09 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#138

Det stod pizza på dagens matsedel.
Så då är det bara att plocka fram denna gamla tråd.

Margareta
2/7/12, 7:01 PM
#139

Oppsies finns ju i var och varannan receptbok nu - då är det kul att plocka fram originaltråden ibland :-)

/Margareta

LCHF-magasinets allra sista nummer 2020/3 gavs ut i juni.
Det finns fortfarande lösnummer och gamla årgångar
http://www.lchfmagasinet.se

Annons:
LinaIsabell
9/7/12, 10:10 PM
#140

För att få dessa lite mindre slöddriga/omelettlika och med lite mer brödstruktur, vad kan man ha i då? Fibrex? Fiberhusk? Kokosmjöl? Mandelmjöl? Pofiber? Några förslag?

hemul
9/7/12, 10:25 PM
#141

Receptet i "Optimal Ernæring" lär innehålla vetemjöl och antagligen hemgjord ostmassa eller "vit ost", inte keso. Det här är ett omarbetat recept. Är osäker på vilket av Kwasniewskis bröd det här ska vara, men i princip alla hans bröd innehåller lite mjöl.

Jag har bakat rätt många av dr K - bröden och jag skulle tro pofiber är det bästa valet för att ersätta mjölet. Förstår att de blir omelettlika om man bara plockar bort det helt.

LinaIsabell
9/7/12, 10:35 PM
#142

#141 Jag ska testa göra dessa med pofiber nästa gång då. Vet du ungefär hur mycket man bör ha i?

hemul
9/9/12, 1:00 PM
#143

Nix, tyvärr. Jag har inte provat att modda dem mer än möjligtvis bytt en mjölsort mot en annan. De är så bra som de är och kolhydratinnhållet blir ändå väldigt lågt. Men jag har ju använt pofiber i andra bröd och det känns som om det skulle funka. Inga mängder tror jag, det är ju väldigt lite mjöl i från början.

LinaIsabell
9/9/12, 4:09 PM
#144

#143 Okej. Men tack för tipset. Jag ska kanske försöka göra dem idag igen men då tillägga kanske 1 dl pofiber eller så. Jag återkommer med resultat.

crikarlshamn
9/9/12, 7:42 PM
#145

För att fà ett foccacia liknande bröd (högt och fluffigt) ,

Vispa ägg, lite grädde och ordentligt med parmesan ost.

Grädda i stekpanna, làngsamt och med lock.

LinaIsabell
9/9/12, 9:16 PM
#146

#144 Jag gjorde detta recept idag igen. Jag földe recepet men lade till en rågad deciliter pofiber. Dessa blev mycket mycket bättre i konsistensen. Man kunde hålla minipizzorna i slice:ar precis som vanliga pizzor istället för att de bara hängde. 

Degen flöt i stort sätt inte ut, så man kan välja själv hur tjocka man vill ha dem också. Gräddtiden blev längre, iallafall för mig som gjorde dem drygt 1 cm tjocka. Användes som minipizza, så jag vet inte om själva smaken på brödet blev sämre eller bättre.

Annons:
crikarlshamn
9/9/12, 10:07 PM
#147

#145 Erratum: Focaccia

focaccia.jpg

LinaIsabell
9/9/12, 11:14 PM
#148

#147 Hur mycket ägg, grädde och parmesan?

hemul
9/9/12, 11:42 PM
#149

#146 Vad bra! Jag läste ditt förra inlägg först nu och blev rädd att det skulle vara aldeles för mycket. Det brukar vara 100 g mjöl eller mindre i bröden och det är rätt stora satser. Pofiber suger ju mera liksom. Men nu slutade det ju väl. Ska testa själv vid tillfälle för jag vill helst undvika spannmål även om jag inte har någre märkbara problem av det. Tack för testandet!

LinaIsabell
9/10/12, 8:10 AM
#150

#149 Varsågod! :D

crikarlshamn
9/10/12, 3:07 PM
#151

LinaIsabell,

Jag har alltid höftat och det verkar inte känsligt, enda viktiga för att fà det fluffigt är att ett lock är pà.

Upp till toppen
Annons: